Köszönöm, hogy írtál helyettem a bírókról, így legalább nekem kellett. :))) Merthogy én is épp ezt szerettem volna mondani velük kapcsolatban.
Egyébként minden szavaddal teljesen egyet értek!
Illetve egy picit kötekedhetek? Persze csakis poénból! :))
Értem és jó az, amit írsz, úgy ahogy van, csak...
Én azt írtam volna, hogy ... a végjátéknál 4 gólos előnynél nem tudtuk megdobni azt a +1 pontot érő gólt. Merthogy 1 pontot csak szereztünk... :))) Igaz, ha valaki bedobja, az győzelmet, tehát 2 pontot jelentett volna a csapatnak. Szóval jogos. De ez szőrszálhasogatás, úgy hogy vedd úgy, hogy nem mondtam semmit. :)))
Egyébként a végét szerintem elidegeskedték a lányok. S a Vasas nem engedhette ki a kezéből ezt a picike kis pontot. Igaz, tényleg megnyerhették volna a meccset. Viszont ha már gólt nem tudtak dobni, legalább az időt jól húzták LÁNYAINK a végén. Mert ennek is köszönhető volt a döntetlen... Szerintem az időhúzással némileg kiegyenlítették azt a negatívumot, hogy nem tudtak gólt dobni a végén.
Számomra is felejthetetlen marad ez a meccs!
HAJRÁ GOLI!
Az esetleges elszámolásokért, elírásokért, bakikért elnézést kérek! :)))))
Azért írtam 2 szót, mert valójában csak az "igazságos döntetlen" szavakat akartam kiemelni, s a 2-t elfelejtettem módosítani, amikor módosítottam az álláspontomat a kiemelendő 3 szót illetően.
Amúgy teljesen igazad van! :))))
Mondtam, hogy ma megérdemlem a zrikát. :)))) Na jó, nem csak ma. :)))
Ja,amúgy meg elég jó meccs volt, legalábbis izgalmas, nézővonzó. Azt is jó volt látni, hogy idegenben is otthon voltunk, legalább kétszer annyi Goli szurkoló volt a Vasas csarnokban, mint hazai... A tábor meg vagy ötször annyi volt, én legalábbis 8 kiabáló hazai szurkolót láttam, a mieink meg 40-50-en voltak.
Hát erre a meccsre is sokáig emlékezni fogunk, én is majdnem szivrohamot kaptam. Először is a mérközés elején, ahol jó szarul kezdtünk, de a birók mocskos módon fújtak, ellenünk bármilyen szabálytalanságot büntetlenül hagytak, a Vasas játékosai középen meg épphogycsak átvették a labdát, máris hetest fújtak. Tessék megnézni, hogy 9:1-ig hány hetest dobtak a hazaiak. Ehhez képest elég vicces volt, hogy a Vasas oldalán egy részeg fekete-pólós csávó folyamatosan anyázta a birókat, holott inkább virágot kellett volna küldenie nekik. A lányok ekkor még padlón voltak, de a tábor ismét kitett magáért, mmegállás nélkül buzditott, még 8 gólos hátrány esetén is. Én úgy látom, hogy ez a csapat bizony NB I-es szintű, csak számtalan olyan helyzet van, amikor nyilvánvalóan még rutintalanok vagyunk. Pl az elején simán elengedtük őket, persze ehhez kellett a két idióta biró. Aztán a végjátéknál 4 gólos előnynél nem tudtuk megdobni azt a 2 pontot érő gólt. Az igaz ugyanakkor, hogy ezt a meccset a végén még a Vasas is megnyerhette volna, szóval az egy pont az nyereség. Főleg,ha a kiesés ellen közvetlenül küzdő csapatok egymás elleni meccseit nézzük.
"Kézilabda NB I, nők: a Vasas szerencsés döntetlenje a Goldberger ellen Az Óbudai Golberger kis híján nyerni tudott Angyalföldön a Vasas otthonában a női kézilabda bajnokság pénteki játéknapján. Végül 24-24-es döntetlennel zárult a mérkőzés, ahol Balog Bea tíz gólja sem segített sokat a hazaiakon. A rendkívül határozottan kezdő Vasas végül örülhetett a döntetlennek, mert a lelkesen küzdő Goldberger a második félidőben már egyértelmű fölényben játszott. Az újonc azonban, amelynek ez volt az utolsó mérkőzése jelenlegei edzőjével, Kovács Péterrel, kicsit elkapkodta a végjátékot, amiben döntő szerepe volt az utolsó percben kapott sokadik vendégkiállításnak is.
