köszi, ezt találtam a kézikönyvben is, de nem megy ezzel a modszerrel. volt ahol még valami 10mp-es dolgot is hozzátettek a folyamat össz. idejére, de nem törlödik ki.
töröltem már többször is a német forumok leirása alapján, de most megállt a tudomány-
Traficomon a szervizintervallumot akárnám visszaállitani, eddig mindig ment, most azonban valamiért bénázok. megtaláltam a forumban is a leirást, a kézikönyvben is, német forumokon is, de egyikse funkcionál, valahol azt irják, elöször gáz utána gyujtás, valahol forditva a tuti.
meg tudná valaki irni légyszives, a korrekt leirását, egy 2007-es 2.0 90 lovas dizelnél?
Az F9Q760 Vivarom rángat, nemis kicsit. Van, amikor sokáig jó, aztán megint jön a rángatózás.Opcommal kiolvasva azt mondja, hogy főtengely jeladó szegmens hiba.
Az alapjárat ingadozik, (lehet hallani a motor hangján) ha hagyom ketyegni akkor egy idő után leáll, és bedobja ezt a hibát.
Mennyire lehet bízni ebben,illetve mennyibe kerül egy ilyen egység, hol van, mennyire bonyolult a csere??
Szeptemberben eladósorba kerül a 2008-as Traficom. 9 személyes, hosszú, hátsó klímás, garantált 220e km, eredeti fényezéssel, új kora óta az enyém. A gyári felszereltségen kívül fóliázott oldalablakok (forgalmiba bejegyezve), vonóhorog, programozható állófűtés (vizes Webasto), lézerblokkolódetektor elöl-hátul.
Kérnék egy kis segítséget Tőletek,a ventilátor fokozat szabályozómnál nem mükodik az 1 és 2 fokozat,csak a 3,4-es.megtisztítottam a kontaktot,de semmi.(2005,1.9 cdti)Igen csak közben kivettem a rádiós magnót is,ami összerakás után SAFE üzemmódban van.A magnó könyve ir vmilyen kódról,csak nemtom hol található.Szóval mit tudok csinálni a kapcsolóval és a magnóval?Egyébként a kocsi is belustult mostanában,valahogy nem vált be ez a vivaro.sziasztok,előre is kösz a segítséget!
Hát sok szerencsét a pénzvisszaszerzéshez,de szerintem annyi az esélyed mint macko sajtban a brummogásnak.Olvass vissza hozzászólásaimban leirom az én kálváriámat. jelenleg a Zsolti használt tartalék turbojával megyek mert ez a rohadt cég,meg a saját hülyeségem anyagi romlásba taszitott. De Vargamunka száma puplikus, beszélj vele Ő autentikus ebben is.
Hali. Nem egyenlőre nem kell,csak nézegettem az angol árakat. A turbo jó,olajat még mindig eszi a kocsi de kevesebbet és alig füstöl. De azért jó /rossz/ érzés olvasni ezeket a wizzard turbos hozzászolásokat. Száritó folyamatban de kint voltam pár napot tartsatok ki. a Vivaro ügy szintén foplyamatban.
Nem jó ilyet olvasni ..nagyon nem de nem is tudsz felkészülni erre mert szerinted mindent megtettél,feltételezem hisz senki sem ellensége saját pénzének.Kissé sokk baj van ezzel a céggel saját megítélésem szerint. Keresd meg itt a (car.társ) kollégát mert nem kevés gondja és pénze bánja a nem megfelelő alkatrész (turbó )vásárlását .Kérdezd meg mit mondtam neki és mit tapasztalt a saját turbója miatt ,miképpen oldódót meg .ÜDV és sok sikert a megfelelő megoldáshoz
fórumnak! Vargamunkát kérdezném turbót cseréltem felújított wizart-ra de 4hónap múlva magszólalt kb 2200-és 2400fordulat között. Ember a wizartnál rögtön azt mondta hogy az előző turbó is azért ment tönkre mert az autóval van valami és ezt a hibát nem szüntettük meg. Az előző turbó 195000km-nél lett levéve mert eléggé olajos volt a levegőrendszer és volt egy kis plussz pénzem 80 000Ft , legyen megcsinálva mert család gyerek , ne rohadjon le alattunk. Régi turbó le olaj-olajszürőcsere turbónál olajcső kitakarítva /nem is volt olajsáros/ lev. szűrő csere kúler és levegőrendszer megnézve nem lyukas. /olaj 5-30castroll/. Turbó olajjal feltöltve vissza, alapjáraton elindít kb100km-en kereszül nagyon finoman mentem vele mindíg percakig járatum hogy visszahüljön mégis beszart. Ember monta vigyem vissza megnézik de már nicsbenne bizodalmam adjon visszapénzt és felejtsük el egymást vagy ha nam csinálja meg a feltöltőt újra indul a fél év gari és akkor lesszegy garet felújjított túrbóm elado a neten. veszek egy gyári garet feltöltőt dupla pénzért de remélem az nem fog beszarni . Tisztelt vVargamunka szerinted mit kellett volna csinálnom még hogy a fazon ne rám kenje a dolgot? Köszi ,Döme
Én nem tudom mi van Angliában de onnen Nekem nem kell semmi. Az 1.9-hez kb 10E ft-al olcsóbb a kuplung, és ha 3 csavaros kinyomó van rajta az is olcsóbb egy 10-essel, de lehet rajta 2 csavaros is. Szóval kb ugyan annyi
Hát megnéztem. 125 gbp-ért találtam az 1.9-eshez kinyomocsapággyal együtt de valami nevesincs + szállitás. nem is olyan ócó.Mondjuk lehet Vauxhall Vivarohoz ócóbb.
Hát az nem lett volna rossz, de sajnos már késő, szabadságnak vége, itt ülök Ausztriában a Scaniában... Úgy nagy vonalakban mibe kerül manapság egy kuplungszett és a munkadíj?
Egy kérdés a hozzáértőkhöz: a kuplungom (2.0 dCi) alacsony fordulaton, csúsztatva borzasztóan elkezdi rázni az egész hajtásláncot, de megfelelő technikával alig lehet észrevenni. Lehet vele együtt élni, ilyen már vagy 3 éve, jó 120e km óta. Most viszont mintha erősebb lenne a jelenség (vagy csak sokat kellett araszolnom a Balaton Soundon...). Jól gondolom, hogy nem úszom meg a kuplungozást előbb-utóbb?