Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A macska rúgja meg! Tényleg 100 hertzes! Nem voltam biztos a dologban, megnéztem a német Pana honlapot, annak alapján írtam hülyeséget. Viszont a nálam lévő 52 colos full HD LCD csak 50 Hz-es, ezért még a héten lecserélem!
Amiket leírtál, legnagyobb áramfelvételre vonatkozó adatok, ugyanis azokat adják meg a gyártók. Többnyire valós számok, ám a plazma pillanatnyi áramfogyasztása a kép világosságától függ, az átlag pedig csak saccolható, de mindenképpen jóval a maximum alatti, közel a hasonló méretű LCD-hez. A végkövetkeztetésed helyes, a fogyasztás nem lehet szempont a vásárlásnál.
Kicsit utána számoltam annak a "mítosznak", hogy a plazma tv nagyon sokat fogyaszt. Hogy miröl is beszélünk.
Egy 42 körüli LCD tv fogyasztása 200-250W körüli, egy ugyanilyen plazma átlagfogyasztása 300-350W. Tipikusan 100W különbség van a kettö között. Ez egy óra alatt ~4Ft különbség, ami napi 5 órával havi ~600Ft, évi 365 napra számolva ~7300Ft az LCD javára.
Nem mondom, hogy ez nem számít semmit, de szerintem ez egy hónapra tekintve olyan nevetséges összeg, hogy ez nem lehet döntési szempont.
Ha valakinek az LCD képe tetszik jobban, akkor ez esetleg egy plusz érv, viszont ha a plazma, akkor emiatt nem kell elbizonytalanodni. Legalábbis szerintem ha valaki meg tud venni egy 200-400e körüli tévét, akkor ez nem szabadna, hogy ez megrázza.
Előfordulhat, hogy több készüléket akar valaki a tvéjére kötni. Én merevlemezes DVD-írót, DVD-játszót, Blu-ray/HD-DVD-játszót és A/V receivert csatlakoztatok a tévéhez. Ezek 4 bemenetet igényelnek!!!
A beépített dekóder alatt nem tudom mit értsek?! Szerintem Te a DVB-T tunerre gondolsz, amiről pontosan jól vélekedsz. A Panasonic Mo. nem is hoz be olyannal szerelt készülékeket - merevlemezes felvevőket sem - mert szerintük is más lesz a hazai szabvány. A STB nem igazán jó megoldás.
24p csak 1080p tévé használatakor érdekes, azámodra egyelőre elhanyagolható.
Tudtommal a PV7 50/60 Hz-en dolgozik, akárcsak a versenytársai.
Beépített dekóder: vhol azt olvastam, hogy a beépített dekóderek sem biztos, hogy mind jók lesznek, mert nálunk más kódolás lesz 4 év múlva, mint a mostani NY-Európában használatos. A kérdés az, hogy az adott tv-ben milyen van beépítve, az használható lesz-e nálunk is. Egyébként az miért gond, ha van egy dekóder egység a tv mellett, ami mondjuk HDMI jelet ad ki magából és a tv-re van kötve?
A PC bemenet az érthetö. Bár egyelöre nem szándékozom a PC-t a tv-re kötni, de mondjuk elöfordulhat. Gondolom a játékkonzoloknak is PC bemenet kell.
Mi az a 24P?
Ugye a Pana TH42PV7 100Hz-es frissítéssel dolgozik? Az árban vele egy szinten álló "konkurrencia" is mind tudja ezt?
Ez a 25% elég jól hangzik, bár nyilván attól is függ, hogy az ember milyen adásokat néz. Van köztük normál (stúdióban felvett) adás is, vagy csak filmek?
Mondjuk nem túl jó, hogy a 106cm-es tv-t nem használja ki az ember egészében 4:3 esetén, de lehet, hogy még mindig jobb, mint széthúzni a képet. Mondjuk nekünk a nagymamámtól örökölt z 55cm-es Daewoo után a 106cm-es plazma 4:3-ban lecsökkentett képmérete is óriási lesz. Arról nem is beszélve, ha DVD-t nézünk. Kb. 3m-röl nézzük a tv-t, a 16:9 tök sokat levesz az amúgy is kicsi 55cm-es képböl. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg feliratos is a 16:9, akkor a földön gubbasztunk a tv elött, hogy el tudjuk olvasni.