KÉZILABDA, NB I NŐK UNIQA-VASAS – ÓBUDAI GOLDBERGER SE 24–24 (14–10) Fáy utca, 600 néző. V: herczeg P., Südi VASAS: Guiu – Kolos 2, Nagy K. 1, GAÁL A. 4, Pollaková 2, Kupricsenkova 3, BALOG B. 10 (5). Cs: Kószó (kapus), Gorova, Szalontai, Sterbik A. 2, Berényi. Edző: Papp György GOLDBERGER: GRIDNYEVA – Baross 1, KORGYUK 5, Huszák, Forgács 2, VAKARCS 6, BURAI 6. Cs: Polgár (kapus), Szűcs V. 1, Lehel, Rummer, Selenka, Matus 2 (2), Tápai A. 1. Edző: Kovács Péter Az eredmény alakulása. 12. p.: 9–1. 19. p.: 10–6. 29. p.: 13–10. 46. p.: 19–19. 49. p.: 20–21. 23. p.: 20–24. 27. p.: 23–24 Kiállítások: 6, ill. 14 perc Hétméteresek: 8/5, ill. 2/2 MESTERMÉRLEG Papp György: – Túl korán vezettünk, a nagy arányú vezetés elhitette a csapattal, hogy megvan a két pont, és nehezen találtuk meg a török áfium elleni orvosságot. Az egy pont is nagyon értékes. Kovács Péter: – Igazságos döntetlen született, csapatom nagyon jól harcolt, és örülök, hogy szépen tudtunk elbúcsúzni egymástól."
Forrás: www.nso.hu
Igen ezt a 2 szót kerestem: "Igazságos döntetlen született..."
Sok sikert kívánok Kovács Péternek a további munkájához Törökországban! Örömmel tölt el, hogy személyesen gratulálhattam Neki! Ez férfi munka volt mind az Ő, mind a CSAJOK részéről!
S mindjárt javítanék is: LÁNYOKnak! S örömmel tapasztaltam, hogy én tehettem ezt elsőként!
Szerintem megérdemlik! Elvégre 9:1 után, ki gondolta volna, hogy döntetlen lesz a vége?! Sőt! Az igaz, hogy a sportban a HAk nem igen játszanak, de ha nincs az az első és az utolsó 10 perc...
Ez szerintem méltó búcsú volt a LÁNYOK részéről Kovács Pétertől, s Kovács Péter részéről is a LÁNYOKtól.
Sajnálattal mondom, hogy az első 10 perc szerintem részben Szveti miatt ment el. Össze-vissza hadonászott, semmi nem sikerült neki. S a Vasas védekezése is kiváló volt. Aztán az ébresztő szóra felébredt mind Szveti, mind a CSAJOK!
10:4-es állásig immár szorosan a Goli-táborban, s az első sorban ülve követtem figyelemmel a meccset, de szurkolva követtem figyelemmel a meccset, az elején kicsit szomorúan meghökkenve 9:1-es állásig. Semmi nem sikerült a LÁNYOKnak, mint ha még a pályán se lettek volna. De a csapat 2. gólja, amit Huszák Niki szerzett, talán kezdte átlendíteni a csapatot a holtponton.
Viszont a CSAPAT 5. gólja után, melyet emlékeim szerint Szűcs Viki szerzett már én is felszökkentem, kis híján a pályára :))), s talpra álltam, onnantól kezdve már én is állva, s teli torokból szurkoltam, s még az se tudott érdekelni, hogy a mögöttem ülők megpróbáltak leültetni.
