Nem is írtam, hogy világcsúcs (2:07.31) kell, 2:07,5 körüli időről beszéltem. Persze Daniban sztem is benne van a csúcs :) Abban igazad van, hogy taktikai csata lehet, de Kitajima valszeg okult és máshogy fog úszni. A 2:08.00-ás áprilisi ideje alapján gondolom azt, hogy annál jobb lesz Londonban.
200 pillén ott van Phelps ugyanúgy, plusz Matsuda aki tavaly az amerikait is megszorongatta. Plusz a kínaiak és ausztrálok is durvák. Lásd Tavalyi vb döntő.
200 vegyesen nincs aki a 2 amerikai után megszorongatná Lacit. Itt a kínaiak és auszik nincsenek az élen. Deibler? Goddard? Rogan? Pereira? Melloulli? Egyikük sem úszott még szuperdresszben sem 1:56-on belül, Laci pedig most sztem 1:55-ös időt fog úszni Londonban.
Nem biztos, hogy világcsúcs kell ám 200 mellen. Az hatalmas taktikai csata lesz inkább, ugyanúgy, ahogy tavaly is gyönyörűen verte meg Dani a japánt és hajszolta abba, hogy a végére belefulladjon az utolsó 25 méteren. Persze, a világcsúcs idő is benne van Daniban, az sem kérdés:)
Szerintem meg 200 pillangón van inkább jobb helyezésre esélye Lacinak, mint 200 vegyesen.
Lacinak meglehet a 2 érme a vegyes számokon, hogy milyen az attól függ, hogy Phelps indul-e 400-on. Ha nem akkor ott ezüst, 200-on meg bronz. A 200 pillangón sztem nem tudna érmet hozni.
Daniban érzem én is leginkább az aranyesélyt. Ráadásul ő van olyan kvalitású versenyző, aki képes is ezt megcsinálni. Ahogy korábban itt mi is írtuk, úgy ő is azt mondta, hogy 2:07-es idő kell majd. Sztem 2:07,5 körüli.
A 800-as női mezőny bitangerős nemzetközi szinten, Kapás Bogitól még mostani formájából kiindulva is dőreség érmet várni. A döntőbe kerülés is iszonyúan nagy falat lesz. Kozmánál ugyanez érvényes, csak a középdöntőre - pontosabban, még nagyobb bravúr kellene. Évről évre rengeteget fejlődik a srác, a riói olimpián szólhat majd igazán több társával együtt. De 2 hónap múlva döntő tőle 200-on és 100-on? Kizárható.
Férfi 200 mellen pedig világcsúcs közeli eredmény szükséges Danitól a győzelemért. Kitadzsima egy fenomén, nem egy vb-ezüstért tért vissza. Ettől még Dani legnagyobb esélyünk az úszók közül. Katkától jelen eredmények alapján az lenne a legésszerűbb, ha dobja a 200 vegyest, ott legalább négyen biztosan meg fogják verni, egy hossz neki édeskevés. 400 vegyesen és 200 pillén lehetnek vérmes reményei. Cseh Lacika mindhárom számban éremesélyes, de az amerikai kolosszusok ellen sansztalan. Kis Gergőben érzem még a potenciált, de kizárólag okos versenyzéssel.
Gyurta mindenképpen aranyesélyes, de dobogó 99% az ő úszótudását és mentális felkészültségét is ismerve.
Hosszú: ő 1-6. között bárhol végezhet, a mezőny sűrűbb, mint az EB-n. Ha jól sikerül a formaidőzítése és fejben is a topon lesz, akkor nyerni fog.
Ezen kívül érmek, döntők jönnek, egy bravúrarany is bejöhet, de nem Lacitól, hanem szerintem a lányok közül lepheti meg valaki az egész mezőnyt. Ha most lenne az olimpia, akkor úszásban 2 aranyat mondanék alapnak, és az esélyesek fele szokott általában nyerni (most már talán valamivel kevesebb), de az úszásban ez az arány nagyobb, mert kiszámíthatóbb sportág.
Hát, hol vannak azok a meglepetésaranyak... Nem könnyű a mai világban, de azért még akadhatnak. A bennfenteseket abszolúte nem lepte meg Gyurta athéni ezüstérme, én is dobogóra vártam már hónapokkal az olimpia előtt, de olimpiai aranyak tekintetében még látatlanban is elég jó tippelőnek számítok...
