Tomi legföllebb pollutionál... A nyerskosztról annyit, hogy itten az a dogma uralja a másfél kilókat, hogy az ember egy csodalény, mert felfedezte a sajtot, meg a beefsteaket...Minden lény a földön nyerset eszik. Vajon mi a fene van az emberrel, hogy ő inkább megbetegszik, de nem áll már be a sorba. Izmael azt mondja, : mindenki úgy tartja, hogy ez így helyes...
Egyik nap 21 évesnek, másik nap 23 évesnek titulálja önmagát, egyik napról a másikra drasztikusan áttér egy étrendről a másikra, de az hagyján, mert ráadásul téríteni is szeretne. 46 kiló és nem aszerint eszik, hogy mikor lakik jól, hanem aszerint, hogy a "veganok" mit mondanak, mennyi az elegendő.
STONER!
Megnéztem a honlapodat. Nagyon kiakadtam a horgász-szenvedélyeden (még akkor is, ha visszadobod a halat). Jó szórakozás a másik élőlényt kínozni?! (Akkor még inkább, ha visszadobod, mert úgy abszolút csak az állatkínzás marad.)
Sajnos valóban időbe telik, amíg a legújabb tudományos elméletek eljutnak mindenkihez ... meg nem szívesen meséljük, hogy megettük a neandervölgyit.
A törzsfejlődés nem folytonos, hanem voltak elágazásai. A homo sapiens és a neandervölgyi ugyanabba az élettérbe került és versengtek az erőforrásokért. Simán levadásztuk őket, éppen úgy, ahogy a maya kultúrát kiirtottuk. Írmagjuk nem maradt. Ellenben a leletek alapján gyümölcsevők lehettek.
A disznóhíústól szétmállanak az izületeid és szétrothad a beled, meg a tojástól és a többi. Nem veszitek már észre, hogy itt nem rólunk, hanem Rólatok van szó?
én pedig azt találtam, hogy az emberi fogazat leginkább a fehérkezű gibbonéhoz hasonlít. Ez a faj nagyrészt gyümölcsön, és leveleken él, néha pedig kifoszt egy-egy fészket...
Akkor most mi lehet az igazság? Szerintem sosem fogjuk megtudni...
Az ilyen nyökögésekre én se szoktam válaszolni, de ne Tigristomival vitatokozz, aki benne él, hanem nézz utána. A net tele van vele. A Raw and Livig Foods portálon úgy megy a fórum, hogy nem lehet követni.
A mákban az a rossz, hogy nem nagyon lehet kiválogatni vagy megmosni (pedig én szeretek mindent megmosni, főleg amiről nem tudom, hogy mit csináltak vele, amíg nem került hozzám).
A válaszomban a lényeg nem az orangutánok életmódjában leledzett, hanem abban, ami az index jóvoltából lemaradt, és csak a következő beírásomban található:
"Majomősünk élelmét főként vadászattal szerezte meg. Vadászattal, amelynek sikerét csak az ősmajomcsorda megfelelő szervezettsége biztosíthatta,...stb"
Én dinnyét szeretnék és őszibarackot. Azt kívánom. Miért baj ez?
Az ember, homo sapiens állítólag megette a neandervölgyi embert, mert vadászott rá. A neandervölgyi leleteken állítólag van olyan jel, hogy nagyrészt gyümölcsökön élhetett, de hát megettük a szerencsétlent ....
A lenmag pl. egészben is jó, mert a külseje egy zselé szerű anyagot választ ki, ami rendbeteszi a beleket. HA nem rágod meg mindet, akkor pucol, ha megrágod, akkor épít. Egyébként a mákban is rengeteg kálcium és vas van.
Nekem az tűnik logikusnak, hogy az ember a kezdetek kezdetén ugyan olyan étrenden élhetett mint a majmok, vagyis nagyrészt gyümölcsön. Majd amikor az éghajlat egy kicsit megváltozott, és kevesebb volt a növényi táplálék, ráfanyalodott a húsra.
Orlanda: miért lovagolsz ezen a papaja, dinnye, ananász témán? Senki nem mondta, hogy azt kell enni. Van itt alma, körte, télen is kiválóan eláll, ha valaki nagyon ügyes, még bizony szőlőt is ehet ilyenkor, hazait, de ha valami tartalmasabbra vágyik az ember ott a banán...
Délelőtti gyümölcsevés: én sokáig követtem ezt a módszert, amíg húst ettem akkor is. Simán ki lehet bírni kb 3-4 almával, esetleg egy banánnal megtoldva a belesebb típusoknak. És egészséges is, mert nem zavar bele a szervezet természetes méregtalanítési folyamataiba. Senki nem mondta, hogy délelőtt a magevés az jó...
A vércsoporttól, meg attól, hogy keserű lehetett. A mák romlott volt. Vigyázni kell, mert könnyen avasodik. Azonnal kell fogyasztani. GYere az Egészség-receptekre. Este ajánlott, saját tapasztalat szerint. Én , mivel 0-ás vagyok, este napraforgót, tökmagot, szezámmagot, lenmagot, diót, mandulát, kevés mazsolát, egy kk. karobot, egy ek. tiszta olivaolajat összekeverek (kb 1.5 dl) és jól megrágva megeszem. Nem lehet megunni. De előtte üres gyomor ajánlott!! Jó alvás, fehérje, energia, zsírsavak. ha valakinek ezek mellett valami hiányzik, az tényleg bajban van.
+ az marad fenn, akiket a természeti katasztrófák nem érintenek.
Ha mondjuk most a nyersmagevés génje kifejlődött a Thai térségben, de a szökőár elpusztított 140.000 lehetséges nyersmagevő domináns génhordozót, akkor sajnos, bár az evolúció mindent megtett azért, hogy a nyersmagevés legyen a domináns életforma a földön, ennek a tervének megvalósítását most úgy néhány millió évre el kell halasztania.