Keresés

Részletes keresés

mister Creative Commons License 2004.02.24 0 0 89
Általában igen, ha megtermékenyültek, akkor ez mindkettőre igaz, ha nem termékenyült meg, akkor egyik sem, így nem is fog kikelni. Remélem érthetően bírtam a szavakat egymás után rakni...
Előzmény: Tibbe (88)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.24 0 0 88

Minden alkalommal "kikel" mind a két tojás?
Előzmény: mister (87)
mister Creative Commons License 2004.02.20 0 0 87
Kb. 6-8 centisek, és nagyon gyorsan nőnek!
A nőstény mindig két tojást rak, általában egy idény alatt háromszor. Nekem annak idején a kicsik egy kisebb, de teljes berendezésű terráriumban nőttek fel, és később raktam át őket a nagy terráriumba. Szerintem felesleges stressz etetés előtt átpakolni őket egy kicsi helyre, majd vissza. Néha takarításkor raktam át őket egy fél órára máshova, és amilyen ijedtek voltak, kizárt dolognak tartom, hogy első dolguk az lett volna, hogy egyenek. Tehát szerintem először egy kisebb terr., majd egy nagyobb, ahogy nőnek.
Már az első naptól eszi a tücsköt, a kisebb viaszmoly lárvát. Bár nekem az első két napon nem szoktak enni. A csipesztől pedig nagyon félnek. Te viszont ne félj attól, hogy éhenhalnak...:-)
A húst ki mondta neked? Még belegondolni is borzasztó!!! Arról nem is beszélve, hogy ami nem mozog, arra rá sem mozdulnak. Az etetési dolgokra rá fogsz jönni, látni fogod, mennyit esznek, és tudod majd úgy alakítani, ahogy igénylik.

mister

Előzmény: coney (86)
coney Creative Commons License 2004.02.19 0 0 86
Ühüm, haza is viszem, bár anyuéknál van a szgépem otthon, (én meg már nem ott lakom), így lehet, hogy csak hétvégén mutogatom meg a páromnak. Nagyon tetszettek!!! A kicsi meg különösen aranyos. :-) Szinte hihtetlen, hogy egy napos azon a képen. Mekkorák amikor megszületnek? Ált-ban hány tojást rak a nőstény? Ja, és ha kicsiket veszünk, de nagy a terrárium, akkor hogyan etessük őket? Javasolták a külön etető terráriumot (azaz kisebb akváriumszerűséget), vagy csipeszből etessük, főleg amíg kicsi? Amíg kicsi akkor is kaphat tücsköt? Más husit (otthoni) főtt, vagy kissé átforrázott husit kaphat? Ha igen, milyet? Úgy hallottam, amíg kicsi nem baj, ha naponta kapja, utána meg ritkábban, három-négy naponta kap enni. Nálatok ez hogy műxik? Bocs, ha már leírtad.
Előzmény: mister (85)
mister Creative Commons License 2004.02.19 0 0 85
Megnézted a képeket is?
Előzmény: coney (83)
mister Creative Commons License 2004.02.19 0 0 84
Kb. 2 hónap múlva.
Előzmény: coney (83)
coney Creative Commons License 2004.02.19 0 0 83
Igen, rengeteget segítettél. Köszönöm. Most így hirtelen nem jut eszembe semmi. Nekünk (mivel páromnak lesz szülinapjára) valószínűleg egy hónap múlva lesz (azaz kellene- mert még nincs konkrét hely, csak egy ismerős, aki tud szerezni) ha összejön.

Nálad egyébként ez a nemsokára kb. mit jelent?

Előzmény: mister (82)
mister Creative Commons License 2004.02.19 0 0 82
Szia coney!

Igyekszem mindenre válaszolni.

1. Milyen típusú almot rakhatunk be?
Ha figyelembe akarod venni az eredeti élőhelyét, akkor homokot, fakérget nem javaslom, talán dísznek néhány nagyobb követ. A homokot szeretik túrni, a tojásokat is ebbe rakják. Én nagyon finom kvarchomokot, vagy madárhomokot használok.

