Keresés

Részletes keresés

Zsófi11 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1121

Szia! A 90 db képet nincs időm kivárni, míg átmegy,de nagyon szivesen elküldöm dvd-n, ha megírod a címed: kisborbas@vipmail.hu-ra.

Addig egy pár kép a lázas készülődésről:

Előzmény: feketepanda (1106)
ditt Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1120
Tényleg nagyon szép az a picuri.. Meg persze a többi is, a mamival együtt:)
Egyébként nekem is tuti lesz még fundim.. Egy német dog volt nemrég még a nagy vágyam, de nem.. Fundi nélkül nem élet az élet, hiába van mellette még 2kutyám, nekem Barry a KUTYA, csupa nagy betűvel!
Bele sem akarok gondolni, hogy milyen lesz Nélküle:(
Előzmény: fundibundi (1119)
fundibundi Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1119
Hú de szép az a kis fejcsíkos fundi:)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1118
Szia! Nagy szomorúsággal töltött el, amit írtál. Nekem 10 és fél éves foundim van, nagyon látszik már rajta a kor. Szeretném innél jobb kondiban tartani. Várom tanácsaitokat! Mivel fiatalíthatnám? Egyre komótosabb, nehezebben mozog.
Előzmény: temick (1112)
ditt Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1117
Szia!

Nagyon sajnálom, ami a kutyusoddal történt:( Én kisöregem is már 12éves lesz májusban, már minden napért hálás vagyok, amit Vele tölthetek.. Remélem hamar megtalálod az utódját!

Gratulálok én is a kiállítóknak!:)

Lorka* Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1116

Szia Temick.

Nagyon sajnálom a kutyusodat.Nagyon szomorú dolog amikor az ember elveszti a kutyusát(társát).

Landseer kutyust nem tudok de fundit igen ha érdekel.Most 3. hetesek a manók.

Lorka a manókkal
fundibundi Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1115

Sziasztok!

Én is gratulálok minden szép fundinak, gazdinak és tenyésztőnek.

Remélem egyszer nekem is megadatik valamelyik, bár az első nem lennék:)

feketepanda Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1114
Köszönöm Shivi:)))

Ő HOPE, az első képen!!! A második képen meg ő az első, a növendék osztály győztese:))))))
Előzmény: Törölt nick (1111)
jinuka Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1113
sziasztok! a klub kiállitásról nemtudtok semmit, képek? eredmények? csak Dadly kutya volt?
temick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1112

Sziasztok

Én még ezen a fórjmon még nem jelentkeztem.Most is egy szomoru aktualitása van a dolognak,ugyanis egy hete eltávozott a 11 éves landseer kutyám.Sajnos a kiállitásra én is későn érkeztem,igy alig láttam egy pár kutyát.Már 25 éve volt kutyám,elöször fundi,aztán landseer,nagyon érzem a hiányukat.Ha tud valaki eladó landseer kiskutyát,kérem irjon.Segutséget elöre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1111
Mi is készítetünk képeket a kiállításról, főleg a fundikról!Teszek is fel egy- két képet!(Asziszem ezek a képek mind lány fundikról készültek!)
feketepanda Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1109
A kórokozó baktériumok populációjának fenntartói a vadon élô rágcsálók és az erdei nagyvadak. A kullancs a fertôzött állatból szív vért. A kullancsban a baktérium szaporodik és beépül a petékbe. A kullancs következô fertôzési alakja szúráskor már fertôzôképes. A fertôzött kullancs szúrását követôen a kutya bôrén a szúrást követô néhány nap elteltével kör alakú bôrpír képzôdik, amely napok múlva növekszik és a szúrási ponttól kezdôdôen a bôr visszanyeri eredeti színét (ezt a kokárdaszerû bôrelváltozást, bôrgyulladást krónikus vándorló bôrgyulladásnak nevezik). A szúrási ponthoz legközelebbi nyirokcsomók pedig megduzzadnak. A kutya lázas, étvágytalan, bágyadt, de a tünetek nem jellemzôek. Ezután néhány hét vagy hónap múlva a belázasodó betegnek általános tünetei lesznek, pl. rossz közérzet, hányinger, bágyadtság, testszerte a nyirokcsomók megnagyobbodása és szôrhullás. Az egyes szervekben is kialakulhatnak elváltozások, pl. szív-, ideg-, izom- és sokízületi gyulladás jelentkezhet. A kutyák antibiotikumokkal (pl. klavulánsavval potencírozott amoxicillin hatóanyagú antibakteriális szerekkel) eredményesen gyógykezelhetôek. Megelôzésként 1 éves védettséget adó vakcinával oltassuk be kutyánkat. A kullancsok ellen védekezhetünk számos gyógyszerformával (pl. lemosás, fürdetés, kullancsriasztó nyakörvek, permetezés azaz spray, rácsöppentés vagyis spot-on, stb.). Megjegyzendô, hogy a kullancsok még számos más emberi és állati betegségeknek is terjesztôi. A kutyákra veszélyes betegségek Magyarországon: a vírus okozta kullancsencephalitis, a Francisella tularensis baktérium okozta tularaemia és a Babesia canis parazita okozta babesiosis.

