Keresés

Részletes keresés

otterlo Creative Commons License 2006.10.18 0 0 4630
"Értem, akkor ezek szerint még mindig várunk a hivatalos indoklásra.

Immár 6. napja nem tudjuk, hogy mi volt az a különösen indokolt eset, ami miatt az érdi Közgyűlés 2 tanácsnokot választott."

Jakab Béla a maga részéről a ma esti 4szemköztben indokolja meg a tanácsnoki poszt(ja) létrehozását és a megbízás elfogadását. Az Érdi TV a Híradó után, 19:10 (vagy 19:15?) órai kezdettel adja, majd később (talán 10 óra után?) megismétli.

Előzmény: T9 (4589)
érdi barack Creative Commons License 2006.10.18 0 0 4629
T. Mészáros blogján olvasható:

"Érdnek valahogy eddig nem volt szerencséje: a rendszerváltás után elég sűrűn fordult elő, hogy a polgármester és az országgyűlési képviselő nem volt beszélőviszonyban. Ennek persze mindig a város látta a kárát!

Ezen változtatni akarok: a magam részéről egy kiegyensúlyozott, jó munkakapcsolatra fogok törekedni Jánosi György MSZP-s országgyűlési képviselővel."

http://t-meszaros.hu/index.php?option=full&id=44
T9 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 4628

Az 500 ezer Ft-os pályázatokat nem az EU-ban osztják... Ezek általában minisztériumi vagy alapítványi pályázatok, aminek megpályázása természetesen inkább fáradságba kerül, mint pénzbe, hiszen ezekhez tényleg nem kell szakértő.

Abban igazad van, hogy kell egy felelős, aki figyeli a pályázatokat, de én másik oldalról közelíteném meg a dolgokat: kell egy, két, sok ötlet, terv, koncepció, amit meg szeretnénk valósítani és ehhez keresünk forrásokat. Ebből lesznek a jó, életszerű, hasznos dolgok, nem fordítva.

A pályázatoknál egyébként van egy szűk keresztmetszet: a saját forrás biztosítása, ami Érd sanyarú költségvetési helyzetében sajnos fokozottabban jelent problémát. Bár a saját erőt is meg lehet szerezni pályázati forrásból, il. hitelből, de ez is egy külön pályázatot jelent.

Ajánlom figyelmedbe a Klubrádió Nagypálya c. műsorát hétfőnként fél 1-kor, sok csupa eredményes pályázatról lehet benne hallani.

Előzmény: jevelley (4626)
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4627
bocsánat: lutri
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4626
Azzal én is tisztában vagyok, hogy árnyalt ez a dolog, és nem lehet mindent házilag elkészíteni. Ezt nem is mondtam, DE a pályázatok 70 -80 %-a nem ilyen. Azok bizony csak űrlap kitöltés és semmi más. (tölts le egy párat az EU valamelyik kijelölt honlapjáról, bármilyen témában és leellenőrizheted magad is). Én azt mondtam, hogy ahhoz, hogy MINDET megpályázzák nem kell mindig nagy pénzeket fordítani külső cég díjazására.
Azt megtehetik az igazán nagy pályázatok (több száz milliós) esetében. (Egyébként a projekt költség is a pályázati pénzből van, azért mert adják, lehet azt még másra is költeni) Én a hangsúlyt a pályázásra (minden helyen ahol csak lehet, hadd jöjjön az a sült galamb…ha 500 eFt a támogat akkor is) és a nyert támogatás befordításának maximális biztosítására fektettem.

A Bajai informatikai pályázatot (390 millió Ft) a T-Systems (szakmai céggel készített pályázat) formai hiba miatt bukta el és dobták vissza. Van példa mind a két lehetőségre.

Kell egy felelős a pályázatok folyamatos pásztázására minden fórumon, a kijelölt anyagokat el kell juttatni az illetékesekhez majd pedig döntés a részvételről. Ne egy ember („majd én elintézem régen ott dolgoztam”) hirtelen jött ötletéből jöjjön az egész és az eredmény mert akkor az csak rutli.
T9 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4625

Vitatkoznék Veled. Egyrészt: a pályázatírás egy szakma. Rengeteg pályázati lehetőség van, és csak ha valaki teljesen átlátja ezeknek a hálózatát akkor képes egy pályázathoz a legtöbb támogatást megszerezni. Nem mindegy, hogy 40 v. 80%-ot kapsz ugyanis. Másodszor: a pályázatíró cég honoráriumát a komolyabb pályázatoknál a projektköltségben elismerik, tehát neked ingyen van. Harmadszor: amíg Te az utánajárással, űrlapkitöltéssel foglalkozol, nem a saját szakmádat űzöd, a cégedben pedig jobban hasznosulna ez (feltéve, hogy van munkája a cégnek, amin dolgozhatsz). Negyedszer: nem egy pályázat bukásáról hallottam fatális formai hiba miatt, mert saját maga készítette a cég a pályázatot, szakcéggel ez nem fordulhat elő.

