Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Mennyire veszik a plazma tv-k zokon (beégés, egyéb), ha napi 1-2 órát 4:3 üzemmódban vannak használva (nem pc, hanem upc)? ( + kb. ugyanennyit 16:9 üzemmódban)
Miért kell a 4:3-as képet széthúzni, vagy bármit variálni vele???????? A 4:3 legyen 4:3! Az említett megoldás ma is megtalálható néhány készülékben, nekem felfordul a gyomrom tőle, szerintem baromság.
A beégést teljesen nem lehet kiküszöbölni, de nem jelentős probléma. Ha nem állandóan ugyanazt a csatornát nézed, ha nem használod számítógép-monitornak, akkor nem fogsz találkozni vele.
Kipróbáltam a rádiós pana fejhallgatót, amely adóegységének csak jack bemenete van. Sajnos ezt vonali kimenetről meghajtani nem lehet, de ha az adó egységet bedugom a jack aljzatba, nem veszi le a tv hangját, így az előző problémám csak képzelt probléma volt, de rögtön jött egy új , ezért a következő kérdésem lenne, kérem aki tud válaszoljon :
Rádiós vagy infra vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék használni TV nézéshez, és az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan fejhallgatóról, amely adó egysége a tv-hez van fixen csatlakoztatva (mindegy hogy vonali kimeneti vagy fejhallgató kimeneti aljzatban), és csak akkor sugároz adást az adóegység, amikor a fejhallgatót bekapcsolom, nem pedig akkor amikor a tv megy.
Plazma tv vásárlásán gondolkodom az elkövetkezö hónapokban - ha egymás mellett volt ugyanolyan kategóriás LCD-vel és ugyanazt a képet mutatták, akkor mindig jobban tetszett a plazma képe. 106-127cm méretben kellene, mivel 250e forintnál nem akarok többet kiadni érte, ezért valószínüleg maradna a 106cm. kb. 50% tv, 50% DVD-re használnánk, esetleg nagy ritkán PC-n levö képeket néznénk. Házimozi hangrendszerem van, tehát a beépített audió minösége nem érdekes.
Lenne pár kérdésem: - úgy láttam, valakinek van itt Panasonic TH-42 PV 7. Mi a hosszabb távú tapasztalat?
- Vki azt mondta, hogy egy Panasonic TH-42 PV 7 által nyújtott szolgáltatás szégyen 2007-ben. Konkrétan mi a gond?
- mik azok a szolgáltatások, amiket egy mai modern nagyképernyös tévétöl el lehet várni? Én vhogy úgy érzem, hogy ha a hosszú távon jó minöségü kép megvan, akkor azon felül nem nagyon van más igényem, de lehet, hogy csak mert nem vagyok eléggé képben.
- Tudja valaki, hogy a TH-42 PV 7-ben milyen beégés ellene védelem van?
- Az újonnan kibocsájtott plazmákba gondolom mindegyikbe tesznek vmiféle beégés elleni védelmet. Mik ezek a védelmek? Manapság valós probléma még a beégés?
- valaha vmilyen Phillips tv-ben láttam, hogy volt olyan megjelenítési módja, hogy ha 4:3-as képet kellett 16:9-es képernyöre kitenni, akkor nem egyszerüen széthúzta, hanem a közepét kevésbé húzta szét (általában ott történnek a dolgok), míg a széleket jobban. Ilyet tudnak a mai plazmák?
A HD-Ready megnevezésnek akkor volt igazán értelme, amikor még rengeteg 480 soros plazma volt a piacon. Azoktól akarták megkülönböztetni a 720/768 soros készülékeket.
Ha Te is megnézed azt a 8 tévét a MM-ban, amiről 2 napja írtam, nem fogsz LCD-t venni! Pedig elég erős volt a világítás, ami köztudottan nem a plazmáknak kedvez.
Nem csak a nagy méret miatt lesz rémes a VHS képe, full HD TV-n, hanem a 240 sor 1080-ra alakítása okoz látható problémát! 768 soros megjelenítő esetében valamivel jobb a helyzet. Ugyanez a baj a tévéadások képével. Egy minőségi skálázó egész jól megoldja a feladatot, de igazán elégedett még egy készülék tévéképével sem volt senki. Legalábbis nem hallottam, olvastam ilyen véleményt.
Főként nem, a nagyobb méreten nagyobbak lesznek és zavaróbbak a hibák is.
Minnél nagyobb egy készülék felbontása annál rosszabul jeleníti meg a kis felbontást.
Egy csúcs full hd lcd képe fantasztikus full hd jellel, de sima tv adásnál rosszabb, mint egy 720-as lcd-é....
De kivetítőnél a hatalmas kép miatt lesz rossz.
A vhs felbontása azt hiszem 352*280.... még hibátlan képnél is nagyon kevés, de egy két méter széles képen számold ki, hogy mekkora lesz egy pixel mérete, meg mekkora egy tv-n nem is látszó három pixeles hiba...
Csakhogy: manapság ez a két fogalom , konyhanyelven?? (bár szaklapok is irják) megkülönböztetik eme két fogalmat: Full HD, és HD ready.
Megkeresem mindjárt...
Na találtam, bár nem szaklap, idézem:
A HD Ready annyit jelent, hogy az adott megjelenítő, akár tv, monitor, projektor, képes HD felbontású kép fogadására, illetve annak megjelenítésére. Azt nem jelenti, hogy az adott kép valóban HD felbontással lesz megjelenítve! Egy HD Ready készülék felbontása bármekkora lehet, akár a hagyományos, Európában használatos 575x720 képpontnál kisebb 480x720 vagy 480x800 is. Az kis felbontás, főleg a 32-37' képátlójú plazmákra jellemző, még a hasonló méretű TFT készülékek már többnyire 1366x768 felbontásúak. Hasonló felbontásbeli korlátokkal küzd a legtöbb alap projektor is. Ezek a készülékek gyönyörű éles képet is adhatnak, de nem a HD részletgazdagságával.
szvsz be is fejezhetjük eme meddő vitát, mindig mondtam, értelmes vitát inkább szóban, mert annyit maennyit kéne, lehetetlen irni...
Most azon merengek, belevágjak -e egy 200 ezres plazmába... 1024 es felbontással, vagy maradjak a LCD-nél (1366). De sebaj, van még rá kb 1 hónapom. Addig csak kiötlök vmit
Azzal nem lesz baj, hogy az olcsó gagyi erősítők is kezelni fogják-e a true hd formátumokat, a minőség meg sok embert eddig sem érdekelt (vagy nincs rá pénze) mert azért eddig is hallgatják a házimozinak és hangrendszernek nevezett kis vackokat amik azért még a DD sávszélességét sem tudják átvinni, de akit ez eddig sem zavart azt ezután sem fogja...
A pár ezer forntos kategórai annyiban fog változni, hogy kezelik a hd hangot, de nem fogod hallani a különbséget.
Az 1m-es kijelző is kevés a full hd-ra.... nem azt mondom, hogy nem lehet észrevenni a különbséget, de nem jelentős....