1. Az Alexandra Könyváruház tényleg a Bajcsy-Zsilinszky út - Szt. István körút sarkon van. 4 vagy 5 szintes, és van egy rendezvényterem a legfelső emeleten. Szóltunk előre, hogy megyünk, és ők beleegyeztek, tehát nem kell aggódni, elférünk.
2. A "program": aki arra számít, hogy Eti énekelni vagy táncolni fog, az még most leiratkozhat :) - mert attól tartok, csalódni fog. De én nem úgy képzelem a dolgot, mint egy szokásos dedikálást, ahol ismeretlen emberek állnak sorba, aláíratják a könyvüket, aztán hazamennek. Mi nem vagyunk ismeretlenek egymásnak, ha egyesek személyesen még nem is találkoztak. Én legalábbis alig várom, hogy megismerjem azokat, akiket még nem láttam :) Tehát miközben Eti dedikálja nekünk a könyvét, beszélgetni fogunk - gondolom -, vele és egymással is. Nem úgy, hogy emberenként jut 1-2 perc, és a többi hallgat, hanem úgy közösen.
3. Először megvesszük a könyvet, utána dedikáltatjuk, de ennek a pontos módjáról még beszélek az Alexandrásokkal. A jövő hét elején bemegyek személyesen, megnézem a helyszínt is, és egyeztetjük, hogy hogyan lehet kevés várakozással, minimális macerával, a lehető leggyorsabban lebonyolítani az anyagi részt.
4. Olyan sokan vagyunk, hogy arra gondoltam, ide tenném fel a listát, és nem írnék mindenkinek külön. Ennek az az előnye is lenne, hogy láthatjátok előre, kikkel is találkozhattok még Enahmán kívül.
5. Akik nem tudnak jönni, de szeretnének könyvet és dedikációt is, azoknak mindenképpen írok személyesen, és igyekszünk megoldást találni, hogy ne maradjanak ki.
A vázlatok összesen már legalább száz A/4-es lapot tesznek ki 10 pontos betűkkel, és a negyede még hátra van. Hidd el, én is nagyon örülnék, ha már írhatnám, de amíg nem tudom a végét, inkább nem kezdek bele, nem akarom megint egy fél kötet után abbahagyni. :-D
Nem ehhez a hsz-hoz, de a témához vág. Kedvenc ff-em a Tört fények játéka, és szomorúan tapasztalom, h már nagyon régen nem frissült. Tervezed a folytatását?
Ja, és gondolom "dedikálás" kizárólag a pénztáron kívül. Másrészt viszont ha 3 percet beszélgetek 30 emberrel, az másfél óra, nem?
Aki a sor végén áll (pl. én), az meg közben olvashatja a könyvet. :-D
Nem voltam még abban az Alexandrában, de valahogy nem látom, hol fog elférni 30-40 ember úgy, hogy másokat ne zavarjon, meg ilyenek. Ha mondjuk az lenne a program, hogy mindenki megveszi a könyvet az Alexandrában, aztán a Westendben akárhol van a dedikálás, azt úgy még el tudom képzelni, de a karácsonyi forgatag kellős közepén?
Severyn gyakorlatilag ugyanezt tette annak idején, amikor én beírtam, méghozzá nagyon is normális hangnemben, intelligens módon szólt a témához
Bezzeg karbalán... :-D Már bánom, hogy nem maradtam csöndben, lassan mindenki arról ismer, milyen csúnyán veszekszem, aztán senki sem lesz kíváncsi a könyvemre. ;-)
Visszaolvastam az annak idején a linkelések kapcsán írt hozzászólásaimat (összesen 4 db: 20145,20148, 20150, 20165), úgy látszik, mást értünk minősíthetetlen pocskondiázás alatt. Sajnálom, hogy minden így elferdült.
Mindenesetre becsülendő, milyen hévvel (mondhatnám tűzzel, vassal:-))) kiállsz Enahma mellett, Severyn gyakorlatilag ugyanezt tette annak idején, amikor én beírtam, méghozzá nagyon is normális hangnemben, intelligens módon szólt a témához. (Egy kiváló ember egyébként is, hadd tegyem hozzá.)
