Ráadásul ez a legelőször kihúzott párosítás, az ágrajz legfelső meccse, a továbbjutó a legalacsonyabban rangsorolt második körös ellenfél (Xu Si) ellen fog játszani. De hát vannak véletlenek persze.
Ha ma Selby nyer, ami elég valószínűnek tűnik, holnap pedig Trump legyőzi Hawkinst, akkor a top16 összes pozíciója is biztossá válik.
Érdemes youtube-on keresni élő adásokat, tegnap én ott néztem végig a nyitónapot (bár nem ITV4 közvetítés volt, utólag visszanéztem* a stúdióbeszélgetéseket).
A 10/8 stimmelt, a mutatott játék alapján nem volt igazán indokolt a szoros eredmény. 10/5 reális lett volna, ha a már felépített és ziccerekkel elrontott kb 5 frameből Ronnie 3-at végigvitt volna. Nem oly könnyű tippelni, hogy ki jön szembe legközelebb!
Nem értek egyet, egy egy kiváló safety volt, sőt túl jó, mivel Higgins nem tudott mit lökni, muszáj volt bevállalnia a nagyon nehéz hosszú pirosat. Amire látva a hosszú belökését azon kívül, hogy előbb-utóbb egy majd beesik nem sok esély volt. De még mindig O'Sullivan a top favorit.
Távolról továbbra se megy, de egy zseniális 5-6 golyós kombinációval talán meglesz ez a frame. O'Sulliven flukeolt be egy egészen hasonlót még a második frameben délután. A szünet után még bármi lehet, ha Higgins képes egy fokozattal feljebb kapcsolni, de őszintén szólva egyikőjük se meggyőző, nyilván O'Sullivan egy kicsit jobb.
A körülmények viszont nem jók. A posztó egyértelműen lassú, sok terelési hiba van emiatt, és több kick volt már a meccsen, mint máskor hetek alatt.
Az egy dolog, hogy Higgins nem játszik túl jól, de az rendkívül karakteridegen tőle, hogy két frameben is ilyen remek lehetősége volt a lopásra és egyiket se sikerült kihasználnia. Ha nem nyeri meg a következőt, akkor alighanem vége.