pussza
Előzmény: pierrebaba (1108)
pierrebaba Creative Commons License 2008.10.06 0 0 1108
sziasztok. nekem ugyan havanesem van, de tavaly ősszel átesett a kutyám a lyme kóron.

Kullancsirtó mindig volt rajta (cseppek), és magát a kullancsot nem találtunk benne sosem. A tünetekből vette a doki észre, hogy lyme lehet: hirtelen felsírt bizonyos mozdulatoknél, pl. ha lehajolt a tányérjához, vagy játék közben egyszer csak felsírt és megállt, szomorúan-ijedten nézett.
Először azt hittük, meghúzódott valamije, kapott is gyulladáscsökkentőt, de a doki már mondta, hogy vért kell majd tőle venni, lyme gyanú miatt. Mivel a gyulladáscsökkentő a tünetein nem enyhített, elvégezték a tesztet, ami pozitív lett.
Emiatt egy hónapon keresztül antibiotikumos kezelést kapott. Ő injekciókat, de hallottam, hogy gyógyszeresen is lehet kezelni.

Elméletileg a lyme kórt szövetből is ki lehet mutatni, de ez is csak hallott infó.
Lényeg: A kutyám egy hónapon keresztül antibiotikumos kezelést kapott, majd ismételt teszt kimutatta, hogy a fertőzés megszűnt.
sajnos a sok gyógyszer miatt a bőre gombás lett, és a gyönyörű bundáját a hátán kb 2 centisre vakarta. A mai nap sem mondhatom el, hogy a kutyám 100 %-os, a szőre még csak most kezd az igazi lenni, és a tavalyi november szörnyű volt.
Tavasszak beloltattam lyme ellen.
A kullancs harapásától is fertőződhet a kutya, lehet, hogy megharapta a bőrét, de utána leesett a kuzllancs, de elég volt a fertőzéshez. Előrehaladott betegség esetén a kutya már mozogni is alig tud.
remélem segítettem, bocsa sok offért.
Előzmény: Törölt nick (1101)
feketepanda Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1107
A Tender Ebony kennel tulajdonos Iulia Ionesi:)) Elnézést az elírásért, nem csalódtam magamban:)
Előzmény: feketepanda (1104)
feketepanda Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1106
Zsófi!

Remélem nem nagy kérés:)) fundi@vivamail.hu címre is küld el őket légy oly' kedves. Engem lezárt a tömegdugó így késve értem ezért is kérlek erre!

És igen, Zoli handler. A javából:)
Bár sokminden sajnos nem - messziről zoomolt a kép - de az jól látszik, hogy érkezik a bíró, a kutyagyerek meg vigyázzba van állítva már:) Kellő pillanatban a megfelelő póz:)
A manócska Hádész a díszkörben:))))
Előzmény: Zsófi11 (1105)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1105

Üdv' Mindenkinek!

Voltam a kiállításon!- eső ide, dugó oda:8,30-ra!-ahogy írtátok! Kiscsaládom, mint a kisangyal, pattatantak az ágyból időben.)))))))))

GRATULA a résztvevőknek!!!

Zolinak minden elismerésem! Rengeteget dolgozott és jól írtad Bea: nagyon ügyes felvezető!

Én csak ámultam-bámultam a kállításon. Úúúúgy elfáradtam!!! Nagyon szurkoltam!

El kell, hogy mondjam, vegyes érzelmekkel jöttem haza.-én biztos nem tudnám végig csinálni (lelkileg).

Készítettem képeket és ha kicsit több időm lesz teszek fel!

Jóóóóóóóóó éééééééééééééjt!!!!!!!!!!!!!!!;)

feketepanda Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1104
Dadly gazdi:)

Köszönöm szépen a gratulációd.
Hádészt a gazdinénije Engi vezette fel a fundikörben, a díszkörben meg Kemensi Zoltán.
Hope-t is a gazdija vezette, Iulia Ionescu, a Tender Ebony kennel tulajdonosa:)

Gratulálok én is Nektek

pussza: Bea
Előzmény: dadly70 (1103)
dadly70 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1103
Hello Feketepanda !

