A Hamász elutasította Izrael fogolycsere és fegyverszüneti javaslatát - jelentette vasárnap az izraeli külföldi biztonsági szolgálat. A Moszad szerint a terrorszervezet elutasító válasza „bizonyítja”, hogy Jahíje Szinuár, a Hamász gázai vezetője nem akar alkut, és a közel-keleti feszültség általános kiterjesztésére törekszik.
"Kövér: Magyarország lehetaz irániak belépő pontja Európába"
szerintem ez jó dolog.bár én köztudottam abszolut nem szimpatizálok az iráni rezsimmel,sőt magával az iszlámmal sem azonban oroszországgal kapcsolatban is azt javasoltam hogy a biznisz az egy másféle dolog ahol a kölcsönös előnyön alapuló üzlet müködhet.sőt működnie is kell.
és igazam van mert ha mondjuk Izrael és Irán a nézeteltérések ellenére képes lenne egymással bizonyos üzleti kapcsolatot fenntartani akkor most valószinűleg nem lövöldöznék egymást.vagyis két ország közötti üzleti kapcsolat magán az üzleten túl segithet konfliktusok elkerülésében.
Irániak ezrei vonultak vasárnap, kora reggel az utcákra, hogy megünnepeljék a rezsim legfőbb ellensége, Izrael elleni példátlan drón- és rakétatámadásokat.
„Halál Izraelre” és „halál Amerikára” – skandálták a kormánypárti tüntetők a teheráni Palesztina téren, nem sokkal azután, hogy az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) bejelentette a Becsület hadművelet megindítását.
A téren, ahol már napok óta egy hatalmas transzparens lógott, amely héberül szólította fel az izraelieket, hogy „keressenek menedéket”, egy,
a következő pofon még nagyobb lesz
feliratú falfestményt avattak fel − írta meg a The Times of Israel. Vasárnap a tüntetők iráni és palesztin nemzeti zászlókat lengettek az „Isten győzelme közel van” feliratú transzparensek mellett.
Sokan szélhámosnak titulálják Robert C. Castelt, az én szememben megint nagyot nőtt, tegnap egy videójában megjósolta, hogy Irán elkerüli a nagy konfliktust, jelképes támadást fog végrehajtani, a háborút elkerülendő, csak afféle kötelező becsületbeli válaszként.
Irán akkor járt volna el "korrektül", ha az alvó ügynökeivel likvidáltat 1-2 vezető izraeli politikust. Cserébe a saját emberei haláláért. S nem civilek életén akart volna bosszút állni.
Az amerikaiak szerint direkt úgy tervezték a csapást, hogy a mértéke és módja kellően félelmetes legyen, de a légvédelem időben észlelhesse. Irán azonnal „deeszkaláló” nyilatkozatot adott ki, miszerint „lezártnak tekinti az ügyet”. A közel-keleti helyzet még veszélyesebb lett.
Ha lebecsülöd Iránt, vagy bárki lebecsüli Iránt, az nagy hiba.
Ott van Gáza, északra Hezbollah, a Hamasz mindenhol, Irán több országon keresztül , kezdődhet a fordított alija. Úgy gondolom, hirtelen előkerülnek az ágyak alól a bekészített bőröndök és kinyílik a csipa a kettős állampolgárságúaknál, de hát nekem jogom van.
Kedvenc beszari festékesvödrös zsidónk is hamarosan itthon lesz.
Mert "itthon otthon vagy".
Vagy... "Otthont Magyarországból" aki emlékezik erre a pofátlanságra.
Ha 300 drónt és rakétát indítottak az nem sok. Ennyivel nehéz túlterhelni a rendszert. Akkor lett volna gáz , ha a hezbollah legalább 1-2000 drónt,/ rakétát indított volna és Szíria felől is besegítenek Iránnak.