Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nem vinnyogni kell, meg zsarolászni, kérlekalássan.... hanem INTÉZKEDNI az elkövetett hibák kijavításáról, pluszban TENNI azért, hogy a jövőben kevésbé fordulhassanak elő.
Már a lazítás is tök jó dolog, de még sosem láttam olyat, hogy állva... Tényleg nagy bazmeg a csávó!
Valaha játszottam a technikával én is, de nekem túl időigényes volt. És sokszor el is aludtam. (Így jár az ember, ha fekve nemcsinál semmit.)
A lényege, hogy minimálisra vidd a tested izomtónusát. Kb. mint a filmekben, amikor felemelik a "hulla" karját, elengedik, oszt' az visszaesik - szabadesésben. Nna, ez az, csak tényleg olyan, mint a hulla.
És volt egy különös effekt: ha nagyon akarta az ember, akkor úgy is tudott parancsolni az izmainak, ahogy "alapjáraton" (értem ez alatt azt, ahogy most a gép előtt ülsz) nem! Mert hát mi történne most, ha felemelnéd a karod? Hát semmi különös: az ember felemeli a karját, oszt' jónapot. De mi van akkor, ha nem emeled fel a karod, hanem csak azt gondolod/akarod, hogy felemelkedjen? Hát semmi. Ha nem mozdítod a karod, akkor kurvára nem fog felemelkedni.
Ha viszont "laza" vagy, akkor megteszi. Tizedmilliméterről-tizedmilliméterre - olyan finom mozgással, amelyre tudatosan képtelen lennél - miközben semmi remegés, semmi rezonancia, mert csak az az izom húzódik, aminek kell. Arra, amerre kell.
Azért az elmémesedett, zsebre dugott kezes, csak szemüvegben, mindenféle kiegészítő nélkül lövő török 53 éves fickót ide is berakom, ezüstérmet nyert az olimpián csapatban, de korábbról is vannak jó eredményei, valószínűleg ez a lövésmód a rutinjának a része, óriási forma:D:))):
Aki ezt összeeszkábálta , annak fogalma nincs a macskákról .
Csak azért , mert nem tudják annyira látványosan kifejezni a gazdihoz való ragaszkodásukat mint a kutyák , igenis szeretik a jó gazdit . Még "beszélni" (nyávogni) is kifejezetten az ember miatt tanultak meg . Persze ahányan vannak , annyi félék . Nekem kettő van , ikrek (de valószínűleg nem egypetéjűek) és tök más természetűek . A fiú egy szeretet gombóc .... utálja a vizet , de mikor valamitől rosszul voltam , még a zuhany alá is be akart velem jönni . Mert a testünk kipárolgásából képesek észlelni a betegséget/idegbajt is . A lánymacsekom sokkal tartózkodóbb .,,, eddig ő csak hajlandó volt megengedni , hogy megsimizzem , de ahogy öregszik , most már igényli is . Pár éve egy hétig kórházban voltam , és addig a menyem etette őket . Mikor hazajöttem , napokig járkált utánam ... hiányozhattam , vagy csak a megszokás .... Mert a megszokás , a napi rutin az életük része . Tudják )érzékelik) mikor van kajaidő/lefekvés idő , és jelzik is . Novellát tudnék róluk írni , de nyilván egy kinti macska másképp rezdül , hisz nincsenek igazán összeszokva a gazdival .
Búvár gazdi ! Ha zavar a macsekos ódám , nyugodtan töröltesd !
Az örmény-azeri konfliktus NEM keresztény-muszlim konfliktus. Az oroszok szépen pórázon tartották az azerieket, az örmények meg kérték a nyakukba az atlantista pórázt és elkezdtek a NATO lábhoz igazodni. Erre fel Putyin csak egy kicsit elfordította a fejét... Aztán ugye a törököknek is van némi neheztelésük az örményekre, miután azok népirtásnak tartják a Musza Dagh 40 napját...
Úgyhogy persze érthető, hogy az örmények idealista alapon azt gondolják, hogy mindenféle önrendelkezési joguk van, meg a ruszkik hasa aljába beengedhetik a NATO-t, csak ugye valójában a nemzetközi jog az az erősebb kutya baszik elvet takarja mindössze...
A realitások kérem... a realitások! Azok mindig felülírják az idealizmust.
Itt az a baj, hogy lehet, hogy tényleg egzisztenciális szempontok számítanak elsődlegesen, és ha fickónak van több gyereke, kell az államtitkári fizetés. -elszomorító dolgok ezek-.
Még a közel-kelet háborún gondolkodtam. Miután Izrael megcsinálta a genocídiumot a palesztinokkal szemben Gázában és Csiszjordániát is szétszabdalják zsidó érdekek szerint (ebbe senki nem szólhat bele, nemhogy az USa, de senki sem, nyilván ennek is voltak előjelei, hogy elmebeteg küzdelmekbe viszi az országot a miniszterelnökük,, mert nem állhat meg Netanjahu úr). Szerintem idénre még kellene, hogy Kína lerohanja Taiwant, és akkor kijelenthető, hogy világháborúban élünk ( bár ott embertelen fegyverkezés megy az amcsi-ausztrál-japán- dél kóreai tengely körül is, de a bánat tudja, ki lép lép először (Kína pont annyira progresszív, amennyire agresszív, az oroszokal együtt is működik és szívatja is őket, ahogy náluk az szokás). Ja, egy bárcás tömegnyilkosra, mint Putykó, azt mondani, hogy ő szuperracionális, és a Főnit kell megérteni, mint értett ezen, tényleg ez a valóság?. Hagyjuk már Ibolykát. Szerintem ez egy tudati szürrealitás.
