Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nálunk még mindig - 1 fok van . A napocskát sem látni , de köd sincs .
Ki kéne varázsolni az autóból a tegnapi szerzeményeket . Csak nincs kivel :( , mindenki dolgozik , vagy nincs itthon . No jó a bringát és a apróbb dolgokat ki tudom magam szedni . De gépet nem hinném ,hogy beszarás nélkül kivenném .
Volt a régi faluban egy Somi nevezetű srác . Olyan 2,2 m magas és megkerülni sem lett volna egyszerű. A srác küzdő sportolt és egy fanatikus volt edzés terén . Egyszer egy csapattal el ment bulizni Pestre , vele is össze akadt egy olyan lány. S meg is történt ami megtörtént , de a csapat tagjai csak azt látták, hogy a csajszi menekült Somi elöl . Eztán persze elő került a gazda is meg egy dagadt more. Bizony azok is menekültek egy pár perc után . A gazda sántítva a more a késést tartott törött kézzel . Somi meg csak annyit mondott még el sem tudtam menni 😀 .
Nekem is volt egy stori, ha rá gondolok még ma is nevetnem kell rajta. Pestről mentem hazafelé nyerges IFA -val, tél vége felé jártunk. Hatvan-nál messziről láttam piros dzsekibe és miniszoknyába állt egy menyecske és integet. Megálltam, juj de egy csúnyaság volt, na midegy gondoltam ne fagyoskodjon ott. Beszállt 1 perc múlva megcsapott olyan pacsuli szag (nem birom a partfűm szagot ) majd elhánytam magam, le kellett nyítni az ablakot pedig hideg volt kint, össze tettem a két kezemet mikor Jobbágyinál kiszállt. Utána bántam mint egy 🐶 mint amelyik 10 - et kölykedzik, hogy felvettem
Szóval a táncba az tankba akart lenni . A 45 liter benyával sajnos nem tudtam volna ennyit bejarni . Esetleg ha szél is lett volna és vitorlát tudtam volna bontani .
A Dororozsmai úton volt egy kamion parkoló régebben. Állt az út szélén egy hölgyike, látszólag normálisan fölöltözve. Talán 2-3 nagyobb kocsi ált bent és néhány személykocsi is. Lehetött már vagy 8- 1o centis hó, de az úton még lehetött járni hajnalban. Lassítottam, mögálltam, beszállt és indultam is tovább. Kérdözte hogy hová mögyök, mert eljönne velem egy darabon. Pest volt az úticél, az tetszött is neki. Ahogy haladtunk, látszódott hogy nagyobb a hó bár már voltak nyomok az úton. Gondoltam egyet és egyenesen möntem Dorozsmának, nem a régi 5-ösön ahogy ő gondolta. Ekkor mondta hogy álljak már mög, mert ott felejtött valamit a kocsijában és ő visszasétál a hófúvás ellenére. Így aztán gyorsan mögszabadultam tőle, neki mög nem jött be a terve. Én pedig Dorozsmán körösztül vissza kimöntem az 5-ös útra, ahol néhol még hó sem volt, csak ott a déli sarokban. Sima utam volt tovább a Citroen Jumper amúgy is jó volt téligumival a nagy hóban is.