Keresés

Részletes keresés

Alfato Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1884
komolyan mondom az enyém még nem működött, lehet meg is kellene rángatni, hogy él-e még. Az enyém rögtön a 150-es PVC csatornába folyik....mármint folyna.

Tamás
Előzmény: TgY (1881)
TgY Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1883

Most 'épül a rendszer' (Atmos,pufi,Esbe), lenne pár kérdésem amire nem találtam biztos választ.

A kazán füstgáztemója az teljes égési időszakban ad jelet (ha jól értem ilynekor megy a venti) ?  A kéményem rögtön a kazántól 20-as, nagyon jó a huzat, valahol említették hogy lehet 'hogy be sem kapcsol vagy már lekapcsol' a venti miközben még ég a tűz. Azért kérdés, mert ha jól értem a pufi visszahűtés ellen a kazánszivattyú kapcsolásba be kellene vonni a kazán füsttermójának jelét, de ehhez fontos hogy menjen amikor ég a tűz (vagy még tanulnom kell hogy is működik majd a kazán).

Más: a puffer oldali felső csonkjánál (elfeledkeztem hogy valami termosztát oda is kellene, a csonkon egyből egy szelep van). Ha a szelepre kívülről csatlakozó csőre teszek termő-t, kalibrálással működőképes lehet még a fűtés szivattyú kapcsoláshoz ? 

spucc Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1882

Én egy hálózati nyomásmérőt tettem oda, az ugrál, ha megy a víz. Ezt látom, ha akkor épp ott vagyok.
Ha nem állok ott, de meg akarom tudni, a közelmúltban működésbe lépett-e, azon még gondolkodom hogyan lehet ezt is megoldani. Pl. egy átlátszó szifonfélével.

Ami a 95 fokot illeti, én nem aggódom az ötrétegű miatt, rövid ideig kibírja, ez a szakasz különben sincs nyomás alatt, mert a csatorna felé nyitott.

A csatornába bevezetés: fixen tervezem bevezetni a 150-es PVC csőbe.
Előzmény: TgY (1881)
TgY Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1881

A TS130 hűtőkör elvezető csöve hova s hogy van nálatok csatlakoztatva ? Szabadon el van vezetve valahová ahol elfolyhat, direkt  valahova egy lefolyóbe (csatornába), stb. A szerelő nálam egy műanyag bűzzáras csöpögöhöz vitte a végét, de ha tényleg teljes erővel ráengedi a vizet egy esetleges túlhevülés esetén, akkor attól tartok nálam szökőkút lesz az eredmány, mert igy nem tudja nálam elvezetni a kilépő vízmennyiséget, másfelől nem tudom mit művel a PVC-vel a belefutó 95 fok körüli víz. 

Ha nem 'nyitott' az elvezetés vége, akkor valahogy észre lehet venni hogy működésbe lépett a szelep ?

Előzmény: Alfato (1831)
Alfato Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1880
Igen nehéz csokorba szedni, hogy ki mit gondol, mert ritkán áll egy kazánházban mindkét vagy több típusból egy-egy csak mert jó lenne látni melyik is a jobb :-) De komolyra fordítva a szót, nekem Atmosom van, nem ismerem a Vigast, de miért ne lenne jó? Sajna azt tudom mondani, hogy az enyém köszöni de jól van...

A többi kérdésedre meg ott a Gugli aki jóbarát, de a klasszikusan elképzelt szívás avagy nyomás változtatott rendszerek nem igazán valósultak meg tömeggyártás szinten, vagy ha igen akkor borzalmasan magas áron....a lambda szonda élettartama miatt....ezért a legtöbb kazán nem gázösszetétel alapján dolgozik, hanem feltételezi, hogy egy gázhőmérséklet felett, milyen égési körülmények vannak...és ráadásul nem is fordulat szabályozottak.