2. A terráriumunk egyik része alulról fűtött.
Ha ez már kész van, használd, lehet, hogy szeretni fogják, de szerintem nem igénylik, nekem egy 60W-os izzó van a terr. tetején, ha melegedni akarnak, oda telepszenek alá. Egyébként éjszakai állatok, és inkább elbújnak a repedésekbe az izzó melege elől.

3. Milyen növényeket rakjak bele?
Az élő növény nehéz téma, de lehet próbálkozni, nekem az etetés miatt nem vált be, a tücskök szétrágták az összeset. Nem akarom őket csak csipeszről etetni, vadásszanak csak. Most némi műnövény van bent.

4. Mennyi idősen érdemes venni leot, hogy kézhez lehessen szoktatni?
Erre nem tudok konkrét választ adni. A néhány naposak nagyon félősek, idegesen nekitámadnak a kezednek a feléjük nyúlsz, aztán pedig menekülnek. Nekem a háromból csak az egyik tűri, hogy megfogjam, a többi menekül, pedig mindhárommal ugyanúgy bántam.

5. Mekkora egy akkora gekko?
1 hónaposan már bőven kiteszik a kereskedésbe, biztonsággal felnevelhető már kisebb kortól is, nem kényes állat, amelyik egészséges, az eszik rendesen. Mint az embernél...

Itt egy kép, 1 napos állat látható rajta

6. Mennyi idősen lehet az ivarukat megállapítani?
Úgy tapasztaltam, hogy ez változó. Egyébként te is simán megtudod állapítani a nemét. Ahogy már említve lett, combtő környékén belül V alakban pórusok (a halványan látható pórus is pórus!), és farok alatt két jellegzetes mirigy, mint az emlősöknél a here. Nem lehet eltéveszteni, felesleges szakemberhez vinni. Volt olyan állatom, amin már egy hetesen lehetett látni ezeket a mirigyeket.

7. Azt olvastam, hogy a nőstények jól megvannak egymással, de a hímek kevésbé. A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha kettő kicsit veszünk, és esetleg mind a kettő hím, akkor később mit tudok tenni, ha esetleg verekszenek?
Vegyél hármat, és ha kiderül a nemük, még mindig lehet variálni. Egy terráriumban egy hím lehet. A lányok nem verekszenek, de szerintem egyébként sem harcias állatok.

Remélem segítettem. Nemsokára nekem is lesznek eladó kicsik.

Hello

Előzmény: coney (77)
coney Creative Commons License 2004.02.19 0 0 81
Hát, szerintem tetszeni fog neki. :-)Most kilenc és fél éves. A kiskutya igenis mellbevágó lesz, sajnos, viszont otthon nem fogja kitúrni, és ha nagyon fújni fog rá, akkor majd külön fogom őket tartani (mármint nem fognak annyit találkozni). Azért szeretném, ha szeretnék egymást. Mindenesetre nagyon szeretem, és nem akarok neki túl nagy lelkitörést okozni, úgyhogy ezt majd előre meg kell gondolnom, meg terveznem. Asszem, először lent fognak találkozni, hogy szokja magát a kiskutyát, és majd csak utána fogom felvinni őket. De ez még nagyon messze van, lehet, hogy csak egy év múlva lesz. Egyelőre közeli tervben csak a gekko van. A boci nem egy sűrűn előforduló fajta, úgyhogy várnom kell egy kicsit, amíg lesz kiskutya (már akit meg is tudok venni) . :-( Meg persze a párom is várni szeretne még, de ez ami a legkevésbé sem fog izgatni, ha ott lesz a helyzet, hogy esetleg elérhetővé válik számomra egy kiskutya (mert én csak egy önző "dög" vagyok). :-))
Előzmény: Tibbe (80)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.19 0 0 80
Akkor remélhetően a vendégségben nem akar kikezdeni a gekkokkal:))
Nem tudtam a nagy változásokról:))
A kiskutya nem lesz neki "mellbevágó"?Most hány éves?
Mégiscsak más szitu neki, mint egy gekko!
Előzmény: coney (79)
coney Creative Commons License 2004.02.19 0 0 79
Az öreglány otthon lakik, anyuéknál (ja, mert asszem neked még nem mondtam, elköltöztünk a barátommal. Önkorm-i lakást bérelünk), a múltkor mikor átvittem magunkhoz, igencsak reklamált, hogy ő otthon akar aludni :-) Aztán végül csak rájött, hogy most nálunk van vendégségben. Aztán elheveredett az áthurcolt párnájára. Egyébként szerencsére ő egy nagyon megértő lény, sőt néha egész jóságos. :-) A vendégmacsekot sem bántotta otthon. Persze lent egyből megakarta enni, de az már más tészta. ;-)
Mivel csak keveset van nálunk, így nem fog benne nagy lelki törést okozni ( a gekko legalábbis... aztán majd meglátjuk, hogy a kiskutya mikor jön össze. :-)
Előzmény: Tibbe (78)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.19 0 0 78

