Keresés

Részletes keresés

KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3421
Egyébként 2.4 Cel-om van, 256 ram, ami karcsú, de mostanában tervezem a +512-t
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3420

Sziasztok!

Én most arra gondolok, hogy az Adobe Photoshop-al akadt össze, remélem így van, mert akkor keresek más képszerkesztőt. :-)

Egyébként, hogy van ez a számozás? A Premiere 1.5 már annyira régi, hogy a 7-esnél tartanak? Én úgy tudtam az 1.5 nem egy régi progi? Akkor most hogy van ez?

Köszi

foxymaxy Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3419
Helloka!
Huh,de régen írtam már!... ;)
Na szóval az adobe termékekkel szerintem sem szokott baj lenni... Jómagam is használom őket,egy athlon xp 2700+-os,1Gb ramos géppel.De emellett használom utómunkákhoz a sony vegas 4.0-át is.Megvan az Avid xpress Pro is,de szerintem az tényleg csak profiknak jó,annyira komplikált...
Ja,és látogassatok el a -creative.netexpert.hu- oldalra,töltsétek le a download menüpontból az "Apacsokkal Táncoló" című rövidfilmet.A felvételek egy sony dcr hc 14-essel készültek....
VChris Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3418
Én a 7-es Premiere-t használom, és nagyon szeretem. Semmi gondom vele. :-)
Előzmény: HT (3417)
HT Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3417
Asszem az Adobe programok nem nagyon szoktak elszállni... Hacsak nem hardver függőség okán.
Mint rendszergazda, úgy gondolom, rendes gépet kell alárakni. Pesze nem azt értem ezalatt, hogy IBM felirat legyen az elején, hanem tesztelt, megbízható eszközökből kell öszeválogatni. Tajvanban is gyártanak jó minőségű dolgokat.
Én is Premier Pro 1.5-tel (is) vágok, de még egyszer sem kellett ez miatt újratelepíteni a vindózt. Mondjuk a RAM-ot azért szereti, jelenleg 768 mega PC3200-as van benne.
Kollégám az enyémnél sokkal-sokkal jobb (meg persze drágább) gépet állított össze, de a RAM neki is fontos kérdés volt: 2*512 mega, párba válogatott Kingston, nem is nagyon panaszkodik rá.
A Premier már fut P3/850-es gépen is, de a recommended P4/3G! Ezt se tessék elfelejteni.

***HT***
mercatoris2 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3416
Igazad van, a magyaron nincs, csak amcsin.
Előzmény: Törölt nick (3415)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3414
Hello tommmmas!

Teljes mértékben egyet értek Veled, de sajnos ma Magyarországon nem áll úgy a helyzet, hogy egy átlag felhasználó ki tud adni 270eFt-ot egy videoszerkesztő programért. Persze akkor ne kritizáljam ha ingyen van, dehát akkor olyan idegállapotban voltam, hogy ez elkerülhetetlen volt. Szóval most már új Windows-al, működő szoftverrrel megint fülig ér a szám. :-)
Előzmény: tommmmas (3413)
tommmmas Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3413

Kaosznagymester:

majd akkor ócsárolj egy programot, ha meg is veszed azt.....

Előzmény: KaoszNagymester (3409)
mercatoris2 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 3412
"de ez így nem mehet tovább, nincs idegem minden héten Windows-t telepíteni..."

Hát ezért mondtam. Karácsonyra vettünk HC-40-est. Van egy final cut expressem. Vasárnap reggel nekiültem megnézni közelebbrôl a progit, estére kész lett a karácsonyi videó (összevágva 9 perc 41 sec, felirattal, zenével, stb. másfél óra nyersanyagból.) A géphez nem kellett semmit sem venni (érts pl. firewire kártya, mert évek óta rajta van egy macen), a rendszer stabil, nem száll el (BSD alapú, unix), a program szintén. A vágással és a program megismerésével töltöttem az idôt, nem a rendszer életben tartásával.

Épp azért írtam a Mac mini-t mert végre van egy megfizethetô mac, mert amúgy a mac eddig valóban drágább volt, mint egy taiwani, házilag összerakott PC (minthogy egy márkás gépnél viszont nem drágább), és ez esélyt ad arra, hogy PC-sek megismerkedjenek vele, elôször mindig második gépként aztán fô masinaként használják. Word és excel éppúgy van rá, egyébként.

Nekem is van PC-m, de kb. másfél éve áttértem, többek között a videózás miatt (amúgy DTP az alapterületem).

