Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Pl. ha halmentes kaját kértél volna (börikben konkrétan ilyen lehetőségről nem tudok), akkor szabadon megehetted volna a halászlét, mert megmondtad, hogy te halmentes kaját akarsz?
Ő, bozony, cukor-, szénhidrát-, keményítő- és növényi(!) zsiradék-alapú étrend mellett száll síkra, ráadást egy olyan igehely (1Tim 4:1-4) magyarázása kapcsán, amit amúgy a hígkeresztények ép az állati(!) fehérje s zsiradék bibliai legitimizálása mellett szoktak rendre fölhozni: https://youtu.be/YlqEW4ZupQg ...
Egyszer, vagy kétszer tartózkodik majdan a Sátán a kénköves lávatóban? A Jel.20.14 szerint elpusztul-e a halál a lávatóban? Az örökkön örökké kínzatás térbelileg a lávatóban valósul-e meg? Üdvözülhet-e a Sátán, ha lávatavi tartózkodása során megtérne?
A kétszersültek duplikált szenesítésén még nem gondolkoztál nagy kegyelmedben? :))))
Jelenések könyve:20:14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
KÉRDEM ÉN:
1. Éghető-é a POKOL?
2. A bibliai Halál mit csinál halála után?
Jelenések könyve:20:10És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
.
Láthatjuk, hogy az ördög örök létezését garantálja a Biblia.
KÉRDEM ÉN:
1. Milyen hőmérsékletű a kénkőtűz, és milyen hőmérsékletű a Sátánéknak lakhelyéül szolgáló pokol pokoltüze?
A halálnak halált okozó, helyesebben nem okozó pirítás mit csinál a halál állapotában lévő halottakkal? :))))
"lesz sírás és fogak csikorgatása, mikor látjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, és a prófétákat mind az Isten országában, magatokat pedig kirekesztve."
Te úgy gondolod, hogy te ki leszel rekesztve és majd csikorgatod a fogadat?
Ezt gondolom, tudod is bizonyítani, mertha csak hamisan vádoltad felebarátidat, akkor a "pokolra" jutsz, kiskondás.
A hústól való tartózkodás nem üdvösségi kérdés
Tehát a rombolás, pusztítás mohóságból, kapzsiságból, megszokásból, felelőtlenségből, az élvezetekért, gyönyörökért szükségtelen' mészárolni nem üdvkérdés. Értem...