A játékosok közül BURAI EDINÁT emelném ki, aki a csapat első gólját szerezte, s további 5-öt, ELENA KORDYUKOT a vállalkozószelleme és bombagóljai miatt, HUSZÁK NIKIT, mert most is vezéregyéniség volt, s az Ő vezényletével ált talpra a csapat, most is kifejezetten jól irányított, SZVETI GRIDNYEVÁT a gyengélkedése ellenére is, mert az ő bombavédéseire is szükség volt, hogy a csapat talpra álljon, s átvegye a vezetést, MATUS ADRIENNT, mert most is biztos kézzel dobta a 7-eseket, ezzel is kivéve a részét a gólgyártásból, s nem mellesleg Ő dobta az egyenlítő gólt, SZŰCS VIKIT, mert az Ő gólja is kellett ahhoz, hogy átlendüljön a csapat a holtponton, sőt! Habár páran ezzel talán nem értenek egyet, de BAROSS ZSUZSÁT, részben elfogultságból, mert sajnos nem ment neki úgy a játék, ahogy elvártam volna, de az Ő gólja is kellett a döntetlenhez, s 2 nagyon fontos labdát szerzett. Megjegyzem, szerintem nem érdemelt 2 percet az 1. félidő végén, mert a Vasas játékosa feldobta magát! Most látom, hogy VAKARCS KRISZTINÁT még nem is említettem, de a Halas elleni meccs után, hogy legalább 6 gólt lő - még ha talán nem is mindig sikerül Neki -, számomra már természetes. TÁPAI ANDIBAN sem kellett csalódnia az edzőnek, Ő is megdobta a maga gólját! S talán mondanom se kell még egyszer, hogy ez volt az a meccs, ahol minden gólra szükség volt. S ha már minden gólra szükség volt, FORGÁCS JUDIT is maximálisan megérdemli a gratulációt. Ahogy szerintem a csapat minden játékosa, aki pályán lehetett!
Sajnos e meccs alapján is megmutatkozott szerintem, hogy a Goli még mindig egy egyfélidős csapat nagyrészt az első félidő miatt. Viszont bebizonyították a CSAJOK, hogy akár idegenben is helyt tudnak állni. S most az se von le semmit szerintem a csapat érdekeiből, hogy "csak" egy "kieső csapat"nak titulált csapat ellen értünk el döntetlent, mert látszott a Vasason, hogy felszívták magukat, s nem egy gyenge Vasast láthattunk.
Szerintem mind a két csapat kiérdemelte és megérdemelte a döntetlent, reális eredmény született, még ha ez a Vasason nem sokat segített, viszont nekünk még szerintem nagyon jól jöhet ez az egy pont!
Játékvezetők... Róluk írjon más...
Még egy megjegyzésem lenne, amivel talán negatív érzéseket váltok ki egyesekből, de most az sem érdekel, ha meg kapom érte a megérdemelt zrikálásomat...
Most már, hogy 5 pontos előnyre tettek szert a CSAJOK a Vasassal szemben, talán megengedhetem magamnak, hogy a Vasas bennmaradásáért IS szorítsak, s egy kicsit szurkoljak nekik. CSAK és KIZÁRÓLAG addig, amíg a GOLI előttük van, de szerintem nem kell tartanom attól, hogy a Vasas valaha is megelőzi a Golit. Szóval... "Szerencsénkre" nekik se lesz könnyű a hátralévő 3 őszi forduló...
Most nézem, hogy abban a Vasas elleni meccs utáni 3 őszi fordulóban még van egy Békéscsaba elleni idegenbeli meccs. Lehet, hogy a Békéscsaba sokat erősödött tavaly óta, s az se jó ómen, hogy idegenben lesz a meccs. De azért én még nem könyvelném azt a meccset teljesen Mission:Impossible-ként. Illetve jön a Cori is... Ha partiban voltunk a Dunaferrel... S a Corit nem tartom jobbnak a Dunaferrnél (igaz, a Dunaferrt se tartom jobbnak a Corinál, de ez most lényegtelen)... Szóval csak tanulnak valamit a CSAJOK a Dunaferr elleni meccsen tapasztaltakból - bár KZS eszmei irányításával szerintem nehéz lesz -, s hozzá tesznek még 10 percnyi játékot. :))) Jah, s azért a Cori elég szépen tud szenvedni otthon is, ráadásul "kiscsapatok" ellen, lásd a Vác és a Békéscsaba elleni meccseket...
Félre értés ne essék, nem kergetem magam hiú ábrándokba, s nem azt mondtam, hogy mi vagyunk ezen meccsek esélyesei.
De ha már elkezdtem, a Fradi mellett se menjünk el szó nélkül. Egyszer már megverte Őket otthon a Derecske... Szóval ELVILEG nekünk is illene. :))) Igaz, talán pont azért fognak jobban odafigyelni a Fradi játékosai, hogy ne kövessenek el még egy olyan hibát. Viszont továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a bennmaradáshoz nem ártana 1-1 meglepetéseredmény elérése. Igaz, elismerem, nem feltétlenül ezeket a meccseket kellene megnyerni, hanem elsősorban a riválisok elleni hazait, s az idegenbeli "4pontosokat".
