Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Az infrás valamint a rádiós fejhallgatók kompletten azaz adóval fejhallgatóval együtt kaphatóak. Az adó egy pici doboz melyet célszerűen a TV tetejére teszel a vevő meg be van építve a fejhallgatóba. Ezeken a fejhallgatókon akár infrás akár rádiós van hangerő szabályzó is és van rajtuk on/off kapcsoló is (vannak olyan fülesek is ahol a ki/bekapcsolás automatikus azaz amikor a fejedre teszed bekapcsol amint leveszed kikapcsol /a fejpánt megfeszülésével kapcsol be/).
"Amit nem tudok még, hogy mennyire hallja az a fejhallgatót, akinek nem a fején van, csak a közelemben. Éjszaka esetleg az is zavaró lehet. Erre csak azért gondolok, mert néha a tömegközlekedési eszközökön tökre hallani, hogy ki mit hallgat az mp3 lejátszón, pedig ott elég zajos a környezet."
Konstrukció kérdése. A komolyabbak esetén minimális a kiszűrődő hang. Értelemszerű, hogy ha nyitott konstrukciót vásárolsz akkor ott nagyobb hangerő esetén jobban kiszűrődik a hang mint a zártakból.
"Kell még valamire figyelni, van esetleg javasolt típus?"
Igen kell. Ne vegyél gagyit. Ez nem csak a hangminőség miatt érdekes hanem a kialakítás miatt is. A gagyiknál nem fektetnek hagy hangsúlyt a kellő párnázásra, a kényelmes viseletre, stb.
Nyitott és zárt kivitelű fejhallgatók léteznek, ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszik. Általában a nyitottakat szokták dícsérni, ám azokból rendesen kihallatszik minden. A vezeték nélküliek között többségben vannak - ha jól tudom, nem számoltam utána - a zártak.
Köszönöm, ez jó hír. Kb 4-5 méterről nézem a tv-t. Tehát akár az infrás, akár a rádiós jó lehet nekem.
Ezt úgy kell elképzelnem, hogy a tv vonali kimenetbe valamilyen adó egységet bedugok, és célszerű olyan fülest vennem, amiben van hangerő szabályozó.
Amit nem tudok még, hogy mennyire hallja az a fejhallgatót, akinek nem a fején van, csak a közelemben. Éjszaka esetleg az is zavaró lehet. Erre csak azért gondolok, mert néha a tömegközlekedési eszközökön tökre hallani, hogy ki mit hallgat az mp3 lejátszón, pedig ott elég zajos a környezet.
Kell még valamire figyelni, van esetleg javasolt típus?
Volt nálam pár hétig egy közel 100000 forintos infrás füles, de nem tetszett a hangminősége, messze elmaradt a saját vezetékesemétől. A madzag sokszor zavaró, beleakadok, útban van, de amit hallok, az kárpótol a nehézségekért. Tévéadáshoz megfelelne a vezeték nélküli füles hangminősége, viszont kicsit nehéz az akksi miatt és igazából nem szeretnék kettőt rakosgatni, kerülgetni.
Minden rádiós, infrás fejhallgató vonalbemenetre is köthető. Az ára pedig 7000Ft-tól 60.000Ft-ig (az ára függ az átviteltől, a fejhallgató minőségétől)
Az előzőt kivéve semmi értelmes ötletem nincs! Na persze, ha legyőzöd a lustaságodat és bedugod a fejhallgató Jack-ot, tévézhetsz kedved szerint, kihúzni ráérsz reggel is. Amúgy szerencséd van, sok feleség nem tud a tévé villogó fénye, vagy egy olvasólámpa mellett aludni. :-(
Egy kérdésem lenne: Létezik olyan fejhallgató, amit vonali kimenetre lehet kötni?
Vagy van valami ötletetek, amely megvalósítása megoldaná az alábbi kínomat és nem túl drága?
(Gyakran nézek tévét a hálóban, amikor a nejem már alszik, és nem akarnám zavarni azzal, hogy szól a tv.) De arra meg baromi lusta vagyok, hogy felkeljek, bedugjam a fejhallgatót, majd ismét felkeljek és kihúzzam.) Fixen pedig nem lehet benne, mert akkor a tv-ről veszi le a hangot.
Gondolom sokan most írígylik a problémámat, hogy nincs más bajom...
Megkérdeztem. Fél évet ment a falon. Ez a tévé viszonylag újdonságként volt feltüntetve mindenhol. Vehettem volna talán vadonatújat is, ha átmegyek a Saturnba, de nem volt kedvem 50.000.-Ft-tal többet fizetni, mert ott meg annyi volt az ára. Tegnap az Auchanban is 180-ért láttam és a legjobb akciójuk is 170 volt, én meg 148-ért jutottam hozzá. De nem vagyok ideges a falonlógás miatt, nekem eddig mindig szerencsém volt az elektronikai cikkekkel, nálam minden végkimerülésig ment hosszú évekig. A jótállás meg vasárnap óta ketyeg.
Én a WestEnd-ben, a MediaMark üzletben füleltem a PV7, és a PV70 szériát, és ez alapján mondom hogy az előbbinek szebb, teltebb a hangja. A PV700-as széria nem véletlenül szól nagyon jól, ezek ugyanis 2 utas hangszóróval felszereltek.