Ha, és a tömítéssel együtt cserélték-e a gyertyák körüli gyűrüket? Mivel az csak a gyári készletben van benne. Nagy valószínűséggel nem gyári tömítés került bele.
Nekem sajnos egy kissé hosszabb német pályázás után jött elő, azóta kb 2 év / 25000 km megtétele után ismét engedni kezd az olaj a 4. gyertya felé. Gyanítom, hogy sikerült megvetemíteni a műanyag szelepfedelet. :P
Az enyémből (sedan) leszedték a platinum felniket, kaptam hozzá négy kukázott kereket, kiszedték a pótkereket, emelőt meg azt a habosított műanyag betétet is.
Apropó nincs valakinek olyan pótkerék mellé való műanyag elem eladó ?
De "szerencsére" a rádió rossz volt és azt nem szedte ki....
Csakhogy ez nem platinum( ami kellene platinum felszereltséghez:fűtőtt szélvédő,esőszenzor,sebességfüggő szervokormány,tempomat) hanem Elite ACC,miért van 2 számmal kisebb akkumulátor benn?
nem azt fogja dobni hanem a p0300 at ami viszont sok mindentől lehet csak sajnos sok"szerelő" rámondja a gyújtáshibát amikor az esetek 90% ban más a hiba
nem jellemző az olajfogyasztás ezekre a motorokra nem jellemző ha fogy lehet egy gyengébb minőségű/hamis olajtól..
Check engine lámpa van a rángatás mellé? Mert annélkül tényleg rá kell dugni a diagot és akkor látni, amikor előhozza. Másképp csak sok és téves tipp lenne. Elsőre azt mondom, nézd meg a 3. és 4. gyertyát, nem áll-e az olajban. 10-es kulccsal lekapod a motorburkolatot, a jobb oldali két gyertya 3. és 4. Pipa lehúz, ha olajos a pipa, a gyertyára ránézve van olaj, akkor megvan a hiba. Második gondolatom: gyertyakábel csere; kihagyogat a gyújtás, mert öregek a kábelek, nálam is megtörtént egyik napról a másikra.
105000 futott km-el nem eszi az olajat az én 1,6-om. Nem jellemző az olajfogyás. Viszont jellemzően ereszteni szokott egy idő után a szelepfedél tömítés- lásd fent. Akkor ott el is folyhat akár sok olaj - azért az 1 liter picit sok, lehet nem is volt maximumon, vagy meleg motornál töltöttél rá.
Sziasztok! 11 éves 1,6-as Lacettim van, 190 ezret mentem vele kevés hibával. Mostanában kiszámíthatatlan időközökben finoman rángatni kezd, pl. 2-esben 3-4ezer közt, meg 3-asban kb 50-es tempónál. Csak, ha finoman gázt adok, akkor jön elő ez. Már két szerelő látta, mindig az van, hogy hozzam vissza, ha kijön a hiba, de pont amikor a szaki beül, nem rángat. M lehet ez?
Pluszba elkezdte enni az olajat. Utolsó csere óta mentem városban 2000 kmet, és egy litert bele kellett tölteném. Nem folyik, nem látom füstölni - talán csak ha áll az autó. Ez nem normális, ugye?
A hang lehet valamelyik szíjfeszítő. A vezérlést 60e km/4 év ajánlott cserélni, vízpumpástól. A hang jöhet a hosszbordás szíj feszítőjétől is. Meg kell mutatni szerelőnek.
A generátor töltése természetes, hogy leesik a fordulat csökkenésével. Ha engeded fel a kuplungot, gázt kell adni többnyire, hogy maradjon a fordulat.
Hidegen mindig picit bemelegiteni nehogy menjél vele amig csinálja !
Ha nem hagyja abba, akkor ki kell szedni a megszorult hidrotőkét és kitisztitani, mert berágódhat a hengerfej és megeheti a vezérműtengelyt is (opelnél is tipushiba)
Köszönöm a gyors válaszokat !!! Még annyi kérdésem lenne mert nem nagyon ismerem még ezt az autót ,de nagyon szeretem, hogy a vezérlésnél ilyen hugyugyu hugyugyu hangot halok ott olyannak kell lenni-e!! Előre is bocs a hülye kérdésekért , de jobb olyanoktól tudni akik már rég óta Chevrolet tulajdonosok !!! És még annyi lenne ,hogy mennyi a normális alapjárata a kocsinak ?És az amúgy normális még ha engedem fel a kuplungot akkor a világítás kicsit elhalványodik azután rendesen világít !!! Köszönöm a válaszokat előre is!!!