Előzmény: jevelley (4617)
T9 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4624

Saját fülemmel hallottam, amint a volt polgármester kifejtette, hogy ábránd abban bízni, hogy a pályázatok segíteni fognak a város fejlődésében, saját erőből kell mindent megoldani és nem várni a sültgalambra (értsd: pályázati pénzek). (Elég régen volt, nem szószerinti idézet.)

Remélem, ez a szemlélet nem jellemző a jelenlegi vezetésre, és tényleg színvonalas pályázatok születnek, amelyek eredményesek is lesznek.

Előzmény: kiscowboy (4610)
T9 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4623
légyszí, légyszí, légyszí
Előzmény: donfülig (4608)
vargailles Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4622
Én is gyakran azon kapom magam, hogy engem, aki nem vagyok döntéshozó pozicióban, jobban érdekel, mint akinek dolga lenne ... mert azok éppen egymás pozicióival vannak elfoglalva. Nem érdi sajátosság.

:((
otterlo Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4621
Ismét egyetértünk. Erre is utaltam a 4615. hsz. végén.
Előzmény: jevelley (4619)
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4620
A cégünknek idén a legnagyobb bevétel forrása volt az, hogy mentünk takarítani és rendbe rakni a nagy multik után az önkormányzati rendszereket. Persze tört részéért mint amit azok bevételeztek. Jövőre pedig 3 ilyen nagy önkormányzati megrendelésünk van már. És mind nyert pályázaton úsztatták el a dolgokat…
Mint üzletember ennek persze örülök, de mint állampolgár a „bicska kinyílik a zsebemben”!
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4619
Egyébként én a legérzékenyebb pontnak inkább a megnyert pályázat összeg „kivitelezőinek” kiválasztását tartom. Ha kell fel tudok sorolni egy pár nagyon hasznos (negatív) példát az országból ahol is nagy összegű pályázatokat adtak ki nyertes cégeknek akik nem végeztek a munkákkal majd a követelésekkor az alvállalkozókra mutogatva elfordultak az önkormányzattól több száz millió forinttal a zsebükben.
otterlo Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4618
Egyetértünk: a nyerési arányotok nagyon jó, a pályázatírás pedig valóban túl van misztifikálva. Szerintem sem kell feltétlenül drágán külsőztetni, de azért érteni kell hozzá, és jól meg kell tudni írni. Nem baj, ha van az önkormányzatnál erre alkalmas szakember.
Előzmény: jevelley (4617)
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4617
A pályázat írás egy kicsit túl van misztifikálva. Óriási összegeket fektetnek be önkormányzatok pályázat író cégekbe azon indok miatt, hogy „mi nem értünk hozzá, ezért van szükség egy szakemberre”.
Tapasztalatból mondom, (510 önkormányzattal állunk kapcsolatban) ezek a pályázatok legtöbbje űrlapok és kérdőívek kitöltésére korlátozódik. Ez természetes is hiszen az elbíráláskor nem tudnak novellákkal foglalkozni, azokat értékelni.
A leírás részeket pedig a hivatal adott szakembereinek kéne tudnia megcsinálni.
Példa: a mi cégünk 3 év alatt 12 pályázatot adott be. Ebből 4-et meg is nyert. Szerintünk ez egy nagyon jó arány. Ezekhez nem vettünk igénybe külsős szakembert.

Amennyiben mégis külsős pályázatírót alkalmaznék az KIZÁROLAG sikerdíjjal tenném, amit ÉN szabok meg és nem havi díjazásért.
otterlo Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4616
Nincs itt szó semmilyen rágalomról. Azt bizonygatta konkrét ügyben, hogy tilos a versenyeztetés. Tény, hogy nem is volt versenyeztetés. Tény, hogy utóbb ezt a Képviselő-testület is törvénysértőnek minősítette (egyhangú döntéssel), és pályázatot írt ki. Tény, hogy a pályázat eredményeként több száz millióval magasabb árat lehetett elérni. Hol itt a rágalom?
Előzmény: n0ri (4604)
otterlo Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4615

Igen, igazad van! Ez az "egyszerű", de elengedhetetlen része a dolognak.

Az eredményességhez azonban a bonyolultabb részét is meg kell oldani: jó, szakszerű pályázatokat kell kidolgozni és benyújtani (ez pedig már munka és szakértelem kérdése).

És akkor még nem is beszéltem a 3. fontos részről, a jó kapcsolatrendszer, hatékony lobbizás szerepéről.

Ha meg bejön az Úristen, győztünk eset, akkor jön a java: meg is kell tudni valósítani, itt meg aztán végképp kevés a jószándék!

