Keresés

Részletes keresés

kalapax Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2572

Féljük az Urat, tiszteljük az Urat, imádjuk az Urat.

Apage satanas !! Úúúúútálkozunk az eretnekektőőőől.

Előzmény: azemberfia (2569)
azemberfia Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2571

Mind azok akik nem hisznek vala, a pásztorokkal együtt fognak a tűzben égni, mert az ő lelkütek már nem lehet szeretettel, és jócselekedetekkel sem megerősíteni.

azemberfia Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2570

Miért beszéltek örökké a kereszténységről?

A kereszt a halálbüntetés jelképe volt, úgy mint a bitó.

Mire való ez a bálvány?

Nem veszitek észre miket beszéltek?!!!

Előzmény: kalapax (2540)
azemberfia Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2569

Miért kísértitek az Atyának hargját?

Nem félitek a büntetést?

Előzmény: kalapax (2551)
lsr Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2568

"Tehat ezek Isten sajat ugymond rendeletei."

Az is Isten saját rendelete, amit egy angyal, vagy egy próféta által üzen (az már más kérdés, hogy elhiszed e az angyalnak, illetve a prófétának azt, hogy Istentől származik az általa közvetített üzenet).

"Ezeket "tolti" be Jezus, illetve masitja meg..."

Válasszuk ketté:

1. A "beteljesedett" részek >> lehetnek ezek a Messiásra mutató előképek, vagy akár más jellegű próféciák is... Szerintem ez így tiszta, és logikus, hiszen ha beteljesedtek...

2. A "helyre igazított" részek >> Itt felvetődik a kérdést: Miért adott olyan törvényeket Isten, amik összeütközésben vannak a szeretet törvényével (amit később Jézus mutat be hiánytalanul)?

Az akkori eltorzult jellemű társadalom - valószínűleg – kevésbé (sőt könnyen lehet, hogy egyáltalán nem) tudta volna elfogadni Isten törvényeit (és ezzel a segítségét), ha nem kapnak "egy kis engedményt". Azaz Isten annyit tett rájuk kötelezővé a szeretet törvényéből, amennyit akkor el is tudtak fogadni. >> Viszont Jézus életét és kereszthalálát szemlélve már könnyebben megérthetjük a szeretet törvényét, és így ma már nem kell Istennek "egy kis engedményt" tennie azért, hogy ne utasítsák el "kapásból" a segítségét.

"... a rangletran..."

Én úgy tudom, hogy Jézus az Atya tanácsát követi mindenkor (attól függetlenül, hogy isteni hatalmat kapott tőle). (Bár az áldozatot teljesen önként vállalta.)

Előzmény: balacy (2552)
lsr Creative Commons License 2006.04.23 0 0 2567

Szia mmonitor! Szerintem Jézus halála csak így segíthet: Általa megismerhetjük az Atya szeretetét >> ezért bizalom ébredhet bennünk iránta >> és a kialakult bizalom miatt elfogadhatjuk a bűntől megszabadító segítségét.

Előzmény: mmonitor (2566)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2566
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy jézus halála legalizálta a bűnt, nincs mitől félni meghalt helyettünk.
Előzmény: lsr (2564)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2565
Miért kell jézusnak vagy egy báránynak meghalnia, miért csak akkor érzi magát jól az isten?
Előzmény: upi2000 (2560)
lsr Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2564

Szia upi2000!

Nem szeretnék tudóskodni, de... nem úgy van, hogy az ószövetségi bárányáldozat volt Jézus áldozatának az előképe, és mikor a valódi áldozat (Jézus) meghalt, akkor feleslegessé vált az előkép bemutatása? (Azaz, amikor az idevágó ószövetségi rendelkezések beteljesedtek Jézus kereszt halálával, akkor "el is múltak"...) Vagy neked van igazad, és Isten "elkésett intézkedése" miatt feleslegesen pusztították le azt a rengeteg állatot úgy másfél évezreden keresztül?

kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2563
...ez a Föld sokat kibír, hála a jó Istennek...:DD
Előzmény: upi2000 (2562)
upi2000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2562
nem is hinnéd, mennyi tudóst bír a Föld a hátán elhordozni:)))
Előzmény: kalapax (2561)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2561
Grt. Aki ebbe beleköt az tudós.
upi2000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2560

Szia!

Az ó és az új szövetség is azt az alapkérdést taglalja, hogyan juthat vissza az ember az Istennel való közösségbe, amit az Édenben elveszített. A kiindulás is azonos, a bűn büntetése a halál, tehát ha vétkezel ez az ára. A zsidók számára az egyik feladat az volt, hogy ne vétkezzenek, ha mégis, áldozatot kellett bemutatni. A gond az, hogy az ember annyit vétkezik, hogy szinte folyamatosan kellene áldozni, és még mindig nagy lenne a riziko, hogy bűnösen halsz meg. Ezért aztán Isten adott egy tökéletes áldozati "Bárányt", aki képes volt arra, hogy az összes ember összes bűnéért vállalja a büntetést.

Szóval nem ellentmondás, hanem továbbfejlesztett változat:))

kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2559
Csak nem Metatronnak hívják a te Angyalodat?
Előzmény: balacy (2558)
balacy Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2558
Te csak ezt hiszed :) Az en Angyalomnak a Te arkangyalod nem fonoke. :)
Előzmény: kalapax (2556)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2557

Mózes nem volt Isten fia,Jézus tanítása több, mint amit Mózes tanított.Ha a két tanítás valamely ponton ütközik, Jézusét kell követni.

