Keresés

Részletes keresés

neduddgi(én) Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2204

Nem kevés tartósítószer van benne, és jó sok cukor. Gondolom, az hivatott stabilizálni.

Viszont jól néz ki. Ki kellene találni valami jó felöntőlevet, és tartósítószer nélkül, hőkezelve eltenni.

Előzmény: Törölt nick (2194)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2203

tegnap végre üvegbe került a paprikakrémem, ebben a topicban kaptam a receptet, annyi a tapasztalat, hogy talán kevesebb babérlevél is elég lenne bele, mintha keserítené

mindegy, a következőt majd másképpen csinálom

ha volna recept marinált paprikára köszönettel venném

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2202

persze, én sem mhőkezelem a csalamádét, viszont rengeteg tartósító kell így bele

Előzmény: Mariska néni (2200)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2201

Tavaly játszottam kicsit a méregerős zabszem paprikával.

Előzmény: Andrea555 (2196)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2200

A csalamádét sem szoktuk hőkezelni, mégis eláll. Ha hőkezelném, nem kellene tartósító, viszont oda a ropogósság. Én is kíváncsian várom, hogy mi lesz.

Előzmény: Törölt nick (2194)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2199

Ha tudnám, hogy jó lesz:))

Előzmény: TINTUS (2197)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2198

Én is sokalltam kicsit, de idén betartottam a receptet. Mivel nincs hőkezelve, talán a lében marad a nagy része... Ez a paprikalekvár tulajdonképpen a finomabbik  paprikakrémem, zselésítő nélkül. Érzékeny gyomrokra jobb a hámozott. A "durvábbik" pedig ugyanígy készül, csak héjlehúzás nélkül a görcsörtösebb paprikákból, azokkal nem vacakolok. Egyébként a padlizsánkrémhez is lehúzom a paprika héját, sokkal finomabb úgy. Sütőből kivéve néhány db vizes konyharuhát ráborítok, ezután könnyen lejön a héj.

Előzmény: Andrea555 (2196)
TINTUS Creative Commons License 2014.08.28 0 0 2197

Tudnál egy üveggel nélkülözni ??  :)))))

Előzmény: Mariska néni (2188)
Andrea555 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2196

Köszönöm,tényleg jól néz ki. De a kiló cukor?! A hókezelés helyett meg ott a NaBenzonát :(  Na de ötletadónak szuper!

Na és a Kaldeneker féle paprikalekvárhoz mit szóltok? http://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/videok/igy-keszul-a-paprikalekvar.html  ez nekem szimpi recept.

Előzmény: Mariska néni (2195)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2195

Az sehol.

Előzmény: Törölt nick (2194)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2194

olyan mint egy calamádé, a felöntőlével sincs gond, de a hőkézelés hol marad ?

Előzmény: Mariska néni (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2193

hát vannak kétségeim

Előzmény: Mariska néni (2191)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2192

http://fakanalforgato.blogspot.hu/p/befozestartositas.html

 

Itt találtam, de van itt sokminden más is...

Előzmény: Mariska néni (2191)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2191

Felöntőlé, az nincsen. Ezt a receptet a netről halásztam, és megtetszett. 3 kg paprika különböző színben, felszeletelve. Erre kell szórni 1 kg cukrot, két kanál sót, 9 dl 10%-os ecetet, 1 kk na.benz.-ot. Egy napig állt, és ment az üvegbe.

Előzmény: Törölt nick (2190)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2190

jó ez nekem is, de mi a felöntő lé?

Előzmény: Mariska néni (2189)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2189

Bocs, Andreának szántam.

Előzmény: Mariska néni (2188)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2188

Nekem ez jutott eszembe:

 

Majd valahogy így képzelem a csilit is, csak vékonyabbra vágva és kisebb üvegekbe.

Előzmény: Törölt nick (2184)
islamorada Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2187

Nem is most, majd a szezon vegen! Elvezetes ezt a topikot olvasgatni, sehol ennyi jo tanacsot, otletet meg nem olvastam mint itt!

