"Ez a relativitáselmélet népszerűségének egyik titka."
Nincs értelmes ember, aki azt képzelné, hogy a relativitáselmélet a halál legyőzősét ígérné, vagy akár csak a fiatalítás reményével kecsegtetne. Ha elmondanád, milyen hosszú utazás és milyen bődületes sebesség illetve energia kellene ahhoz, hogy egy utazó akár csak perceket is nyerjen ezzel, akkor egyből nevetségessé válna az egész állításod. Nem beszélve egy ilyen utazás gyötrelmeiről, s azok elkerülhetetlen egészségkárosító voltáról.
Ezt a badar vádat csak te terjeszted, és egyedül te hiszed el.
Te magad vagy az egyetlen ember, aki bedőlt ennek a hazugságodnak.
Senki sem érti az elméletet. Ha te sem érted, hogyan támadod meg minden oldalról. Ahhoz, hogy támadd véleményem szerint valamilyen ismeret,vagy megértés szükséges.
Nem tudom. Ezt át kellene gondolnom,mielött válaszolok rá. Én fiatal koromban azon gondolkodtam, hogyha különböző utazásokat teszek repülőgéppel a megfelelő irányokba, akkor esetleg legyözhetem az időt és fiatalabb maradhatok.
"Még mindig nem értem, hogy mi a problémád az idővel, szerinted mi az ami nincs."
Azt akarja velünk elhitetni a relativitáselmélet, hogy ha egy nagy sebeségű űrhajóval teszel egy utazást, akkor az űrhajóban lelassul az idő. Amikor visszaérkezel a Földre, sokkal fiatalabb leszel, mint a Földön maradt ikertestvéred.
Szóval atomóra . akkor bisztos, hogy pontos .Atomórával nem foglalkoztam.Még mindig nem értem, hogy mi a problémád az idővel, szerinted mi az ami nincs.Én maradok a mértékegységnél.
Tudod mi az idő, Egyszerűen egy mértékegység. Nem kell agyon komplikálni. Ha azt mondod,hogy valami 100 éve történt, akkor tudod, hogy a Föld százszor kerülte meg a Napot.
„Nem a mozgáshoz kell a tér és az idő, hanem a mozgás miatt születtek meg a fogalmak.”
A végtelen nagy potenciának első megnyilvánulása, az energia mozgásában, a kiterjedtségben adja a teret, és az időt. Ennek a négy dimenziónak az együttes megjelenése a téridő. Ebből lesz minden más energiaforma, amit anyagnak nevezünk. Még a körhinta falova is, amire fordítva ültetett fel téged az anyukád.