Nem értem pontosan, hogy mi az, hogy világosabb szélsöpanel. Elmagyaráznátok? Talán az, hogy a 4:3-ban nem használt oldalsó "sávoknak" lehet állítani a színét? Ezt minden új plazma tudja? A kérdezett Panasonic is?
Nincs itt semmi rémisztő. Az első párszáz órában DVD-ézni kell és tv-hez az automata módot használni, ill. szürkére kell állítani az oldalpanelt, ha 4:3-ban nézzük!
"Az egész úgymond "bejáratásnak" is csak az lenne a lényege, hogy az első néhány száz órában - mikor a panel fényereje még viszonylag gyorsabban csökken, mint később - azonos módon legyen használva a teljes képernyő."
-írja egy másik fórumon a GURU. Bár ez nagyjából ugyanaz, mint amit te mondasz.
Talán furcsának tűnik, azért, hogy bejáródjon! Hogy mindegyik cella magyjából egyforma ideig dolgozzon, ne rögtön valami statikus ábrát, egy bizonyos színt kelljen megjeleníteniük.
Azért nem kell tartani a beégéstől, mert egyre hatékonyabban kűzdenek ellene. A PZ700 kezelési könyvében is említik az oldalpanellel kapcsolatban. Bejáratni is a beégés minimalizálása miatt kell.
Nem az egyettlen kivétel, az új generációs plazmákra nem igazán jellemző a "képeltolásos" beégés elleni védelem. Nem is igazán lehet hallani az új plazmák "beégés elleni" védelméről. Az LG-nél van vagy volt valami fehérmosásnak nevezett program ami eltünteti a nemkívánatos dolgokat a képernyőről. Pár évvel ezelőtti készülékeken biztosan voltak ilyen problémák, de ma már normál használat mellett nem hiszem tartani kellene a beégéstől.
Iszonyúan zavaró, hogy bemásolod az egész kérdést! Legalább emelnéd ki valami módon a válaszokat! Háromszor olvastam el mire megtalálam őket. Tévedsz, igenis alkalmaznak beégés elleni módszereket. Plazmák garanciális szervizelésével foglalkozó ismerősöm mesélte, mindegyik készülékről megmondja, melyik adót nézik rajta legjtöbbet.
Lenne pár kérdésem: - úgy láttam, valakinek van itt Panasonic TH-42 PV 7. Mi a hosszabb távú tapasztalat?
Rendben van.
- Vki azt mondta, hogy egy Panasonic TH-42 PV 7 által nyújtott szolgáltatás szégyen 2007-ben. Konkrétan mi a gond?
A PV7 hátránya az 1db HDMI bemenet ill. a PC bemenet hiánya.
- mik azok a szolgáltatások, amiket egy mai modern nagyképernyös tévétöl el lehet várni? Én vhogy úgy érzem, hogy ha a hosszú távon jó minöségü kép megvan, akkor azon felül nem nagyon van más igényem, de lehet, hogy csak mert nem vagyok eléggé képben.
Sok csatlakozási lehetőség, beépített dekóder, 24P
- Tudja valaki, hogy a TH-42 PV 7-ben milyen beégés ellene védelem van?
Nincsen (nyilván mert nincs rá szükség)
- Manapság valós probléma még a beégés?
Nem igazán
- valaha vmilyen Phillips tv-ben láttam, hogy volt olyan megjelenítési módja, hogy ha 4:3-as képet kellett 16:9-es képernyöre kitenni, akkor nem egyszerüen széthúzta, hanem a közepét kevésbé húzta szét (általában ott történnek a dolgok), míg a széleket jobban. Ilyet tudnak a mai plazmák?