Nagy fába vágod a fejszét!:)
Az "öreglány" mindezekhez mit fog szólni?
Előzmény: coney (77)
coney Creative Commons License 2004.02.19 0 0 77
Nekem lenne néhány kérdésem: most szándékozunk leot venni minden tartozékkal.
Milyen típusú almot rakhatunk be? Homokot, vagy fakérget (vagy mi az a faháncs szerű cucc), vagy tiszta macska almot, ami ilyen köves? A terráriumunk egyik része alulról fűtött. Gondolom, hogy oda kevesebb alom kell, hogy jobban fűtsön, és oda tudjon feküdni melegedni. Milyen növényeket rakjak bele? Ezeket is a boltban kellene gondolom megvenni, hogy élősködőtlenítve legyen? Mennyi idősen érdemes venni leot, hogy kézhez lehessen szoktatni? Mekkora egy akkora gekko? Mennyi idősen lehet az ivarukat megállapítani? (Mondjuk én úgysem fogom sztem ezt magamtól tudni, úgyhogy gondoltam, szakemberhez vinném, csak nem szeretném túl korán). Azt olvastam, hogy a nőstények jól megvannak egymással, de a hímek kevésbé. A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha kettő kicsit veszünk, és esetleg mind a kettő hím, akkor később mit tudok tenni, ha esetleg verekszenek?
Előzmény: mister (74)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.18 0 0 76
Eladó leopárdgekkók cimű topic:)))
Itt is van olvasnivaló:)
Úgy látom népszerűek lettek a hüllők, fellendülőben a gekkótartás!:)))
Tibbe Creative Commons License 2004.02.18 0 0 75
Szemléltető a képtáradból=
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

_coney_ kérdezte, mi a teendő, ha azonos neműek?

Előzmény: mister (74)
mister Creative Commons License 2004.02.18 0 0 74
Sziasztok,

nekem már sokadik éve párzanak, a leírásod alapján ez is párzás! Jellemzője, hogy a fiú megharapja a nőstény nyakát, és az aktus alatt végig fogja. Az enyémek még nem tettek kárt soha egymásban. Kb. 5 perc az egész, miközben egymásba vannak csavarodva faroktő környékén. Ezután a fiú sokáig nyalogatja a félig kilógó ivarszervét. Szerintem nem lehet összetéveszteni semmi mással, főként hogy most jön a tavasz...Annyi még lehet, hogy nem jön létre a konkrét párzás, mert a fiúnak ez az első próbálkozása életében, de később sikerül. Kb. 30 nap múlva a lány elkezd ásni, túrni a homokot, de erre az időpontra már nagy a hasa, van mikor a tojások is látszanak a bőrén keresztül.

