Keresés

Részletes keresés

Doktor Toka Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20376

Nos, én is sok szerencsét kívánok a szintezéshez. Azt azért tudnod kell, hogy nincs olyan, hogy "gempelők". Csak "gank"-elők és "camp"-elők vannak. :) 1. Gank (ejtsd: genk) - akik unfair helyzetben agyoncsapják a másik oldal játékosait. Pl. kisebb szintű, mobokat öl, többen egy ellen, stb. Legjobb ellenszer: nagyobb szintű barátokat hívni segítségnek. 2. Camp (ejtsd.: kemp) - akik többször egymás után genkelnek úgy, hogy ráülnek a másik játékos hullájára és megvárják míg feléled, majd újra megölik. Legjobb ellenszer: kiloggolni 5 percre. :)

Leírhatnád, hogy mennyire tudsz angolul és akkor lehet, hogy tudnék még valamiben segíteni...

Előzmény: KagNaru (20374)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20375
nezd en az elso karimat 2005-ben levelupoltam fel, egy huntert. a hunter regen is imba volt soloban, gyk. 3 szinttel magasabb mobokat minden tovabbi nelkul oltem, 1-2 szinttel magasabb eliteket is oltem, velem egy szintubol 3-4 siman megvolt (na jo 4 az mar egy kis kuzdes).

ezekutan barmilyen mas szolo classal szintezni szopo. Akinek nem volt huntere nem tudhatja.... a masodik karimat 45ig birtam ideggel (mage). van par classom 20-30 korul de mindig megunom. tobb mint ket es fel eve jatszom de csak egy 70-es karim van, es mint irtam a masodik legmagasabb 45-os. pedig kocka vayok en is, igaz mar nem annyira mint regen (Zka tanusithatja).

H.

Előzmény: Törölt nick (20368)
KagNaru Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20374
Amit eddig én tapasztaltam, hogy ha kell, akkor mindig van segítség, akár quest-ben, akár másban, magyar és nem magyar is. Amikor Sranglethorn Vale-ben állandóan kinyírtak kb. három-négyőnket, egy idő után került elő magas lvl-ű játékos, aki megvárta míg feltöltődünk és elmegyünk másfelé. (viszont az jellemző, hogy a gempelők mindig magyarok voltak eddig :(, és bár csak kis százalékát teszik ki ők az összes magyar játékosnak, megértem, hogy úgy általában nem túlzottan kedvelik a magyarokat)
Amit sajnálok, az tényleg csak az, hogy ezek soha nem a guildtársak (mármint az együtt questelők), úgyhogy még csak esélyem sincs, hogy tényleg összeismerkedjek velük. Amióta bent vagyok, csak egyszer akartak tőlem valamit: lenyúlni 20 aranyra :S. De ez csak egyszer volt és az illető már nincs is azóta guildben :).
Én most még tökéletesen élvezem amúgy a feladatosdit, valszeg azért, mert még minden új (kb. minden új helyen megbámulom még a tájat is) és jó rájönni dolgokra és nem zavar az sem, hogy egyedül vagyok. Van is elég feladat, sokszor annyi, hogy némelyik már be is zöldül mire odaérek, hogy csináljam. Pénz viszont komolyabb mennyiség most először maradt meg páros szint lépése után :) (jó, hogy a Felsteed ingyenes volt)
A Looking for group-ot már néztem, de még nem használtam, mert mások kerestek engem meg, de kipróbálom lassan én is.

