2004-ben? Én 2002-esről tudok, az nagyon jó volt! Jó lenne egy hasonló akár ugyanott, akár máshol (én pl egy Kaposvár-Siófok ABmot-os menetre vágynék nagyon)!
Miket tudok meg! Látod ez az amikor nem tájékoztatják az embert. Ha tudok róla biztos elmentünk volna egy páran hát még ha Nohab viszi és úgy is ha más gép. Ha jól emlékszem kb. két éve volt egy ilyen nógrádi út amire el szerettem volna menni, de aztán valamiért nem jött össze. Vagy elmaradt a kevés jelentkező miatt vagy én nem értem rá, már nem tudom. Ha még egyszer lenne biztos nem hagynám ki.
Busójárás Mohácson
NOHAB-járás
2005. február 6-án vasárnap dízel vontatású nosztalgiavonattal szervez kirándulást a mohácsi busójárásra a MÁV Nosztalgia Kft. A vonattal étkezőkocsi és hálókocsi közlekedik.
Jelentkezés: 2005. január 21-ig
Részvételi díj
Felnőtteknek:
- 9.900 HUF
A kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint egy magyaros reggelit, egy kétfogásos ebédet a vonaton, és leszállás előtt egy pohár forralt bort.
- 7.500 HUF
A kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet és a helybiztosítást.
Gyermekeknek:
- 7.500 HUF
A kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint egy magyaros reggelit, egy kétfogásos vacsorát a vonaton, és leszállás előtt egy pohár forró teát.
- 5.500 HUF
A kedvezményes részvételi díjak magukba foglalják a vasúti nosztalgia menettérti jegyet és a helybiztosítást.
Menetrend
Budapest - Mohács
Indulás 7.00 Budapest Nyugati pályaudvar
Érkezés 12.30 Mohács
Útvonal: Budapest – Dombóvár – Pécs – Villány - Mohács
Mohács – Budapest
Indulás 23.00 Mohács
Érkezés 06.00 Budapest Nyugati pályaudvar
Útvonal: Mohács – Villány – Pécs – Dombóvár – Budapest
Igény szerint 2-ágyas hálófülkét biztosítunk, melynek díja: 8.000 HUF/fülke.
Egyágyas felár: 4.000 HUF.
Közbenső felszállás esetén a jegy árából nem tudunk kedvezményt biztosítani.
Jegyek válthatók 2004. november 1-től 2005. január 21-ig a MÁV Nosztalgia Kft. irodájában a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Tel.:(+36 1) 269-5242
További információ a (+36 1) 238-0558-as telefonszámon kérhető.
A MÁV Nosztalgia Kft. és a Vasúttörténeti Park 2005. évi eseménynaptára
Időpont
Megnevezés
Programleírás
Helyszín
február 6.
Busójárás Mohácson
Nosztalgiavonattal
Bp. Déli pu.-ról Mohácsig
(Visszaérkezés február 7-én reggel)
Úti cél: Mohács
április 2.Tavaszváró szezonnyitóJárműparádé-mozdonybalettVasúttörténeti Park
április 15.
A Venice Simplon Orient Expressz látogatásaA luxusvonat exkluzív kocsijaittekinthetik meg a látogatókVasúttörténeti Park
április 23-tól október 8-ig
Dunakanyari gőzmozdonyos kirándulások
Nosztalgiavonattal Bp. Nyugati pu.-ról (minden szombaton)
Úti célok:
Visegrád-Szob/
Esztergom
április 23.
Nosztalgiautazás Kassára
Az újjáépített történelmi város felfedezése, mozdonykiállítás Kassán
Úti cél:
Kassa (Szlovákia)
április 23-24.Gőzmozdonyok és veterán autók találkozójaParádés felvonulás, nosztalgia showVasúttörténeti Park
május 13-16.
Royal Hungarian Expressz
Utazás hálókocsikkal a festői szépségű Krakkóba,
látogatás és vacsora a világhírű wieliczkai sóbányában
Úti cél:
Krakkó (Lengyelország)
május 27.