Már akkor értem:) Ezzel akkor mondjuk 5-6 tizedet nyernek. Bár Dani reakcióideje, már nem először amúgy, -0.01 volt. Tehát akkor kb 1 perc lett volna ez az úszás normális rajttal.
Szóval számolni számolják, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a legtöbb versenyző biztosra megy, nem az "érzéseire" hagyatkozik, mint Fede, hanem megvárja, míg látja, h beért az embere, s ettől számolódik a "reakcióidő", nehogy kizárják a csapatot. Ha mégis elszáll a feje, kizárják a csapatot, ha zseniális, akkor meg lehet 0,00 a "reakcióideje":)
Az úszóváltóknál senki nem úgy rajtol, hogy megvárja, amíg a társ benyúl, és ő akkor elrugaszkodik. Ezért a reakcióidők lényegesen rövidebbek, mint az állórajtnál, váltásnál 0,5 másodperc már nagyon rossz időnek számít, míg állórajtnál közepesnek.
Én sem vagyok szakértő, de olvastam. Épphogy a reakcióidőt mérik. +/- 0,03 a hibahatár. Tehát, ha valaki korábban rajtol 0,03-mal a váltótársa beérkezésénél, az az ok egy-egy váltó kizárására. Ezt mérik 2 független, hitelesített berendezéssel. Ezek eredményeinek összehasonlítása az, amire várni kell gyanús esetekben. És ez az, ami egyébként persze méri minden váltó "reakcióidejét" is. Ami szvsz nem annyira reakcióidő, mint ritmusérzék. Ezért nem lep meg, ha pl. Fede esetében ez 0,00. Tök szabályos, de nem reagál, hanem érzi az időt, a pillanatot.
először is grat mindenkinek az Eb-szerepléshez, kiváló produkció volt.
...
férfiak:
200 m mell, Gyurta: aranyesély, de minimum érem (100-on indul? ha igen, döntőre jó lehet, kérdés, ambicionálja -e)
200 m vegyes, 400 m vegyes, Cseh: Phelps indul a hosszabb távon is?.. ha nem, akkor ott 2. is lehet, ha igen, mindkettőben bronzra van leginkább esélye a két amerikai mögött, Verrasztó 400-on döntőre jó lehet
200 m pillangó, Cseh (ha indul, szerintem fog): éremesély, Binczó: döntőre jó lehet
200 m hát, Bernek: döntőre jó lehet
400 m gyors, Kis Gergő: döntőre jó lehet
800 m gyors nem olimpiai szám
1500 m gyors, Kis Gergő: éremesély
a vegyesválónk döntőre jó lehet
ezenkívül még lehet egy-két döntősünk, pl Kozma vagy Gyurta Gergő, de a gyorsúszómezőny azért nagyon sűrű
nők:
200 m vegyes: Hosszú: minimum éremesély, Verrasztó döntőre jó lehet
400 m vegyes: Hosszú: minimum éremesély, Jakabos döntőre jó lehet
200 m pillangó: Hosszú: éremesély (ha indul...), Jakabos döntőre jó lehet
Risztov indulni fog rövidebb számokban is? ha igen, 400-on és 800-on is jó lehet döntőre
400 m gyors: Kapás: döntőre jó lehet
800 m gyors: Kapás: éremesély
a 4x200-as gyorsváltónk döntőre mindenképpen jó lehet
ezenkívül még lehet egy-két döntősünk, pl Mutina 200-on, de a gyorsúszómezőny azért nagyon sűrű
bocs, ha véletlenül kifelejtettem valakit, szerencsére vannak egy páran a válogatottban:)
jó csapatunk van, sok döntősünk lehet, és sok éremesélyesünk is van.
kimondott aranyesélyesünk viszont szerintem csak Gyurta. ha Katinka is nyerni tudna valamelyik számában, az nagy bravúr lenne. Cseh Laciról nem is beszélve. bármekkora úszó, az amerikaiakat megverni szinte lehetetlen.
Egyébként ez az idő simán elég lehet a döntőhöz az olimpián is, s ha mindenki tud pár tizedet javulni, akkor mégcsak nem is a vert mezőnyben lesznek:) Egy pontszerző hely is lehet belőle:)