Keresés

Részletes keresés

VChris Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3558

KaoszNagymester:

Először is gratulálok a sikerhez, és nagyon örülök neki, hogy jó lett. Örülök, hogy tudtam segíteni, és nem hiába lőttünk itt el pár tíz hozzászólást :-)

Mit jelent a Flicker Removal? A Premiere Help-jében ez áll:

Prevents thin horizontal details in an image from flickering by slightly blurring the two fields together. An object as thin as one scan line flickers because it can appear only in every other field.

Ha tudsz angolul, akkor szó szerint azt jelenti, ami ide van írva :-)

De hogy tényleg válaszoljak is: az interlace eljárás azt jelenti, hogy egy képkocka két félképre van felbontva: Field A és Field B. Ezeket Field options menüben azt lehet beállítani, hogy miként kezelje, és hogyan állítsa elő ezeket a filed-eket. Ha interlace-esre csinálod a videót (márpedig ha TV-n is akarod, hogy jó legyen, akkor arra kell csinálni, de ezt ugye már kitárgyaltuk), akkor nem mindegy, hogy milyen módon állnak elő ezek a field-ek. Bizonyos esetekben főleg vízszintes, gyors mozgásoknál előfordulhat, hogy a kép vagy csíkozódik, vagy vibrál. Na ez ellen véd meg a flicker removal. Szószerint egyébként azt jelenti, hogy "vibráció eltüntetése". Tehát olyan módon állítja elő az interlace-es field-eket, hogy az semmilyen körülmények között ne csíkozódjon, és ne vibráljon.

Lehet, hogy nem éppen jó szakmaisággal magyaráztam meg a dolgot, de én sem vagyok videós szakember, csak amióta ezzel foglalkozom (kb. háromnegyed éve), nagyon sokat olvasgattam, és nagyon sokmindent kipróbáltam, kísérletezgettem. Egyszóval gyűjtöttem a tapasztalatokat (ergo qrva sokat szívtam :-))

VChris

Előzmény: KaoszNagymester (3549)
VChris Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3557

Tömören összefoglaltad, amit én több tízperces billentyűzetpüföléssel akartam mondani :-)))

VChris

Előzmény: Alfa Hold (3551)
optikus Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3556

Tolem hiaba kerdezel ilyeneket nem sokra tudok valaszolni mivel hc-40-em van, hc-30-at meg nem probaltam.

A tv felbontasa egy dolog, a vhs video sem akkora megis teljes kepernyon van kep, csakepp milyen...

>Accessory Shoe: Yes (Intelligent):

A hc-40-re ra lehet rakni olyan tartozekokat amik komunikalnak a kameraval, pl: olyan kulso mikrofont ami zoom-olaskor valtoztatja az erzekenyseget, vagy pl. zoom-olo videolampat, stb.

>Tudsz valamilyen megbízható forrást utángyártott akksik beszerzésére?

Nem, meg megbizhatatlants sem, ezert kenytelen voltam megvenni a gyarit (azota meg nem jartam utana).

>Leírt adatok szerint a HC30-nak kevesebb a teljesítményfelvétele, mint a 40-nek

>(2,6W/3,1), így ~20%-al tovább is bírja az akksija. Erről vannak tapasztalataid?

Nincsenek, ezeket en is csak a sony oldalairol olvasom de miert hazudnanak?

Előzmény: Mantidea (3552)
devilio Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3555
Előzmény: MOL82 (3554)
MOL82 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3554

Helló Mindenki

Nekem az a problémám, hogy "CANON MV 600i" digitális videókamerához kellene használati utasítás.

Esetleg ha valaki meg tudná mondani, hogy honnan is tudnák ilyen okosságot letölteni, azt megköszönném.

üdv.:MOL

foxymaxy Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3553
Uraim!
Tessék látogatni a creative.netexpert.hu oldalt!A download menüpontból letölthetö filmek,sony dcr hc14-es kamcsival készültek.
Mantidea Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3552

Nagyon köszönöm a válaszod!