Ez az én véleményem.

Előzmény: muca-hit (2555)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2556
Ő a te angyalodnak is a főnöke...:DD
Előzmény: balacy (2553)
muca-hit Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2555
Nem azt hírdette Jézus, hogy azért jött, hogy a zsidókat visszaterelje a helyes ösvényre? És nem azért, hogy jólatot tegyen egy eljövendő szép világról, ahol az emberek mind az isteni tanítást követik? Vajon Jézus felette áll Mózesnak? Hiszem, hogy nem. Hiszem, hogy csak mindkettőt követve lehet Isten országába jutni.
Előzmény: kalapax (2554)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2554
Jézus "uj utasítások"at kapott Istentől...Mózes szodomás és aranyborjutisztelős népének szigoru szabályokat kellett adni...
balacy Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2553
Nekem megvan a sajat Angyalom, idegen angyalokkal nem kozoskodhetek :)
Előzmény: kalapax (2551)
balacy Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2552
Szia!

Én is igy gondolom, illetve mas is hasonlokeppen mondta. De azert vannak fenntartasaim a dologgal kapcsolatban. Az oszov. torvenyek nem csak "ószövetségi iratok", hanem (egy reszet) Isten "mondta tollba". (Mozes könyveiben tobbszor elofordul, hogy konketan jelzik, hogy valamit az Ur uzen: Szólítá Mózest és beszéle vele az Úr a gyülekezet sátorából...). Tehat ezek Isten sajat ugymond rendeletei. Ezeket "tolti" be Jezus, illetve masitja meg. hat nekem elegge furcsa eljarasi rend ez. Ha "csak" Isten fia, akkor a rangletran sokkal alacsonyabb helyen van, mint az Isten, ha Istennel egylenyegu, akkor meg felvetodik a kerdes, hogy elobb kiad egy parancsot (fogat fogert) es nemsokara pedig ellenkezojet mondja (tartsd oda a masikat is).

Nekem ebben van egy kis ellentmondas. Bar nyilvan aki Jezus tiszteli annak egyertelmuen az O utasitasait kell(ene) kovetni, csak nekem mint kivulallonak nehez ezt atlatni.
Előzmény: lsr (2547)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2551

Isr szépen elmagyarázta neked, de Te nem akarod érteni, csak kötözködöl.

Itt van egy arkangyal, fordulj hozzá a továbbiakban:

Előzmény: balacy (2549)
balacy Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2550
na ja, egyszer az van, hogy nincs ellentmondas benne, mar hogyan is lehetne, massor meg az an, hogy valasztani is lehet. erdekes.
Előzmény: mmonitor (2541)
balacy Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2549
akkor most mi is van? van egy janlas az Oszovetsegben (Isten altal ihletett muben) es van olyan ajanlas az Ujszovetsegben (Isten altal ihletett muben) ami ellentmond egymasnak? Most nem igazan tudom, hogy mi is van...

Hogyan lehetne a Bibliaban ilyen ellentmondas, hiszen az szent es egyseges.
Előzmény: kalapax (2540)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2548
Jézus tisztelettudóan, de felülírta Mózest.De Jézus és a keresztény vallás megtartotta Mózest.Mégsem követték őt valamennyien...
lsr Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2547

Szia balacy!

"a keresztenyek elfogadjak az Oszovetseget?"

Jézus ezt mondta: "Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak (az ószövetségi írásokról beszél) eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, (viszont) a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik." (Mt. 5:17-18) Tehát Jézus elfogadta az ószövetségi iratokat, sokszor még idézett is belőlük, de csak azokat a részeket mondja érvényesnek, amelyek még nem "teljesedtek be".

Jézus pl. azt is mondta közvetlenül az előbb említettek után, hogy: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet (3. Móz. 24:19-20) szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is. És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is. És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre. A ki tőled kér, adj néki; és a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.

Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd (3. Móz. 19:18) felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket." (Mt. 5:38-44... de érdemes egy kicsit hozzáolvasni >> Mt. 5:21-48) Tehát Jézus "felül írta" azokat az ószövetségi részeket, amelyek megváltoztatását nem lehetett volna megérteni az ő példamutató élete, és áldozat vállaló szeretete nélkül. Jézus földre jövetelével elérkezett az idő, hogy tisztázódhassanak e dolgok...

Ezekből látszik, hogy Jézus mikét vélekedett az ószövetségi iratokról, a valódi keresztények meg ugye Krisztust követők...

Előzmény: balacy (2539)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2546
Krisztus döntött, ő ismerte az Ószövetséget.  :DD
Előzmény: mmonitor (2545)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2545
És hogy döntöd el, hogy melyik a elv helyes ha csak a bibliáról van szó?
Előzmény: kalapax (2544)
kalapax Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2544

Arról, hogy egy ószövetségi elv ütközik egy újszövetségi elvvel.

Az óhitüek verjék ki a fogadat ha tovább értetlenkedsz.

Előzmény: mmonitor (2543)
mmonitor Creative Commons License 2006.04.22 0 0 2543
A topic címe nem a biblia ószövetség nélkül. Vagy miről beszélünk?
Előzmény: kalapax (2542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!