A Juró honlapján nem találtam utalást live közvetítésre, de lehet, h béna vagyok.
A csatornán úgy tudom, h nem adják, viszont szerintem arra számíthatunk, h a királyi leadja az utsó negyedet, meg előtte négányszor odakapcsol, mivel az esti műsorban szerepel ez a meccs is. Jó kis gamenek ígérkezik :) Remélem, James ezúttal is elkövet néhány káprázatos megmozdulást :)
Végülis a jurón az atlétika 19:30-tól 22ig van jelölve, de talán nem tart addig, és akkor átkapcsolnak a meccsre.
És a vicc az, hogy 12 éves koromig gyűjtöttem össze ezt a mennyiséget :)
Már magam sem tudom, hogy sikerült. Csak aztán Clyde The Glide visszavonult, és a kártyaboltok is eltűntek a környékről, mindenki abbahagyta. De még mindig szívesen lapozom fel :)
Hát ahogy látom, m1 nem élőben adja az USA-Ausztrál meccset, mert ugye 13:30-tól 15:15-ig fog az menni, és a 17:45-kor kezdődő összefoglalóban adnak majd belőle, szerintem olyan 7-8 között vmikor.
Eurosport most nem ad (a múltkori kommentátor srác tényleg egész tűrhető volt). Estére sem írtak ki semmit.
u.i: még így is az NBA-ben is láthatunk jobban és gyengébben vezetett meccseket, de ott sokkal egységesebb felfogásban bíráskodnak, sokkal kevésbé befolyásolja az ítéleteket a bíró személye, vagy éppen aznapi hangulata. Nemigen múlik azon semmi, hogy éppen ki a bíró. (Amellett, hogy a bíró is volt ember :)) neki is lehetnek jobb rosszabb napjai.)
Itt nálunk hihetetlenül sok múlik azon, hogy éppen kit küld bírónak a szövetség. És persze ilyenkor bejönnek már a trükközések, sőt ennél aljasabb dolgok is. És nem csak a magyar bajnokságban, de pl az euroligában is. (pl a francia szövetség a nemzetközi befolyását arra használta, hogy a francia csaőpatokkal rivalizáló magyar csapat meccseire, harmadrangú román bírókat küldött. Bezzeg amikor az ő spanyol riválisaival játszottak a mi lányaink rögtön került normális bíró.)
Ilyenkor szerencse, az NBA-ben, hogy van egy Stern akinek a biznisz a fontos, és nem az ilyen kicsinyes trükközés. Ugyanis az ilyesmi a biznisz illetve a sport legrusnyább kártevője.
Larry Brown-tól kérdeztek pár dolgot. Egyet kiemelek.
"...International officiating?"
"Unpredictable."
Hát ez az pontosan ez a baj az európai szabályokkal, és bíráskodással. És nem csak a kosárlabdában, de a kézilabdában vizilabdában, sőt talán még a fociban is.
A kiszámíthatatlanság. Az NBA-ben az a jó, hogy az égvilágon mindent megtesznek azért, hogy a bírók jól, és a közönség számára is kiszámíthatóan bíráskodjanak. (mivelhogy jól nem lehet bíráskodni a nézőknek, legfeljebb csak az egyik felének. De akkor már régen rossz.)
Szóval a kiszámíthatóan megítélhető szabályok, illetve a szabályok ilyen szellemű alkalmazása lenne egy elérendő cél. Az európai bíró pedíg azért kiszámíthatatlan, mert ha egyszer véletlenül téved utána SZÁNDÉKOSAN téved a másik javára nehogy megszólják. Aztán ilyenkor elszabadulnak a dolgok és egy tévedéskavalkád jön ki az egészből. Ez semmilyen sportnak nem használ.
Segíteni kell a bírókat technikával. (világító palánk, övön stopperindító, visszajátszás stb.) meg kell adni a korrigálás lehetőségét. pl visszanézés után)
jó szabályokat, kell csinálni amik betartathatóak. (azért is kevés a jó bíró mert a szabályok közt is van olyan ami szar, vagy hiányos, vagy nincs is. Ezek nem fújhatóak úgy hogy ne hibázzon a bíró. pl belemenések a gyűrű alatt amire ott a kiskör az nba-ben, vagy mennyire kell védeni a ziccerező dobójátékost) Állandó önértékelésre, és önfejlesztésre kéne késztetni a bírókat azzal hogy a fújt meccsek videóit visszanézik megbeszélik... stb stb.
igen kb ez az egy hibája volt azon kívül h Larry Brownt hirtelen "leigazolta" a Pistonsba játékosként...
szerintem felüdülés a Varga Ákos közvetítése egy DJ Dominikkhoz képest. és akkor a Gulyás "Mindentösszekeverek" "Nem emelte ki a dobást" Lászlóról még nem is beszéltem...
amúgy a srác kosarazni is tud... jáccottam ellene pár éve...