Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2021.01.08 0 0 1207

"Ki az első a sorban, ki ül az asztalfőn, ki merít először, ki dönt ha nehéz a döntés.."

-aki előbb érkezett

-négyzet alakú (pláne kerek) asztalnál mindenki

-anyu ... a gyerekeknek

-addig kell vitatni , míg nincs közös nevező

Előzmény: endrebá (1206)
endrebá Creative Commons License 2021.01.08 0 0 1206

Elsőséget.

Elsőbbség az ami egy kettőnél több szereplős történet két tagja között ki kell alakuljon.. hm.. egy "vagy-vagy" helyzetben.

Elsőség az ami ugyanabban a többszereplős történetben a kezdetektől tisztázott dolog.

Ki az első a sorban, ki ül az asztalfőn, ki merít először, ki dönt ha nehéz a döntés..  Mit nem értesz?

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1205)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.01.07 0 0 1205

Amint tisztázzuk, mit is értünk "elsőség" alatt, belevágunk a téma mélyelemzésébe:)

Előzmény: endrebá (1204)
endrebá Creative Commons License 2021.01.07 0 0 1204

Ma délután egy baráti beszélgetés közben érdekes téma vetődött fel - és kíváncsi lennék a véleményeitekre IS és a tapasztalataitokra IS a témáról.

A férj elsősége a közös gyermek előtt, a feleség elsősége a közös gyermek előtt, a férfi elsősége a nő mástól való gyermeke előtt, illetve a nő elsősége a férj mástól való gyermeke előtt.

MIKOR és MIÉRT ?

endrebá Creative Commons License 2021.01.04 0 0 1203

:-)))

Előzmény: Törölt nick (1200)
endrebá Creative Commons License 2021.01.04 0 0 1202

Tisztellek Igor, voltam szolgálatban is és a.. hm.. a szebb jövő tervezése is megvolt.

A "tézsévé" -től nagyon messze lakom.. a csinos francia nőktől pedig éppen mentsen meg a jószerencsém.  (se megmondani nem tudnám nekik hogy mit gondolok éppen, se megérteni őket)

Megértést.. megértésre való képességet kívánj nekem többet mint amennyi jutott - mert vagy későn, vagy rosszul értem meg azt amit nekem már rég tudnom kellett volna.

..mindegy, én ezt a képességet kívánom neked.   :-)))

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1198)
endrebá Creative Commons License 2021.01.04 0 0 1201

Boldog újévet neked is Kenyérszellem, te kezdted itt a topikon jókívánsággal - jószándék kísérjen érte.

Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.02 0 0 1200

Oda se neki, ki lehetett következtetni. :) És reméljük, hogy így van, és a 2021 mindenkinek sok örömet tartogat.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1199)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.01.02 0 0 1199

Bakker, ezt is elpuskáztam, pedig milyen gondossan felépített poén volt...:( TGV, azaz tézsévé.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1198)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2021.01.02 0 0 1198

Jaja, mindenkinek!

Endrebá? Vajon szolgálatban van? Vagy csak átnyergelt a tévézsére, egy kis csalagutas kiruccanás, egy csini francia nővel?:)))

Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.02 0 0 1197

Boldog új évet! :)

Negyvenes nő Creative Commons License 2020.12.23 0 1 1196

Eredetileg a szeretet ünnepe volt. Ezt valahogy az emberek elfelejtették.

Most is mintha pénzzel akarnák ellensúlyozni a vírust (és annak “vonzatait”)

Már az számít, mint a Harry Potterben, hogy hány darab/milyen értékű ajándékot adnak egymásnak.

Azért akad néhány ember, aki másképp gondolja.

Előzmény: endrebá (1195)
endrebá Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1195

Igen.. kábé ilyesmit érzek én is, csak önismétlős motyogós rosszul fogalmazott prózában.

Nem az a csoda hogy VALAKI megszületett, hanem ha véletlenül eltaláltam azt a színű fülbevalót amitől felfénylik egy tekintet..

És tegyük mellé azt hogy egész életemben büszke voltam és vagyok is arra hogy istenhit nélkül élhettem - és ilyen előélettel is.. mégis azt mondom hogy a karácsony az nem az ajándékozás ünnepe kéne hogy legyen.

Előzmény: Negyvenes nő (1194)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.12.23 0 1 1194

“Rohanunk, mintha életünk késnénk le,
ha öt perccel később érünk oda,
sietünk, egymás mellett úgy megyünk el…
egymás szemébe nem nézünk soha,
futunk, Karácsony lesz, két nap, s egy éjszaka,
már csak ennyi maradt az égi szép-csoda.