Persze nem akarok flame-t generálni, csak olvasva a sok kérdést, a hogyan, mit vegyek bele, mivel fog menni stb-t: egy 499 dolláros mac minivel tényleg ilyen gond nincs. Összedugod a két eszközt, és megy. Kész. Nem kell variálni.
Előzmény: KaoszNagymester (3411)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.12 0 0 3411

Köszi de maradnék a régi gépemnél....

Az AvidXpress-t kipróbálom.

Már éppen kezdtem beletanulni a Premierbe, de ez így nem mehet tovább, nincs idegem minden héten Windows-t telepíteni...

Előzmény: mercatoris2 (3410)
mercatoris2 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 3410
Apple Final Cut Pro HD

a videósoknak most érdemes váltani mac-re, ui. kijött az olcsó, 100 000 Ft körüli mac, amivel gond nélkül lehet vágni (a meglevô PC-monitor is jó hozzá, meg az usb-s bliienytû, egér)! www.apple.hu, com

vagy

AvidXpress
Előzmény: KaoszNagymester (3409)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.12 0 0 3409
Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani az Adobe Premiere Pro 1.5 -höz hasonló tudású videoszerkesztő progit?
Ez a Premiere egy nagy rakás sz*r, egy kidő után nem lehet elindítani, hibát ír ki, és csak új Windows telepítéssel lehet megoldani. Az elmúlt 3 hétben hetente tettem fel emiatt a Windows-t. Már nem bírom tovább....

Előre is köszi a segítséget!
vaandor1 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 3408
Hi!

Nagyon kevés szó esik a DVD-re rögzítős kamerákról. Engem a DVD-Ram-ra rögzítősek érdekelnénel (Panasonic, Hitachi).
Hozzáértőbbek pár érvet, ellenérvet felsorolhatnának.

Köszi!
optikus Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3407

A fene sem erti ezeket miert csinaljak, csomo belefeccolt munk meg plusz kiadas es csak szivatas az egesz.

Nekem eddig az osszes automon kivett kulcsnal mukodott a szivargyujto, ablakemelo es radiomagno.

Öcsem meg mindig visszateszi a kulcsot meg toketlenkedik ha lent maradt az ablak, meg lekapcsol a magno, stb. na persze a belso vilagitas nem alszik csak ugy el szepen halvanyodik meg sipakol, hogy egve maradt a reflektor ami szerintem baromi zavaro (mondjuk ezt sem ertem, en kiveszem a kulcsot akkor a reflektor is automatice kikapcsol...). 

Isten bizony mintha forditva lenne mint ami logikus, hogy miert jo ez a gyartoknak...?

Előzmény: VChris (3404)
nigro77 Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3406
Amikor vettem nem igazán hittem benne... Vettem a Tecsóban egy Star 8-as monot.  Kb 3 ezer kemény forintba került. Összecsukva 40 cm, kinyitva kb 160. Az egész 200 gramm. Most már tudom hogy a magamfajta  videósnak ez a mindennapi állványa nem a 3 lábú. Koncerteken, asszony kishugának táncbemutatóján, esküvőn, nyaraláskor mindig ezt használtam. Elfér egy hátizsákban az uzsik mellett de kézben is sűrűn viszem.  A felvételek minőségén is meglátszott hogy "segédeszközt" használtam. Ha sokáig tartom a kamerát elkezd a kezem föl-le mozogni ahogy lélegzem, ezzel ezt ki lehet küszöbölni. Elfordulni is könnyebb így, mert nem lesz a mozdulat olyan mint az ökörhugyozás.  Lecserélném egy jobbra ha tudnám a jobb mitől jobb? :) Forgatáskor a ruddal együtt forgatom, föl-le lehet állítani, de a rúd előre hátra billentésével egyszerűbb mozgatni. Kivéve ha bungee-junpingot kamerázol :) Ebből még a Manfrotto is csak 10 ezer... 
Előzmény: agyurma (3399)
VChris Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3404
Ma megnéztem, a Stilo már "intelligens": gyújtás levétele után nincs kraft a szivargyújtóban :-(( Ez van, nem nagy tragédia, ettől még a töltő "játszik".
vgyke Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3403

Sony HC42 tudása...

1/5,5" 10270K CCD (ez összement, HC40= 1/5" és 1070K), 12 optikai, 480 digitális zoom (HC40= 10/120), LCD 2,7"(HC40=2,5"), F 1,8-2,5 (HC40=1,8/2,3), tömeg 410g (HC40=400g), más különbséget első ránézésre nem látok, hacsak nem különbség a következő idézet: "Convert and/or record any analog NTSC video source to digital video via the analog inputs. Analog NTSC video can also be passed through the digital Handycam camcorder directly into a PC via the i.LINK interface in real-time for easy PC editing of your analog footage."

