Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2006.02.11 0 0 475
Kedves Moderátor!

watta1 felhasználó eddig 11 topikba tette be ugyanazt az (egyébként teljesen értelmetlen) hozzászólást. (Pl. http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=51792692&t=9005444) Mit érdemel?

msmks Creative Commons License 2006.02.07 0 0 474
Tisztelt moderátor!

állásfoglalást szeretnék kérni a következő topik:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9015742
színes és félkövér bejegyzéseivel kapcsolatban.
orlanda Creative Commons License 2006.02.03 0 0 473

Ja, és Mr. Taifel, azok az etikai szabályok, melyek rám (is) vonatkoznak, nem vonatkoznak kivétel nélkül minden hozzászólóra vagy olvasóra, ahogy az újságírói etika sem az újságot olvasókra vonatkozik hanem az újságírókra. Valamiféle általános etika vonatkozik mindenkire.

Jó hétvégét neked :) 

Előzmény: Mr. Tajfel (471)
orlanda Creative Commons License 2006.02.03 0 0 472

Kedves Mr. Tajfel,

lehet, hogy nem az index moderáció dolga, de én csakis a saját nevemben kértem, hogy írja meg nekem a nevét - nem nyilvánosan, privátban. Az index moderációval kapcsolatosan ötletet adtam neki, hogy esetleg kérjen ident státuszt, szerintem SOS fórumban végzős orvostanhallgatónak is lehet már azt. Helytelenítheted, hogy én a saját nevemben arra kérek valaki, hogy írja meg nekem privátban a nevét, de nem hinném, mert ha ez akkora nagy probléma lenne, akkor nem működnének a topicokhoz kötött közösségek. Right? :)

Tsók,

Orlanda

Előzmény: Mr. Tajfel (471)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2006.02.03 0 0 471
Kedves orlanda, nagyjából tisztában vagyok a lelki hátterű betegségben szenvedő emberekkel kapcsolatos írott és íratlan szabályokkal.

Ezen a fórumon senki nem kötelezhető, sőt, nem is szólítható fel arra, hogy saját magáról IRL információt adjon meg. Sem a nevét, sem egyéb adatát. Ha ő maga úgy gondolja, akkor nyilvánosságra hozza. De te, mint etikusan fellépő ember, ezzel minden bizonnyal tisztában vagy.

Mert az etika bizony mindenkire vonatkozik, itt az index fórumán valamennyi hozzászólóra.

És a magam részéről nagyon nem szeretem, ha bárki, ismétlem, bárki a saját (vagy pláne mások) betegségét érzelmi jellegű zsarolásra próbálja felhasználni - pláne akkor, ha mindez névtelenül történik, hisz az ideíró nickek mögött álló emberek nem azonosíthatók.

Az, hogy murphy50 milyen módon próbál információt szerezni a szakdolgozatához, az alapvetően két emberre tartozik: rá és a konzulensére. (A magam részéről metodológiai szempontból aggályosnak tartom egy névtelen fórumon, validálatlan információk gyűjtését, de a metodológia nem tartozik sem rám, sem rád. Nem a mi dolgunk.)
Előzmény: orlanda (470)
orlanda Creative Commons License 2006.02.02 0 0 470

Nem léptem fel támadólag.

Nem szokás úgy szakdolgozatot írni instabil emberekkel a tárgyban, hogy a konzulens nem tud róla, alapvetően pedig a konzulens közvetítésével jön létre a kapcsolat rezidens és felkért interjúalany között. Kértem, hogy írja meg ki ő, rákérdezhettem volna, nyugi lett volna. Annak ellenére, hogy ő azt szertné, hogy anorexiás betegek nyilatkozzanak betegségük kialakulásának körülményeiről, mint idegen (amiben belefoglaltathatnak családi problémák, felmenők betegségei is), ő egészséges orvostanhallgató létére annyit nem vállalt be, hogy a nevét megírja.

A rám vonatkozó etikai szabályok szerint ennyit meg kellett tennem.

Szívesen beszélgetek veled erről, ha gondolod élőben is; ha gondolod etikai kódex magyarázattal is - de itt bizony, legalább annyira igazam volt hogy mondja meg a nevét. For further information please contact me on orlando_005athotmaildotcom. Más nem tartozik erre a fórumra.