Gyertyafény Expressz
Pompás étkek, kitűnő borok, békebeli hangulat
Úti cél: Nagymaros
május 28-29.GyermeknapSzórakoztató programok Lóvasúti utazásVasúttörténeti Parkjúnius 3.A Venice Simplon Orient Expressz látogatásaA luxusvonat exkluzív kocsijaittekinthetik meg a látogatókVasúttörténeti Park
június 24.
Gyertyafény Expressz
Úti cél: Gödöllő
június 21–től
augusztus 20-ig
Balaton-parti nosztalgia
Keszthely-Badacsony között
100 éves vonattal a Balaton északi partján (keddtől szombatig)
Úti cél: Badacsonytomaj
július 29.
Gyertyafény Expressz
augusztus 13.
Nosztalgiavonattal a Kecskeméti Repülőnapra
Nemzetközi Repülőnap és haditechnikai bemutató
Úti cél: Kecskemét
augusztus 26.
Gyertyafény Expressz
Úti cél: Gödöllő
szeptember 3.
Nosztalgiautazás NOHAB mozdonnyal Pozsonyba
Látogatás a pozsonyi vasúti múzeumban, városnézés
Úti cél:
Pozsony/Szlovákia/
szeptember 10.
Utazás nosztalgiavonattal Zólyomba
Látogatás a gőzmozdonyversenyre
Úti cél:
Zólyom /Szlovákia/
szeptember 4.szeptember 12.A Venice Simplon Orient Expressz látogatásaA luxusvonat exkluzív kocsijaittekinthetik meg a látogatókVasúttörténeti Parkszeptember 17-18.V. Közép-Európai Mozdony Grand PrixNemzetközi étkezőkocsi találkozóMozdonyversenyaz európai gőzösök részvételével, gasztronómiai utazás az étkezőkocsik világábanVasúttörténeti Park
szeptember 24.
Gyertyafény Expressz
október 21.
A Venice Simplon Orient Expressz látogatásaA luxusvonat exkluzív kocsijaittekinthetik meg a látogatókVasúttörténeti Park
október 22.
Nosztalgiavonattal a Csabai kolbászfesztiválra
Kolbász, pálinka és egyéb finomságok kóstolója és versenye
Úti cél:
Békéscsaba
december 3-4.MikulásvonatZenés műsorVasúttörténeti Park
Nagytétény-Diósd állomáson az 5. vágányon láttam egy hosszú személyszerelvényt, amelynek az elején egy szegedi Szili volt. Volt abban sok Bhv és 2 db BDt is a közepén. A kocsik számozva voltak... Rájuk volt írva:
A MÁV Nosztalgia honlapján láttam a Royal Hungarian Express nevű vonatot. Kíváncsiságból érdekelne, hogy kb. mennyibe kerül egy ilyen háromnapos kiruccanás? Csak mert árat nem találtam a honlapon.
Mondhattad volna Te bújócskázó hogy jössz, a 710-ben "különkocsink" volt! :-)))
Az A168-at én is körbefotóztam kívül-belül. Elszomorító az állapota, belül szétszórva az alkatrészek, főkeret szétrohadva stb. Szerintem is előbb-utóbb fölaprítják :-(((.
Hali!
szerintem idén még egyszer meg kellene próbálni a Dombóvár-Kesző-Tamási-Kesző-Sbogárd-Börgönd-Szbattyán-Lepsény-Enying-Lepsény-Siófok-Tab-Kaposvár-Dombóvár különvonat megszervezését pl: Bzmot+mellékkel vagy 2 mellékkel
A nagy érdeklődésre való tekintettel a kassai kirándulás vonatösszeállítása változik!
A vonatot nem a Bb-mot fogja vontatni, hanem az M61,001 psz. dízelmozdony.
Végül is egy Nohabon sokkal többen elférnek, mint egy Bbmot-on.
Aki esetleg, csak a Bb-mot miatt szeretett volna Kassára jönni, attól ezúton szertnénk elnézést kérni, és igény esetén a menetjegyárát visszatérítjük!