Kösz a segítséget minden oldalról! :)
Evil of Malahide Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20373

Hali

ha elfogadsz alli oldalrol erkezo tanacsot :)))

folyamatosan hasznaljad a Looking for Group "berendezest"

a kepernyod aljan-kozepen egy zoldes szem jellegu szimbolum lesz az, ha nem ismerned. rakattintva be tudsz jelolni olyan instat ahova mennel, aztan szerencse kerdese milyen hamar kapsz csapatot, hetvegen nagyon porog altalaban, het kozben valtozo

minel elobb kezdesz el instazni annal jobb lesz neked, ket-harom okbol is:

- egyreszt az instakban szep dolgokat dobnak a mobok, egy filler (copper he-he) koltes nelkul jo (kek, helyenkent lila) cuccokhoz juthatsz

- megismersz a szinteden levo karikat,es eselyed van hozzacsapodni szintezo csapatokhoz esetleg hosszabb tavra is

-70re erve mar nagyjabol tisztaban leszel a kasztodnak megfelelo taktikakkal, igy ha komolyabb guildbe atjelentkezel, nem fognak kirohogni/elhajtani egy probarun utan

arrol nem beszelve hogy ha szintednek megfelelo instakat tolsz, az XP is joval gyorsabban jon mintha szoloban szenvedsz a questekkel

soxerencset :P

Előzmény: KagNaru (20362)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20372
Nem írtam, hogy horda oldal.
Nem sokadik alt.
Guild támogatás nélkül
Nem utaltam a kicsinek pénzt

Kéremkapcsojjaki
Előzmény: sonaj_ (20371)
sonaj_ Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20371

2-en is írtátok milyen király a BS horda oldalon szintezni a sokadik alttal (biztos guild háttérrel, rengeteg szintezési tapasztalattal, a main karakter jelentős anyagi támogatásával, stb.)
Ebből Kag-ra csak a BS horda oldal áll...
Szóval ha már így biztatjátok, akkor azt is leírhatnátok, hogy melyik guild(ek)be jelentkezzen, ha már a jelenlegi guildje nem különösebben segíti.

"Az, hogy nincs senki a szinted környékén, az nem meglepő, mindenhol így lesz."
OK, ez félreérthető így. Bármelyik guild-be is kerülsz, a szintednek megfelelő játékost nem sokat fogsz látni, mindenki rohan, hogy minnél előbb 70 legyen.
Egy adott terület nyilván nem üres, lesznek rajta jórészt szintező alt karakterek, akik vagy segítenek egy newbie-nak, vagy nem...

70 alatt amúgy van élet, elég csak pl. a Barrens vagy a trade chat-et olvasni :)

Előzmény: petreczadam (20366)
Zka Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20370
Hatodik 70es után nem tudom nem szenvedésként értékelni a levelupot.

Itt Arathoron a 60 alatti PUGok 80%-a totálisan retardált emberekkel volt tele, értelmes játékot ott nem lehetett tanulni, még ha az instákat be is fejeztük. (Kb lvl 40ig úgyahogy le lehet zergelni mindent, utána viszont már tényleg kelleni kezd egy dedikált tank meg healer)

Szóval amikor a lvl 3X-es guildes csapatban kirakok wipe során egy DI-t a palámmal az egyik druidra h majd reseljen, de nem tud mert nincs nála makk, akkor mit várjak a PUGoktól? :D
Előzmény: Törölt nick (20368)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20369
Egyetértek. a BS-en rengeteg kiskari fejlődik. Nekem sem volt gondom a palával, bár még csak 30-as.
Előzmény: petreczadam (20366)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20367
nincs is...70 alatt szenvedes van a lvl upert. komoly jatek nincs 70 alatt.
Előzmény: Törölt nick (20365)
petreczadam Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20366
Ez a nincs a szinteden 70ig senki azért elég erős
Én mostanában vittem fel egy priestet(kb 1 hónapja 70es) és minden instára találtam groupot 15-20percen belül, ahova volt questem. A group questekkel sem volt gond, mert mindig voltak elegen az adott területen. Sőt egy csomó karaktert viszontláttam instákból, group questekből, sok helyen, akik olyan sebességgel fejlődtek, mint én.
Főleg bloodscalpon könnyebb lesz neki, mert sokszor használhatja majd az magyart is.

