Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Ma megvolt a második onko team találkozó. Az első PET ct után 2nappal. Lelet még nincs, de a sebészorvos már látta az eredményt. Annak alapján a kezelési terv első lépése 4 kemo. Flot kemo kezelés. Első szept19. Egynapos kórházi tartózkodással. Egyelőre sugár terápia nincs a képben. Ez vajon mire utal? Lépkedünk a kijelöit utunkon. Műtét januárra betervezve. Kaptunk tápszerre receptet. Meg dietetikusi tanácsokat nyelőcső kímélés ügyben.
De miért fejlődött másfelé? Ugyanazon környezeti behatások érték, ergó ugyanazon DNS-változásnak kellett volna fellépni. A "közös ős" meghasonlott volna önmagával? Mintha a mai ember "kettéválna", és elkezdene kialakulni egy másfajta valami. Mert ha akkor megtörténhetett, miért ne történhetne meg újra?
(U.I.: a mínuszt nem én nyomtam; nekem nyomhatjátok, nem zavar)
Valószínű a majmok közül azok az egyedek amelyek képtelenek voltak a fejlődésre úgy maradtak, és ezek a fejlődésképtelen egyedek utódai a mostani majmok.
Gondolj bele, azt mondják hogy a madarak hüllőkből lettek, én még egyetlen egy hüllőt nem láttam madárrá átalakulni. :) Valószinűleg ők is megrekedtek a fejlődés egy bizonyos fokán.
Darwin melléfogott, ha igaz lenne az evolúció, a csimpánzoknak meg az orangutánoknak már legalább a neandervölgyi ember szintjén kellene lenniük. A homo sapiensnek is tovább kellene fejlődnie valamivé, mert hát hogy van az, hogy "majomból" emberré fejlődik, aztán meg szépen megáll minden, és úgy marad? Itt a Kánaán, végállomás?
"Úgy látszik, gyalogolni jobban tudok, mint mást csinálni." Nem véletlenül. A gyaloglás az ember legtermészetesebb mozgásformája, gyakorlatilag erre lettünk tervezve, és gyógyító hatása is van.
Nem volt sok időm a műtét kimenetelével foglalkozni, mert azelőtt mondta az orvos, mielőtt felraktak a hordágyra (nem tudom, ez e a neve?).
Nekem ez volt életem első műtétje, nem tudom, mennyire "kell" fáradtnak lennem a műtét után egy hónappal.
Azért úgy kell elképzelni, hogy naponta sétálok a kutyámmal 2-3-szor 3km-t. Csak a végén már alig várom, hogy hazaérjek. Majd beszakad a hátam és le akar szakadnia bal kezem, de szerintm ez attól van, hogy ideget sértettek a bordák között, amikor a felesleges folyadékot a bal oldalamon.
Nálam is úgy nézett ki, hogy nem lehet operálni. Kemót kaptam, sugarazni valamiért nem lehetett.
Szégyellem, de nem olvasta a vizsgálatok után kapott papírokat, talán így védekeztem.
8,5 cm-es volt a tumor a kemótól 4,5 cm-es lett az átmérője. 4 kemót kaptam, majd belehaltam, nagyon nehezen viseltem.
A 4-ik után az sebész kijelentette, megoperál. 6 hétre az utolsó kemó után.
A műtét előtt pár perccel azt mondta:
- vagy sikerül a műtét
- vagy visszavarrnak felnyítás után, vagy az asztalon maradok.
Kivették a baloldali tüdőmet. 11 nap múlva mentem le a Balatonra.
Megjött a szövettan. A kivett tumor el volt kötőszövetesedve és a nyirokcsomókban sem találtak rákos sejteket. A szívburkot is megnyították, mert csak úgy tudták az érről leszedni a volt rákos képződményt.
A kemo alatt híztam, ettem, ha kellett, ha nem, legyen miből leadni.
Most viszont nem tudok enni, undorodom mindentől, fogytam 6 kilót.