Köszönöm, és élni fogok a jegyvisszatérítés lehetőségével.
Továbbra is kérdés viszont, hogy mikor lesz alkalmam a Bbmot motorkocsin utazni...
A nagy érdeklődésre való tekintettel a kassai kirándulás vonatösszeállítása változik!
A vonatot nem a Bb-mot fogja vontatni, hanem az M61,001 psz. dízelmozdony. Aki esetleg, csak a Bb-mot miatt szeretett volna Kassára jönni, attól ezúton szertnénk elnézést kérni, és igény esetén a menetjegyárát visszatérítjük!
Kedves Aszigeti úr!
Elég húzos nyitva tartási idejük miatt a mai napon (szabadság terhe alatt) ellátogattam a Nyugati Pu-on lévő boltjukba, hogy megvegyem a Kassai útra szóló jegyet.
Vettem is két darabot. Annak ellenére tettem ezt, hogy nem adtak a motorkocsiba jegyet.
Az eladó hölgy szerint az ön eladási felfüggesztése miatt.
Pedig van még szabad hely a motorkocsin. Ön poontosan tudja, hogy a Bbmot kedvéért vennék rész ezen a kiránduláson.
A jegyeim az A kocsi 51 és A kocsi 52-es helyére szólnak.
Kérem Önt, hogy intézkedjen a Helyjegyek átírásáról részemre kedvezőbb, motorkocsiba szóló helyre.
Tisztelettel: Bábolnai István
Bp.Kelebia között merre lesz a vonat útja? Nem lehetne megoldani, hogy visszaútban Szabadka-Szeged-Félegyháza útvobalon jöjjön a vonat??? Mi fogja vinni a vonatot? M61?
• 7.00-8.30 Büfé reggeli a szálloda éttermében
• 8.30 Találkozó a szálloda halljában, indulás autóbusszal a vasútállomásra
• 9.00 Nosztalgiavonat indulása Pozegára
• 10.00 Érkezés Pozegára, a keskeny nyomközű vasúti kiállítás megtekintése
• 11.00 Indulás Budapestre
• Útlevél és Vámvizsgálat Szabadkán és Kelebián
• Kb. 21.30 érkezés Budapest Nyugati Pályaudvarra
Szállás: Hotel Jugopetrol**** Zlatibor (Kétágyas vagy háromágyas, zuhanyzós, saját WC-s szobákban)
A részvételi díj magába foglalja az utazást, a helybiztosítást, a dízel vontatású különvonatozást a sargani kisvasúton, a látogatást a pozegai múzeumban, a transzfereket, a szállást és a reggelit, a szállodában.
A vonaton büfészolgálat várja a kedves vendégeket.
Tudnivalók:
Jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Kft. irodáiban 2004 február 10-től:
Budapest-Nyugati pályaudvar (10 vágány mellett) Tel.: 269-52-42
Budapest Belgrád rkp. 26. Tel 317-16-65
2004. április 24.-én a kassai fűtőházban megrendezésre kerülő, nemzetközi járműtalálkozóra, Bb. sorozatú motorkocsi vontatta különvonattal, kirándulást szervez a MÁV Nosztalgia Kft.
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő
Jelentkezés: 2004. február 10-től április 10-ig.
Indulás: Budapest Nyugati pályaudvar 6.20
Érkezés: Kassa 10.30
Útvonal: Budapest- Miskolc- Hidasnémeti-Kassa
A vonattal büfékocsi közlekedik.
Egyéni programjavaslatok Kassán:
A jármű kiállítás és megtekintése –séta a kassai belvárosban
Indulás Kassáról: 16.30
Érkezés Budapest Nyugati Pályaudvarra: 20.00
Útvonal: Kassa – Hidasnémeti – Miskolc - Budapest
Jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Kft. irodáiban 2004 február 10-től:
Budapest-Nyugati pályaudvar (10 vágány mellett) Tel.: 269-52-42
Budapest Belgrád rkp. 26. Tel 317-16-65
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges.
További kérdéseit a szigeti@mavnosztalgia.adatpark.hu e-mail címen várjuk.