De lehet kevés vas a testében, bármit eszik. (A spenót meg - mindenki tudja - egy amerikai gépírónő tévedése.) A vasmegkötő-képesség genetikusan meghatározott, lehet vérszegény az is, aki kilónyi marhahúsokat eszik naponta többször, mert rosszul hasznosítja a szervezete a vasat. Meg aztán ott a B12-vitamin kérdése is.
a középkori Mo. mohamedán vallású lakóinak összefoglaló neve. Az izmaeliták bolgár, besenyő, kun, káliz, böszörmény, arab stb. nemzetiségűek lehettek. Az Árpád-kori Mo. mohamedán vallású csoportjai jelentős szerepet töltöttek be az egykori gazdasági életben és a honvédelemben. A római egyház fejei, a pápák is több alkalommal foglalkoztak velük. Királyainkat arra ösztönözték, hogy egyre szigorúbb törvényekkel szabályozzák a hazai izmaeliták életét. Keresztény templom építésére, vegyesházasságra, szokások elhagyására, széttelepülésre kényszerítették az izmaelitákat. II. Andrással pedig nemes urai megfogadtatták 1232-ben, hogy sem izmaelitákat, sem szerecseneket nem nevez ki a kamarák élére. Kapcsolatban állták az arab világgal (→ arabok), így viszonyaikról értékes adatokat közölnek a mohamedán tudósok, utazók (Abu Hamid, Yágut). A kései Árpád-korban mint vallási kisebbséget az egyház türelmetlensége sújtotta, ami népi beolvadásukhoz vezetett."
(Pallas Nagylexikona)
Ó minden rendben van, mi nagy valószínűséggel kun és besenyő leszármazottak is vagyunk mindannyian, tehát természeti népnek számítunk.
Ha szabad belekotyognom, végül is valami hasonló a helyzet (a nem adaptív kipusztul), csak persze a szelekció nem a növényevés pártján áll, se a húsevésén - egyáltalán semminek a pártján nem áll. Az marad fenn, aki a környezethez jobban tud adaptálódni, és több utódot tud sikersen felnevelni. Ez kuyánál a húsevés, birkánál a növényevés. Embernél ebben a szelekcióban egyelőre a vegyes táplálkozási mód mutatkozott leg adaptívebbnek - a legtöbben így táplálkoznak, a fogazatunk is erre utal. De lehetséges csakis növényen is élni, csakis húson nem lehetséges - ezek nem morális vagy egészségügyi kérdések, egyszerűen biológiai tények (egyszerűen a népességbeli arányt kell megszámolnunk). Hogy mi lesz mondjuk 2 millió év múlva, azt majd meglátjuk - elvileg bármi lehet.
Szerintem Stoner hat embernek is simán visz mindenféle jót!
A gyereknek meg meg kell mondani, hogy vesse meg a többieket, ők rosszul gondolkodnak, ő meg jól. Ez nagyon jót fog tenni a társasági életének és a barátkozási szokásainak is, legalább nem fogják elrontani.
Stoner biztosan belemegy abba, hogy egy hónapig visz nektek dinnyét meg papayát, epret és őszibarackot reggelente, és gyümölcsöt esztek délig.
Csak próbáld ki. Olyan elkötelezett ember, hogy szerintem segíteni fog mindannyiunknak áttérni a nyersevő diétára, én pl. már kifejezetten fenem a fogam a kesudióra délután.
Ilyen fontos kérdéseknél, mint az egészség, szerintem nem számít a pénz, ugye Stoner segítesz nekünk?
Én 42 éves koromig vérszegény voltam. Pedig hanyattesnétek az étrendemtől. A nyerskosztos és aki elegendő lenmagot, esetleg zabpelyhet, petrezselyemzöldet, lilahagymát, spenótot, csicsókát, póréhagymát, tormát... mondjam még? fogyaszt NEM LEHET kevés a vas a testében. Egyébként a vasnak is, mint sokféle elemnek leginkább a sejtközötti állományban van a helye, onnan szürcsölik ki a sejtek. Sejtetted? Ezen kívül a vas gyakran a vatartályokban van, mint a lép és a szervezet azt mondja: mindek több vas, ha még van tartalék. Csakhogy az a vas általában vastablettákból kertült oda, amit nem tud használni egy sejt sem. Én is kilószámra szedtem.
