női 800 m gyors, döntő (Risztov Éva, Kapás Boglárka)
női 200 m vegyes, döntő (Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn) férfi 100 m gyors (Kozma Dominik) női 100 m pillangó (Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána) férfi 200 m mell, döntő (Gyurta Dániel, Molnár Ákos)
női 100 m hát, döntő férfi 200 m pillangó, döntő (Biczó Bence, Cseh László)
női 200 m mell (Sztankovics Anna) férfi 50 m hát, döntő (Bohus Richárd)
női 4x200 m gyorsváltó, döntő (a legjobb idővel döntős a Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn)
Úszó Eb: a legjobb idővel döntős női gyorsváltónk 4x200 m-en
A Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka összeállításban tempózó magyar női gyorsváltó futamgyőztesként és összesítésben is a legjobb idővel jutott be döntőbe 4x200 m-en a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon.
Jakabos és Verrasztó a dobogós helyekért harcolt, Mutina viszont már elsőként adta át a váltót a finisembernek. Hosszú megőrizte a pozíciót, így a mieink 8:05.83 p-cel futamgyőztesek lettek a spanyol és a német kvartett előtt.
Úszó Eb: Kis Gergő döntős 800 m gyorson, Gyurta Gergely kiesett
Kis Gergely bejutott a férfi 800 m gyors döntőjébe a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon, Gyurta Gergelynek viszont nem sikerült kvalifikálnia magát.
A két magyar a harmadik, utolsó futamban együtt úszhatott, Kis Gergő második lett (7:58.09 p), Gyurta Gergely (8:04.03) az ötödik. Összesítésben ez az időeredmény előbbinek az ötödik, utóbbinak a tizenegyedik helyhez volt elég. A 21 fős mezőnyben az ukrán Szerhij Frolov (7:57.54) úszta a legjobb időt.
Úszó Eb: Jakabos és Szilágyi továbbjutott női 100 m pillangón
Jakabos Zsuzsanna és Szilágyi Liliána bejutott a középdöntőbe, míg Dara Eszter és Tompa Orsolya kiesett az előfutamban női 100 m pillangón a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon. Időeredményük alapján a kiesők is tagjai lehetnének a tizenhatos mezőnynek, ha nincs a nemzetenkénti kettes limit.
Szilágyi (59.07) nevezési idejét jócskán megjavítva megnyerte a futamát, Dara (59.75) viszont a következő csapatban csak az ötödik lett. Jakabos (59.18) és Tompa (59.43) egy előfutamba került, előbbi a második, utóbbi a negyedik helyen végzett.
Az időeredmények összesítése alapján Szilágyi a 7., Jakabos a 9., Tompa a 11., míg Dara a 16. helyen végzett. A 39 fős mezőny legjobbja az olasz Ilaria Bianchi lett (58.31). A két továbbjutó magyarnak reális esélye van bekerülnie a fináléba.
Úszó Eb: Kozma középdöntős 100 m gyorson, Takács és Zámbó kiesett
Kozma Dominik középdöntős férfi 100 m gyorson a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon. Ugyanez nem sikerült a mieink közül Takács Krisztiánnak és Zámbó Balázsnak.
Zámbó Balázs (52.51 mp) futamában a harmadik, Takács Krisztián (49.99) az ötödik, Kozma Dominik (49.37) a negyedik lett.
Kozma a hetedik idővel jutott tovább, Takács összesítésben a 22., míg Zámbó z 53. helyen végzett a 66 fős mezőnyben, amelyből hét versenyzőt kizártak.
A legjobb idővel (48.77) a francia Amaury Leveaux jutott tovább. A szám vesztesei a belgák, négy úszójuk közül a 9. és a 11. időt magáénak tudó versenyzőjük kiesett.
Úszó Eb: Sztankovics Anna középdöntős 200 m mellen
Sztankovics Anna bejutott a női 200 m mell középdöntőjébe a Debrecenben zajló úszó Európa-bajnokságon.
A magyar úszó elmaradt ugyan nevezési idejétől, de 2:31.87 p-es eredménnyel futamában az ötödik helyen végzett, ami összesítésben holtversenyben a 13. helyhez volt elég a 36 fős mezőnyben. A legjobb időt (2:28.06) a svéd Joline Hoestmen mondhatja a magáénak.
én a tévében tudtam követni hellyel-közzel, de a helyszínre esélyem sem volt.
mondjuk ahogy néztem, elég durva árak vannak a délutáni futamokra
első nap alig volt valaki az uszodában (jó, ez túlzás, de nem volt valami nagy hejehuja), ma viszont jó hangulat volt, nyilván sokan mentek, mert tudták, hogy ma Cseh döntőzik & Gyurta is úszik
holnap lehet a legeredményesebb napunk, és pechemre valszeg pont nem látom majd...
Tiszta gáz. Itt van az EB Magyarországon, de nemhogy kimenni nem tudtam, még tévében sem láttam egyetlen futamot sem. Kicsit a elleptek a határidők :-(
Én nem lepődnék meg az 1:53-mal kezdődő időn sem. Lochte az 1:54.00-ás világcsúcsát tavaly úszta Sanghajban a vb-n normál ruhában, nem szuperdresszben.
Phelps vezeti az idei ranglistát 200-on 1:56.32-vel, amit márciusban úszott Indianapolisban. Laci ezzel az idővel feljött a 2. helyre az idei eredményeket tekintve.
Bence 1:55.77-es ideje pedig 7. az idei ranglistán.
Nem tudom az idei listákat hol lehet elérni, én itt szoktam a híreket olvasni és abból tájékozódom: