Most a Helsinki Bizottság idézte fel, mit mondott Balog Zoltán a 2010-es kormányváltás után. (A teljes beszéd itt található.) A 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatos interpellációjában vette védelmébe a civil szervezeteket azzal, hogy:
Aki azt állítja, hogy az emberi jogok szóvátétele a rendőrség és a jogállam elleni támadás, az kijátssza egymás ellen azt, ami összetartozik. Ráadásul pártpolitikai érdekből. A Magyar Helsinki Bizottság, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány vagy a Társaság a Szabadságjogokért nem tartoznak ugyanahhoz a politikai táborhoz. De tudják, hogy az emberi jogok kérdése nem pártpolitikai kérdés. Ők együtt sorolják hiteles dokumentációkkal a súlyos jogsértéseket.
Balog Zoltán a pedagógusnapon a Szépművészeti Múzeumban 2013. május 30-án (Fotó: Kovács Attila / MTI)
Ezzel most azért nem mondtál túl sokat. Naná, hogy a zsidók múltját a zsidók használják ki. A megélhetési ötvenhatosok a Fidesz hamis ötvenhatos mítoszait használják ki, és zsebelik be a pénzeket. A megélhetési keresztények a Fidesz hamis keresztényi allűrjeit használják ki, és zsebelik be a pénzeket. Mindenki azt használja ki, ami a "szakmája".
2017-01-13 13:23:00 A DK egyetért a FIDESZ nyilatkozatával
A Demokratikus Koalíció kivételesen olyannyira egyetért a Fidesz egy korábbi sajtónyilatkozatával, hogy azt a saját nevében újra kiadja változatás nélkül, teljes egészében.
A DK a közleményében a FIDESZ 1992-ben kiadott nyilatkozatát tették közzé:
"A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata - Soros Alapítvány 1992. szeptember 28.
Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.
Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen."
Más nem használhatná ki a zsidók szomorú közelmúltját, csak zsidók. És nem is nagyon használja más nemzet tagja ilyen komoly arányban pénzszerzésre, megélhetésre. Talán az indiánok egy része, de azok semmik voltak évszázadokig, élvezik, hogy most nem kell éhezniük. Igaz nem is kapnak segélyeket, hanem jogokat kapnak.
A megélhetésihez viszont miért lenne köze annak, hogy zsidók? Már úgy értem, hogy miért részesíted előnyben a megélhetési zsidókat a többiekkel szemben, amikor meg akarod vetni őket? Tele vagyunk megélhetési mindenfélékkel, ott a Fidesz egy része és a KDNP, megélhetési keresztények. Ott van Dózsa, Stefka és fajtája, megélhetési ötvenhatosok. És sorolhatnánk napestig. A megélhetési zsidók se jobbak, se rosszabbak ezeknél: szélhámos mind.
Van igazságod abban, hogy vannak akiknek mindenki zsidó akinek egy kicsit jobban megy, az is aki nem tartja magát annak. Biztosíthatlak én nem olyan vagyok. Azokat nem szeretem aki megélhetési zsidók, de ők nem az összes zsidó. Jobban szeretem általában a magyarokat mint másokat (vagy inkább közülük azokat is szeretem, akiket nehezebb szeretni), de ez nem nyilvánul meg semmiféle erőszakban, és semmi konkrét előítéletben, kivéve talán a cigányokat. Velük mindenféle tapasztalatom annyira rossz (kilencven százalék feletti a rossz élmények aránya), hogy velük ha úgy tetszik előítéletes vagyok.
De nem is tudtam volna üzletelni a világban, ha általában utálom a más fajtákat, ha nem vagyok nyitott, pozitív akár a zsidókkal szemben is. Mondjuk van akivel óvatos vagyok, de egyedül a cigányokkal nem kötök évtizedek óta üzletet, akkor se ha biztosíthatom magamnak, hogy valóban óriási nyereség lehetne. Nem kell az idegeskedés, annyira a pénz sem kell, hogy stresszeljek.
Onnan szépecsém, hogy együtt nőttünk fel. Együtt jártunk óvodába, iskolába, gimnáziumba. Ha figyeltél volna és nem csak kötözködni akarsz valamiért (nagyon megbántott valamikor a csúnya mashalló bácsi?), még ma is írtam, hogy olyan környéken voltam gyerek.
Az a helyzet, hogy annyira nagyok a pék költségei (el kell tartania egészen sok mindent és mindenkit), hogy a 25 ezres bevételeket mind felemészti, sőt, még csak nem is elég mindenre. Ezért alakult ki az a helyzet, hogy amikor új kemencét kell vennie, akkor pont csak azokból az 500-akból sikerült, amit Lajos hozott. Hosszú évek óta ez a helyzet. Szinte csak abból jut beruházásra, amit az EU-tól kapunk, ezért ha az elmaradna, attól maga a GDP nem lenne annyival kevesebb (pár százalék), csak éppen pont a beruházások, a növekedés maradna el (ugyanis az is csak pont ugyanennyi, pár százalék). És ez nem elvi számolás, azonnal és valós időben meg is látszott, amikor késtek az elszámolások.
Egyszer megértenéd, rajtad is lendítene valamit. Egyáltalán nem örül neki senki, az sem, akit állandóan balliberálisozol (akár az, akár nem), hogy ez így van. De attól még így van.