Nekem egyébként az tetszett a legjobban, hogy a kormány örmény származású keresztény államtitkárát még csak meg sem kérdezték arról, -ellenzéki újságírók sem- Tusványoson, hogy mi a kormány véleménye arról, hogy az ősi keresztény Hegyi- Karabahból kiüldözték az azeriek a keresztényeket. Nyilván hebegett volna valamit, abban a gyerekben egyébként óriásit csalódtam, mert ilyenkor le kell mondani, ha el nem simíthatóan skizoid valakinek a véleménye, de ő is nyilván úgy gondolja, hogy majd a többi keresztényen segít. Istenem. *sóhajt*
Ezt meg pont ma dobta fel emlékként a fész ( én mindig mondom, hogy tudati halhatatlansági értelemben -is-tudatos a világegyetem, csak senki nem hiszi el nekem), ezt a tegnapi szegény kismacseknek ajánlom, mert tényleg nagyon megviselt a halála:
Bútor Robi, az egyik legjobb és anyagilag is igazán rendben levő jelenlegi magyar rallyversenyző épített egy csoda-Suzukit egy 11 éves kissrácnak, sokak összefogásával együtt. Vannak még csodák, az önzésén túl, ezt jó volt nézni:
Ezt megértem . Ha kóborolnak , valamit (tücsköt/bogarat/egeret) csak le tudnak vadászni . De vizet ebben a dögmelegben' nem biztos , hogy találnak . Egy régi lábasban ha néha kitennél oda , ahol neked nincs útban ....
Más : most játszottak be pár felvételt az ATV-n a félisten tusványosi halandzsájából ...és tényleg igazuk van : egy árva szót nem mondott az ország mai helyzetéről . Igaz , nem néztem végig (nem vagyok én önsanyargató) , de a kommentelők biztos végignézték .
Köszönöm, nem lehet nekik semmit sem adni, annyira elvadult macskák járnak át az elvadult kertünkön folyamatosan. Ez sajnos ha racinonálisba fordítom, azt jelentené, hogy enni és inni adok olyan macskáknak, akik sosem fogadnák el azt, hogy meg is simogathassam őket. Ez nyilván önzés, de a mi kertünk egy akkora dzsumbuj, hogy a környék minden elvadult macskája idejár. Én nem akarom. hogy az udvarom egy macskatelep legyen, napi 20 kóbor, megszelídíthetetlen macskával. Ettől függetlenül a kismacska halála megtépte most a szívemet, mivel végig is néztem.:(
Ilyenkor van az, hogy hiába tudja az ember, hogy nem igazán felelős az egészért, de tudatilag meg valahogy valamennyire mégis, ilyen kiszenvedős halált látni rendkívül megviseli az embert, ha van benne empátia. A rohadt életbe, de szar volt ez lelkileg és szegény macsek.:(
A fenébe, ma átmentem egy kismacskán az autóval a tudtomon kívül, és a szemem láttára szenvedett ki szegény. Ideszült egy elvadult macska két kölyköt az udvarra, és állandóan az autó alatt voltak, csak arra gondoltam, hogy ha beülök és becsukom az ajtót, akkor elszaladnak. Kiálltam, és azt láttam, hogy ott haldoklik egy gyerekmacska, kiszenvedett szegény 1 perc alatt. Rendesen megviselt. Törékeny az élet, és az ilyen pillanatok bele tudnak égni az ember retinájába.:(
Én abban, hogy ez egy blőd hiba volt-e vagy megtervezett esemény, továbbra sem kívánok állást foglalni, nekem nem adja be az agyam mindenre azt, hogy biztosan megtervezett.
Már csak azért is, mert konkrét személy megjelölése nélkül ez pont annyira "becsületsértés", mint amelyet SSY, Vásári hülye és egyéb jobbant fikák naponta hágnak meg, akár hozzászólásonként is több példányban - a polmoderatúra leglelkesebb semmittevése mellett.
Aaaz érdekes lenne, mert az intézkedő polmoderátornak kábé nulla szabályos oka volt a törlésre.
Deee ha jól olvastam egy bizonyos emilt, akkor az arra adott reakciómról: konkrétan egy, a hogyan nézhet ki egy moderátor c. topikba tett Adolf Hitleres gifről lehet szó.
Háát, a levélkében indoklásként ez áll: "Választhatsz: IRL vagy becsületsértés."
Nnomost, ami az IRL-t illeti, az már maga egy röhej. Tekintve, hogy Adolf elég régóta nincs az élők sorában, így ezt a választ kizárnám.
A becsületsértés pedig egy anonim fórumon nem kevésbé vicces. Ezt maga Operátor állította többször is az ez okán pereskedni kívánó nickeknek. Szóval ha akkor nem hazudott, akkor ez most is tárgytalan.