Mintegy 100-150 ember részvételével tüntetést szervezett több civil szervezet a terhességmegszakítások és az abortusztabletta esetleges bevezetése ellen csütörtökön, Budapesten.
a hozzászólásod második felében nincs igazad, ez a véleményem volt, (amit valóban egy csomó szakvéleményre és némi egészségügyben eltöltött gyakorlatra alapozok)nem a döntésem, mert e téren nem vagyok döntési helyzetben, hiszen nem vagyok a parlament tagja. de ha bibliográfiára van szükséged a témával kapcsolatban, csak szólj
off Az iszlam mar most vilagvallas, sot ha jol tudom a vilagon a legelterjedtebb vallas. Az viszont egy masik kerdes, hogy a terhessegmegszakitas mennyire elterjedt az iszlam orszagokban.
Ne felejtsuk el, hogy a II Vilaghaboru elotti Magayrorszagon is be volt tiltva, de nem volt uldozve.
Erre vonatkozik az a vicc is, hogy a Ratko intezkedesek enyhiteset akarja tekintelyenek csorbitasa nelkul kommunikalni a kormany, de osszevesznek a modszeren. Vegul a csodarabbitol kernek tanacsot:
- Irjatok meg a Szabadnep sportoldalan, hogy Dr Fux Antall nogyogyaszt tiltott magzatelhajtasert 10 Ft szabalysertesre iteltek. - Ertjuk, es zsenialis, de miert a sportoldalon? - Mert azt biztosan elolvassak.
"Én nem hisztizek, csak utálom az olyan férgeket, akik nem a maguk súlycsoportjával kezdenek ki. Rosszabbak a bérgyilkosnál, mert azok általában felnőtt emberekre vadásznak, ezek az orvosnak nevezett moloch-papok meg a legocsmányabb dolgot követik el: olyanokat gyilkolnak, akik természetüknél fogva képtelenek a védekezésre."
Sőt, vannak olyan MOCSKOK, akik levágják a másik lábát, de előbb elaltatják, hogy ne tudjon védekezni.
Meg fogsz lepődni. Kifejezetten tébétámogatnám azon ffiak vazektómiáját, akik úgy vélekednek, hogy ha besikerül, akkor elküldjük anyust kapartatni. És az ab. költségeit is velük fizetteném meg. Csak hogy ne örüljenek annyira.
Mert kíméletes vagyok. :)
De örülök, hogy te meg ilyen vitakészséggel rendelkezel, hogy egymagad eldöntöd - biztos hatalmas háttértudásra támaszkodva -, hogy mi felel meg és mi nem. Leborulok!!! :)
"... nemi keslekedessel a pillanatnyilag relevansnak erzett optimalizalando celok kovetesehez kepest."
Ez a "némi késlekedés" pontosan azt jelenti, hogy peldaul - ha jol tudom 1968-ig a homoszexualitassal osszefuggo cselekmenyeket a demokratikus NSZK-ban is buntették, gondolom (es remelem), hogy 50 ev mulva mar sehol a vilagon nem fog halabuntetes jarni erte.
"nem tudom hogy miert baj az ha egy specifikus temat vetek fel, abban a vonatkozasban hogy egyik kontinensnek nincs mit a masik szemere vetni. vagy az jon ki az ervelesembol es az indianok idehozasabol hogy van? most akkor mondjam en az indianok pusztitasara (amit ugyanugy elitelek) az avarok magyarok altal tortent kiirtasat? erdekes modon a lenyeget nem veszitek ki az ember szovegebol. azt allitottam, veled ellentetben, hogy a kontinenseknek nincs nagyon a masik szemere vetni lehetosege 'dolgokat'. amikor te, ugyan finoman, de lehulyezted amerikat. erre visszaszallitjatok raam, hogy en beszelek hulyeseget. gratulalhatok?"
