Te, Mátyás, te vagy beteg vagy, vagy gyengeelméjű, már bocsánat. Majd megtapasztalod ezeket a gyakorlatban, de jó lenne, ha elkotródnál innen a francba. Bocsánat a többiektől, de semmmi jó érzésem nincs ezekkel az ostoba érdeklődéssel kapcsolatban. Itt kismamák beszélik meg testi-lelki tapasztalataikat, nem tudom, mi a fenét keres itt egy álnaiv pasi. Kéretik kimoderálni innen.
Na végre találkoztam a dokival, és ő is áldását adta a 7-es vércukorra 2 órával a terhelés után, sőt több terhelés nem is lesz (nem is hiányzik).
A védőnéninek is elmondtam, amit írtál, Móka. De most azon ingatta kicsit a fejét, hogy a 24. hét óta nem híztam, sőt picit kevesebb lettem (ruhástul-cipőstül mér, úgy voltam most 63,7, a 13. héten mért először, akkor 61-ről indultam, a 24.-en meg 64 voltam). De a szívhang OK, baba mocorog, panaszom nulla, végül megegyeztünk abban, hogy azért az 5-6 kiló hízást, amit a másikakkal összehoztam, most sem ártana. 167 cm vagyok, ahhoz ez eddig elég volt, hogy szoptatni is tudjak több, mint egy évig minden esetben.
Pár napja készítettem egy pocakfotót, ha sikerül föltölteni, fölteszem.
Mátyás, ha nem akarsz konfrontálódni, akkor ne fórumon kérdezgess a nulláról építve az ismereteidet, hanem először olvass utána a témának, ha javasolhatom. Rengeteg terhességgel, szülővé válással kapcsolatos könyv és internetes cikk létezik.
Kedves Mátyás, ebben is, mint minden ügyben, minden eset más és más. Én amondó vagyok, majd, ha eljön az ideje, megismered a gyermekvárás örömeit és történéseit a pároddal együtt. Én azért furcsállom itt az érdeklődésed, mert egy terhesség két (három) ember legszemélyesebb ügye: a mamáé, a papáé (és a babáé). Az, hogy a kismamák megosztják egymással a tapasztalataikat, kérdéseiket, a közös sors eredménye.
Szerencsére nincs!!!! Ha hívnak akkor gond van, már csak a levelet várom, hogy minden ok!!!! Pöcsöske megmutatta magát! Kértem egy mozizást, ha már úgy is én vagyok az utolsó aznapra, és ketten is egybehangzóan állították, hogy a lány néven ne gondolkodjunk!!!!
Nyúlik a bőr a kvázi hirtelen növekedéstől. Ugyanez fordulhat elő a testépítőkkel is. Alkati kérdés, mennyire tudja követni a kötőszövet a nyúlást. Nem mindenki csíkosodik.
Te Mátyás, emlékeim szerint próbálkoztál itt, ami szép dolog, csak különös. Egy kis logikával kisakkoozhatnád, hogy a megnőtt pocakon mitől lesz csíkos a bőr. De ha a neved utáni szám a korodat jelzi, akkor lesz még időd megtanulni ezeket a dolgokat - gyakorlatban.
Nand09, Azt elhiszem, hogy megdöbbentél. Minden esetre több, mint érdekes, hogy laboronként és kórházanként változik a határérték.
Azt gyanítom egyébként, hogy az ember szervezete idővel egyre nehezebben veszi a terhességet. Megnéztem az előző gyerekek leleteit, 5 alatt voltam terhelés előtt és után is, pedig nem telt el sok év. Mondjuk ami furcsa, az az, hogy két héttel a terhelés előtt 4 alatt volt az éhgyomrim a teljes vérképen. Most meg 5 fölött. :-O Hátha csak egy egyszeri kilengés, mértek egyszer magas vérnyomást is a másodiknál, aztán utána hetekig méregettem orvosi utasításra és sosem volt magas. Azóta sem. Illetve a hetes szám hallatán lehet, hogy fölment...;-)
Hát most jól pofára estem, mert konzultáltam telefonon a dokinénimmel, és azt mondta a 6,8-as eredményemre, hogy még éppen belefér, mert ő(k) 6,9-es értékkel már elküldik a kismamákat diabetológushoz. :-O Mondtam neki, hogy az én cukor terhelésemet nem a kórházban csinálták, és bediktáltam neki a leletemen szereplő normál tartományt, úgyhogy abban maradtunk, hogy ez még belefér (egyébként megnéztem a korábbi vércukor leletemet, amit a kórházban adtak ki, és ott valóban alacsonyabban van a normál tartomány, mint a mostani leletemen).
A védőnénid keveri a cukorszirupos és a zsemletejes vizsgálat határértékeit. Előbbi 2 óra és 7.8, utóbbi 1 óra és 7.0:) Úgyhogy teljesen jó vagy, relax:)
Akkor aggódás elnapolva, remélhetőleg egy hét múlva élőben is megtekinthetem a leletet (SOTE I-en vették le a vért, nem tudom, hol nézték meg). Mondjuk számítok egy kontrollra pár héten belül, de ez mindegyiknél így volt, pedig meg sem közelítettem a 7-et.
A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!
Elhoztam a leletemet, és a Prodia Laboratóriumokban a 120 perces glukóz normál értéke 4,1 - 7,8 között van. Így hát kérdés, hogy hol csinálták meg a vizsgálatodat, mert ha a tiéd is Prodiás, akkor még bőven benne van a normál tartományban. :-)
BelePOFF: Pocakosan 7.5-ig még nem szoktak szigorú diétát kiírni, de a helyedben én nagyon vigyáznék, inkább többször keveset egyél, sok nyerset és minimális édességet. Hajrá!
Tesómnak anno diétáznia kellett a határérték közeli cukor eredménnyel. Majd az orvosod megmondja, de elképzelhető egy laza diéta szerintem. Emlékeim szerint 7 a határérték. Nekem egyikkel se volt magas (terhelés után az éhgyomrihoz közeli értékek voltak), pedig híztam rendesen, és a magzatvizem is mindig sok volt.
Köszönöm a gyors válaszokat. A leletemet nem láttam, mivel telefonon könyörögtem ki egy másik dokitól (az enyém élből azt mondta, menjek be érte, de ambuláns orvos, tehát nem is számíthattam másra). A 26. héten vagyok és 3 kilót híztam a 22-ig. Persze, odafigyelek azért, hogy amikor be tudok kapni valamit, az ne a csoki legyen. Pedig de szeretem a Piros Mogyoróst...
Egyébként a mászkálás tuti lejjebb viszi a cukorértéket. :-))
Én is pont most voltam az eredményemért, az enyém 6,8 lett. Mivel nem kaptam még meg a hivatalos leletet, ezért nem tudom megírni neked, mennyi a normál tartomány, de szerintem nézd meg a leleteden, hogy pontosan mennyi a határérték. Egyébként az a .01 nem olyan sok, tehát majdnem a felső határon vagy, szerintem elég odafigyelned arra, hogy mit eszel, de inkább az orvosodra hallgass, mint a védőnőre (mondjuk én azért óvatos lennék a helyedben, és csökkenteném az édességeket, meg a szénhidrátot - de ez én vagyok).
Nekem sem mondta senki a 3 évvel ezelőtti terhelésemkor, hogy ne mászkáljak, ezért én simán elmentem bámészkodni egy bevásárlóközpontba a 2 óra alatt, ennek ellenére (szerencsére) jó lett a 2 órás értékem. :-)