Az biztos, hogy sok fog múlni azon, hogy a CSAJOK milyen arcukat mutatják, illetve KZS milyen arcukat engedi mutatni nekik.
"Vasas- Goldberger avagy tényleg kiesési rangadóra készülünk?
Nehéz nem bevallani, de a jelenlegi kézilabdamezőnyben az idei évben a kiesés elkerüléséért folytatott harcban a Vasas az egyik legfőbb riválisunk. Az angyalföldiek ugyan még nem szereztek pontot, de jóval nehezebb volt a sorsolásuk, gyakorlatilag az 5 nagy csapatból már 4-en túl vannak, reális pontszerzési esélyük talán a hazai Békéscsaba elleni találkozón lehetett volna. Ugyanakkor amellett is nehéz szó nélkül elmenni, hogy ez a nagy múltú csapat ma oda jutott, hogy a 4 nagy csapat elleni találkozóra már eleve esélyt sem adtak nekik a hozzáértők (a Cornexi ellen ennek ellenére kevesen múlott a győzelmük) és egy hazai Békéscsabai találkozón sem ők voltak az esélyesek. Piros-kék fanatikusként nehéz lehet megélni, hogy mára ott tartanak, hogy „létfontosságúnak ” tartanak egy Goldberger elleni találkozót. Ez azonban legyen már a Vasas gondja, mi pedig az időközben bejelentett edzőváltás ellenére is koncentráljunk a lehető legjobban arra, hogy legyőzzük a Vasast idegenben. Sajnos csapatunk meglehetősen kétarcú, elsősorban a hazai mérkőzésein játszik meggyőzően, de bízzunk benne hogy ez ma megváltozik."
Remélem, úgy lesz, ahogy mondod, s a Vasas utáni őszi fordulókban marad KZS, s utána jön egy "sztáredző". Viszont azért Rapatynak nem örülnék, talán megérted miért. Ha szoktál járni a Vásárhely fórumába... Meg egyébként sem tartom sztáredzőnek. Az ő taktikai elképzeléseivel... Nah de lássuk, KZS mit tud. Amúgy a róla több helyen megjelent kép alapján tényleg jobban emlékeztet börtönőrre, mint kéziedzőre. :)))
Ha már Edinát egy karton negróval szerettem volna megajándékozni első meccsén, nem lehet, hogy KZS-t 1 karton recept nélküli nyugtatóval kellene? :)))))))
Már ha tényleg olyan ordibálós. (Mert amúgy nem nagyon ismerem.) Legalább a meccsen "nyugton" legyen.
Jó, tudom, a LÁNYOK csak nem kakilnak be némi kajabálástól, s ez is igaz is. De szerintem nem kellene minden egyes rossz mozdulatukért a földbe döngölni a CSAJOKat, mert attól nem lesz jobb. Veszett már el ilyesmi miatt meccs, s most nem feltétlenül a Goli történetére gondolok. Mert csak azért is bepánikol egy játékos, ami még több rossz mozdulatot szül, s elindul a lavina...
Sokat gondolkoztam milyen célja lehetett a csapatvezetésnek, hogy Kerékgyártó Zsoltot szerződteték Kovács Péter helyére. Bár nem akarok megbántani új edzőtőket, de eddigi eredményei alapján feltételezhető, hogy sem tapasztalatban, sem taktaikai felkészültségben nem említhető egy asztalon bármelyik élvonalbeli edzővel. Szerintem egyetlen érthető magyarázata van hogy ő lett a kiválasztott: 1.) kevés volt az idő (kéznél volt), 2.) az őszi szezonból hátralévő 3 meccsen (ugye a Vasason még KP vezényel) igasság szerint a pontszerzésre nincs sok remény, így lényegében mindegy, hogy ki ül a kispadra, és decemberig tudnak a helyére keresni megfelelő személyt. Az ügy igazi fricskája, hogy valszínűleg Berendi Antal ül a Tököl vezetőedzői székébe, úgyhogy ha bejön a fenti okfejtésem, akkor gondolom visszarendeződik minden (Goliból KZS vissza a Tökölhöz) és megint Berendi szívja meg. Szerintem Kiss Szilárd meg fogja kapni Rapattyi inogó székét Hódmezőn, így talán Rapattyi lehet a potenciális jelölt a Golinál. Vagy talán van valami újabb varázslat Uj Péter kalapjában és előszed valahonnan egy újabb sztáredzőt (pl. Szabó Edina?).