Tamás
Előzmény: ZoeCsokvaomány (1877)
Alfato Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1879
Akkor a következőt is be fogja nyelni.... másnak elment, olvashatod. Küldj egy másik mail címet, és akkor arra is elküldöm az anyagot.

Tamás
Előzmény: Jesu (1875)
spucc Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1878

Ezen a fórumon gyakran előjön a vigas kazán, akinek bevált, az dícséri ezen a helyen is.
A durva szidalmak úgy vélem, a konkurrenciától eredeztek, és ritkulnak.

A fő különbségek: A vigas magasabb elektronikájú, és ezzel összefüggésben nem feltétlen kell hozzá puffer. /bár én vigas mellé is raknék, de nem azért mert a kazánnak kell, hanem mert nekem kell /. És kicsit drágább, nem nagymúltú kazán.

Az Atmos a bevált, olcsóbb, az egyszerűbb elektronika miatt kisebb meghibásodást okozhat. Az íves víz/tűztér állítólag szabadalmaztatva van, nem tud kilyukadni, mert nincs három oldalú sarka. Állítólag a Buderus is ezt a kialakítást vette meg.

Nekem Atmos van, most telepítettem, egy hete már fűtök vele nagyon elégedetten. Majd írok róla.

Továbbiak érdekében javaslom: állítsd át 500db/lap-ra,> crtl f,> " vigas", és fél óra alatt megtudsz mindent, ami itt a vigasról elhangzott.
Előzmény: ZoeCsokvaomány (1877)
ZoeCsokvaomány Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1877
Kár h. az előző kérdésemre senki nem tudott válaszolni : ( Most viszont az kéne tudnom h. ki mit gondol a Vigas faelgázosítókról.
csszg4 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1876
Köszi Tamás én megkaptam.A visszatérőbe milyen esbét kell rakmi,és milyen hőmérsékletű víz megy a radiátorokhoz. Majd hivlak.
Jesu Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1875
Hát ha megfeszülök se látom. Biztos bekapta a spamszűrő.
Előzmény: Alfato (1872)
Alfato Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1874
Meg az ára...na az borzalmasan magas szerintem, és nem látom be valamiért, hogy annyival tényleg többet is érne, mert nem Mercedes és Trabant az összehasonlítás alanya...

Tamás
Előzmény: Alfato (1873)
Alfato Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1873
Most nézem, és csak annyi lenne a kérdésem, hogy az égőteret hogyan lehet tisztítani? Vagy szét kell csapni az egészet, hogy ki lehessen hamuzni? Mert ha megzöldülünk, akkor is lesz hamu az alsó égéstérben, és az a nagyon irdalt gázjárat....háááát nem tudom.

Tamás
Előzmény: NickNuku (1868)
Alfato Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1872
Igen a freemail-os címedre küldtem egy toldacuccot értesítést, amit le kellene töltened onnan....

Tamás
Előzmény: Jesu (1870)
Alfato Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1871
Mármint melyik ennyi?

Tamás
Előzmény: gányolo (1869)
Jesu Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1870
Tomi! Ígértél nekem mailben vmi linket, leírást, de nem jött át semmi!
Küld már el még1* plz!
Előzmény: Alfato (1851)
gányolo Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1869
Telefonon érdeklődtem és a műszerre 10500ft,az érzékelőre 6000ft mondtak.Szerintem személyesen kéne felkeresni őket.

Üdv.
Előzmény: kakukprofi (1839)
NickNuku Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1868
Neked van igazad, megkerestem és "ohne Zusatzenergie", tehát ahol olaj v. gáz kiegészítés nincs. De a hatásfokon valamennyit segíthet még azoknál is, ha ki-be kapcsolások helyett folyamatosan üzemel a maximális hatásfokhoz tartozó teljesítményen. Persze náluk picivel korszerűbb készülékek vannak. Tecnikai érdekességként néztétek Ti is az Unical Gasogen típusait? Én Atmos helyett abban kezdtem gondolkodni, sajnos közben megindult az ojró.
Előzmény: Alfato (1867)
Alfato Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1867
Olajégőre puffer? Minek?? Nem is láttam kint sehol puffert, csak tüzelőanyag tárolót.