Akkor is megértettem, hogy linkelni lehet szabadon, ezt el kell fogadni, kész. Valószínűleg, kétségbe is estem emiatt, idő is kellett hozzá, de ezen már túlléptem. Kölcsönösen megbántottuk egymást Enahmával, de egyikünk sem használt durva szavakat.
Látod, most előre tudok a linkelésről, részemről, egy mezei ficíró részéről ennyi elég, szóltam egy szót is? :-)
Sok sikert kívánok Enahma többi munkájához is, és bízom benne, hogyha esetleg félreértések adódnak, megoldódnak hamar mindenki legnagyobb megelégedésére.
Emelem a poharam a fanficíró közösségre, szülessen minél több jó írás, ez a legfontosabb!
Üdvözlettel:
Expelliamus (bocs, de már nem emlékszem az ehhez a nickhez tartozó jelszavamra, nem is használom ezt a nicket)
Már épp kérdezni akartam, hogy mennyi ideig fog tartani a dolog... egy órára tippeltük... :)
Hát asszem a helyszínt az ARF-esek brigádja tényleg sisetősen hagyja el, mert elég szűkén vagyunk az idővel, hisz délután háromkor már kezdünk. Eta nem előled menekülünk! XD
Milyen program? Muszáj valami programot is szervezni? Táncolnom nem kell, meg énekelnem??? :-D Ja, és gondolom "dedikálás" kizárólag a pénztáron kívül. Másrészt viszont ha 3 percet beszélgetek 30 emberrel, az másfél óra, nem? :-P
Hello Éva! Nekem nem egészen tiszta a program. Hol lesz a dedikálás? Pénztáron belül, vagy kívül? Mi tart 2 órán át? Szerintem 40 könyvet dedikálni max 20 perc. Mindenki odamegy 11-re, aztán sorban állunk, a szerző mindenkivel beszélget 3 percet (stopperrel mérve), a többiek pedig sorban állnak addig? Vagy mi a program? Egyébként meg azt írtad, hogy vasárnap válaszolsz mindenkinek. Tudom: nem írtad, hogy melyik vasárnap. ;-)
Igen, igen, nem lesz könnyű, de mindenkit kérek, aki feliratkozott, hogy bírja ki 9-éig :) Már túlléptük a 40 példányt, és leszünk vagy 30-an, jó talinak ígérkezik. Azoknak, akik aggódnak, hogy mennyi ideig fog tartani: aki siet, azt előreengedjük a dedikálásnál :) Szerintem kb. 2 óra, 11-től 1-ig de semmi nincs megkötve, el lehet menni előbb, vagy együtt lehet maradni tovább is, esetleg elmenni együtt ebédelni, aki akar.
Bocs, hogy már eddig is szétoffoltam magammal ezt a topicot, de MA KIJÖTT A NYOMDÁBÓL A KÖNYV, ÉS ELMENT A BOLTOKBA! A kiadó szerint szerda-péntek között már biztosan kint lesz a polcokon. Jaj, annyira nagyon örülök, hogy mindjárt kiabálok! :-) És még mennem kell vissza dolgozni, de hogy lehet azt ilyenkor???
Sztrájkol a fanfiction.net??! Már tagnap óta nem tudok dokumentet feltölteni! Arrgghhh!
Ha továbbra is ilyen idióta lesz, kénytelen leszek felrakni a livejournalomra... Na, az aztán tényleg olvashatatlan lesz... Amilyen igénytelen vagyok valami lila hátterem van sötétebb lila betűkkel :D
Utálom az ilyen oldalakat. Ált. kijelölöm a szöveget, úgy beleolvasok, és ha olvasásra érdemesnek tartom, átkopipésztelem a szövegszerkesztőbe... (sokszor rögtön a hejessirást is javítani szoktam...) Ha jól emlékszem, van valami olyan fórum, ahová az ilyen oldalcsodákat be lehet küldeni...
*semmi se jó neki* Hála Enahma linkjeinek épp most találtam egy történetet, amelyet a webművészet úgy tett közzé, hogy a szöveg a lap középső harmadán van (tehát baloldalt és jobboldalt spam), továbbá a háttár sötétzöld, a betűszín fekete...
Igen, én - asszem az egész weben én vagyok az egyetlen enahma. :-) Ki a fene más lenne olyan hülye, hogy egy olyan akkád szót válasszon nicknévnek, amelynek jelentése: "újra romossá fog válni, és"? :-DDD