Szóval azért ez, hoyg senki nincs 70 alatt, csak te, egyáltalán nem igaz.
Előzmény: sonaj_ (20363)
KagNaru Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20364
Na ehhez már jól jött az Underwater breath +300% :)

Hát az szinte biztos, hogy addigra nem lesz lvl70, főleg, hogy már itt van a WotLK a nyakunkon.

A guild elhagyása (legalábbis ezé, ahol vagyok) nem hiszem, hogy megráz majd bárkit is. Nap mint nap tűnnek el emberek onnan, van aki csöndben, van aki búcsúlevéllel. A gchaten meg megy a beszéd arról, hogy milyen jó lesz majd játszani a megjelenő WarHammerral.
Van, aki már a karakterét is eladta :S.
Viszont addig, amíg nincs más biztos, felesleges ugrálnom...gondolom én. :)

Azon azért nem lepődtem meg, hogy a guildlistán nem találtam meg a "Hungarian Horde Killers" prominens társaságát :).
Előzmény: sonaj_ (20363)
sonaj_ Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20363

Itt egy újabb adag nyakonöntés:

Az, hogy nincs senki a szinted környékén, az nem meglepő, mindenhol így lesz. 70-ig szinte egyedül kell felhúznod a karaktert, esetleg ha látod, hogy a környékeden valaki ugyanazt a küldetést csinálja, akkor hívhatod partyba. Ha van guilded, akkor ha megszánnak, 1-2x áthúznak majd 1-1 instán, segítenek group küldetésekben, kapsz tanácsokat, de kb ennyi.

70-re érve lesz egy szamárlétra, amit meg kell mászni. Karazhant semmiképpen nem hagyhatod ki, onnan lesz az első érdemleges epic gear-ed, ott fogod megtanulni, hogy van taktika is, ott fogod begyakorolni, hogy a skilljeid mire is valók.

Kara/badge gear és tapasztalat nélkül nem sok esélyed lesz 25 fős instákat járó guildekbe bekerülni.

Semmiképpen ne csinálj egy új guildet, így látatlanban tudom mondani, hogy még olyan guildet sem fogsz tudni összerakni, mint a jelenlegi guilded. Minden guild egy több fős mag köré épül. Egy kezdő játékos köré nem fognak összegyűlni tapasztalt meghatározó játékosok.

Guildváltáshoz annyit, hogy nagyon diszkréten, csendben csináld.

Nézdd meg pl. a http://hujutsu.magicore.info/ oldalt, ahol ott láthat a legtöbb magyar guild. Itt láthatod, hogy melyik BS-es guild éppen milyen szinten tart. Erről az oldalról vannak linkek a guildek honlapjaihoz, nézegesd a BS-es honlapokat, megtudhatod melyik guildbe milyen kasztokat keresnek éppen. Bár ez téged annyira nem érint, mert nem vagy 70 és nem is vagy rendesen felöltözve.

Az kinézett guildek vezetőinél, officereinél érdemes próbálkozni whisper-ben. Ha éppen lesz kedvük/idejük, akkor elárulják neked, hogy mi kell ahhoz, hogy csatlakozhass hozzájuk, esett melyik guildnél érdemes próbálkoznod.

Ne legyenek illúzióid, ha kezdőként a kiegészítőig el tudsz jutni Karán túlra, akkor már jól jártál.

Előzmény: KagNaru (20362)
KagNaru Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20362
Heló!