Néhány dolog sajnos nem világos még. Esetleg tudnál segíteni?

"Video Actual Resolution
HC-30: 340K Pixels
HC-40: 690K Pixels"
Ez pontosan mit jelent? A TV felbontása (ha jól emlékszem 625 sor) nem határozza meg a maximum felbontást? Észrevehető normál visszanézés esetén TV-n a különbség?

(Valószínű, hogy csak én vagyok dilettáns, de én úgy gondoltam, hogy ez a pixelnövekedés (800K-1000K) csak a fotó "üzemmódban", illetve a filmen történő zoom-olásnál jelent előnyt. Ha megcáfolsz nem kérdés a döntés.)

"Accessory Shoe
HC-30: Yes
HC-40: Yes (Intelligent)"

Sajnos itt sem tudom pontosan, hogy mi a különbség.

Illetve még két kérdés:

Tudsz valamilyen megbízható forrást utángyártott akksik beszerzésére? (NP-FP50)

Leírt adatok szerint a HC30-nak kevesebb a teljesítményfelvétele, mint a 40-nek (2,6W/3,1), így ~20%-al tovább is bírja az akksija. Erről vannak tapasztalataid? (Számomra ez fontos kritérium.)

Mégegyszer köszönöm.

Előzmény: optikus (3550)
Alfa Hold Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3551
aha, és mennyi ideig tart három sorban elküldeni a sunyiba, és ugyanannyiba leírni a választ???

Nem tök mindegy, hogy milyen karaktereket ütsz le?

És akkor az egyik esetben szereztél egy kis örömet, a másikban meg nem....

Előzmény: Törölt nick (3504)
optikus Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3550

Imaging Device
HC-30: 1/6'' Advanced HAD™ CCD, 680K Pixels Gross
HC-40: 1/5'' Advanced HAD™ CCD, 1070K Pixels Gross

Video Actual Resolution
HC-40: 690K Pixels

Still Actual Resolution
HC-40: 1000K Pixels

Accessory Shoe
HC-30: Yes
HC-40: Yes (Intelligent)

www.sonystyle.com

Előzmény: Mantidea (3547)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3549

tommmmas!

Erre már én is gondoltam és nekem is az Ace pack volt fent, de már leszedtem, és külön raktam fel minden codec-et. Az SP2 nálam biztos nem befolyásolja, mert először a régi XP-n halt be, utána raktam fel az SP2 -t és azon is. Egyenlőre még mindig megy... :-)

VChris!

SIKER! Végre jan. végére kész a karácsonyi DVD. :-) De most már nagyon tuti lett, eltűnt minden csíkozódás, nagyon szép a kép! Köszi!

Egyébként mit jelent ez a Flicker Removal?

XRED Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3548

Üdv,

Lenne egy kérdésem. Lehet, hogy ezt már 100x végigbeszéltétek a fórumban, ha igen akkor előre is sorry.

Agyaltam a pana gs11, 22, 33 között. A 33 hamar kiesett, mert nekem nem ér meg +20 ezret az, hogy DV in legyen rajta. A 11 24x zoomja nem vonz, a 10x is bőven elég nekem. Marad tehát a 22.

Van itt valakinek ilyen kütyüje, ha igen mi a véleménye, tapasztalata. Ajánlja vagy sem? Mire kell ügyelni, stb? Magyarán vásárlás előtti user review-t kérnék tőletek.

Előre is köszönöm!

Mantidea Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3547

Sziasztok!

Segítségeteket kérem a következő dilemma eldöntésében.

Kameravásárlás előtt állok. A jelöltem Sony HC40 volt.

DE

Megnéztem a HC 30 Jellemzőit is.

Legfontosabb ugye az ár:

HC30 bruttó 157.000

HC40 bruttó 168.750

Az a ~10eFt már elhanyagolható ezen a szinten, tehát ez igazából már nem befolyásol.