Szeptemberbe megyek CT-re, az ott készült felvétel lesz a referencia, ehhez fogják hasonlítani a három havonta megismételt CT-ket.
Nem szedek semmilyen gyógyszert, nem járok semmilyen kezelésre a műtét óta.
Attól függetlenül hamar fáradok, sokat alszom, nem vagyok valami vidám. A kórházban élénkebb voltam.
Ha részletekre vagy kiváncsi, akkor elolvasom a leírásokat, amit kaptam.
Na hát ez itt a nagy kérdés ! Mi a sorsuk a nem műthetőknek ??? Tüdőbe vagyok érintve.. Olyan helyen van hogy össze van tapadva evvel avval.. Van három hetem ,hogy kiderűljön.. Elég jól zsugorodott..Majd adnak mindig valamit ami visszaszorítja ??? A fene tudja..
Onkiból minket is elhajtottak anno, máshol meg kezelnek, nem mondtak le rólunk. Ezért gondolom, hogy ott sematikus kezelés van, az emberek megkapják tömegével a leghatásosabb kezelést, a régi bevált olcsóbb szerekből, aztán statisztikailag sok embernek használ, viszont akinek meg nem annak nem nagyon akarnak másodvonalat adni, mert azok már drága cuccok, és abból x embert tudnának kezelni futószalagon. Persze lehet, hogy ez hülyeség és csak kifogtál egy kiégett dokit, de sztem másodvonal akkor is járna. Próbálj meg átmenni a sote-ra.
Következő történt az elmúlt 2 hétben:24-én mentem kontrollra.Reggel vérvétel délután fél 1-re megérkezett az onkodoki átnézte a labort és már küldött is az urológiára.Baloldali beszűkült vesefunkció.Mire észbe kaptam már bent is voltam a műtőben.Hozzáteszem nem igazán oda készültem így semmi nem volt nálam a papírjaimon kívül.A hasi görcseim változatlanul szaporodtak,így kellett felfeküdnöm a műtő asztalra.Görnyedten.Helyileg lidocain,aztán már szúrtak is a vesémbe.Senkinek nem kívánom,azt a negyed órát.
Kaptam vesekatétert kis zsákot s most abba folyatok.1 hét múlva felülvizsgálat éreztem,hogy nem jól vagyok.Vérkép:77,2 a hemoglobin.Azonnal az onkológia,ahol éppen elcsíptem az orvosomat,aki éppen már ment volna fel az osztályra.Lecseszett,hogy az én napom a péntek nem a hétfő majd jöjjek vissza.Mutattam a laboromat,hogy írjon ki vérre.Kedden megkaptam,azóta jobban vagyok.A katéter óta valamelyest csökkentek a hasi görcseim is.
Aztán váratlanul megjelent az onkológusom és behívott a rendelőbe.Összefoglalta az addigi kezelések lényegét majd a végén közölte,hogy a betegségemre az onkológiai lehetőségeket kimerítettem nem tudnak tovább mit javasolni.A továbbiakban komfort és supportív biztosítása szükséges.Panaszok esetén lehetőleg pénteki napon jelentkezzek...Ennyi!
Tulajdonképpen a papír aljára ráírhatta volna nagy betűvel azt is,hogy GAME OVER
Hozzáteszem az előzőekben is tudtam,hogy nem kaphatok több kemót,de valami gyógyszeres kezelést emlegetett.Most akkor hogy van ez?
Nejemnek magas vérnyomása volt mindig, alapból szedte a vidotint és nebibetát. Kemók alatt áttért a doki portironra és nebibetára. Mostanában viszont vélhetően a fentanil hatására, a vérnyomása lement normálisra, viszont a pulzus neki is felment 100-ra. Ezért a doki váltott bisoprolol 5mg-ra, ez levitte a pulzust 84-re, de nem bántotta a vérnyomást, az maradt 110/80-90 körül, a nebibetát és portiront így elhagyhatta..