Keresés

Részletes keresés

Ódri Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3165

Én csúsztatok? A sok az nem, nem kettővel vagy három egyenlő a tízből... A legtöbb érmesünk eddig is döntőben volt világversenyeken is, nemcsak itthon. Leszámítva természetesen a meglepetésembereket, akik mondjuk talán Kozma és Bohus, a többiek baromira nem most lettek hirtelen döntősök:) A nézz utána, az konkrétan a női 4X200as váltóra vonatkozott és azt tartom, hogy nekik aztán baromira nem necces a döntőjük már évek óta.

Ha hallottad a nyilatkozatokat sokan elmondták, hogy munkából jöttek, Risztov vagy Gyurta 10 km-es versenyt úszott alig egy hete, azok, akik mennek az olimpiára (vagy legalábbis megvolt a kvótájuk eddig) nem nagyon készültek rá külön erre. Cseh Laci  eddig is jobb volt Európában mindenkinél, nem kell ahhoz különösebb formába hozás, hogy ez kiderüljön. Nem hiszem, hogy a "sztárjaink" külön még jobban készültek volna a nyomásgyakorlás miatt. Szerény volt az elvárás is, 10 érem.

Ez az úszócsapat régóta formálódik már, és nagyon kezd beérni, és jó ütemben csatlakoznak a fiatalabbak is.

(Fede szerintem csak a szokásos hisztijét hozta, nem kell az úszásából semmi más következtetést levonni:)

Előzmény: gejzagyerek (3162)
szaltósGera Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3164

Szerintem ha valaki meg is veri, az Verrasztó lesz. de kétlem

Előzmény: Törölt nick (3163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3163

Vélemények mai 400 vegyes elődöntöről? Szerintem Laci lehet nem szabta szét magát, de nagyon fáradt lehet.

Talán rutinból behúzza, de elgondolkodtam, hogy lehet a heti sok úszás miatt már a szervezete sokkal fáradtabb, mint Marin és az izraeli gyereké.

Azzal meg felesleges vitatkozni, hogy most Debrecenben ennyi érem van. Örüljünk neki, olimpián úgyis max. 3-4 et fogunk, ahogy szoktunk.

gejzagyerek Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3162

Angyal bögyöllőm :), picit csúsztatsz, pontosítsunk, azt írtam, idézem magam: sok jelenlegi érmesünktől még a döntő is bravúr lesz Londonban. Ne kezdjünk el azon polemizálni hogy mi a sok, de bizonyos szempontból már ha egynél több az is sok. Amit akkor írtam, most is tarto, több olyan jelenlegi érmesünknek komoly kihívás lesz az olimpiai döntő, és tartok tőle, mindenkinek nem is fog sikerülni. Szóval lehet ezzel egyet nem érteni, ezt lehet vitatni, de ilyen felsőbbrendűen csak azzal kioktani hogy hülyeséget beszélek és nézzek már utána, nem igazán elegáns.

Jómagam sem értek egyet azokkal meglehetősen sommás véleményekkel. hogy rajtunk kívül mindenki leszarta ezt az EB-t, ez nem igaz, aki itt volt, általában nyerni akart ott ahol elindult(talán Fede ma délelötti fürdése a kívétel), de abban már nem vagyok biztos, hogy a magyar úszók és szakvezetők felé nem irányult a kelleténél nagyobb nyomás "felülről", hogy a sikeres EB érdekében a formaidőzítéseket, ne csal Londonra, hanem Debrecenre is kihegyezzék.

Előzmény: Ódri (3161)
Ódri Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3161

Cicukám, te az első hozzászólásodban arról beszéltél, hogy a döntőbe jutás is necces lesz nekik. Én ezt cáfoltam. Én sem érmet várok mindegyiktől.És ezeknek az úszóknak a nagy része bizony eddig is simán döntőben volt a világversenyeken. Kivéve persze a meglepetésfiatalokat:)

Egyébként tavaly úgy lett 5 érmünk a vébén, hogy se Cseh Laci, se HOsszú Katinka nem volt igazán formában.

Na, Kiss László választ adott a kérdésünkre, Cseh Laci úszik pillén a döntőben. Akkor ez így simán egy éremesélyes váltó. A repülőrajt hány tizedet számít a sima rajthoz képest? Mert Dani elég jó időt úszott már így délelőtt is.

