Én többször érdeklődtem a Dáin Kiadónál. Minden anyag megvan, de a kiadáshoz nincs pénz. Itt is leírtam, ha lenne 1000 biztos vevője a kötetnek, már rég kint lenne.
De nincs...
Ezért aztán akkor jön ki a mű, ha összejön valahonnan máshol annyi pénz, amit "kidobhatnak" az ablakon erre...
Sajna ez van.
Én emiatt megvettem német nyelven a komplett könyvet és végigélveztem magam rajta. Ettől függetlenül várom a magyar kiadást.
Esetleg tud valaki valamit a MásVilág (OtherWorld) harmadik részének itthoni kiadásáról? Igazán befejezhetnék, mert a kissé vontatott és csapongó történetvezetés ellenére alapjában véve egy jól megírt történet, aminek kíváncsi volnék a végére.
Keresek egy elbeszélést. Ugyan nem mostanában jelent meg, de általánosabb sci-fi topikot nem találtam, és mivel pont a szerző nevére (+a címre) nem emlékszem, nem tudom melyik specifikusban kellene érdeklődnöm.
Novellánál hosszabb, kisregénynél rövidebb, a kötetben a második. Bradbury: Marsbéli krónikákra gondoltam először, de abban nincs.
A Mars telepeseit vízhiány folytogatja; a jégsapkák kimerülőben, a Föld a zöldek miatt aranyárban szállít. Az ivóvizet is fejadagolják. Egy pilóta -a főszereplő- javaslatára flottát küldenek a Szaturnuszhoz, kivésnek egy köbkilométeres jégtömböt a gyűrűből, beleépítik a hajókat és hazarepülnek vele. Happy end.
Az Ulpius tervezte a könyv kiadását, az első kötet le lett fordítva... Most nem tudom, hol tart a dolog, mert más is érdeklődött a kiadás után, miután az Ulpius felfüggesztette az SF kiadást...
Itt fenn volt angolul, csak aztán "Text was removed due to publisher limitation"... De írhatsz magának a szerzőnek, hátha megkönyörül egy rajongóján és elküldi. Miért ne.
Kösz a reflektálást Gibsonra, még nem volt időm elolvasni. Egyébként a Count Zero neked milyen formátumban van meg?
Kiküldettem pár könyvet, amit itt ajánlottatok. Most fejeztem be az Időutazó feleségét, és nekem tetszett. Talán azért, mert nem úgy álltam hozzá, hogy ez most egy SCI-fi, ahol a sci a nagybetűs, hanem csak hagytam, hogy hasson rám. Tetszett benne az alapötlet, tetszett az, hogy az író nyilván utánanézett alapdolgoknak (pl. papírkészítés), és ahogy leírja a két ember kapcsolatát. Lehet, hogy ahogy öregszem úgy leszek egyre szentimentálisabb, de jó volt tudni, hogy szeretik egymást, hogy aggódnak egymásért, és végig"nézni", hogy hogyan élik meg azt mindketten, hogy előbb utóbb el kell szakadjanak egymástól. Túltettem magam a pár fordítási hibán, és a tudománytalan dolgokon (pl. lottónyeremény), ezek nem rontottak sokat az összképen.
Szóval szerintem ne add fel, csak ne sci-fiként olvasd, hanem hagyd, hogy szórakoztasson és elgondolkoztasson - nem tudományossági szempontból, hanem két ember szokatlan küzködésével az életben. Jó, nem egy Márai mélységű életbölcselet, elismerem, de nekem pont jó volt.
Most az asszony olvassa, azt hiszem, neki is tetszik.
Új vagyok itt, de tudok valamiről amiről ti valószínűleg még nem. Hamarosan megjelenik egy új sci-fi könyv Csodaidők címmel. Még nem tudni hány kötetes is lesz, az író eddig a negyediknél tart. Az első rész már a kiadónál van. A könyvről olvashattok itt: http://csodaidok.hu/ Ajánlom mindenkinek. Van róla néhány érdekesség fenn a honlapon. Érdemes elolvasgatni.