Először is gratulálunk én és Dadly. Jó lett volna beszélgetni, de nagyon későn értem ki, akkor már a fajtagyőztes bírálata folyt örület, hogy több mint három órába tellett mire kiértem a XI. kerületből - kellett nekem kocsival jönni.
Gyönyörű Krockováék szerintem megérdemelten győzött, nem volt szégyen Pécsen mögöttük Rescacibot szerezni. Sajnos nem tudtam katalógust szerezni, ki vezette fel a kutyáidat?
Még egyszer sok sikert kivánok

Dadly és a Gazdi
Előzmény: feketepanda (1100)
darcyka Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1102

Sziasztok

Nekem is egy kullanccsal kapcsolatos kérdésem lenne. Találtam a szemhéján egy sárgás kisebb kullancsot, a lényeg, hogy kiszedtem, viszont már meg volt halva, valószínűleg én ölhettem meg, ahogy szedtem ki, mert csavartam és kicsit megnyomhattam, pedig próbáltam óvatos lenni. A lényeg, ami trutyi kijött a potrohából, nem folyékony volt, szilárdabb váladék,de távolabb volt a kutyám bőrétől, csak a szőre lett olyan egy kicsit, és azt letöröltem. A sebhelyet pedig Betadine-nel lefertőtlenítettem. Ez gond, hogy így történt?? Vigyem orvoshoz inkább?? Egybe kijött a kullancs, nem tört bele semmije sem.

feketepanda Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1100
Fekete Panda Master of Panda (Hádész) Best Baby (legszebb ujfoundlandi kölyök az Európa kiállításon)

Fekete Panda Life Goes ( Hope) az Európa kiállítás növendék osztályának győztese!!:))

Zsúfolt, zajos, viszont számomra nagyon örömteli volt a nap:-)

Képek hamarosan a lapom galériájában.

pussza
Előzmény: Zsófi11 (1094)
dadly70 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1099
Szia!
Majd elfelejtettem a honlapomon találtok fotókat, meg mindent Dadlyről http.//www.tar.hu/dadly
Előzmény: jinuka (1097)
dadly70 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1098
Egyedül voltam nem volt ki fotózzon- sajnos!!!
Előzmény: jinuka (1097)
jinuka Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1097
gratulálok a CaChoz kérem képekkel alátámasztani.
Előzmény: dadly70 (1095)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1096

Szívből gratulálok!!!

Most indulok Pestre. Remélem sikerül jó képeket készíteni!-még nem voltunk iyen kiállításon.

Előzmény: dadly70 (1095)
dadly70 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1095
Sziasztok !
Mi jól vagyunk a klub kiállításon a champion osztályban nyertünk egy CAC kiválót az Europára nem megyünk
Előzmény: Zsófi11 (1094)
Zsófi11 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1094

Mindenkinek köszi a hasznos infókat!

SOK SIKERT A SZEREPLŐKNEK! ;)

Dadly Gazdi! Mi újság? Hogy vagytok?

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1093

Mi biztos készítünk képket, majd teszek fel!Én úgy tudom, hogy a fundik szombaton 10-től lesznek, ahogy feketepanda mondta!?

Moya72 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1092

Sziasztok!

Mi ott leszünk szombat reggel,remélem,tudok képeket is csinálni. Én is a fél9-et tudom és a fundi az első, úgyhogy igyekeznünk kell, nehogy lemaradjunk a lényegről! :-)

Bennfentesek nem tudják innen-onnan, hogy a "nagy nevek" közül kiket láthatunk majd? ;-)

Dadly? Rég jártál erre!

jinuka Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1091
sziasztok! ha valaki megy pénteken a klub kiállitásra és fényképez akkor szeretném megkérni hogy legyen kedves és tegye fel a forumra, meg az eredményeket is sajna én nem tudok elmenni de érdekelne. elöre is köszönöm. minden fundi érdekel.
newfyfan Creative Commons License 2008.10.01 0 0 1090

Sziasztok!

Az Európa Kiállításon Szombaton bírálják az újfoundlandit, az A pavilon 15-16-os körben. A bírálatok kezdete 8.30 !!!! Belépés 6.30-tól!!

Pénteken lesz az NKSZ Klub, az a Kincsem Parkban lesz a régi tribünnél, ott kezdődnek a bírálatok 10 órakor!

Európa és világkiállításokhoz mérten igen csak kevesen neveztek, összesen 64 fundit, ebből 29 kan, 35 szuka...

Bővebb infot itt találtok:

http://www.eurodogshow2008.hu/kiallinfo/

üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!