Előzmény: gejzagyerek (3159)
szaltósGera Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3160

Azért Katinkától és Lacitól sem lenne váratlan 2-2 érem, sőt ez inkább minimális elvárás magukkal szemben szerintem. Dani is dobogós lesz. Az már 5 érem. Meglepetés is simán lehet valahol

Előzmény: gejzagyerek (3159)
gejzagyerek Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3159

Ezeket tegyük most zárójelbe, és London után nézzük meg, ki beszélt most hülyeségeket. Egyébként megint a számokon lovagolsz, egy szóval sem azt mondtam hogy mindenki, sőt még azt sem hogy az aranyérmesek, de több érmes számára bizony nagyon kemény lesz akárcsak a döntőbe jutni is az Olimpián. Istenem, mit nem adnék, ha a mostani 24-26 éremből, akárcsak 4-5 is megmaradna Londonban...

Előzmény: Ódri (3144)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3158

Úszó Eb: Cseh is a legjobb idővel döntős 400 méter vegyesen

Cseh László az első helyen került a döntőbe 400 méter vegyesen a debreceni úszó Európa-bajnokság utolsó napján. Cseh 4:16.14-gyel is könnyedén nyerte meg futamát.

Szintén a döntő tagja lesz Verrasztó Dávid, aki 4:17.01-gyel, szintén megnyerve a futamát jutott a nyolcas fináléba, mégpedig a negyedik pozícióban. Gyurta Gergely 4:24.83-mal a 21. helyen fejezte be a szereplést a 30 résztvevős mezőnyben.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3157

Úszó Eb: Risztov Éva a legjobb idővel döntős 400 gyorson

Senki sem volt gyorsabb Risztov Évánál a debreceni úszó Európa-bajnokság 400 méteres gyorsúszásának előfutamai során. Risztov 4:10.25-tel szerezte meg az első helyet, illetve a négyes pályát a délutáni döntőre.

Szintén döntőt úszhat Kapás Boglárka. A 800 méteren aranyérmes versenyző 4:11.15-tel a negyedik helyen jutott be a fináléba.

Mutina Ágnes 4:15.89-cel a 14. helyen végzett.

Isthy1 Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3156

Szépen "elfürödte" a döntőt... Kíváncsi lennék rá, hogy elszámította vagy direkt volt? Nála sosem lehet tudni...

Ezzel valóban meglehet a 2 érem a döntőben.

Előzmény: szaltósGera (3155)
szaltósGera Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3155

Pellergrini kiesett 400-on, így akár 2 érem is összejöhet. nagy csata lesz

Overtaker Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3154

Én nem értek hozzá, de mindkettőben igaza lehet, de az USA-ba menetel már késő, Laci a pályafutása végefelé jár már, korábban kellett volna.

Előzmény: vélemény (3153)
vélemény Creative Commons License 2012.05.27 0 0 3153

Sziasztok!

Eddig csak olvasó üzemmódban voltam itt, de érdekelne a véleményetek arról, amit Hoogenband mondott Cseh Lacival kapcsolatban.

Egyrészt azt mondta, hogy a víz alatti munkája gyengébb, mint Phelpsé vagy Lochte-é, mert nem olyan erős a lába. Másrészt azt, hogy Lacinak ki kellene menni az USA-ba- tartósan-, mert ott tudna gyakrabban versenyezni ellenük. 

Itthon ezt nem hallottam semmilyen szakértőtől soha, az ES kommentator most is csak annyit fűzött hozzá, hogy tényleg jó lenne többször versenyezni ellenük.

Tegnap elhangzott egy mellékmondat, amely szerint  a britek, az oroszok és az ukránok nem szereztek aranyat. Főleg az első kettő valószínűleg az olimpián erős lesz, az otthon versenyző britek különösen. Sőt azokat a holland neveket sem hallottam most emlegetni, amelyeket az elmúlt években sokat.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3152

Olaszok a topfavoritok, aztán német és mi szerintem. Esetleg a görögök és izraelieknek is jó váltójuk lehet.

Előzmény: Ódri (3151)
Ódri Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3151

Egyébként én Bernek helyett Bohust úszatnám inkább, előbbi fáradtabb lehet, és Ricsi úszott nála jobb időt már ezen az ebén. Biczónak kevés a 100 méter, oda Pulai lehet jó délelőtt.(vagy úgy gondoltad, hogy Biczó ússzon mellen és Dani pillén?:)) mert felcserélted a sorrendet:)

Én bízom abban, hogy Lacinak nem nagyon kell azért megerőltetnie magát vegyesen, és fontosnak tartja a váltókat, hiszen eddig is úszott a gyorsváltókban, szerintem vállalni fogja a vegyesváltót is, komoly esélyeink vannak. Rajtunk kívül csak az olaszok és a németek tudnak komolyabb úszókat kiállítani mind a négy számban.

