Keresés

Részletes keresés

Márklár Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3665

Az a különbség, hogy a fluid-os fej svenkelésnél simábban indul nem "akad".

Összességében, gördülékenyebb, jobban kezelhető(vannak itt hozzáértőbbek,

ha gépközelben lesznek, biztos írnak).

Előzmény: tommmmas (3661)
ferrymen90 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3664

A videó lehetett a baj mert kicseréltem az aiwat egy philipsre és már gyönyörűen mükszik.

Márklár Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3663

A szerkesztett filmed teljesen készen van? Értem ez alatt hogy MPEG2-be is betömörítetted? Ha igen, akkor a pc-t a VHS-magnó av-bemenetére kötve, lenni

kell képnek és hangnak.Milyen kábellal kötötted össze a pc-t a VHS-sel?

Előzmény: ferrymen90 (3662)
ferrymen90 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3662

Össze kötöttem a tv a pc-vel de nincs kép csak hang????

tommmmas Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3661

Sziasztok,

mi a különbség a "fluid" és nem fluid állvány fej közt?

vw1966 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 3660
kamerát dugd rá a TVre analogon és rögtön nagyba látod ami bemegy a DV inen
Előzmény: ocsibaba (3621)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3659

"Minden jót!

VChris"

Neked is!

Előzmény: VChris (3658)
VChris Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3658

Kedves Márklár!

Remélem nem értettél félre, a home-video megjegyzésem nem rád vonatkozott. Én tényleg nem vitatkozni akartam, remélem nem is így vetted, csak azért írtam amit írtam mind most a kameráról, mind korábban az MPEG vágás kontra DV vágás témában, hogy objektívek legyünk. Én sem akkor sem most nem mondtam azt, hogy amit írsz, az rossz, vagy uram bocsá' szar lenne, csak hozzátettem, hogy az általad említett előnyök milyen kompromisszumokkal járnak. Így korrekt ugye? Nem vagyok ám én örökös kötözködős típus. (ugye, Zeki :-))))

Minden jót!

VChris

Előzmény: Márklár (3657)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3657

Egy TV-kimenetes video kártyával megoldható!

Előzmény: ferrymen90 (3645)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3656

Bocsi, félre olvastam!:-)

Előzmény: Törölt nick (3654)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3655

Kedves VChris!

Röviden összefoglalnám "home videos" pályafutásomat.Csak hogy fogalmad legyen mennyire vagyok  "Márklár" a témában.Ez a "Márklár" haveri körben pejoratív értelmű, azt jelenti hogy "hülye" a témához.

Az első kamerám még olyan volt, hogy egy kb.5-méteres kábel csatlakozott a VHS (előtte Betamax) magnóhoz, és így helyhez kötve videóztam.A következő már hordozható magnóból és egy vállkamerából állt.Tehát, a magnó lógott az oldalamon

mint egy tarisznya, a kamera a vállamon.Ezután a '90-es évek elején megjelentek az

első kamkorderek. Na hála Isten gondoltam, végre nem kell annyit cipekedni. Vettem

egyet.Ez a masina 1.1kg volt. Videotáskába be vállra fel hajrá! De egy idő után ez is

nehézzé kezdett válni, kiránduláson fárasztó volt ciplelni. Ha nyilvános helyre mentünk mindig figyelni kellet nehogy lábakeljen, ha ott hagytuk az asztalon. Ekkor

született meg bennem az elhatározás, ha ez a gép elromlik csak ici-pici kamerám lesz. Mindig az övemen van,  nem kell rá vigyázni mindig velem van.

Egyébként igazad van, komoly videozáshoz súlyosabb kamera kell, és a legjobb ha vállon van! (lásd, profi gépek!).De én ezen már túl vagyok!

Előzmény: VChris (3646)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3653

Igen gyárt, mikrómv-kazettásban is létezik egy régebbi Sony, ami szintén Mpeg2-ben

rögzít. Az újabbak közül megemlíteném a Jvc-Everio sorozatát, ezek halonlóan kis méretű gépek, mikrodrive-ra rögzítenek, és még fényképezni is tudnak (2.1 Mpixel).