A fentiek ott sántitanak, és azt nem értem, hogy miért nem Ökrös Csaba lett a felnőt csapat edzője erre az időszakra, hiszen ő legalább ismeri a lányokat és az eddigi taktikát, edzésmunkát tudta volna továbbvinni. Lehet, hogy nem vállalta?
Én még mindig fel vagyok háborodva,a meccsünk után történtek miatt!Úgy látszik feljelentés hiányában megússzák a támadóitok!Sajna ez van és még a fűkoptatók vannak felháborodva!Az ember nem sz...k oda ahol eszik,így csak ti léphettek szerintem az ügyben!
A MKSZ Fegyelmi Bizottsága a szabályzat 13.§ a pontja alapján Kerékgyártó Zsolt hivatalos személy (Tököl KSK) – a játékvezető megsértése miatt – szóbeli figyelmeztetésben részesíti.
59/2004/05. (11.16.) A MKSZ Fegyelmi Bizottsága a szabályzat 13.§(a)pontja alapján Kerékgyártó Zsolt játékos (Tököl KSK.edzõ) -sportszerûtlen magatartás - szóbeli figyelmeztetésben részesíti.
Tököli nevelőtiszt irányítja az NB I-es újonc kézicsapatot
Nem sokat tétlenkedtek az Óbudai Goldberger női kézilabda-csapatának a vezetői: hétfőn kiderült, hogy Kovács Péter, az együttes edzője elfogadta a törökök ajánlatát, s október 1-től az ottani szövetség technikai igazgatója lesz, másnapra pedig már meg is találták a szakember utódját, az NB I B-ben szereplő Tököl szakvezetőjét, Kerékgyártó Zsoltot.
A péntek esti Vasas elleni idegenbeli összecsapáson még Kovács Péter irányítja a Golit, hétfőtől pedig már Kerékgyártó Zsolt veszi át a kormányrudat. Az NB I újoncának új szakmai irányítója a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát és szakedzői képesítést, majd Tökölön kezdett el dolgozni. Az ő vezetésével rakták le az ottani férficsapat alapjait, a női együttes edzőjeként a Tökölt az NB II-ből az NB I B-be vezette, a serdülőcsapattal az országos bajnokság második helyét szerezte meg, emellett pedig a Pest megyei ifjúsági válogatott kapitánya is volt. - Nagyon régen vártam már a nagy lehetőségre, hogy NB I-es együttes edzője lehessek – mondta Kerékgyártó Zsolt, aki a héten még csak kívülről figyeli a Golinál folyó szakmai munkát. – Óriási kihívás ez a számomra, nagyon bízom abban, hogy sikerül megfelelnem az elvárásoknak. A klub vezetőivel közösen az NB I-ben maradást tűztük ki célul, ami a csapat játékoskeretének ismeretében reálisnak tűnik. Érdekes, sőt kuriózum, hogy a szakember a tököli börtönben vezető nevelőtisztként dolgozik, igaz most hosszabb szabadságon van, ez tehát semmiképpen sem hátráltatja majd a munkáját a Goldbergenél. Ami pedig a tököli kapcsolatát illeti, a szakosztály-elnöki tisztét megtartja, az edzői feladatokat azonban leadja, azt ugyanis összeférhetetlennek tartja az új beosztásával. - A Ferencváros elleni mérkőzésen debütálok majd a kispadon, ezután pedig még két NB I-es mérkőzésünk lesz az idén – folytatta a szakember. – Ez sajnos nem túl sok, de az élvonalnak alkalmazkodnia kell a nemzetközi versenynaptárhoz, éppen ezért már azon dolgozom, hogy abban a két hónapban legalább edzőmérkőzéseket játszhassunk.
Exclusive Change Vasvár VSE Tököl 35:26 (18:12)
2007. május 21. 20:19:06
"MÁSODIK FÉLIDŐ Lett is nagy dobás a pályán. A bírók egymás után szórták ki a magukról megfeledkezett tökölieket, akik mintha pankráción vennének részt, úgy taglózták, tépték-zúzták hazai ellenfelüket....
Kerékgyártó András, Tököl: A szünetben bátor játékot kértem, de nem pankrációt. Egy-két játékosomat elragadta e hév. Örülök, hogy komolyabb sérülés nélkül fejeződött be a találkozó."