Hát igen. A Duna-Tisza köze alapvetően öntéstalajokból áll, vékony agyag-iszap rétegekkel amit a régi árvizek időnként leraktak, de sehol sincs vastag vízzáró pad. A nagyüzemi mezőgazdaság által megerőszakolt (agyon műtrágyázott és növényvédő szerezett) termőföldek veszélyeivel már régóta foglalkoznak páran, de "természetesen" süket fülekre találnak. A legnagyobb lépés ezügyben, hogy elkezdték a lakossági fúrt és ásott kutak felmérését, de természetesen úgy, hogy aki csak tehette letagadta vagy hamis adatokat közölt. Pedig valós szennyezés az is, amikor az ásott kutat nem az első vízzáró rétegig mélyítik, hanem az alá, hogy bő vize legyen. Ezzel méretes átjárót biztosítanak a szennyezett felszíni vizek és a mélyen fekvő eredetileg tiszta rétegvizek között. Sajnos az sem ritka, hogy a vezetékes ivóvíz bevezetése után a régi kutat szennyvíztárolónak vagy szemetes gödörnek használják, mert ha csövön jön a tiszta víz, ugyan kit érdekel, hogy a kútba dobják a dögöt, szemetet. Annyi ész már nem szorul az ilyenek agyába, hogy a csövön jövő víz is a föld alól származik, amit épp ő fertőz meg. Aztán meg veri a nyálát, hogy a csapvíz zavaros meg büdös.
Erről nekem Akasztó jut eszembe a napi 3 liter víz fejkvótával márciusig és a hévritkítás. Európa motorja a legutóbbi száz év legjobb tíz éve után. És erre sokan büszkék. Meg álávjú, ja :(((
A csüngőhasú nemet mondott a kárpátaljai magyar közösségek kérésére. Persze a teknővájó vér buzog benne, nem azt mondta, amit a hivatalos honlapján és Brüsszelben. Ott egyértelműen kihangsúlyozta, hogy Ukrajna nem áll készen a csatlakozásra, és a legkorruptabb ország Európában. A kárpátaljaiaknak küldött levelében arra hivatkozik, hogy az Európai Bizottság nem készült fel a tárgyalásra.
Remélem a kárpátaljai és külföldről a fideszre szavazók nem felejtik el ezt a "kis" incidenst. Békében ingyen buszkirándulást szerveztek nekik az anyaország, az óhaza határmenti szavazófülkéibe, amikor meg sz@rb@n vannak és segítséget kérnek, akkor "nem időszerű" teljesíteni a kérésüket. De hát nincs min csodálkozni, felcsúti virtus a segítő kézbe belesz@rni. Így volt ez Sorossal, Simicskával is. Csak arra kellettek, hogy a törpének legyen min felkapaszkodni. De remélem egyszer elfogy alóla a létra és nagyon pofára fog esni.
Szegény édesapámnak a szívritmus szabályzóval félévente kellett ellenőrzésre menni az ország vezető központi kórházába, a Honvédba. Csak telefonon lehetett előjegyeztetni. De 3 percig sem élt a vonal, már betelt.
Személyesen mentem be. Elsőre az őrök nem engedtek be, csak sunyi hazugság után. (Nem volt lelkifurdalásom...)
Az osztályon közölték, hogy jól van az úgy, úgyse lesz semmi baja...Jegyzőkönyv felvételét persze megtagadták. Egy ilyen vizsgálat kb 6-8perc az öltözéssel, papír kiállításával együtt.
Végül egy magánrendelőben megcsinálták másnap, megvárhatóan. KP-ért.
Ez a cél. A 45 év alatt kifizetett állami TB már szart sem ér. Azt a pénzt el lehet költeni reptérre, vodafonra meg gyesevre. Mert az a fontos. De a Szent Család és Lölő már a magán egészségügyben is nyomul.
Csak nem úgy jár orvoshoz, mint Erzsébeten, ahol havonta tíz percig lehet időpontot kapni és ha elfogyott, akkor lehet további egy hónapig fájdalommal élni .
Látszani fog a még kevesebb szakember, ápoló és még kevesebb itt született gyerek képében.
De lesz bőven paki, maláj, filippínó az országban. Jó gyarmat módjára egy marék rízsért dolgozó rabszolgával. Gettókban, munkatáborokban robotolva küldik haza a kevéske bérüket.
Szép jövő.
Tudtad, hogy minden hatodik magyar gyerek már külföldön születik?
Zsírmáj, kettes típusú cukorbetegség, köszvény, ízületi bajok, szív, gyomor, epe, hasnyálmirigy, vese, bélrendszer, fekélyek, rákos megbetegedések. Mindegyiket okozhatja az elhízás, főleg ha sok a hasi háj.
Nem vagyok párttag. Nemzettag vagyok, így egy hajóban evezünk. És fontos: kincs minden gyermek. Kivéve az alsó-középosztálytól lefelé. Azok már pavlovi reflexből támogatás és segély nélkül is tudják a dolgukat.
Persze. Orbán Viktort a diktátort úgy hívják hetente vendégségbe, mint egy diktátort. Mondtam az előbb, hogy nem lehetséges a fehérből feketét csinálni, esetleg befeketíteni lehet. Nem tudom, hogy a fiatalok kivándorlási hajlandóságáról szóló baromságot honnan szeded. Én utána járnék a helyedben. De tudod mit? Beszéljük ezt meg 2026-ban, mert akkor már látszani fog.
Az a túlnyomó többség is HAZUGSÁG. Mert összesen pár%-al kapott több szavazatot az o1G maffia, mint az ellenfelei. Hogy ebből mekkora hatalmat alakított ki a saját szabályai szerint az már másik kérdés.
Mondtam már másoknak is, hogy hiába próbáltok a fehérből feketét csinálni, az nem lehetséges. Az, hogy 13 éve a nektek nem kedves politikai formáció irányítja az országot a túlnyomó többségnek elfogadható. Köznyelven ők a kisebbik rossz. 2026-ban újra megmérkőzik a köztünk is meglévő ellentétes világnézet. Meglátjuk kinek a csapata nyer.
Aha. Fékek és ellensúlyok. Kinek az érdekében? Az enyémben biztosan nem, mert a fékek és ellensúlyok sem akadályozták meg a rendszerváltás után az ország lerablását (piacaink átadása), kiárusítását. Bár azt már a helyzetben, pozícióban lévő komcsik már megkezdték már a nyolcvanas évek elején. Az megfelelő volt az ízlésednek?
A kurmány által mesterségesen fenntartott háborús veszélyhelyzetre tekintettel új szelek fújnak a törvénykezésben is. Korábban valamelyik nyalonc éjjel benyújtott egy törvényjavaslatot amit másnap reggel a fidesz kétharmaddal vita nélkül megszavazott. De most már annyira nyeregben vannak, hogy még azt a luxust is megengedhetik maguknak, hogy pár nappal előbb megszellőztetik mit fognak megszavazni. A demokrácia fékek és ellensúlyok rendszerét már rég felszámolták, semmitől sem kell tartaniuk. De egy elhízásból adódó szívroham vagy sztrók okozhat meglepetést. Szerencsére az igénytelen és egészségtelen elhízás és szövődményei ellen kevés a párthatározat.