A korábbi vashiányom általános nyomelemhiány következménye és a rengeteg tejfogyasztáséé, ami köztudottan... kiüríti a testből a vasat. Tej: élet, erő, egészség.
Itt van ez az ember, aki önzetlenül segíteni fog nekünk egészségünk megtartásában.
Szerintem ha szépen kéred, akkor biztosan neked is fog papayát meg dinnyét venni, ne tartson vissza a pénz, itt csak arról van szó, hogy segíteni akar.
Hát nem tudom, hogy az-e a "természetes kiválasztódás" megfelelő alapja, hogy akinek rossz a vasmegkötő-képessége, az dögöljön meg... (mert azok nem bírják a hús nélküli táplálkozást).
Te aztán jó összehordtál minden vackot. Azért a te igazságaid is megállják a helyüket, mert az összes lény közül csak az ember asszonyának van menopausája. persze, rögtön rávágod, azért mert olyan soká élünk.. Mondok neked valamit: Miért van a túlnépesedés? Nem a természetes kiválasztódás, ami már a fiókból is kiborul, annyi van belőle...Ha a növényevés volna a földi ember életmódja, ami mindenképpen be kell, hogy következzen, légy erős, a tanároddal együtt..., akkor két dolog lenne: 1. Nem volnánk ilyen sokan; 2. Működne a természetes kiválasztódás. Mert tényleg csak a legegészségesebbek maradnának meg. Aki nem bírja a növényeket, az beteg, nem az beteg, aki bírja. De ebből a betegségéből a nem a "ténylegesen beteg" emberek számára általam, egészséges által is befizetett Tb-n omladozó egészségügyben zajló "gyógyítás", hanem bizony, a növényevés viszi ki.
Tudod, én így vagyok a gyerekeimmel is: ha megkérdezik, elmagyarázom nekik, hogy én miért nem eszem húst. Lehet, hogy belőlük tényleg vegetariánus lesz, mire felnőnek. (Örülnék neki. De az sem baj, ha nem.) Abból a gyerekből, akinek tilos húst ennie, már csak dacból is könnyen lehet húsevő, mert ami tilos, az mindig nagyon csábító.
Én dinnyét szeretnék barackkal és cseresznyével, ahogyan a képen van.
Viszont sajnos nincs pénzem rá, de úgy gondolom, hogy egy ilyen elkötelezett ember mint te, tud nekem segíteni abban, hogy meg tudjam fizetni.
Megadhatom a számlaszámomat? Segítesz nekem? Vagy menjek a pénzért személyesen? Esetleg eljössz hozzám és hozol nekem minden jót? Tökari vagy, köszönöm szépen!
Tudományosan növényevők álláspontja szerint nem őshonos és évszaknak megfelelő növényeket kellene csak enned? Napi több kiló melegházi paradicsomban-szőlőben iszonyú sok vegyszer lehet, nem?
Nagyon sok butaság van a tankönyvekben. Egyébként nem mondom, hogy nem volt így, csak azt, hogy senki sem tudja biztosan. De én nem is azért nem eszem húst, mert azt állítom, hogy az ember, mint faj növényevő. Nem akarok, és kész. Hogy miért, az a magánügyem. Addig főleg, amíg nem akarom másokra is rákényszeríteni a saját életformámat.
Reggel még nincs annyi energiánk, mint délben. Ezért délelőtt gyümölcs, ami az agyat táplálja és tisztít. Délben már jöhetnek a zöldségek, pl a karalábé, de délelőtt is ihatunk sárgarépalevet, vagy ehetünk paradicsomot, ami gyümölcs, némi olivaolajjal meglocsolva. Akinek jó (0-ások és AB-sek) estére is megfelel. Nyáron azért jobb, mert eléggé hűt.
ebben azert nem vagyok biztos....Valoszinuleg csak talaltak olyan bizonyitekokat,ami ezt alatamasztja es nem jatszasibol van benne a tortenelemkonyvekben:))