Ha van még kérdésetek, igyekszem válaszolni.
Néhány képet találtok itt.

Előzmény: tibo3292 (67)
coney Creative Commons License 2004.02.18 0 0 73
Nemsokára, azaz egy hónap múlva már talán nekünk is lesz leopárd gekkonk. Már elindítottam a terrárium vásárlást, meg az érdeklődést. Most olvasgatom a tapasztalatokat, próbálok tájékozódni.

Úgy néz ki, hogy egy 1m (hossz)x 60 cm (magasság)x 40 cm (szélesség) terráriumunk lesz. Javasolták, hogy etetéshez legyen egy kisebb is, hogy el tudja kapni a kaját a kicsi meg ilyesmi.

A leopárd társas állat, így valószínű, hogy kettőt veszünk. Mi a teendő akkor, hogy ha esetleg azonos neműek?

Előzmény: Tibbe (66)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.17 0 0 72
Tibbe Creative Commons License 2004.02.16 0 0 71
Nincs mit:))))
Csak legalább _beritibi_ jelentkezne gekkoügyben, hátha már van több tapasztalata!
Előzmény: mamicska (70)
mamicska Creative Commons License 2004.02.16 0 0 70
Köszönet!!!
Előzmény: Tibbe (69)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.15 0 0 69

_Illetve nam " azon ", hanem EZEN- van több hozzászólás:)))))))
Előzmény: Tibbe (68)
Tibbe Creative Commons License 2004.02.15 0 0 68
A másik leopárdgekkos topicot össze kéne vonatni a moderátorral, azon már több infó van.
Mindenesetre, én bekopizom azokat a hozzászólásokat ide, hogy egy helyen próbáljuk megkonzultálni a gekkók párzási szokásait:))))
mamicska válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-14 16:53:48 (4)

nem leopárdgekkokat,hanem közönségeseket láttam.Majdnem 40 centis hím leharapta a nőstény farkát,annyira üldözte.Borzalmas volt,ahogy rángatózott a leharapott farok a földön.Igaz,hogy újra kinő,de az már nem lesz olyan szép.Igazi csatározás folyik!
Üdv.
[előzmény : (3) tibo3292, 2004.02.13 22:45]

tibo3292 válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-13 22:45:51 (3)

Sziasztok!

Ha valaki látott már leopárdgekkót párzani, az kérem írja le pár szóban, hogy hogy néz ki a dolog, mert nem tudom eldönteni, hogy szimplán csak meghülyültek, vagy esetleg.....

Röviden: A fiú "kergeti" a lányt, és ha utoléri, akkor a szájával megfogja, és nem nagyon ereszti..... Elég rémisztő!

Tibo

szega válasz erre | adatok | e-mail 2002-08-08 09:29:02 (2)

Na gratula! Sok sikert a tartáshoz!
[előzmény : (1) Christian80, 2002.08.08 07:57]

Christian80 válasz erre | adatok | e-mail 2002-08-08 07:57:30 (1)

Hali !

Tegnap sikerült jobban utánanéznem a dolognak, és valószinü, hogy koronglábu gekkó-rol van szó.
Amikor kivittem az állatklinikára, csak annyit mondtak, hogy gekkó, meg hogy döntsem el megtartom, vagy beviszem egy állatkereskedésbe és eladom, őnekik nem kell. Ugyhogy hazavittem és berendeztem neki egy terráriumot.

szega válasz erre | adatok | e-mail 2002-08-08 07:35:04 (0)

Vidd be egy állatkereskedésbe vagy az Állatkertbe...
[előzmény : (0) Christian80, 2002.08.07 15:42]

Christian80 válasz erre | adatok | e-mail 2002-08-07 15:42:31 (0)

Sziasztok !