Üdv,

Orlanda

ui: A téma nem vicces. Történt már olyan, hogy beteg kiborult a rezidens interjúja után és öngyilkosságot kísérelt meg, pedig akkor ott voltak körülötte. Kedves "dr." Taifel.

Előzmény: Mr. Tajfel (469)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2006.02.02 0 0 469
Kedves orlanda, nem értünk egyet az Etikai Statútummal kapcsolatban.

Több helyre is hivatkozol. Ám egyik sem vonatkoztatható a jelen helyzetre.

Aki szeretne neki válaszolni, megteheti, mint ahogy ő is megteheti (morális és etikai szempontból is), hogy itt is felteszi a kérdéseit. A kutatásmetodológia megítélése pedig nem a te feladatod.

Semmi kivetnivalót nem látok murphy50 hozzászólásaiban és olvasható tevékenységében, és egyáltalán nem értem, miért kellett vele szemben támadólag fellépned, kedves orlanda.

dr. Tajfel :-)
Előzmény: orlanda (467)
orlanda Creative Commons License 2006.02.01 0 0 467

Én birkapásztornak szeretném magam átképezni, de csak tavasztól, mert akkor jobb lesz az idő. Végzős orvostanhallgatónak mondja magát, de elsős korától is vonatkozik rá az orvosetikai kódex is, amely az ilyesféle közszereplést épp nem támogatja legalábbis a 155. cikkelye szerint, az oktatásról és képzésről szólóak pedig tiltják. (A rám vonatkozó etikai kódex-szel viszont úgy érzem, hogy azzal, hogy feltettem neki a kérdést, mondja meg kicsoda, abszolúte összhangban jártam el; aki úgy érzi, hogy nem, írjon az orlando_005kukachotmaildotcom-ra.)

Tájékoztatásul mondom, hogy nem kaptam válaszlevelet a kérdésemre; sem nyilvánosan, sem magánban. Szerintem több bajunk egyébként nem lesz vele, de ha mégis ...

Előzmény: somi (466)
somi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 466

en is kazanfuto vagyok es sejtbiologus. a forumon mindenki annak vallja magat, aminek akarja - kiveve az egeszsegugyi forumokon az orvos, de murphy50 nem allitotta magarol hogy orvos.

szvsz ha egy mult nelkuli, uj nick valamit mond magarol, akkor elhiszi aki akarja. aki akarja az ir neki nevvel vagy nickkel vagy nev nelkul, vagy nem ir.

Előzmény: Mikolt (464)
Mikolt Creative Commons License 2006.02.01 0 0 464

csatlakozom orlandahoz. orvostanhallgatonak vallja magat es interjukat akar csinalni beteg lanyokkal szakdolgozatra hivatkozva, de arra nem hajlando, hogy a nevet megmondja, hogy a konzulensetol kerni lehessen, hogy igazolja.

tekintettel arra, hogy az eveszavar egy sulyos pszichiatriai problema, a beteg topiclakok vedelmenek erdekeben valoban jo otlet lenne ha valamilyen modon lehetne ellenorizni a joember allitasainak valosagtartalmat. igazsag szerint engem pl. nem erdekel, hogy o kicsoda, boven megnyugtato lenne, ha ti azt mondanatok, hogy okes a srac.

Előzmény: orlanda (463)
orlanda Creative Commons License 2006.01.31 0 0 463

Kedves Moderátor,

Murphy50 úgy tudja magáról, hogy hatodéves orvostanhallgató, de egyelőre azon van kiakadva, hogy kértem, hogy a Pszichiátria - pszichológia témakörben kérjen tőletek ident státuszt.

H_G Creative Commons License 2006.01.30 0 0 462
Kedves moderátor!

Ugye elbántok ezzel a gerillamarketinges kísérlettel, mielőtt még tényleg megveszi valaki a portékáját?

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=51414201&t=9014780
Operator Creative Commons License 2006.01.26 0 0 461
csak nehogy az "értelmetlen" hozzászólásaimért töröljenek.

Arra pedig van esélyed, ha rossz helyre lépsz ilyenkor...

