Hol olvastad, hogy csak ő R. O S. képes ilyen feltámadásra? Én nem tagadom , hogy a rajongója vagyok, mint ahogy kifejezetten kedvelek még 4-5 snooker fenomént. Azt próbáltam kidomborítani, hogy így ennyi idősen ez milyen nagy dolog -ezzel utaltam még Higginsre, M. J. W-re is de azt is leírtam róla, hogy ez nem volt mindig így. Amúgy nekem Ő (Ronnie O'Sullivan) adott legtöbbet ebből a nagy játékból, ezt nem veheted el tőlem, sem a hozzám hasonlóktól- ami a snoker élvezetét jelenti. És várom tőled hogy ki írt ilyet, hogy csak ő képes ilyen feltámadásokra!
A vége felén van a hangsúly, nem a 10 nyert frame-ken. Sajnos valahogy nem egy bajnok alkat. 2013 és 2018 között, hat egymást követő világbajnokságon: döntős, elődöntős, elődöntős, negyeddöntős, elődöntős, elődöntős - szóval nagyon is tud ő tizensokfrémeket is nyerni egy meccsen, sőt, pl 2016-ban 13-12-re győzte le Ronnie O'Sullivant, aki azon a meccsen 12 darab 60 feletti bréket produkált, tehát nem lehet ráfogni, hogy rossz passzban lett volna, Barry nem zökkent ki, sok napon át képes tartani a magas színvonalat, a magabiztosságot, aztán közeleg a torna vége, ahol már tényleg reális esély mutatkozik arra, hogy akár még a trófeát is a magasba emelhetné és amint ez egy pillanatra is átfut az agyán, azonnal, kvázi a saját akarata ellenére visszavedlik papírnyúllá.
Olvasgattam máshol is hozzászólásokat és a Ronnie-rajongók természetesen azt domborítják ki megint, hogy ilyen feltámadásra és összeszedettségre, mint a tegnapi végjáték, csak Ronnie képes, micsoda teljesítmény stb., holott az érem másik oldala, hogy Hawkins ezt a meccsbe visszaengedést bárkivel eljátssza, méghozzá rendszeresen, különben már sokkal több tornagyőzelme lenne. Két hónapja 5-1-re vezetett Trump ellen egy elődöntőben és onnan kapott ki 5-6-ra. Eddig 26x jutott a legjobb négy közé pontszerző bajnokságon és 19x nem sikerült elérni a döntőt. A "kategóriájában" (2-6 ranking címmel rendelkező játékosok) csak Alan McManus tudott ilyen rossz arányt felmutatni, méghozzá annyira, hogy konkrétan ugyanez a 26 meccs / 7 győzelem számpár szerepel nála is, ami ugye nincs 27% sem. Miközben a század egyik legnagyobb lúzerének kikiáltott Matthew Stevensnél ez 20/8 = 40% , igaz, esetében a döntőbeli szereplések siralmasak: nyolcból egyet nyert csak meg - ehhez képest Barry egész jól áll a hétből hárommal...
Mondanom se kell mennyire fontos pillanat ez a döntőnek, utolsó frame délutánról, 52-0 Robertsonnak, 4-3 Robertsonnak, s safety.
Kis érdekesség, hogy O'Sullivan a szezonbeli előző 4 döntőjében mindannyiszor hátrányban volt az első felvonás után: két alkalommal 3-5 (Trump ellen és Brown ellen), két 2-6 (Selby és Higgins ellen).
Minden szavaddal egyetértek ami Hawkinst illeti. Tök szimpatikus, nagyon jó technikájú, az ellenfeleit (főleg Ronnie-t) mindig respektáló srác, kívánom neki, hogy legalább egy nagyot tudjon valamikor dobni!
Hát ennek a nagyverésnek egyenlőre a nyomát sem látom. Ha 4/4-gyel tud fordulni Ron, inkább őt tartanám esélyesnek. Mindig is elismerte Nealt, nem tekintené igazi kudarcnak a vereséget, s ebböl jól fog kijönni (szvsz), ha nem, akkor is jó kezekbe kerül ch. cup.
Egyetértek, és én speciel nagyon sajnálom Hawkinst, óriási mentális teher lehet ez neki, és ha eddig nem dobta le magáról, akkor már nem is fogja 42 évesen...
Bár a 2017-es WGP-n szépet ment, de ott is többségében 4 nyertig tartók vannak, nagy nevek ellen ~10 nyert frame nem akar összejönni a vége felé.
Szerintem ma Sullivan nagy verést fog kapni.Valahogy a döntők idén nem jól sülnek el neki.Robertson pedig a Selby ellen mutatott dominancia után nem hiszem hogy sok lehetőséget fog adni Ronnie-nak.
Pozitív és negatív értelemben is. Ő már az a játékos marad, aki sokszor ott van a tűz közelében, de valahogy mégse tudja átlépni a határvonalat. 9-6-nál egy lyukas garast se adtam volna arra, hogy kikap, de ott megint átkattant nála valami annál a nem nehéz pirosnál.
...és majdnem nyert is. Az pedig döbbenet, hogy az öreg w klasszisok képesek a legnagyobb küzdésre. Ami pedig Ronnie-t illeti, kevés sportágban van olyan, hogy a legtechnikásabb az egyik legnagyobb küzdő. Főleg azért respect for Sullivan, mert nem volt ez mindig így! Mikor, ha nem 46. évében...
Akartam délután írni valamit arról, hogy Hawkins mennyire alulértékelt, és milyen méltatlan, hogy a többségnek a lúzerség jut eszébe róla nem az, hogy milyen kiváló játékos. Hát maradjunk annyiban, hogy tényleg elképesztő dolgokat tud művelni.
Azt hittem első frame-es hosszabbítóról kihagyott piros megfogja Hawkinst, erre lendületet kapott, miután O'Sullivan az esti második frame-ben kihagyta a zöldet
Egyébként a kihagyott könnyű rózsás harmadik frame története után összeszedett negyedik frame O'Sullivantől, 50-0-ra vezet, nagyon kell neki ez a frame
Nem tudom, hogy most konkrétan mit mondott, de az egészen biztos, hogy általában nem ő a legszimpatikusabb vesztes. Viszont ha a körülményeket hibáztatta, akkor részben igaza van. Egészen rosszul játszik az asztal egész héten, több kick volt ezen a tornán, mint az egész szezonban összesen. Nyilván a másik játékos is ugyanott játszik, de attól tény, hogy nem ideálisak a körülmények. Az viszont érdekes, hogy a szezonban eddig ha kiléptek Milton Keynes-ből, akkor Trumpnak ott nem ment. Én nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz jövőre egy normális szezonban.
Selby közben elfelejtett snookerezni két meccs között.