Nincsenek már azok a régi ünnepek,
mikor díszbe öltöztek lelkek és szívek,
s áldott némasággal várták az éjszakát,
szenthittel hitték Betlehem csillagát,
és imádkoztak, együtt, szeretetben,
Miatyánk, Miatyánk ki vagy a mennyekben…

Nincs már az a régi boldog áhítat,
mit a karácsony nyugalma átitat…
csak futunk, csak futunk,
s az életünk utol mégsem érjük,
futva, rohanva el sosem érjük…
mert pihenni kéne, mint régen, régi ünnepen,
egymáshoz szólva, szépen, csendesen.“

Előzmény: endrebá (1184)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1193

Ámen:)

Előzmény: Törölt nick (1188)
endrebá Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1192

..hűűűű.. mennyi sokJÓ száll vissza rád..  :-)))

Előzmény: Törölt nick (1191)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.23 0 1 1191

Akkor veled örülök, hogy van az a fenék, ami örökké megdobogtatja a szívedet, dacára a sebeknek, és remélem, hogy mikor jövőre boldog karácsonyt kívánhatok, eszedbe se jusson semmiféle B-terv meg hasonlók, csak az, hogy az élet szép, és mindig is az volt! ♥

Előzmény: endrebá (1190)
endrebá Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1190

Köszönöm Kenyérszellem, újra megvan a nekem kitalált nő.. az általa ütött sebeket vagy az idő, vagy semmi nem hegeszti be - de van az a fenékforma(és méret) ami eltakarja az amputált álmokat.

Optimizmus.. hm.. az a 2013 előtti endre csak örült a közös boldogságuknak, de nem gyanakodott és nem tett megelőző lépéseket.. szóval nem volt "B" terve.

..és "B" terv nélkül orosz rulett a közös boldogság.  Előbb-utóbb lőszer kerül az ütőszeg elé.

Szóval az a valamikori Endre örök nyugalomra tért, nem hiányzik már.. hm.. talán nekem se.

Köszönöm a jókívánságot - tudd, hogy a jókívánságok fele visszaszáll a feladó fejére.  :-)))

Előzmény: Törölt nick (1187)
endrebá Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1189

Tudod Igor, most nekem is nagyon jó sorom van..(nem írom ki nyilvánosan hogy mennyire, mert dicsekvésnek tűnne) - de ez a nagyon jó sors olyan ingatag egyensúlyú mint egy kártyavár.

Most szép és impozáns, és irigyli mindenki aki látja - még én is.

Jó ünnep a karácsony, csak üres.  Amikor a csodavárás az én meglepetésem várását jelenti, akkor lesz feladattá a csoda az engem meglepni akaró oldalán.  (ha nem érted, részletezhetem)

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1185)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1188

Mindenki ünnepeljen, ahogy szeretne és ahogy tud! ♥

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1186)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1187

Így legyen Endre bácsi! Azt kívánom, hogy az új időszak hozzon az életedbe egy új nőszemélyt, aki a régiek által ütött sebeket behegeszti, és egy optimista Endre bácsit csinál belőled. :)

Boldog karácsonyt mindannyiótoknak! 🎄🎇

Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1186

Szóval ne kárhoztassuk a pénzköltést, ilyenkor ez is a helyén van. Nem baj, ha van néha az évben ilyen ünnep.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1185)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1185

Tudod Endre, kissé könnyelműen dumálok erről, mert nekem egyben van a családom. De a karácsony azért egy jó ünnep, bár én is azóta értékelem, mióta gyermekem van. a "jobb adni, mint kapni" is nemrég nyert értelmet. Minden pénzt megér egy csillogó szempár:)

endrebá Creative Commons License 2020.12.23 0 0 1184

Jóreggelt idevalósiak.

A karácsony nem a bevásárlás ünnepe, és a szeretet értékét is a hiánya veteti észre (árazza be).

Akinek sok jut, azt fojtogatja - akinek kevés, az majd meghal.. a szeretetre is érvényes a nagyapám mondása hogy inkább tőle mint érte.

Jusson nektek elegendő, és tudjátok értékelni is.

... 23.-án és 27.-én is.

endrebá Creative Commons License 2020.12.02 0 0 1183

Annyi sör még egy férfipályás nőnek is sok lenne - vagy felvitet a lifttel több kisebb hűtőt.

(vagy nekiugrik a férfias hűtőemelgetésnek.. lépcsőről lépcsőre)    :-))

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (1182)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.12.01 0 0 1182
Előzmény: endrebá (1181)
endrebá Creative Commons License 2020.12.01 0 0 1181

..mer mijafraansznak akkora hűtő hogy ne férjen be a liftbe..   :-P

:-)))

Előzmény: Anyóca99 (1180)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.11.30 -1 0 1180

" Szerintem ez is arra példa hogy a férfiak térfele nem hódítható el csak úgy elhatározásból "

Nem hát . Hiába határozom el , hogy felhozom az új hűtőt a 9.-re ... gyalog .... :-)

Előzmény: endrebá (1179)
endrebá Creative Commons License 2020.11.30 0 0 1179

Szervusztok
Pár napja beszélgettem egy segítő jellegűt egy szerintem is kényszerből erős maradt nővel.

Úgy mesélte hogy egy területen nem múlik a gyengesége, és ez a félelmetes helyzetek legyőzése. Tesz persze ellenük, de nem győz felettük hanem kiszenvedi hogy elmúljanak.

Szerintem ez is arra példa hogy a férfiak térfele nem hódítható el csak úgy elhatározásból

endrebá Creative Commons License 2020.11.22 0 0 1178

Ammmeeen..    a te megfogalmazásod a jobb - tényleg a biológiai célja.

Előzmény: Törölt nick (1177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!