Es persze csudaszep latvany amikor egy-egy kepet is kapunk.

Előzmény: Törölt nick (2186)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2186

ha egyszer a végére érek, és rend is lesz a nyári konyhában, akkor majd készítek képet, gyanítom ez nem mostanában lesz, a polcok egyébként is régen beteltek, csak a rekeszek maradtak, azokat egymásra pakoljuk, így kevesebb helyet foglalnak

Előzmény: islamorada (2185)
islamorada Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2185

Ennyi mindent eltenni!

Majd a vegen tegyetek fel kepet a kamraitokrol had gyonyorkodjuk! Had lassuk hogy mit vitt a kertbol a konyhaba az ugyesek keze!

Előzmény: Törölt nick (2182)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2184

sárga-zöld-piros  kalifoniai paprikákból milye elraknivalót lehet szerkeszteni? 

Andrea555 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2183

Ez a szeletelős csili jó ötlet.Láttam én is valami hasonlót,de nem nagyon figyeltem ki :) A hagyományos savanyúság felöntőlé jó lehet hozzá? A két színből meg különösen mutatós lesz szerintem.Majd tegyél fel képet,ha kész leszel.Sajnos a kápia nálam is csak most kezd pirosodni.Remélem lesz belőle még elrakni való!

Előzmény: Mariska néni (2180)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2182

tök jó, vége a szabadságnak tudok pihenni egy kicsit többet:)

de tényleg...

 

tegnap este már nem volt időm( erőm) befejezni a paprikakrémet, így az mára marad, de az már gyorsan kész lesz, csini 1,5 dl-es üvegekbe rakom el, hát nem éppen gazdaságos dolog krémet főzni, alig marad a végére valami :) , bár ezt eddig is tapasztaltam

a berakott almapaprikáim szépen töltögetem fel lével, reggel-este, jó lenne hozzájuk a már említett leszorító, de remélem a hurka pálca is megteszi, ma kipróbálom

a cékla projekt véget ért néhány napra- 50 db 0,7-es üveget sikerült készíteni, és még van rengeteg a földben( talán a 7 végén)

ketchupot csináltunk még 35 üveggel,ezzel együtt már elég lesz

főtt még némi parilé is, tényleg nem sok...

csatnit egészen biztos csinálunk még, hiszen van barack, alma és paprika is, próbáljátok ki egy nagyon jó receptet találtam, ha valakit érdekel megadom...

vegetát is csinálunk még a 7 végén, de ma azért pihengetek egy kicsit :) vagy nem...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2181

Milyen recept alapján csinálod a paprikakrémet? Szívesen kipróbálnék valami máshol bevált receptet - kis üvegem még van, mást mindent telifőztem.

Még van egy adag lecsónak való üveg, kicsi lányomnak ígértem, hogy viszek majd ha megyünk. Van néhány paradicsomlének való, de az sajnos már nemigen lesz telifőzve, pusztulnak a paradicsomjaim. És ennyi. Kisüvegek és bébiételes üvegek vannak, abból se sok. PAprikakrémre gondoltam. Van valamennyi chilim is, azt is szívesen felhasználnám valamire. Amennyi szárítva kell, már van.

Előzmény: Mariska néni (2180)
Mariska néni Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2180

Láttam kis üvegekben felkarikázva, magja nélkül ecetes lében kis üvegekben, brutál áron. Elég macerás lehet kimagozgatni (gumikesztyű!), szeletelgetni, de biztos nagyon finom és mutatós pl. szendvicsekhez. Kipróbálom idén a Jalapenoval a két színből vegyesen. A legtöbbet a paprikakrémbe használom, de sajnos, annak az alapja, a kápia, még csak most pirosodik.

Előzmény: Andrea555 (2179)
Andrea555 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2179

Kezd érni a chilim (Bhut joloika,tabasco, és kb kisujjnyi sárga és piros) , mit csináljak belőle szerintetek? "Erős pistát' gondoltam és találtam a neten egy csiliszósz receptet? Van még valami ötletetek?