Most mi van? A HC42 NTSC kamera?

Előzmény: LuigiT (3275)
Waste Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3402
Köszi a segítséget! Remélem jó lesz!
Előzmény: dikri (3401)
dikri Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3401

Pedig lehet, simán attól. De ki is foghattál egy cellazárlatos aksit, én is jártam már igy. De azt ugy is tudod ellenőrizni mérőmüszer nélkül, hogy töltés után ne használd 1napig az akut, és ha tényleg cellazárlatos, akkor addigra majdnem teljesen lemerül.

De a tuti, ha megkérdezel olyan valakit a fórumon, akinek ugyan ilyen gépe van, hogy nála mit bir.

Előzmény: Waste (3398)
optikus Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3400

Az en kozvetlen tapasztalataim Puntora[1-es] es Unora vonatkoznak azokban van delej. A toyotakat meg tudom kerdezni (tobb is van a csaladban). Nyaron hasznaltunk agy kombi xsarat es abban is volt delej (igaz abban elol ket csatlakozo van es lehet, hogy a szivargyujtosban nincs, mar nem annyira emlexem reg volt:).

Előzmény: HT (3397)
agyurma Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3399
Milyen tapasztalatod van a monopoddal? Milyen típusod van? A 3 lábú néha nagyon ciki...
Előzmény: nigro77 (3395)
Waste Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3398

Nem, még csak 1-szer töltöttem fel! De szerintem akkor is jobban kell bírnia! Most töltöttem fel második alkalommal, majd kiderül!

Előzmény: dikri (3379)
HT Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3397

VChris

Gondolom, közben kipróbáltad a szivargyújtót:-)))) Nekem még nem volt olyan kocsim, ami kulcs kivétel után ne áramtalanította volna a szivargyújtót. Persze ettől még biztos van ilyen, a mostani Picassomban az első (szivargyújtó) biztosan feszmentes. Ebben van hátsó is, azt meg még nem próbáltam sosem...

-=ZS=-

Én már jártam úgy (nem kamkorderrel, hanem "sima" videoval) hogy nem voltam elég óvatos és nem vártam meg míg a hidegről bevitt lejátszó felveszi a belső hőmérsékletet. A szalagnak meg a fejnek is annyi lett... A lecsapódott pára miatt feltapadt a szalag...

Szal csak óvatosan a hidegben, hóban - gondolom - meg pláne. Asszem általában 0-40 celsius között ajánlatos a home eszközök üzemszerű használata.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a dolog nem működik, a fiamék is videóztak síelés közben. Meg még programozott beállítás is van a kameráben ilyen esetre (MV-750i: sand & snow:-)))

De arra ügyelj, ha betérsz egy pohár forralt borra, ne akard mindjárt visszanézni a filmet...

***HT***

BoGyesz_4a Creative Commons License 2005.01.11 0 0 3396
Én a fotós állványra+állványfejre rakom a kamerát is. Vettem direkt a kamerának is gyorscsatlakozót, így kb. 3 mp alatt cserélem le a fényképezőt a kamerára. Nagyon jó! :-)
Az állvány egyébként egy Manfrotto 055Pro

Manfrotto 488RC4
nigro77 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3395
Neeem én erre az egylábú állványra gondoltam.(monopod) Pici, és nem ciki egy ballagáson kinyitni :) Egyébként nekem is Hama Gamma a 3 lábú állványom talán ha 2* használtam...
Előzmény: VChris (3394)
VChris Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3394

Van állványom :-)) Hama Gamma 72. Tudom, hogy nem az állványok királya, de amire nekem kell, arra a célra nagyon jó. Egészen jó kis filmeket is csináltam már vele. Persze azért én is vágyok egyszer egy komolyabb állványra, mert azért érzem a Hama korlátait. De azért nem használhatatlan állvány.

VChris

aki persze nem akarja most újrakezdeni az egyszer már letárgyalt Manfrotto vs. Hama Gamma vitát :-)))

Előzmény: nigro77 (3393)
nigro77 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3393
Még valamit elfelejtettem ajánlani. Mono állványt is vegyél. Rém praktikus és nem macerás cipelni.  Szívesen segítek bárkinek pénzt költeni :)
Előzmény: VChris (3391)
nigro77 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3392

Én is azt néztem :)

Előzmény: VChris (3391)
VChris Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3391

Az előző hozzászólást 3 másodperc eltéréssel küldtük el :-))

Előzmény: nigro77 (3390)
nigro77 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 3390
Próbáld ki. Gyújtás nélkül nyomd be a szivargyújtót, ha felmelegszik müxik :) A palmomat tölti a kocsim.
Előzmény: VChris (3384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!