Viznikknek írtam, hogy jelen esetben, nekem nem jön be az amerikás példa. Ezzel nem az egész országot szólom le, de mivel van mit felhánytorgatni nekik, van ELLENPÉLDA, miért ne jelezhetném? Először magadnak gratulálj, mert írtam sok hosszút, és "válasz semmi". Az ellentmondásidra sem, másra sem.
nem tudom hogy miert baj az ha egy specifikus temat vetek fel, abban a vonatkozasban hogy egyik kontinensnek nincs mit a masik szemere vetni. vagy az jon ki az ervelesembol es az indianok idehozasabol hogy van? most akkor mondjam en az indianok pusztitasara (amit ugyanugy elitelek) az avarok magyarok altal tortent kiirtasat?
erdekes modon a lenyeget nem veszitek ki az ember szovegebol. azt allitottam, veled ellentetben, hogy a kontinenseknek nincs nagyon a masik szemere vetni lehetosege 'dolgokat'.
amikor te, ugyan finoman, de lehulyezted amerikat.
erre visszaszallitjatok raam, hogy en beszelek hulyeseget.
miert erzed szemelyes megtamadttatasnak? amugy ilyen ervelessel barmilyen torveny alol ki tudok bujni. hogy en tudom hogy nekem mi a jo es a magam kezebe veszem a torvenyt.
nem fizetek mondjuk parkolasi dijat mert meegis hogy gondoljak hogy parkolasi dijat fizessek? ez csak egy pelda...
termeszetesen szemelyesen ugy kepzelem hogy normalisan es a magad es a tarsadalom szamara elfogadhatoan dontesz. es mondanam ezt akkor is ha tilos lenne az abortusz de te megis mellette dontenel. mert ilyen szabadsagokat en is feltetelezek. haala istennek nem tilos. es lelkiismereti problemat sem szeretnem ha lenne barkiben.
viszont az allam jogosultsagait is elismerem a (demokratikus) torvenyhozasra.!
remenykedjunk hogy ezek a dolgok egybeesnek. remenykedjunk a nekunk megfelelo, jo iranyu valtozasokban.
ettol fuggetlenul ugy erzem hogy a kerdeseket fel kell tenni es tisztazni kell. hogy mit, miert es hogyan. milyen indoklassal. el kell fogadnom a 'csak'-ot vagy ideologiat is gyarthatunk hozza.
miert olyan nagy baj, miert olyan serto a beszelgetes?
nem teljesen vonatkoztatok el, hanem mas aspektusokra is probalok ramutatni. termeszetesen neked is igazad van.
hirtelen a kezmosas jut az eszembe. es a vilagvallasok ellentetes felfogasa. hiszen ugy tudom hogy a muvelt europaban a mosakodas egy ideig szinte bunnek szamitott. esetleg a meleg vizben torteno kejelgesekre gondolva.
az iszlam meg fontosnak tartotta a tisztasagot. akaar homokban is de tisztanak kellett alkalmakra lenni.
pedig a bolcsesseg a tisztasagra szavazott volna. hiszen egeszseges.
na de teljesen ellentetes felfogasok alakulnak ki.
vagy itt a homoszexualitas. egyik helyen teljesen elfogadott a masikon meg halallal buntettek.
vagy az embereves. egyik helyen tabu, masik helyen kedves helyi szokas...
"hogy allunk emberek elgazositasaval? amerika/europa viszonylatban? melyik kontinens vezet (a nemes versenyben)?"
Ez meg hogy jön ide? Ki beszélt versenyről? Ismét csak: példák és ellenpéldák mindenhol vannak. Ja igen, látom, már írták az indiánokat. És a rabszolgaság? A feketék gyűlölete? Te sem hiszed, hogy van értelme ebbe belemenni.
Mint írtam: Szélsőségek mindenhol vanank, példát ellenpéldát mindig lehet mondani. Mint már írtam, én azt szeretném, hogy az én dolgomba ne szóljon bele senki, és azért, mert mások hülyék, felelőtlenek, engem ne tekintsenek annak, és a hülyék miatt a normális emberek ne szenvedjenek hátrányt. (Ami szomorú, de már sok mindenben mégis megmutatkozott.)
Ennél többet nem tudok és nem is akarok hozzátenni. Nekem ez számít, és mivel a világot nem tudom megváltani, maradok annál, ami nekem és a családomnak fontos.
off Kedves Fredi, most gondolkodasunk nagyon tavol jar egymastol. En ugy gondolom, hogy a torvrnyekben az emberek kollektiv bolcsesege testesul meg, nemi keslekedessel a pillanatnyilag relevansnak erzett optimalizalando celok kovetesehez kepest, te meg -szamomra erthetetlen modon - valahogy ettol teljesen elvonatkoztatsz.