Nekem egy kis segitségre lenne szükségem, ugyanis tegnap a cégemhez érkezett egy nagyobb csomag az USA-bol ( Rochester ), és találtam benne egy gekkót. Az biztos hogy gekkó, csak nem tudom milyen fajta lehet, olyan hat centi körül van, viszont olyan barna szinű, és csak pár halványabb csik van rajta. Ahogy megfigyeltem este lett nagyon aktiv, tehát éjszakai fajta. Remélem valaki tud segiteni !!

Előzmény: tibo3292 (67)
tibo3292 Creative Commons License 2004.02.13 0 0 67
Sziasztok!

Ha valaki látott már leopárdgekkót párzani, az kérem írja le pár szóban, hogy hogy néz ki a dolog, mert nem tudom eldönteni, hogy szimplán csak meghülyültek, vagy esetleg...

Röviden: A fiú "kergeti" a lányt, és ha utoléri, akkor a szájával megfogja, és nem nagyon ereszti... Elég rémisztő!

Tibo

Tibbe Creative Commons License 2003.12.10 0 0 66

Tokay Gekko.

Leopard gekko.

beritibi Creative Commons License 2003.06.01 0 0 65
Lesznek újra kisgekkók! Ha valaki szeretne a bolti ár feléért hozzájutni (nagyjából 1-2 hónap múlva), akkor jelentkezzen az emilemen!

beritibi@freemail.hu

beritibi Creative Commons License 2003.05.13 0 0 64
Szia!

Lisztkukacot ne nagyon adjál neki, mert az elvonja a kalciumot a szervezetéből (állatorvos mondta). Az egyém is beteg lett, amikor egy ideig csak azt kapott.
Elsősorban tücsökkel etesd, bevásárlóközpontokban lehet benni. Persze, az a legjobb, ha magad fogsz a kertben ilyen-olyan "tücsköt-bogarat"!
A nemüket ilyenkor szerintem még nem lehet meghatározni, de mások szerint igen. Nehéz látatlanban elmagyarázni, de sok jó oldal van a neten, ahol fényképestül ott a magyarázat, keress rá!

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.13 0 0 63
Sziasztok!

Tegnap kaptam egy 2 honapos leopardgekkot, de sajnos nem tudom meghatarozni a nemet.Mikor lehet ezt megtudni es hogyan? Probalkoztam megfogni, de annyira virgonc volt, hogy inkabb beken hagytam szegenyt.
Mennyi idobe telik, mig megszokja az ember kezet es annyira szelid lesz, hogy nyugodtan kivehetem?
Most olyan 9 cm koruli, milyen kajat adjak neki?
Milyen vitaminokat kell kapnia?
Tegnap megevett egy lisztkukacot, azt hiszem ez mindenkepp jo jel, hiszen 1 teljesen uj kornyezetet kell megszoknia.
Most egyelore ennyi , ha lesz meg kerdesem folytatom.

Manó Creative Commons License 2003.03.10 0 0 62
1x a kalcium pótlás miatt eszik meg. Majd minden hüllő megeszi a vedlett bőrét, sőtt mások vedledékét is. (NatGeon volt jó kis film a namab kaméleonról, az is megkajálta amit talált).

Hüllők számára a kalcium az egyik leglényegesebb ásványi anyag, mind a csontképzés, mind a rendszeres vedlés és nem utoló sorban a tojásrakó mivoltuk miatt.

Ezt kell megfelelő arányba tartani, erről szól a vitamin-porozás. Olyankor a táplálékállat saját Ca tartalmát egésziti ki az ember.

A Cahoz kell némi D vitamin is, szal igen bonyi vegykonyha az egész, ami ha nem megy magától akkor pótolni kell valamivel.

Előzmény: Tibbe (52)
Tibbe Creative Commons License 2003.03.04 0 0 61
Hol vannak a képek ?
Előzmény: mister (56)
beritibi Creative Commons License 2003.03.03 0 0 60
Esze nincs. Esetleg olyan ösztönök, amikre egy nagy adag jóindulattal rá lehet fogni, hogy ész...! :-)
Előzmény: Tibbe (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!