észrevétel:A II.épületben lakom,ott voltam a fórumon.Örülök hogy az a hölgy is ott volt, végre valaki aki tesz valamit értünk én maximálisan támogatom.Ugy gondolom ha az a megoldás hogy üzemben tartot kell váltani lépni kell ez ügyben! Egyébként nálunk is elöfordul hogy nehézen jön a meleg víz.
Talalkozo: Alapvetoen az epitkezes koruli problemakrol esett szo az elejen, aztan az egesz atcsapott egy puccs megtervezesebe az EUROPEA ellen (amit en szemely szerint nem banok, ha bekovetkezik). Egy holgy a B epuletbol eleg sok mindennek utananezett. O ezt megprobalta elmondani a tarsasagnak, tobb-kevesebb sikerrel. A moderalast sajnos nem sikerult megfeleloen kivitelezni. Az olyan problemakrol, amit nekunk lakoknak kell megoldani egymas kozott (bentparkolas, gyorshajtas, hulladekgyujtes, stb...) nem sokat beszeltunk, de legalabb van temank egy kesobbi osszejovetelre.
Egyetertek. De akkor megadom a kegyelemdofest neked... :) A Rozsakert telkenek keritesen az alabbi hirdetotabla van: EZ A TELEK ELADO... Szerinted tud barki is tenni ez ellen? Az Önkormanyzatok, partallastol fuggetlenul eladnak mindent, mert valszeg jo kis csuszopenzeket kapnak erte. Ez Magyarorszag, lassan rosszabb mar mint Romania. MS.MAZLY, a liliomdomb honlapjan a lakaskeresoben is ott van mekkora kertresz jar.
Mi is földszinti lakók vagyunk. A lakás árában benne foglaltatik a kert is. Nem vehetted meg kert nélkül. De itt ne gondolj valami nagy területre. Szerintem a Leonoránál megtekinthető, hogy mekkora az a kert terület, ami a lakáshoz tartozik, és mekkora amit önkényesen kisajátítanak.
Szerintem a legtöbb ilyen lakópark nem lakó PARK,hanem a lakótelep modernizált változata,ami csak az építtetőknek és a lelketlen befektetőknek hoz busás hasznot.A legtöbb ilyen létesítmény lelketlen,ahhoz képest ,amit nyújt -drága és a lényeg,a rengeteg zöldmezős építkezés csak kár az embereknek,mert a legtöbb ilyen helyen odab....ák a nagy barom házakat,kiirtanak minden nagyobb fát,1-2 sz.r tuját ültetnek,ez a "park"azon a vékony szelet földön,ami a házóriások mellett van...Szerintem ezeket az építkezéseket nem szabadna engedni,mert sivár belvárossá "varázsolják"a kertvárosokat........
Én arra gondoltam hogy egyszerűen nem elérhető nálunk a kábel, mert azt hittem a honlapjukon univerzális a kereső. Szerintem ez az ADSL is drága, de ha más szolgáltatót nem lehet berántani, akkor legalább már ne kelljen 8 Mbit-es ADSL csomagot fizetni.
Szerintem a foldszinti lakasokhoz jart egy bizonyos darab kertresz, de a 3. epuletnel az a kert szerintem valami egyedi megallapodas alapjan lett ott. Kerdezd a lakokat. Az, hogy ez mennyiben erinti (mert erintenie kell) a szerzodesben meghatarozott tulajdoni hanyadodat a telket illetoen, elpasszolom. Ha megtudsz valamit, kerlek boradcastold... Bar az erintettek is nyilatkozhatnak errol, ha eppen itt vannak. T: nekunk (3. epulet) akkor meg csak T-Kabel volt (erdi kirendeltseg). Szoval nekunk 4/1Mbit van (a felfele 1Mbit az az AFSZ szerinti minimalt eppen teljesiti 256kbit) es meregdraga. Ha lejar az 1 ev akkor el is koszonok toluk. Inkabb a mobil net mint ez...
Bocs, ha félreértettelek, de ha arra gondoltál a hozzászólásodban a "kábelnet nem lesz" kifejezéssel, hogy nem elérhető nálunk, akkor jelezném, hogy a T-... honlappal ellentétben mégiscsak elérhető, csak nem a budapesti, hanem az érdi kirendeltséget kell keresni ezügyben. Ha arra gondoltál, hogy olyat nem rendeltek, akkor bocs az akadékoskodásért.