Ööö...kezdem az elején.
Bloodscalp, lvl42 ud warlock, szóval ez az egész armor set dolog messzebb van tőlem mint Makótól Jeruzsálem. Puszta kíváncsiságból kérdeztem a dolgot, mert a topic-ot olvasva úgy tűnt, hogy itt segítőkészek az emberek ha normálisan kérdeznek tőlük és válaszolnak is (ez be is jött :)), ráadásul nem küldözgetnek altopicokba, hogy nem itt kell feltenni a kérdést, menjek máshova, itt kb. mindenről szó van.
Ezért is kezdtem még a játék előtt azzal, hogy amennyi időm volt, itt olvasgattam hozzászólásokat, kezdve az elejétől és vele párhuzamosan persze a frisseket is.
Baromi sok dolog van még mindig amit nem tudok, úgyhogy ahogy tudom, próbálom szerezni az infókat.
Guildem már van ugyan, de azt hiszem nem sokra fogok velük menni. Ez nem a tagok hibája, csak az a gond, hogy sok benne az olyan 70-es, akinek az altja (vagy akár a második altja) szintén tag, ami azt jelenti, hogy valójában felénél kevesebb embert jelent az 50 fő és ez is csökken (ez elég kevés 25 fős instákhoz :)). Ráadásul mindenki inkább csak arénázik a 70-essel (szerintem nem is nagyon voltak semmi komoly helyen még együtt), nincs senki aktív az én szintem közelében. Szóval marad a szóló, alkalmi partnerekkel, esetleg én is segítek ki másokat, ha tudok.

"de ahol a D1-D2, T1-T3-at be lehetne gyűjteni, oda már nem járnak az emberek, így neked sem fog esni"- no igen, ez van, ha az ember olyanba kezd, amit mások régen csinálnak és így bizonyos dolgok túlhaladottak. Nekem mondjuk kezdőként lenne kedvem ilyen helyekre is bemenni (függetlenül bármilyen cucctól), hiszen különben soha nem is látom őket :(. De ez van.
Talán, ha nagy leszek, majd csinálok saját céhet, ahova olyanokat keresek, akik szintén kezdők és lenne kedvük mindent végigcsinálni :D. (Persze jöhetnek olyanok is, akik újra akarják élni a kezdeteket:))

...és persze köszönöm a tanácsokat!

Üdv
Előzmény: sonaj_ (20359)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20361
Szegény, most nyakonöntötted egy csomó infóval, rövidítéssel.

KagNaru nyugodtan kérdezz vissza, akár szavanként is, ha nem értesz valamit :-)
Előzmény: sonaj_ (20359)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20360
Tegnap a két parazitázó mágusunk nem teljesen volt a helyzet magaslatán, az egyiket húztuk is, és majdnem több healt nyeltek a konstans parazita miatt, mint a maintank... végül is kezelhető volt, bár párszor megállt bennem az ütő.
Előzmény: Deashi Barai (20358)
sonaj_ Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20359
Kagnaru:
Elég kevés info az, hogy másfél hónapja kezdtél wow-ozni. Ebből csak annyi derül ki, hogy kezdő vagy.
Nem tudni melyik szerveren, milyen karakterrel, milyen szinten állsz. Nem tudni van-e már guild-ed, van-e haverod, aki szintén wow-ozik, vagy teljesen egyedül tolod. Nem tudni mennyire gondolod komolyan a játékot, mikor és mennyit időt töltesz vele, és hogy ez 09.01-től hogy fog megváltozni :) stb...
Az első elérhető T neked a T4 lesz.
T1-T3-mal ne foglalkozz, mert azok 60-as szintre lettek tervezve, és hát "Outland-en az első mob-ból jobb esik" :) Ez persze nem annyira igaz, de ahol a D1-D2, T1-T3-at be lehetne gyűjteni, oda már nem járnak az emberek, így neked sem fog esni.
A T4-hez előbb érj fel 70-re, a fejlődés során kiesett quest reward-ok és szimpla drop-ok elegendőek a lvl 70 eléréshez.
Kell, hogy legyen guilded, legalább olyan, akik minden héten kitakarítják Karazhan-t. Olyan guild-be ne menj, akik még nem járnak Karazhan-nál sem, vagy nem tudják végigvinni. Olyan guildbe meg kicsi az esélyed bejutni, akik BT-t, Hyjal-t, SWP-t járják.
Ez a guild lesz a kulcsa a további fejlődésednek.
Arra ne számíts, hogy minden "ingyen" a nyakadba fog hullani. Sok türelem és sok tanulás kell...
Előzmény: KagNaru (20333)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20358
Jaja. De végül legyűrtük, ott, a pici rácson, jól. :-)))
Előzmény: Chaina (20356)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20357
Ja egyébként a parazitákhoz... tegnap valahol P3 környékén healelem a maintankot ugye, mikor a látómezőm jobb oldalán bekúszik egy "parazita" a képbe.. heveny stroke után kiderül, hogy a spap petje volt persze .. nagyon röhögtünk :-)
Előzmény: Chaina (20356)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20356
Ööö P2-ben? Az még az utolsó P1-es parazita ugye? Ha úgy alakul, hogy pont phaseváltásnál még kaptok egyet azt a szokásos helyén villámgyorsan le kell rámolni, mert az igen csúnya ha elszabadulnak :-)