Ami viszont gondolkodóba ejtett:

HC30 képpontok száma 800

HC40 képpontok száma 1000

HC30 Kezdő fényerő/min.lux 1,7/5

HC40 Kezdő fényerő/min.lux 1,8/7

HC30 Folyamatos felvételi idő 120 p

HC40 Folyamatos felvételi idő 100 p

HC30 súly/magasság 380g/86mm

HC40 súly/magasság 400g92mm

A többi paraméter nagyjából megegyezik. (csatlakozók, kereső, audió paraméterek, stb.)

A kérdésem az volna, hogy ez az 1 Mpixel mennyire vehető észre a (hagyományos) filmezésnél? (Ha egyáltalán észrevehető.)

A kamerával, csak nagyon-nagyon ritkán fogok fotózni, ugyanis arra a célra van egy, a kamera árának többszörösét érő felszerelésem.

Tehát szól valami érv a HC40-es mellett?

Előre is köszönöm a segítségeteket 

tommmmas Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3546

Kaosz!

szerintem ha van a gépeden bármiféle ace mega codec pack, vagy bármi ilyesmi > szedd le >és próbáld ki!

mert nálam sem ment a pro1.5tryout és semmi sem...sp2nélkül mentek de akkor a net nem ment ( pedig legális xp ) > és kiderül hogy codec pack zavart be...

KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.20 0 0 3545
A Premiere az 1.5, emellett fent volt a Photoshop 7 magyar, és a 8 CS is (Win. install választotta el őket. :-)). De hangsúlyozom, csak gondolom, hogy ez a hiba. Persze azt is sejtem ha hivatalosak lennének, valószínű nem lenne ez a probléma. Bár... Amikor elkezdtem videozni, letöltöttem a Premiere 1.5 Trial-t, tehát teljesen hivatalost, és az sem indult el, (Photoshop fent volt) csak win. install után. Szóval ez egy komplexebb probléma lehet. Most megy, így most éppen boldog vagyok, és kihasználom... :-)
Előzmény: VChris (3544)
VChris Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3544

Az Adobe-nak azért van rendes termékstratégiája. A Premiere és a Photoshop renkívül jól együtt tud működni... ha azonos a verziószám :-)) Pl. a síma Premiere Pro csak a Photoshop 7.0-val működik együtt. De azt nem gondolnám/gondoltam volna, hogy ha nem azonos a verziószám, akkor még össze is akad... Esetleg ennek is érdemes lehet utánajárni. Milyen verziójú a Premiere-ed és a Photoshop-od?

VChris

Előzmény: KaoszNagymester (3543)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3543
Sziasztok!

Már én is alig várom, hogy kipróbálhassam a DVD-t, de csak holnap fogom.

A Premiere szerintem az Adobe Photoshop-al akad össze, különböző key :-)

Most csináltam rendszervisszaállítást, most nincs fent a Photoshop, eddig megy, várom, hogy mi lesz. Nagyon remélem, hogy ez a baj, mert akkor lemondok a Photoshopról, bár nagyon szeretem és sokat használom, de inkább a Premiere! :-))))

Ha nem az a baj, akkor fogalmam sincs, próbáltam már más Codec pakkal, nagyon sok mindent kipróbáltam, de eddig a Photo. a gyanusított...
tommmmas Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3542

nincs fenn a gépeden vmi codec pack? nekem azzal veszett össze a premiere azóta tsudásan megy...

Előzmény: KaoszNagymester (3538)
VChris Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3541

Szia KaoszNagymester!

Szerintem ott nem a Premiere-rel lesz a baj, hanem valami más gubanc a rendszerben. Te vagy az első, akitől ilyet hallok, hogy összeomlik a cucc. Mindenesetre valóban bosszantó lehet.

Mi újság a DVD-vel??? Már izgatottan várom a híreket?

VChris

Előzmény: KaoszNagymester (3538)
dikri Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3540

Sziasztok!

Kérdezgettem a forumon kb 1-2hete, hogy Pana NV-GS15 kamáránál valakinek müködik-e a webcam funkció. Ugy néz ki lesz megoldás, mert irtam a panasonic.hu-nak. Ezt irták vissza:

"Küldünk Önnek egy módosított lemezt, amivel működni fog a webkamera funkció.