Előzmény: jevelley (4614)
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4614
Egyszerűen MEG KELL pályázni minden pályázatot amire csak lehetőség van. Nem szabad egy lehetőséget sem veszni hagyni a támogatások megszerzésében.
otterlo Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4613
Engem is inkább a jövő érdekel. Az, hogy milyen változás következik be ezen a téren - szükség is van rá! Az Érdi Kerekasztal meg is adta az irányt. Két hét még kevés idő arra, hogy véleményt alkossak - csak bizakodhatom és figyelhetek.
Előzmény: kis.márta (4611)
jevelley Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4612
Csak a tények kedvéért (nem akarok senki oldalára állni) de amig én ott voltam 3 informatikai pályázatot készítettem személyesen és nyertünk is meg. Többek között a Rendelőintézetnek átadott informatikai eszközöket. (persze D.B adta át, a közelébe se mehettünk...)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4611

nos, úgy látom, rajtad kívül mást nem igazán érdekel, hogy hol is tart Érd a pályázatok terén és mit kellene tenni az elkövetkezőkben e téren

Az ÉKA-dokumentumban olvasható.

Arra kíváncsi lennék, hogy valójában hány pályázat készült el, ami nem volt nyerő, mert a listán csak a nyertesek szerepelnek.

kiscowboy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4610
nos, úgy látom, rajtad kívül mást nem igazán érdekel, hogy hol is tart Érd a pályázatok terén és mit kellene tenni az elkövetkezőkben e téren

annál "fontosabb" témák is akadnak, úgymint: ki milyen bizottságban van, honnan maradt ki és hogyan akarja kicsinálni az éppen aktuális ellenfelét :(
Előzmény: vargailles (4605)
donfülig Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4609
 Mesélj még, kérlek!!!
Előzmény: kígyószisz (4607)
donfülig Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4608
 Fontos?
Előzmény: T9 (4600)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4607
Megszakad a szívem!
Nevezzük nevén a gyereket: elsősorban az étv-ügy miatt váltották le és tökmindegy, ki és mit mondott erről, igaza volt.
Felhívom a figyelmed, hogy annak korántsincs vége,sőt.
Amúgy a múltkorában társalogtam erről olyan szocikkal, akiket egészen biztosan nem ismersz (magánjellegű megbeszélés volt), s ott is felmerült ez, mint teljesen elítélendő és várhatóan bukó ügy. Mindenki tud róla, aki él és mozog.
Ehhez akarjátok a neveteket adni?
Előzmény: n0ri (4604)
kuchen Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4606
Győző helyett, utólagos engedelmével és szabadon. Kit kéne néven nevevezni? T9-et? Az ki a fene?
Előzmény: T9 (4597)
vargailles Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4605
Döbbenetes. Felhalmoztak vagy 9 milliárd forint adósságot, s csak 0,5 milliárdot nyertek pályázaton (aminek a fele sem lett kifizetve !?).

Másként szólva: egyetlen egy nyertes pályázat? (Cegléd 6, Csemő 3, Alsónémedi 7). Legalább Budaörsöt valamiben megelőztük (1 pályázat = 715 Ft/fő)

Nem is tudom mit mondjak. Lehangoló.
Előzmény: kiscowboy (4602)
n0ri Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4604
Miből gondolod, hogy tudod, miért váltották le? Sajnos, az említett úr rágalmazásainak ebben igen nagy szerepe volt, meg bizonyos, igen ambíciózus egyedeknek is, akik boldogan hittek neki.
Előzmény: kígyószisz (4599)
deres szádorgó Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4603

Érd eszerint egyszem pályázatot nyert, amelyet a hírek szerint Csőzik eleve levajazott az elbíráló SZDSZ-es tárcával.

Előzmény: kiscowboy (4602)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4602
Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatain elnyert európai uniós támogatások

A legtöbb pályázatot a főváros után Pécs és Miskolc nyújtotta be, az első tíz legtöbb támogatást elnyert önkormányzat között viszont szerepel Gárdony, Cegléd, Nyíregyháza, Debrecen, Hatvan, Gyula és Szolnok városa is. A legtöbb uniós támogatást elnyert önkormányzat több mint 8 milliárd forintot fordíthatott, illetve fordíthat fejlesztésre, de az egy önkormányzatra jutó legalacsonyabb támogatási összeg is meghaladja az 1,3 millió forintot.

Gárdony: 5,8 milliárd (716,5 e Ft/lakos)
Cegléd: 4,8 milliárd ( 127,3 e Ft/lakos)
Nyíregyháza 4,2 milliárd (36,3 e Ft/lakos)
Debrecen 3,8 milliárd (18,7 e Ft/lakos)
Hatvan 3,7 milliárd (167,2 e Ft/lakos)
Gyula 3,3 milliárd (125,4 e Ft/lakos)
Szolnok 3,2 milliárd (42,7 e Ft/lakos)

Érd: 0,54 milliárd (9 e Ft/lakos)

szerintem erről lenne jó beszélgetni, mert ez az előttünk levő megoldandó feladat
Jalmi11 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 4601
Álmodjál csak Döcsával kapcsolatban, csak nehogy máshová menjen a segítőivel együtt...

Murvával lehet, de jártál már kőporos utcában?
Előzmény: gizike (4594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!