Akkor ez a januári plusz légiós, már nem csak egy halvány lehetőség, hanem realitás?
(a 4-es posztos lyukasságunk miatt kérdezem, hogy ugye, mikor Szekulovics Szombathelyen bajnok volt, Szabó nem volt ott? Csak, mert nehogy felmerüljön nálunk... remélem pénzünk sincs rá, a csóróságnak is lehet előnye :) )
Ha januárban megjön a bedobónk, akkor azért elég jó rotációnk lehet, persze az még messze van és jó lenne, ha a sérülések is elmaradoznának addigra. Ráadásul mezőnyben többen is tudnak több poszton is játszani (Ubilla, Fodor 1-2, Benke 2-3, Hawley 3-4 és Baki is elég sokat szokott bírkózni 4-esen), szóval az új ember érkezése után is lehet majd variálni, hogy ki, ki ellen mennyit és hol tud majd játszani.
Hawley jó lehet Roli helyett is pár percre védekezésben 4-es poszton, ott úgy is lyukasak vagyunk, mert más igazán ott nem tud játszani Roncán kívül.
A Pécs meccsnek nem örülök, hogy itthon lesz, ha nem játszik Budimir, akkor lett volna esélyünk ott is ;) Persze itthon sem lesz könnyű, ha játszik, ha nem. De a hazaiakat a most következő hetekben mind be kell húzni.
Hawleytól senki nem is várja a 15 pontos átlagot, ezt nem tudom miből veszed. Abszolút kiegészítő embernek, kb. 15 perces 4. légiósnak érkezett hozzánk (nálunk nem úgy mérik a 4. légióst, mint a legtöbb csapatnál, pl. nálatok, szerintem kb. ingyen van itt:). Mivel most Fodor sérült, a bedobónk majd csak később jön, így ezért volt kezdő, illetve azért mert egyértelműen edzőmeccsként lett ez felfogva, a két új ember ismerkedjen a társakkal, a közeggel, stb. Erre jó volt, másra nekünk nem is kellett.
Ha tőlem is jó, akkor tessék. Az első negyedben nagyon nem tudták elkapni a fonalat, Ubilla nem is nagyon vállakozott, Hawley meg nagyon rosszul dobott. Vastagon benne voltak a 0-13ban. A 2. félidőre Ubilla jelentősen feljavult, ültek a dobásai, szépen bontotta a védelmet, jól passzolt. Véleményem szerint Ő hasznos játékosotok lesz, bár Fodor M. felépülése után inkább kettesen kell játszania.
Hawleyt én ez a meccs alapján azonnal elküldeném, meglepődnék, ha Ő 15 pont körüli játékos lenne. Persze, lehet, hogy pihenten, meg 5-6 közös edzés után rám cáfol, de olyan szar stílusban és pontatlanul dobott , hogy ezt nehezen tudom elképzelni. Swanston szinttől olyan messze van kb., mint Horváth Marci Spicától :D
Sem a képességei, sem a hozzállása nem lehet akadály előtte. Volt pár elbaltázott időszaka, gondolok itt a teljes kuka jászberényi évre. Intelligens játékos, nagyon szurkolok neki, most meg már pláne, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy nem fog hozzánk visszatérni év közben :) Titkon kicsit reméltem, hogy nem jön neki össze a dolog, de azért így az igazi, hogy remekel.
A testvére is kiváló játékos, jó lenne esetleg EL-ben látni jövőre Niket ;)
A múlt heti 45 után, Nik Raivio ma is odatett egy 32-es VAL-t (20 pont, 9 lepattanó, 2 assziszt, 3 szerzett labda, 5 kiharcolt fault), és bár kikaptak a Mantovától, magasan a mezőny legjobbja volt, és ha így folytatja, jövőre egy európai topligás csapatnál is kaphat szerződést!
A héten nyilatkozott is első olaszországi benyomásairól: