Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
De azért azt nem vitatod, hogy ott van az a fránya s-video kimenet, sőt láttam még olyat is, hogy sima video!!!!! full digit hd, gizda plazmán, végtéreis nem vagyunk skizofrének, nem? Bár lehet, hogy a japcsik meg amik hülyék a műszaki dolgokhoz, nem, végtére is nekünk van pl tungsram, bocsika GE.....? Szerintem szervezünk nekik oktatást, mondjuk itt a forumon, nem?
Na ja, de még egy 5Gb-os tömörített Br ripnek 720-as felbontással olyan a minősége, hogy utána a dvd egy életlen vacak lesz.
Szóval azért van alapja a digitális nyomatásának, sokkal jobb a képe mint a dvd-nek, a régi technikáról, a vhs-ről nem is beszélve, az tényleg olyan szar, hogy beszélni sem érdemes róla, hiába régi, de akkor is szemét a minősége.
Szóval nem minden jó ami régi...
A pénzkérdés az más, de nem is a magyarokra építik a dolgokat...
Ha megnézed akármelyik blu-ray lejátszó adatlapját, akkor láthatod, hogy ellátták egy rahedli kimenettel. Pl. a Panasonic lejátszóját többek közt komponent, svideo és rgb kimenettel is. Illetve lejátszik a blu-ray lemezen kivül dvd-t, mp3-at és jpeg állományokat is. Tehát senkinek nem kell kidobni a dvd gyűjteményét, maximum a kedvenc filmjeit kell megvenni újra blu-ray lemezen, ha neki ez fontos.
Én csak arra voltam kiváncsi, hogy pl egy blue réyt rá lehet e kötni egy sima tvre, és lás csodát igen. Nem azért mert, most akarok venni egy réjes lejátszót, isten ments!!!!!! Hanem hogy a fejlesztök gondoltak e a kompatibilitásra. Ugy tünik igen, tehát valószinüleg, ha valakinek van egy régi tvje, az is tudja majd nézni a hd anyagokat, igaz rosszabb, de a mások által is elismert, elfogadható minőségben. Olyan ez mint a hi8 esetében, elfogadhatóan lehet digitalizálni, de én sem mondom azt!, hogy egyenlő lenne egy mini dv-vel, vagy hds kamerával. Egy másik topickban a kamerások, akik sokkkal "elvontabbak", is elismerik a régi technikák erényeit és korlátatit. Engem az lepet meg, hogy annyira nyomják a plazma és lcd meg ki tudja milyen technológiákat a nagy cégek-mintha ez lenne az egyedüli üdvözitő, minden régi abszolut szar!!!!! miközben még a dvd sincs rendesen kifutatva, mert az embereknek egyszerűen nincs elég pénze még egy sima házimozira sem, nem beszélve a modernebb technikákról. Valaki irta, hogy a filipsz-paná-soni meg többi kommersz nem tud házimozit gyártani a dvd minőségéhez sem. Igaza van, nekem is fikiszesz van, pedig "csúcsmodelle", mégis bőven van még rajta mit nyomatni. Szerintem hds hangot csak igazi hifi minőségű hangcuccal lehet meghalgatni, ilyen nélkül pedig nem biztos, hogy ér bármit is az egész. Mondjuk egy alap jamáhá 5.1-es legalább 60000 pénz, legalább ennyi hozzá olyan hangcucc amivel csak mozizni lehet, zene sehol. Mondjuk 2010-12 környékén majd elmondják a dealerek, hogy hát igen, itt van az uj hangzás, ez modernebb, kérem a negyed millát, de minimum 100000, mert ugy jobb. Szerintem a magyar fogyasztó nagyon kiszolgáltatott a digitális technikának, egyszerűn mindenki meg van érte örülve, multkor láttam női gps, a rózsaszin szin miatt plusz 25000, mint a répacukrott. Viszont, hamegfigyelitek, a notebookok, mert nincs akora örjöngés miatta!, elég gyorsan leváltották az asztali monstrumokat.
Azért a 10.000-es dvd-ket mint szintet hagyjuk, egy tescos ocsó dvd képben messze van egy akár csak 30.000ft-os márkás társától, nem is beszélve egy felső kategóriás dvd-től.
Te kérdezted, hogy rá lehet-e kötni bluerayt a régi tévédre. Rá - csak nincs értelme venni egy >100 ezerbe kerülő készüléket + hozzá 8-9 ezerért filmeket, ha úgysem tudod kihasználni azt a plusz szolgáltatást, amit mondjuk egy 10000-es hagyományos dvd készülékhez és egy 3000-be kerülő hagyományos dvd filmhez képest nyújt. Stimmt?
Egyébként pl a www.xpress.hu-n már rendelhetsz jónéhány magyarított blueray lemezt. Tehát nem kell 10 évet várnod az elterjedésére, szerintem már jövőre is tömegesen és egyre olcsóbban lehet majd kapni a lejátszókat és a lemezeket is. Összehasonílításképen: 2001-2002 tájékán, az első dvd-k megjelenésekor számszerűleg kb ugyanennyi volt a lejátszók és a lemezek ára, mint most a hd-ké. Van akinek ok a rongyrázásra, van aki majmolja őket, és van aki élvezi a technika nyújtotta magasabb színvonalú szórakozás előnyeit. Ha meg tudja fizetni. Én még várok vele, gyalogolnak még lefelé az árak majd rendesen - és nem is szándékozom lecserélni a többszáz darabból álló hagyományos dvd gyűjteményemet sem egyelőre. Nekem is hagyományos tévém van és lesz még legalább ez év közepéig.
70-nél több BD film kapható magyar felirattal vagy szinkronnal, szóval csak pénz kérdése a műsor. Ha jól emlékszem, pár napja a Warner állt a Blu-ray mellé, ami nagy lökést fog adni mind a kiadott filmeknek, mind a vásárlókedvnek.
Senki nem kényszerít rá, Te kérdeztél, mi válaszoltunk. Egyébként Sky HD, Premiere HD, és hasonlók. Netről is beszerezhető egy halom HD film, legalább 720p-ben.
Ne keverjük össze a széthúzást az átméretezéssel! Tudtommal a DVD csak 500 soros. Nem mindegy, hogy fel vagy le kell konvertálni, ez okozza a képminőség- különbséget.
Szerencsémre teljes HD tévét nézhetek a nappalimban, ezért nem kell lebutítani a 1080-as filmeket. Azt a néhányat, amihez sikerült hozzájutnom. :-(
Honna vegyek 2008.I.18-án hd adást, anyagokat, bármit tömegesen-mondja már meg valaki, internetről, vagy itt kering az éterben, csak vevő kell hozzá, egyszerüen nem értem? A videotkban 1! hd film van-a 007-es kalandja a cseh topmodellel. Ha van egy elérhető hely, ahonnan le tudok szedni, akár félillegálitiban 1 nap legalább 1 full hds anyagot, máris megyek a tescoban. Komolyan, vagy ez csak divat még most?
Ezek a plazmák speciális esetek, mindent átméreteznek, mert a pixelszám alapján 4:3-as lenne, de az alakjuk miatt nem az, a 16:9-et is át kell méretezni, ha azt akarod, hogy kitöltse a képernyőt.
a DVD felbontása 720*576, ha ezt méretezés nélkül jeleníted meg, akkor nem tölti ki a képernyőt.
Szóval mindenképpen át kell méretezni mindent, mert nincs olyan film amit meg tudna natívban jeleníteni.
Egy hd forrást rákötni egy hd készülékre, felesleges. Nem érdemes azért mondjuk bluerayt venni, hogy normál képcsöves tévén nézd, hisz a leggyengébb láncszem határozza meg az egész átviteli lánc minőségét. A normál tévék nem ismerik a hdcp szabványt, ezért a nagyfelbontású anyag csak normál dvd felbontásban jelenik meg. Ez még a lapos tévék jókora részénél is így van. Vagyis a drágán megvett hd lejátszó, illetve a még szintén borsos árú hd lemez nem ad jobb kép és hangminőséget, mint a hagyományos dvd. Azaz: ha valaki elkezd fejleszteni, akkor a képmegjelenítőt is hozzá kell igazítania az új szabványhoz, különben csak kidobott pénz lesz a hd lejátszó és lemez megvétele. Persze visszafelé van kompatibilitás, a mono videot is rá lehet csatlakoztatni a hd tévére, csak hülyeség.
Elbeszélünk egymás mellett! Te a 16:9-es adást is széthúzottnak nevezted. Aki egy kicsit is igényes, eredeti képaránnyal nézi a 4:3-as adást is, amikor valóban két csík (a színe nem egyértelműen fekete, ha plazmáról beszélünk) lesz a képernyő szélein.
Azt nem tisztáztuk, ki mit ért "komoly" alatt. Házimozi rendszerem centersugárzójának listaára szintén 120000 forint volt, mégsem nevezem a komolynak, csak elfogadhatónak.
A régebbi készülékek nagy részébe valóban jobb minőségű alkatrészeket építettek, mint a maiakba, gagyisodik a világ.
MP3 ügyben nem vagyok beszélgetőpartner, utálok adatredukált vacakot hallgatni!
Csak körbe kell nézni, olyan ez, mint amikor a műszerész haverom azt mondja-abból él, hogy kütyöket javít állandóan, saját boltocskája van-a 15 éves kommersz hifitornyoknak volt a legjobb ár/érték aránya, a gyári hangfal eldobása után csodákra voltak képesek..............és nem kell megvenni a 5x anyiba kerülö igazi highend-audilandot hitelből. Ő azt mondta, a régi philips egybetornyokban sokkal jobb minőségű alkatrészek voltak, mint egy mai yamaha, onkyo, denon! alap cuccban. Én 38000 vezzem a komplet rendszert, eredeti ára 120000 lett volna, digitális erősítő meg minden, outlet is van a világon, nem csak ruhának. Ott már készülnek a full hd leértékelésre, 1 év garival.
Ui: személyesen csak a magyar mentalitást nem étem, hogy ami régi, még nem biztos, hogy nem jó, vagy nem instalálható elfogadható!!!!!!! szinten az újba. Nézd meg a wiki.hu a magyar mp3 ás mondjuk angol mp3 leirását, ég és föld.......hiába az angolok hülyék, nem rendszerben gondolkodnak.
Csak akkor lesz széthúzva, ha nem a megfelelő beállításra kapcsolsz a tévéden! Ellenőrizd beállító és tesztábrákkal! Én megtettem, a geometria hibátlan, semmi torzulás, "széthúzás" nem látható!!!
Miért akarsz Blu-ray (így kell írni) lejátszót a tévédre kötni? Ha nem tudod minden képpontját megjeleníteni, maradj a sokkal ocsóbb DVD-nél!
Az elterjedés és az árcsökkenés akadálya a két nagyfelbontású formátum háborúja miatt nem lehetett gyors, ám most megoldódni látszik a kérdés. A Blu-ray komoly előnyre tett szert! Nem kell hozzá 10 év, de még 3 sem, hogy elterjedjen a teljes HD! Nagyon sokan vesznek 1080-as tévét, melyeknek szintén jelentősen csökken az áruk, nekik igényük lesz/van az ezt kiszolgáló műsorokra.
Nem is tudtam, hogy a Filipsz valaha gyártott "komoly" házimozit.