Mpeg4-ben is van játékos pl: Sanyo vpc-4, Samsung Miniket, minkettő tud fényképezni, ebben a Sanyo a komolyabb.Hirtelen ennyi jut eszembe.

Előzmény: luigi106 (3651)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3652

Semmit nem írtam el! Tulajdonképpen egy olyan fényképezőgépet akartam venni, amiben jó minőségű a video felvétel.Elmentem a Lurdy-ba, ott is van Photo Hall.

Bementem, hogy megnézem a felhozatalt.Előtte a neten nézegettem a temékeket.

Pl:Sony-T1, Pentax Optio mx4,Panasonic sv-av50. Akkor amikor ott voltam a Panánál

az sv-av50 kb.130.000-ft körül volt, itt a Photo Hall-ban 59.900ft.Nem akartam elhinni, az eladóval megnéztük az árlistát és tényleg ennyi volt.Rögtön kipróbáltam, de nem voltam megelégedve a minőségével, így nem vettem meg (az sv-av100 ekkor

még csak elérhetelen álom kategoriában volt).Úgy hogy a Photo Hall karácsony előtt ilyen olcsó volt (már ami a Pana termékeket illeti).Ebben a boltban nem volt av100-as.Ennyi vásárlásom története.

Előzmény: Törölt nick (3650)
luigi106 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3651

Köszi Márklár a részletes tájékoztatást, nagyjából mindent megértettem.

Csak azt nem, hogy egy-két fórumot már elolvastam, és sehol sem

említették hogy létezik ilyen is. Gyárt ilyet más cég is ? Pl. Canon,Sony?

Előzmény: Márklár (3634)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3649

Múlt év dec. elején, elmentem a Saturnba (fukarkodni),(Europark) és amikor kifele jöttem nem a lift felé mentem, hanem egyenesen tovább, és ott van egy Photo Hall, én célirányosan szoktam vásárolni, ezért nem is tudtam hogy ott ilyen bolt van. Bementem, és ott megláttam a Panát ezen az áron(169.900).Akkor a Panasonic-nál 230.000-körül, a Depon 199.900-volt,( ennyit nem akartam rá szánni).Úgy hogy nem bírtam ott hagyni, és megvettem.

Előzmény: Törölt nick (3648)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3647

Ez csak egy lehetőség, egy alternatíva!

Egyébként brtto.169.900-ért vettem, 2-éves Panasonic garanciával. 

Előzmény: VChris (3646)
VChris Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3646

Hát, a 20 dkg-os kamera nekem nem is kellene. Szerintem már az én Sony HC-18-asom is túl kicsi (pedig nem épp a legkisebb miniDV). Egy kameránál nem előny a túl kicsi méret. Képstabilizátor ide vagy oda, egyszerűen képtelen vagy stabilan tartani. Lehet, hogy a remegést kiszűri, de nem tudsz egy túl könnyű kamerával olyan képet készíteni nagyobb zoomátfogásnál, hogy ne imbolyogjon a kép. Képstab. a remegést kiszedi, de az imbolygással nem tud mit kezdeni. Szóval szerintem nem feltétlen előny a túl kis méret. Maradjunk annyiaban, hogy az ilyen nagyon pihekönnyű, extrakicsi mpeg2 kamera inkább "abszolútamatőr" kategória, de aki kicsit is komolyabban veszi (természetesen "home értelemben") a dolgot, annak 250 ezer Ft körül egy kicsit vaskosabb, profi minőségű miniDV kell, és kész.

VChris

Előzmény: Márklár (3634)
ferrymen90 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3645

Akkor esetleg abban tudnátok segíteni hogy a TV-t hogyan kössem össze a pc-mel?Így talán Vhs-re tudnám másolni a megszerkesztett filmet.

mercatoris2 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3643
Tájékoztatom a T. nagyérdemût, hogy ma volt alkalmam víz alatt is kipróbálni a HC-40-et, s meglepôen jó képet produkált! Úgyhogy aki búvárkodáshoz is vesz kamerát, annak tudom ajánlani.