"ugy erezte ha keet gyereke lenne akkor meeg kevesbbe tudna karrierjet egyengetni. biztosan becsvagyo volt es igy dontott. amugy o dontott en elfogadtam a donteset."
koszonom kedves kerdesedet. egy van es sajnalom hogy 'csak' egy van. es anyagi okokbol nem lett tobb. abban az idoben amikor mi alberletben laktunk 3 eevig es 40 m2-es lakasban kezdtunk es kilatasunk sem volt nagyobb lakasra es semmi eselyt nem lattunk arra hogy keet gyereket tudjunk lakassal elinditani az eletbe ugy dontottunk hogy eleeg egy gyerek. ehhez jottek szinten anyagi motivumok amik felesegemnek az eletben valo 'boldogulasat', karrierjet jelentik. ugy erezte ha keet gyereke lenne akkor meeg kevesbbe tudna karrierjet egyengetni. biztosan becsvagyo volt es igy dontott. amugy o dontott en elfogadtam a donteset. kesobb termeszetesen 'baantuk'.
persze az is biztos hogy abortuszra nem ment volna. gondolom tokre abnormalis hogy anyagi szempontok is befolyasoltak eletunket.
Kitöröltam azt a mondatot, amelyben kértem volna Alfredoo-t hogy NE az Egyesült Államokat hozza fel, mert ott a helyenkénti anyagi jólét mellett a hozzáállással, az észbeli képesslégekkel van gond. Gondoltam, nem írom be, mert nem említette. Te említed. Szerintem mi Európában vagyunk, és ez, a földrészen kívüli különbség mellett mást is jelent. Persze nem mindig - a példa lent. Ahol ruhaszárító kötelet lehet eladni napelemmel működő szárítógépnek, ahol rá kell írni a mikróra, hogy ne tedd bele a kutyát, ahol pert nyer az, aki a lakóbuszban hátra ment kávét főzni, karambolozott, és beperelte az autógyárat, mert nem mondták el neki, hogy FOLYAMATOSAN kell fogni a kormányt, azt nekem ne hozd fel példának.
Nekem is vannak külföldi csatornáim a tévén, látom, mi megy ott gyereknevelés címén. Tehát ha valamivel, ezzel nem fogsz meggyőzni.
És az európai példa - a fejlett nyugat: Angliában a munkanélküli azért nem megy be a számára szervezett ingyenes tanfolyamra, ahová ő akart járni, mert nincs pénze buszra, ha meg gyalog menne, akkor TÚL korán kell kelni! Jamie Oliver a szakács szervezte a tanfolyamot, hogy segítsen a fiatalokon.
Szélsőségek mindenhol vanank, példát ellenpéldát mindig lehet mondani. Mint már írtam, én azt szeretném, hogy az én dolgomba ne szóljon bele senki, és azért, mert mások hülyék, felelőtlenek, engem ne tekintsenek annak, és a hülyék miatt a normális emberek ne szenvedjenek hátrányt. (Ami szomorú, de már sok mindenben mégis megmutatkozott.)
Tessék, a kedves "szülők". És az állam, aki figyeli, hogy jó helyen nőjenek fel a gyerekek...
"Hazaengedték szerdán azokat a 10 éves ikerfiúkat, akiket kilenc napja életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a fővárosban, miután gyógyszerrel mérgezett palacsintát ettek. A fiúkat a gyanú szerint nevelőapjuk mérgezte meg. A TV2 szerint az ikreknek még van két idősebb testvére. Amikor kiderült, hogy az ikrek szervezetébe méreg került, a gyerekek anyjának élettársa összecsomagolt és elköltözött, ám előzőleg még gyógyszereket tördelt össze - mondta el az anya. A 31 éves férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, szeptember elején leszázalékolták. A gyógyszerek hatóanyagát feltehetően ismerte, mivel több kórházban is egészségügyi szakápolóként dolgozott. Kihallgatásakor tagadta, hogy a gyerekek ételébe gyógyszert kevert volna, csak annyit mondott, nem szereti, ha sokan vannak körülötte. A négygyerekes anya vallomása szerint a gyanúsított férfi többször is tett olyan megjegyzést: "túl sokan vannak". A rendőrség indítványozza az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását - közölte a bűnügyi főosztály helyettes vezetője."