Előzmény: Törölt nick (3149)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3150

Kozmát Takáccsal is lehet cserélni, de Kozma most jobb. Pillén legyen Laci akkor.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3149

Esetleg délelött ebben a felállásban: Bernek, Biczó, Gyurta, Kozma

Lacit Biczó helyére? Lehet megoldanák nélküle is :)

Előzmény: Ódri (3148)
Ódri Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3148

A női váltó esélytelen, nincs se mell, se hátúszónk. Evelyn még tud háton úszni, de nincs ugye formában.

Lacinál emlékszem olyanra, amikor szintén a vegyes eredményhirdetésről futott váltózni, ott háton úszott ráadásul és egész jó időt, bronzérmesek lettünk talán. Még nagyon régen:)

Előzmény: Törölt nick (3147)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3147

Mondjuk a női váltó is. Katka és Zsu a 200 pille után, nemtudom hogyan regenerálódnak?

Előzmény: Ódri (3145)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3146

Laci 400 vegyesből akkor ugrik ki, lehet futnia kell az eredményhírdetés után :) Délelött kell a többieknek megoldania a döntőt, akkor szerintem vállalja.

Előzmény: Ódri (3145)
Ódri Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3145

Bernek, Gyurta biztosan, ha Laci is vállalja, akkor az is egy éremesély. 

Előzmény: Törölt nick (3142)
Ódri Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3144

A női váltó az elmúlt 2 vébén is bejutott a döntőbe, simán, sőt tavaly ha jól emlékszem 5-ek lettek,nem a vert mezőny... Talán nézzé má utána, mielőtt elkezdesz irogatni:))

A fiúk újak, tőlük meglepetés az érem, s nem is tudom, hogy egyáltalán kijutottak-e ezzel az idővel az olimpiára. És persze szép volt ez a bronz:)

Egyébként azok nagy része, aki itt is jól szerepelt, aranyat nyert azok bizony a vébéken is letették már a névjegyüket: Gyurta, Cseh, Hosszú, Kis, Risztov  érmek, sőt aranyérmek vannak mögöttük. De Verrasztó, Jakabos, Mutina, Kapás, Biczó is mind-mind döntőket úsznak. (vagy a fiatalok úsztak tavaly).

Persze egyértelmű, hogy ennyi érem nem lesz, de azért olyan hülyeségeket ne irogassunk, hogy a döntő is necces nekik:)

Előzmény: gejzagyerek (3128)
Isthy1 Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3143

Jó lenne... Mert az is egy érem lehet.

Előzmény: Törölt nick (3142)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3142

Biedermann és Magniniéket nehéz volt tartani, de ígyis igen szép volt.

Holnap nemtudom bevállalják-e a vegyesváltókat?

Előzmény: Isthy1 (3140)
szaltósGera Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3141

6 éremre számítok:

váltó, Bogi, Laci, Verrasztó, Hosszú, Jakabos

Előzmény: Törölt nick (3139)
Isthy1 Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3140

Szép bizony. Szép volt fiúk!

Előzmény: Törölt nick (3137)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3139

Ma 3 ezüst 1 bronzot dobtak mellé, holnap remélem 2 arany és két ezüstöt, de ha 2 bronz megy mellé az is jó.

1. Hosszú Katinka 400 méter vegyes, Cseh László 200 vegyes, Kapás Boglárka 800 méter gyors, Hosszú Katinka 200 méter vegyes, Gyurta Dániel 200 méter mell, Cseh László 200 méter pillangó, Kiss Gergő 800 méter gyors

2. Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyes, Kiss Gergő 400, 1500 méter gyors, Biczó Bence 200 méter pillangó, 4*200 méter női gyorsváltó, Risztov Éva 1500 méter gyors, Cseh László 100 méter pillangó, Bernek Péter 200 méter hát

3. Gyurta Gergely 1500 méter gyors, Kozma Dominik 200 méter gyors, Risztov Éva 800 méter gyors, Verrasztó Evelin 200 méter vegyes, Bohus Richárd 50 méter hát, 4*200 méter férfi gyorsváltó

7 arany, 8 ezüst, 6 bronz.

21 éremnél járunk.

szaltósGera Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3138

Nem gondoltam volna, hogy felvesszük az olaszokkal a versenyt. Az olimpia miatt nagyon jó lett volna a 2. hely, talán elég lesz ez is.

Előzmény: bendeguz90 (3136)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3137

Cseh hogyan tartotta Magninit :)

Szép a bronz, nagyon keveset kaptunk a végén.

bendeguz90 Creative Commons License 2012.05.26 0 0 3136

A 3 .hely ellenére le a kalappal a csapat előtt! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!