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2178

NEm elvből nem járok szupermarketbe, ez az én egyéni problémám. Azért havonta egyszer elzarándokolok vagy a lidlibe vagy az aldiba, de az egy félnapos kirándulás. És nem tudok venni csak amit el tudok cipelni. Sajnos nekünk 15 km-en belül csak penny van, az egy vacak, de a férjemet nem lehet rávenni, hogy több időt szánjon a cipelnivalók megvételére, mint ami az odamenetelhez szükséges. Régebben, amíg nem voltam nyugdíjas, jobban rá lehetett venni a kéthavi bevásárlásra. 

Azért ehhez hozzátartozik, hogy a tejet, tojást házhozhozzák, a kenyeret sütöm, ahhoz a lisztet igyekszem nagyban megvenni, ha lehet malomból. Húst csak húsboltból veszek, ahhoz van bejáratott hentes. Piacra hetente járok. Sarki kisbolt nincs, kint lakunk a végeken. Akciós újság nem nagyon jön, legfeljebb a spar meg a tesco, a többi nem jut el eddig. Pedig ami jön, azt áttanulmányozom :)

Előzmény: neduddgi(én) (2175)
-balu28- Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2177

Tegyük még hozzá, hogy nemcsak okosnak kell lenni, hanem keménynek is. Vagyis nem megvenni olyan dolgokat, amik nagyon jó árúnak tűnnek, de per pillanat nincs rá szükségünk (élelmiszert sem, mert nem fogunk mást enni, vagy többet enni azért, mert olcsó volt).

A többivel maximálisan egyetértek. Én is a Lidiben veszem meg az alapvető élelmiszereket, pedig van kicsi teszkó (cba-s árakkal és mocsokkal), meg penny, de valamiért egyiket sem szeretem.

Előzmény: h.apci (2173)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2176

bölcs gondolatok, nincs mit kiegészíteni, 2 pont

Előzmény: neduddgi(én) (2175)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2175

OFF

 

Ez tökéletes okfejtés volt! Te is kapsz 2 pontot! :o)

 

Sokan nyomják a demagóg szöveget, hogy a hipermarketek szemetet árulnak, meg hogy támogassuk a magyar családi tulajdonú kisboltokat.

Nos, a magyar kisboltosok zöme a metróban, a tecsóban és az osonyban vásárol be. Sokszor láttam őket két-három degeszre tömött bevásárlókocsival az "üresjáratos délelőttökön". (Miattuk hozták a szupermarketek azt a rendelkezést, hogy az akciós termékekből egy személy csak meghatározott mennyiséget vásárolhat.)

Így aztán aki a kisboltban vásárol, ugyanannyival dagasztja a multik pénztárcáját, mintha közvetlen tőlük vásárolna. Csak még egy viszonteladó zsebét is tömi. De nem ez a baj, (elvégre az is fontos szempont, hogy így csak a szomszéd sarokig kell elmennünk a hőn óhajtott árucikkért), hanem az, hogy a legolcsóbb, legalja portékát vásárolják, és azt olyan áron adják tovább, amennyiért a szupermarketban nagyságrendekkel jobb minőségű terméket is lehetne kapni!!!

 

Ha véletlenül szombatra kifogy valami, mi sem szaladunk a madarasteszkóig, hanem átugrunk a jóval közelebb lévő falusi boltba. Ott aztán 650-ért megvehetjük ugyanazt a tejfölt, amit a pénteki nagybevásárláskor elfelejtettünk 450-ért megvenni.

 

Ha az ember szemellenző nélkül jár, és a reklámújságokat sem dobja méla undorral a kukába, akkor egy idő után rájön, hogy mit hol érdemes megvenni. Sok ezer forintot meg lehet spórolni havonta úgy, hogy nem a minőségből engedünk, hanem csak hozzáigazítjuk a vásárlási szokásainkat a kereskedők szokásaihoz...

Előzmény: h.apci (2173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!