Mindenesetre 50.000,- Ft-os licittel zárult az aukció, azzal, hogy a mimimálárat nem érték el! :()
Magyar obi ide vagy oda: nem durva ez egy kicsit? Nem költői kérdés, tényleg nem tudom, mi lehet a reális ár. Már azon kívül, hogy "amennyit adnak érte"...
Szívesen gyűjtenék (működőképes) magyar gépeket, de eddig még egy normális Pajtást sem sikerült szereznem. :o)
Az egyiket le tudod olvasni gondolom, a másik egy Jupiter 8 lehet szerintem, korai darab talán egy Kijev II-höz, azt kezdték '47-től gyártani. Távmérős géphez minden esetre.
Olympus XA2 fényképezőgép A11-es vakujával, friss elemekkel, tokkal és manuállal, tökéletesen működő állapotban eladó! Észtétikailag korához képest szép. Ajándékba adok hozzá egy tekercs szavatos színes filmet is.
Ha nem akarsz még most azonnal fénymérőre is beruházni, akkor átmenetileg jó hasznát veheted egy olyan digitgépnek is, ami kiírja a záridő/blende adatokat is. Én sokáig így oldottam meg a műtermi vakufénymérést :)
Ha nem ragaszkodsz a fedélzeti fénymérőhöz és/vagy az automatikához:
Két FED 5B-m van, mindkettő igen jó állapotban. Az egyiket viheted, ha kell. Pont annyiért adom, amennyiért a másikat kaptam Rónai Péter olvtársunktól. ;o)
De fénymérőt venned kell hozzá. (Leningrád 6-ot ajánlanám, mert aránylag megbízható, és házilag is kalibrálható. Szelénest ne vegyél, a legtöbb már "elfáradt". Ja, és csak olyantól, aki nem sóz rád drágán egy xart...)
Az orosz csodák precíz gépek, feltéve, ha kapnak egy szakszerű karbantartást. Tulajdonképpen mi bajuk is lehetne? Ha a távmérő be van állítva, és a zárszerkezet is rendben van, akkor ezek még precízen elketyegnek egy pár évtizedig. Tulajdonképpen nincs, ami komolyan elromolhatna bennük, hiszen full-mechanikusak, az anyag is bennük van rendesen, (amúgy ororszosan), és ami a lényeg: javíthatók!!! Ez a modernebb típusoknál már nem ennyire egyértelmű.
(Monnyuk a Zorkij 10 kivétel. Mármint negatív kivétel...)
Mindazonáltal ha valakinek első filmes gép kell, akkor valóban praktikusabbak lehetnek az említett japánokat. Bár az a véleményem, hogy automata vagy akár félautomata gépekkel nem lehet megtanulni a filmes fotózás lényegét... Viszont hamarabb nyújtanak sikerélményt, és ez sem elhanyagolható szempont.
Ha valaki veszi a fáradságot, és az első tekercs ellövöldözése előtt elmélyül az alapszintű szagirodalomban, akkor Zorkij 4 + Leningrád 6 párost ajánlanám. 10-12 ezerből meg lehet úszni.
jaja, nezzel japot, az mukodik, preciz, kicsi. olympus 35 sorozat, canon ql17 18,minolta hi matic, ha full manual kell akkor yashica electro. ezek nem dragak (10..20e kozott) es megbizhatok nem ugy mint a ruszki csodak, fenymero is oke, telleg csak hasznalni kell.
8-9 ezer forint körülre gondoltam az árat. Már valaki más is érdeklődött, aki talán a hétvégén nézne rá a gépre, ha minden jól megy, de nem garantált, szóval, ha gondolod, felírhatlak a listára!:)
Olympus XA2 fényképezőgép A11-es vakujával, friss elemekkel, tokkal és manuállal, szép állapotban érdekelne valakit? Arra hajlok, hogy eladjam, tudni szeretném van-e rá érdeklődés!
Eladó: FUJI (FUJICA) GS645S gép. (EBC Fujinon W 4/60) Használati nyomok nélkül, eredeti tokkal, objektívsapkával, gyári leírással, illetve egy doboz 4,5x6-os, üveges Gepe kerettel. A távmérő tükre egy kicsit lusta, de az már akkor is az volt amikor vettem, viszont így használtam évekig. De a kényesebb szituációkhoz adok mellé egy külön távmérőt is. Olyan 110e körül gondoltam. Akit érdekel: rollei kukac vipmél...
Nos, igen, a visszacsévélést kioldó kar mögötti bemélyedést lehet, hogy csak a vágy vetítí oda kis árnyék képében... ;) A Jupiter-17 szvsz esélytelen - eddig összesen kétszer láttam róla fotót...
Szia! Szerintem is 1(A), mert korai expogombja van, ill. a visszacsévélés kioldókarja mögött ott a kis bemélyedés. A fotóból csak azt nem lehet kivenni, hogy a visszatekerőgomb recézése finom-e 1(A), vagy ritkább 1(B)-től... (bár a PM1025 példányon pont ritka van, de az lehet utólagos csere is...)