Alternativa, ha frissít XP SP2-re akkor a régi lemez is jó.

Üdvözlettel,

Ferenczy Attila
Panasonic Magyarország Kft.
Szerviz- és Ügyfélszolgálati Osztály
Tel.: (06-1-)382-60-76
Fax:  (06-1-)382-60-77 "

Kiváncsi leszek rá, majd még irok a fejleményekről.

BoGyesz_4a Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3539
Nekem GS400 van, régebben írtam egy élménybeszámolót, keress rá (2551 a száma). Azóta hogy jobban megismertem, csak jókat tudok mondani róla.
Előzmény: 20D (3537)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3538
Jó reggelt mindenkinek!

Megvan a progi, ki fogom próbálni, igaz hamar beleszerettem a Premiere-be.
Szerencsére tudtam csinálni egy rendszervisszaállítást 4 nappal ezelőttre, és most műxik. Tehát most van kb. 4 napom. :-)
Előzmény: agyurma (3536)
20D Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3537

Két gép között vacilálok: Pana NV-GS400 és SONY DCR-PC350E

Ha van valakiknek tapasztalata, nagyon várom a válaszát!

agyurma Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3536

Vegas 5.0.

42 MB, elfut minden gépen, stb. Nem fogsz benne csalódni.

Előzmény: KaoszNagymester (3535)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.19 0 0 3535
Eddig bírta a Premiere, majdnem egy hét. :-) Hihetetlen, hogy emiatt fogom megutálni a videózást...
VChris Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3534

Kíváncsian várom! Szerintem jónak kell lennie...

VChris

Előzmény: KaoszNagymester (3532)
nigro77 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3533
Kidobtam a számot :( De itt volt ebben a topikban.
Előzmény: Törölt nick (3520)
KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3532
VChris!

Elkészült a DVD, TV-n kipróbálni viszont csak majd csütörtökön fogom tudni. Sz.gépen PowerDVD-vel nézve szuper, remélem most már TV-n is jó lesz. Majd írok...
Anagawa Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3530

VChris:

Köszi.

2OD:

Nekem van egy Pana NVGS400.

Üdv.

Előzmény: VChris (3521)
Anagawa Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3529

Zeki:

Köszi.

Előzmény: Törölt nick (3514)
VChris Creative Commons License 2005.01.17 0 0 3528

Persze, teljesen igazad van, én is úgy írtam, hogy viszonylag jó minőségben. Vagyis nem jó minőség, de mondjuk még elfogadható. Persze ilyet még sosem csináltam nyilván. Arra gondolok, hogy ha például olyan anyagot kódolsz, amiben nincs sok mozgás, tehát nem egy akciófilm, hanem egy természetfilm pl., akkor 3 óra esetén a target bitráta 3,2 MBit/s. Ekkor ha a minimumot 2-re, a maximumot meg 8-ra tolod, akkor azért a Mainconcept VBR-je elég intelligensen a mozgásos részeknél nagyobb bitrátát fog alkalmazni, míg a kisebb bitrátát az állórészeknél, így a minőségromlás nem komoly. Láttam már ilyen filmet! Kétségtelen viszont, hogy ha egy mozgalmas, videód van, és jó minőséget szeretnél, akkor kell a legalább 7 MBit/sec. :-)))

De egyébként szerintem teljesen egyetértünk!

Közben látom, hogy az előző hozzászólásomban KaoszNagymesternek, rosszul írtam, nem 7 MBit/sec a target bitráta nálam, hanem 8, a 7 a minimum, a 9 pedig a maximum. Tehát ez azt jelenti, hogy olyan VBR-rel tömörítek, ami 7 és 9 MBit/sec között változik, a végeredményem pedig akkora lesz, mintha azt 8 MBit/sec bitrátával tömörítettem volna. Így az eredmény igen kiváló képminőség.

VChris

Előzmény: Törölt nick (3527)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!