Az egyik parazitakezelő mágus ki van jelölve arra, hogy bemondja ventrin ki kap parazitát, a népség hajlamos bebambulni és a fight végéig a legnagyobb bajt tudják okozni.
Előzmény: Deashi Barai (20354)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20355
Na, ez most jutnák el én is vagy jutnánk el mi is akart lenni?
Előzmény: Deashi Barai (20354)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20354
Ej, jutnánk el oda én is. A tegnapi nap erős visszaesés volt tapasztalható. Cserébe megtapasztaltuk pl. a P2-ben a "valaki parazitát hozott középre bazmeg" című kedélyes népi játékot :-)
Előzmény: Chaina (20351)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20353
Előzmény: Chaina (20351)
Minimooger Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20352
inkább a D2
Előzmény: KagNaru (20344)
Chaina Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20351
Valami csoda folytán 2 héttel a mainhand után kidobta az offhandet is Illidan, úgyhogy van már dual Azzinothos rugónk :-) Kép később, mert a tegnap hirtelenjében felrakott shot a kepfeltoltes.hu -n volt, az meg most nem megy.

Sőt, hogy fokozzuk a caster fejest is sikerült először kidobnia, mióta ütjük.
Lord Sage Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20350
a T0,5 -höz való Stonescale Oil meg ilyesmi ott van a bankomban azóta is, akkor még durva pénz volt, inkább leálltam az áttranszformálással, ráadásul addigra már jött a T1 :)
Előzmény: uncas (20349)
uncas Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20349
Haha. Valóban sokat szenvedtem, de meglett még BC elött. És át is van alakítva Feralheart-ra! :) Legjobb. :D
Előzmény: Deashi Barai (20337)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20348

attol fugg mit akarsz? PVE, PVP?

PVE-ben a szetek nelkul eleg jol el lehet lenni mivel a legtobbnek a szetbonusza ertelmetelen es/vagy hasznalhatatlan. hunter szettekrol tudok nyialtkozni, t6 alatt nem nagyon van ertelme a szetbonusznak. Mivel a szett itemeken kivul si esnek jo cuccok, felesleges csak a szettre gyurni..

H.

Előzmény: KagNaru (20345)
Deashi Barai Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20347
T4 alatt nem tudsz illetve nem éri meg szetteket gyűjteni. Innentől felfelé szerintem - általánosságban kijelenthető - hogy ha nem is szetteket, de ezek egyes darabjait érdemes összeszedni. Bár inkább a PVP szett manapság, amit megéri összekapni, PVE re gemelve és enhantolva. Talán az a belépő szint.
Előzmény: KagNaru (20345)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20346

jogos...

H.

Előzmény: uncas (20336)
KagNaru Creative Commons License 2008.08.21 0 0 20345
Egyébként alacsonyabb szintű set-ek nélkül van esélye a karakternek magasabb szintű set-et adó boss-oknál? Vagy sima cuccban hamarjában bekerül az ember a levesbe?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!