Tamás
Előzmény: NickNuku (1863)
Alfato Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1866
Zsííííííír! Akkor mostmár ez is kipipálva!

Tamás
Előzmény: lacko1977 (1865)
lacko1977 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1865

Ma lecseréltem a TS 130-as vészhűtő elfolyó szelepet.

Láss csodát annyira tökéletes, semmi gond.

Tutira az volt a probléma, hogy alul volt kalibrálva a régi, mai korábban nyitott.

Rendes volt a Honeywell kereskedője, kérte vissza a rosszat, be fogják vizsgáltatni.

Előzmény: NickNuku (1863)
NickNuku Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1864
Per a mi Honeywell-ünk is selejt. Egyébként szintén zenész, azaz L és '77-es évj. :)
NickNuku Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1863
A németeknél 25 liter/ kW a minimum előírás* (*ha jól vettem ki; németül csak picit olvasok, angol okés), de azon az oldalon fa, olaj és egyéb tüzelés esetén 55-70 liter / kW-ot ajánlottak, tehát nem sok a 2000 liter. A felfűtés időtartamát kiszámolhatod a víz fajhőjével és a feltételezett névleges teljesítménnyel.

Laci1977:
Az nem lehet, hogy a vészhűtés pontos és a hőmérő nem az? Tavaly én is néztem (nincs még puffer és direkt adtam neki levegőt) és a kazán még 85 körül mutatott, mikor az beindult. Az hiszem, a Laddomat / csőtermosztát (vmelyik a kettő közül) szintén előbbre járt egy picit, tehát úgy tűnik, a kazáné nem valami pontos.
Előzmény: csszg4 (1820)
ZoeCsokvaomány Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1862
Helló fórumozók! Szeretnék egy kis infót, mi a hosszútávú tapasztalat a Szívó ventillátoros (Atmos, Buderus, Herz) és a nyomó (Darius, Vigas, Attack) kazánokról és tudja-e valaki h. mi az a generátoros faelgázisítás?
Alfato Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1861
Ezek pelletégők és kazánok....sajna halovány ötletem sincs...ez nem faelgáz.

Tamás
Előzmény: fferi2 (1860)
fferi2 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1860
Kedves Fórumozók, Szakértők!

Az alábbi oldalon találtam egy 'jóárasított' faelgázosító kazánt:
http://www.greenstove.hu/
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ezzel a fajta kazánnal tapasztalata (vagy akár a gyártóval, forgalmazóval).
Első ránézésre mi a véleményetek a termékről a leírtak alapján?
Mi az aminek mindenképp nézzek utána mielőtt megvennék egy ilyet?

Előre is köszönöm!

Üdv!
Alfato Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1859
Írtam mailt inkább.

Tamás
Előzmény: csszg4 (1858)
csszg4 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1858
Szia Alfato bocsi a zaklatásért.Tudnál akkor felteni vagy leirni neked mik vanak a rendszeredbe vagy segiteni nekem mi lenne jó egy ilyen bekőtés alapján.
Előzmény: Alfato (1856)
HUCsa Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1857
Én is erre gondoltam, amikor ezen gondolkodtam.
A kazánköri szivattyún kívül nekem is még 3 szivattyúm van.
Vagyis van még egy pár: gázkazán fűtésköri, gázkazán HMV (ezek beépítve a készülékbe), és van még egy HMV cirkulációs.
Előzmény: Alfato (1856)
Alfato Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1856
Utána átveszi a feladatot a ház keringetője, vagy a puffertöltő, vagy a HMV töltő szivattyú...

Tamás

Előzmény: qwert2009 (1855)
qwert2009 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1855

Ha jól értem ,neked addig fog menni a szivattyúd,amíg a visszatérőd el nem éri a 60C-ot.Utánna mi keringeti a vizet?

Előzmény: Alfato (1851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!