Természetesen, és ezt pontosan is így van rendjén. Csak hát látod, pont erről beszéltem. X valamit elért az életben (nem csak pénzről beszélek!), és mivel X véletlenül valahanyadíziglen zsidó származású is, bár nem érdekli a vallás, és az egész kábé annyi érdekességet jelent a számára, mint Y-nak, hogy neki meg hugenották vannak valahol a családfáján, rögtön jön erre egy Pöröly vagy egy Cipó, és fröcskölni kezdi, hogy rohadt zsidó, azért jutott el oda, ahol van, mert ezek a rohadt zsidók mindent elfoglalnak előlünk, de kár, hogy nem sikerült mindegyikkel végezni a múltkoriban.
És, sajnos, akkor is, ha teljesen elismerem, hogy Jobbikra szavazásod ellenére nem tartozol közéjük, azért teljesen felesleges lenne tagadni, hogy arrafelé kicsit túl vannak reprezentálva, akik igen. Nem csak ott, persze. Tudjuk, hogy a Fideszben is szép számmal, meg hogy az MSZP szavazói között is, meg mindenhol. Igen. De ennek a vonulatnak az elsődleges reprezentánsa akkor is a Jobbik. Tett róla, hogy az legyen, és ezt fél év jópofáskodás és egy hanukai képeslap nem tudja megváltoztatni.
Te honnan tudod ki a zsidó? Nekem sok ismerősöm, de csak kevesen beszéltek a származásukról, és azok zöme sem zsidó, hanem mindenféle más nemzetiségű, tót, sváb, rác, stb.
Nézd, ha pék vagy, és vásárol nálad a Lajos napi 500 forintért, mindenki más 25 ezerért, akkor semmi értelme egyfolytában azt számolgatni, hogy állnál a Lajos nélkül.
Mert ezt csinálod (csináljátok) az EU-s "segéllyel". (És az arány is kb. stimmel, 500 forint a 25 ezerből).
Az egy díj, amiért cserébe szolgáltatunk, képzett munkaerőt adunk, nem is keveset. Miért adnák ingyen?
Egy demokratikus államban nem jelenthet gyűlöletet, ha szimplán elvárjuk, hogy bármely népcsoport tartsa be a törvényi minimumot.
Abszolúte nem. Csak egy apró bökkenő van: a törvényi minimumot az egyes emberek tudják betartani, nem a népcsoportok. A népcsoportok elvi fogalom, se betartani, se be nem tartani nem képes semmit. Ha ezt felismerted, rögtön megtettél egy nagy lépést.
Én a saját ismeretségi körömben, nem látom, hogy annyira haragudnának a zsidók a Jobbikra. A Fideszt meg álszentnek tartják közülük sokan és semmivel nem becsülik többre mint a Jobbikot. Nem vonatkozik kivétel nélkül mindenkire, de ismerek fideszes zsidót is és olyat is, aki a Jobbikot választaná, ha megváltoznának valóban. Nem nagy százalék, de vannak ilyenek is. Sokkal kevesebb az ellenérzés az én ismerőseim közt (kilencven százalékban magyarnak tartják magukat, aki ráadásul nem vallásos és a zsidóság nekik inkább egy vallás, de nem tagadják, hogy zsidó családban születtek), mint amennyi a sajtóból, agy a hivatalos zsidó szervezetektől hallunk. Ahogy a magyarok közt is van akinek fontos a magyarsága és olyan is akinek nem, a zsidók közt is. Legalábbis ezt tapasztalom.
Ez nem szatócsbolt. Az iskolapénzt nem lehet visszakérni. Egy országnak csak az az egyetlen lehetősége van, hogy olyan környezetet teremt (gazdaságit és közéletit egyaránt), hogy az emberei nagyrésze otthon maradjon, vagy legfeljebb rövid külföldi tapasztalatszerzés után hazajöjjön. Adminisztratív eszközökkel (nem mehetsz el, vissza kell fizetned, és egyebek) csak rontani lehet a helyzeten, javítani soham semennyit. Ha mást nem, ennyit már meg lehetett volna tanulni a kommunista kísérletekből.
Néha egészen értelmesnek tűnsz, néha meg elkeserítő vagy. Hogy lehetne ideszámolni, ami itt semmilyen formában nem jelenik meg? A logikád alapján akkor a német autógyárak egyébként ténylegesen, anyagilag csak kis részben itthon jelentkező hasznát, sőt bevételét (vagy annak értékét) sem szabadna ide számolni, hanem Németországba kellene beszámítani. (A többi nagy nyugatiról ne is beszéljünk.) Akkor olyan tíz-tizenöt százalékot bukunk és nyernék kettőt-hármat. Jó üzlet lenne.
Az meg hülyeség, hogy nem kérjük vissza a költségeinket attól aki kimegy négyszer-hatszor annyit keresni. Miért nem? Nem a kiszfiúk vannak hatalmon hat éve? Most csak hirdetik, hogy ingyen tanulhat bárki két szakmát az nappali képzésen túl, de az nincs benne, hogy mennyibe kerül ténylegesen, és ha elhúz tíz év letelte előtt, akkor vissza fogjuk kérni a lóvét, mert mi fizettük abban a reményben, hogy itt termel. Miért? Hogy jó statisztikákat gyártsanak mennyien tanulnak szakmát? Hogy verhessék a mellüket?