M2
ferrymen90 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3642
Hello lehet hülye a kérdés de vettem egy Sony DCR-TRV255E kamerát a dv aljzaton csak küldeni tud adatokat fogadni nem.Az átszerkesztetett filmet hogy vegyem rá vissza?Lehet ilyet mondjuk USB segítségével?
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3641

Van benne egy Low light beállítási lehetőség,az ikonja egy gyertya,szilveszterkor egy projector fénye mellett,egész elfogadható felvételt produkált.

Előzmény: Törölt nick (3640)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3639

Ja, egy kérdésedre még nem válaszoltam,hogy milyen kamerám van?

Panasonic sv-av100.

Előzmény: luigi106 (3628)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3638

És bizony a midőség is fontos,ezért nem vettem MPeg4-es masinát!

Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3637

Ha számomra nem lenne fontos a kamera mérete,én is minidv-t vettem volna!:-)

Előzmény: VChris (3633)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3636

A dvd-re rögzítő kamerákat nem próbáltam, így azokról véleményt nem tudok mondani.(a minősége szvsz. a látottak alapján jó).

Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3634

Folytatom a kamerák közötti fizikai paraméterekben levő különbségekkel.

Minidv:

Tömeg:kb.35-40dkg

Méret:az analóg kameráknál lényegesen kisebb,de még kamera táskában kell vinni.

Felépítés:tele mozgó alkatrésszel (meghibásodási lehetőség,kopás)

Mpeg2-kamera

Tömeg:16-20dkg

Méret:cigarettás doboz,vagy egy testesebb mobiltelefon,nadrágod övén,vagy zsebben hordható.

Felépítés:memóriakártyára rögzít,nincs mozgó alkatrész.

A minidv-ről más paramétert nem írok, hiszen minidv-ből sok féle létezik mindenki látott már.

Mpeg2-kamera:

10x optikai zoom

Az autómatikus lehetőségeken kivül:manuális fehér-egyensúly

manuális focus 

manuális záridő       

képstabilizátor

2.5"lcd kijelző

Röviden ennyi, a teljesség igénye nélkül,tájékoztatási jelleggel.

VChris Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3633

Az látható hogy az Mpeg2-vel rengeteg idő spórolható meg.

Csak az objektív tájékoztatás miatt, azért kérlek tegyük hozzá, hogy természetesen némi minőségvesztés lehetőségének a fejében. A vitát anno lefolytattuk, nem akarom újrakezdeni, de akkor úgy tűnt, hogy megértettük egymást. Én legalábbis megértettem, hogy te mit mondasz, de remélem te is megértetted azt, amit én írtam a DV vágás vs. MPEG vágás ügyében.

VChris

Előzmény: Márklár (3631)
Márklár Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3631

Szia!

Röviden összefoglalom a minidv-t,és az Mpeg2-ben rögzítő kamerák közötti különbséget,a felvétel készítéstől a szerkesztésen át,a dvd-re írásig.

Minidv:

1.Az elkészült felvétel számítógépre töltése (firewire-kábelen).

2.A dv-anyag vágása,szerkesztése.

3.Az anyag Mpeg2-be tömörítése.

4.Dvd-re írás.

Mpeg2-kamera

1.Az elkészült felvétel számítógépre töltése (usb2-kábelen)

2.Az Mpeg2 vágása,szerkesztése.

3.Dvd-re írás.

Az látható hogy az Mpeg2-vel rengeteg idő spórolható meg.

BPuma Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3630
A DEPOban lévö cégeket már többször végig telefonáltam, mindhiába. :(
Előzmény: Márklár (3625)
ocsibaba Creative Commons License 2005.01.29 0 0 3629

Hali !

Tehát a premiere-ben a az edti majd export to taoe és ha összekötötted a firewire kábelen keresztül akkor látod a DV kamera LCD-jén raeltime ( valósidőben ) az éppen zajló folyamatot . Innen már csak TV-re kellene csatlakozni és ott a teljes kép. De én TV helyett a laptopom LCD-jén akarom nézni hogy épp mit csinálok...

Előzmény: optikus (3627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!