Sziasztok! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, ha valaki tudna rá válaszolni, hogy a földszinti lakóknak annak idején amikor a lakásokat vásárolták, a zöld területeket is meg lehetett, vagy meg kellett venni? Mert mostanában egyre több "kiskertelkerítő hadműveletet" látok......ha meg kellett venni a földrészt -nyílván jogosan! De pl. a 3. épület lakótelep felé néző lakásához az egész hátsó kert el van kerítve. Ez magánterület? lett.........és akkor hol van a sok közös zöld terület????? Köszönöm, ha valaki tudna válaszolni.
Én most néztem a T- csomagokat, kifejezetten a telefon nélküli ADSL / kábelnet érdekelt, gondolom ezzel vannak még így páran.
Namost kábel ahogy láttam kábelnet az nem lesz, úgyhogy maradt az ADSL, amiből összesen három csomag van, kettő adatkorlát nélkül:
- DSL Solo Happy, de az csak 2 Mbit, 5490 ft
- DSL Solo Medium, ami meg már 8 Mbit, 8390 ft
A kérdésem az, hogy tényleg ez a két variáció rendelhető csak, vagy elnéztem valamit? Nincs valami köztes megoldás, mondjuk 4 Mbit? Vagy valami alternatíva?
A területünkön az érdi T-... kirendeltség szolgáltat. A budapest kirendeltségek abszolút nem tudnak róla, hogy itt elérhető kábeltv és kábeltv-s internet...
Szégyen, hogy egy informatikai cégben ilyen az információáramlás...
Tud valaki hasznos tanácsot adni TV és internet ügyben? T-.... szolgáltató közölte, hogy ő ezen a területen csak telefon szolgáltatást tud biztositani. Arra van legkevésbé szükségem. Előre is köszi.
Na ez volt egy érdekes dolog. szerintük a műsz. átadásnak csúfolt alkalomkor (ezért sietnek vele), szerintem pedig a birtokbavételkor. végül megegyeztünk...útközben.
Szia, nálam is kb. 2 hónap volt az "első műszaki átadás-féle" és a birtokbaadás között. a kötbért pedig nem túl szabályos módon levontuk, bár ez csak nem hiteleseknél működik. mondjuk sokat harcoltunk a kötbérrel, de végül sikerült megegyezni.
Amikor műszakilag átvetted a lakást, jelezd a Liliomdomb emberének, hogy van ilyen igényed. A mi esetünkben ezzel meg a mértékkel sem volt gond. A 90 nap már rázósabb sztori, itt annyit tehetsz, hogy ha kértél bármi olyan extrát (falak, burkolat, szaniterek), amit a Murusnak kellene fizetned, akkor ezt talán a kötbérből is el lehet rendezni, abban azonban nem voltak partnerek, hogy a fennmaradó vételárrészt csökkentsék a kötbér erejéig. Kicsit valóban optimista voltam a közeli beköltözésetekkel kapcsolatban, nekünk pl. a Liliomdomb első próbálkozása és a tényleges birtokbavétel között majdnem 2 hónap telt el, bár ez talán nem általános
Sziasztok,
Én a B épületben lakom, és azt vettem észre, hogy kb 2-3 hete annak ellenére pörög a hőmennyiségmérő, annak ellenére, hogy teljesen le vannak csavarva a radiátorok. A hőmennyiségmérő nem csak a fűtést méri? Már több lakógyűlésen elhangzott, hogy ezeket a hőmennyiségmérőket hitelesítetni kellene illetve le kellene plombáltatni, de azóta sem történt semmi, pedig lassan itt a fűtési szezon. Van valakinek információja erről az ügyről? Van köztetek még olyan akinek megy a hőmennyiségmérője annak ellenére is hogy nem fűt? (Nyáron nem volt ilyen gond, figyeltem a mérőt akkor is). Másik kérdésem, hogy aki tényleges óra leolvasás után fizet (melegvíz, hőmennyiség), az a leolvasás óta kapott bármilyen infot az Europeától a fizetendő összegről?
Amikor nagyjából kész a lakásod, a Liliomdomb küld egy levelet (készre szóló jelentés vagy mi) és akkor mehetsz átvenni, (most jártam arrafelé és szerintem ez már nem lehet annyira sokára), ha meg már nincs olyan kifogásod, ami a lakhatást gátolja, akkor műszakilag átadják a lakást és akkor lejár a kötbéridőszak, ezután ha fizettél, akkor birtokba veheted a lakást. A kötbért meg a műszaki átadástól számított 90 napon belülre fogja neked a Liliomdomb egy papíron megígérni