Teljesen kezdő vagyok a témában, és egy két hónap múlva tervezek venni egy kamerát. Egy két fórumba már beleolvastam és már kezdtem azt hinni, hogy
valamit kezdek megérteni az egészből. Egészen a te hozzászólásod elolvasásáig.
Ahol is azt írod, " Nekik találták ki az Mpeg2-es kamerákat.
Én nem a dvd-kamerák védelmében szóltam,hanem az Mpeg2-vágásával kapcsolatban akartam a tévhiteket megszüntetni.Kompetensnek érzem magam a
témában,hisz nekem is Mpeg2-ben rögzítő kamarám van."
Ezt, és még sok mindent nem értem. Egészen pontosan ott zavartál bele az amúgy is homályos képbe, hogy még az sem teljesen tiszta, hogy egy mdv-s kamera milyen
file kiterjesztést produkál. Én azt hittem hogy a firewire kábelen lenyomom az
adatfolyamot a szgépre, és utána valamilyen szoftveres vagy hardveres módon
mpeg2 filét kreálok belőle.És most a kérdés. Neked olyan kamerád van ami egyből
mpeg2-t csinál? Mi a márkája és a típusa pontosan.Légyszives törüld le elöttem
az ablakot, mert olyan szinten homályosan látok, hogy már azon tanakodok, hogy
veszek egy ceruzát és egy rajzlapot, és hagyom a fenébe az egész videózást.
Nehezn de felfogtam. Nem lattam meg ilyet, nem sok remenyt fuznek hozza, de elvben meg mukodhetne is. Mondjuk nem tom milyen kabel kell hozza, lehet, hogy valami kereszt kabel szeruseg.
Én Premiere-t használok, értem mire gondolsz, de nem tudom, hogy lehetne megcsinálni. Én azt szerettem volna megoldani, hogy a TV-n lássam a szerkesztés folyamatát, de ne abban a kis ablakban, hanem fullscreen-ben. Aztán felvilágosítottak, hogy ez nem működik, csak digitalizáló kártya esetén. (A videokártyám TV-OUT-os, de az csak arra jó, hogy a monitor képének a klónját megjeleníti a képernyőn, az meg nem jó semmire)
Beszéltem az Apronetes emberkével, és még a vatera.hu-n is összeszedtem egy telefonszámot. Mindketten utánanéztek a kamerának, mindkettö külföldröl is szerez be, de egyik se tudott hozni / hozatni. :(
A lényeg az hogy a Premiere Pro a firewire kimeneten teljes képet ad az anyagot amin dolgozol valós időben a tranziciókkal együtt.A Pana NV-GS55 kamerámon ezt látom is.De szeretném a laptomon mint monitoron nézni a szerkesztés alatt a folyamatot.....(amiben van firewire kártya ... ) Így mint realtime kártya helyett tudnám a laptopot használni és bizony nagyon nem volna rossz...Ugyanis nem csak a PC monitorán illetve a kamera LCD panelén látnám pár négyzetcentin a feldolgozás folyamatát.....
Ecsem vett egy hc-20-at. Mint itten valaki emlitette olcsobb mint a hc-18, valami olyasmi oka van hogy jonnek az uj tipusok es eladjak a regieket (viszont az uj tipusok gyakorlatilag csak szoftveresen tudnak tobbet mint a regiek).
Amin viszont meglepodtem, hogy annak ellenere hogy ez is hc sorozat mennyire mas a menuje. Az en 40-esemhez kepest joval egyszerubb es teljesen mas elrendezesu. Viszont ezen mar van dv-in. Sajna csak ff keresos, viszont egy picit nagyob a zoom nagylatoja. Ami kicsit zavart, hogy az af-je sokkal gyorsabb ezert kis kezmozgas hatasara is hajlamos elmaszni. Az optikaja joval kisebb mint a 40-ese viszont a max zoom sebessege sokkal gyorsabb (talan mert kisebb a tomege).
Szia! Igen, eldöntöttem, hogy HC85-t szeretnék, 2 hete megrendeltem 250e Ft körüli áron. Mondták "2-3 nap és lesz", kb 2 naponta mondják ugyanezt. Egy hét után elegetm lett belölük, és felvettem pár boltal a kapcsolatot, ahol szintén csak hitegetnek, h "lesz". Szoval mindenhol csak hitegetnek, h "lesz, persze h lesz", de sehol semmi kézzelfoghato eredmény. Ezért irtam, h nem láttam sehol 300e alatt, és mivel nekem 1 hét mulva szombatra már igencsak kellene a kamere eljöttem erre a forumra, hogy egy másik tipust ajánljatok.
Remélem igy már világos, és látot, h "nem veszem hülyére a segiteni akaro topic lakokat" hanem tényleg segitségért jöttem ide!
Örülök irásodnak, mert igy már elöttem is világos, hogy vannak itt rendes emberek, segitökészek, akik figyelemmel kisérik az itt zajlo eseményeket.
Végig mentem az összes 250e körüli boltokon és mindenhol csak igérgetnek...hogy 2-3 nap és lesz stb.....!Ez megy 2 hete és Nekem jövö Szombatra kellene!
Az olcso helyek mar csak ilyenek :-)
Az alacsony ar ugy jon ki, hogy -- egyebek mellet -- nem tartanak sajat raktarkeszletet, legalabbis a dragabb termekekbol biztosan nem. Tehat egy kozponti helyrol rendelik le az arut. Viszont ralatasuk van a kozpont raktarkeszletere, tehat ha 2-3 napot mondanak, az altalaban tenyleg annyi.
Szia!Tudsz Te egy helyet ahol 99%ék h meg lehett kapni a HC85öt?Végig mentem az összes 250e körüli boltokon és mindenhol csak igérgetnek...hogy 2-3 nap és lesz stb.....!Ez megy 2 hete és Nekem jövö Szombatra kellene!
A HC85-ről nem kell feltétlenül lemondanod, mert több helyen is 250 körül lehet megvenni. Most hogy kifutó termék lett belőle, talán még leárazások is várhatók! PL: avplanet. Bár a vásárlással szerintem sietni kell, mert az új sorozatból a HC90 (HC85 újabb kiadása) egy kicsit le van butítva a HC85 –höz képest! Az új HC90 20 -25 dekával könnyebb, mint az elődje ! Az aksija nem kívül, hanem valahol a burkolat alatt található, emiatt a mérete valószínűleg korlátozott. A CCD –je ugyanakkora, csak most már 3M –s képeket lehet (lehet???) vele készíteni!
Más.Tud valaki olyan PC szoftverről ami egy DV kamerát "imitál" a számítógépen?Vagyis a firewire bemeneten mintha egy Dv kamera lenne a számítógép...Van ilyen progi????
Najo, meggyöztetek, nem DVDset veszek. Ez ugyis csak alternativa lett volna, eredetileg egy HC85-et néztem ki, de sehol nem kapta meg 300e HUF alatt. :( HC65-s volt a következö ami megvettem volna ha lehetne itt nálunk kapni.
Ezek után néztem ki a DVD201et, de sikerült "lebeszélnetek" rola. Most akkor a HC40-es van teritéken.