Van egy hozzászólásnövelő topik valahol a Törzsasztalon... de psssszt...!
Előzmény: morello_sr5i (460)
morello_sr5i Creative Commons License 2006.01.26 0 0 460
Egyébként most épp azzal foglalatoskodom, hogy lefaragjak némiképp a 30-as limitből. Nyilván ez sem jó pont, mert mindenféle topicba beirogatok pár szót, ami persze valószínűleg egy cseppet sem tartózik a témához. No de az ember türelmetlen, 30 hozzászólás meg igen sok, főleg olyankor mikor "saját" témánkról szeretnénk végre beszélni. Ilyenkor kicsit nehéz elmélyülni valami egészen másba. Jó-jó nyilván érthető okai vannak a limitnek, csak nehogy az "értelmetlen" hozzászólásaimért töröljenek.
Operator Creative Commons License 2006.01.26 0 0 459
Csak néha szeretné tudni az ember miért is került sor az általa nyitott topic törlésére.

Ilyenkor az adott fórum Megkérdeztük a ...moderátort topikban kell érdeklődni.
Előzmény: morello_sr5i (458)
morello_sr5i Creative Commons License 2006.01.26 0 0 458
Nem kell sajnálkozni, egyébként sem sokat számít! Csak néha szeretné tudni az ember miért is került sor az általa nyitott topic törlésére. Néhány szó nem sok, annyi sem jár? Egyébként nem törölték egy topicomat sem - nehéz is lett volna hisz egyet sem nyitottam még...
Operator Creative Commons License 2006.01.26 0 0 457
Gondolom a topik törlésére célzol. Nos azért, mert ez csak neked esemény, a moderaturának a mindennapos favágás része. Napi 8-10 topik, több ezer hozzászólás és 10-20 nick törlődik errefelé. Ha a sírásó megsiratná az összes kundcsaftját, belebetegedne a munkájába egy hónap alatt...:-)))
Előzmény: morello_sr5i (453)
morello_sr5i Creative Commons License 2006.01.26 0 0 456
Jó megvan... 30 hozzászólás. (ez is +1 :))
morello_sr5i Creative Commons License 2006.01.26 0 0 455
És mikor tudok topic-ot nyitni? Nemrég regisztráltam...
Mr. Tajfel Creative Commons License 2006.01.24 0 0 454
A topic bezárása az indexen nem létező esemény. Más fórummotorok tudják, az indexé tudtommal nem.
Előzmény: morello_sr5i (453)
morello_sr5i Creative Commons License 2006.01.24 0 0 453
Ha egy topicot bezártok miért nincs legalább egy piciny indoklás?
RaVirr Creative Commons License 2006.01.22 0 0 452
T. moderátorok!

Újra kérem a Szociális fóbia topikból a hozzászólásom kimoderálását!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9046605&la=51121509
3954-es hozzászólás

Elhamarkodottan írtam.
Köszönöm!

RaVirr
attention Creative Commons License 2006.01.21 0 0 451
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9111367
szerintem errefele.
Előzmény: kapitula (450)
kapitula Creative Commons License 2006.01.21 0 0 450
és azt hol találom? a metamoderátort? én még ilyet nem csináltam
Előzmény: attention (449)
attention Creative Commons License 2006.01.21 0 0 449
Ok, ez a topicé. Ez jó kiindulás.
de ne itt kérd törölni, hanem az adott fórumcsoport moderatori topicjába, ez az SOS csoport moditopic, mi nem tudunk vele semmit tenni.
Előzmény: kapitula (448)
kapitula Creative Commons License 2006.01.21 0 0 448
vagy ez a topik linkje? jajj nem tudom
Előzmény: kapitula (447)
kapitula Creative Commons License 2006.01.21 0 0 447
Előzmény: kapitula (446)
kapitula Creative Commons License 2006.01.21 0 0 446
hát azt meg hogy kell? képet feltölteni is csak nem régóta tudok, nem beszélve a színes betűkről. segítessz?
Előzmény: attention (445)
attention Creative Commons License 2006.01.21 0 0 445
Link rá?
Előzmény: kapitula (444)
kapitula Creative Commons License 2006.01.21 0 0 444

HAHÓ!

a metakazamata nihilista topikjában az 521; 522 számú hozzászólásomat törölnétek? nem illik az oda valahogy :(

köszi kapitula

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!