Fejtisztító CD-t próbáltad már?
Ismerős lány régi minihifijének is az volt a baja, hogy szépen beporosodott a fej és így nem tudott rendesen pozicionálni a lázer.
Próbáld ki más CD-játszóban is, ha ott is akadozik, akkor a lemez lett rosszul írva. Ha máshol tökéletesen fut, akkor a lejátszónak rossz a sávkövetése/kiolvasója/stb.
Először próba, aztán majd lépünk tovább a megoldással...
8-)
adott egy kb. öt hónapos sony minihifi, valamint nagymennyiségű írott cd. ezen írott cd-k közül mostanában némelyeket nem akaródzik lejátszani neki. persze ez még önmagában nem lenne egy túl összetett probléma úgyhogy természetesen ennél többről van szó. Altalában ugyanis az 1.track első két-három percét problémamentesen prezentálja a gép, majd "beloopol" elkezd vadul scratchelni, aztán zene megszűnik és ő csak gondolkodik-gondolkodik... aztán néha ki lehet cselezni, mert ha még az elején továbbléptetek egy számmal akkor lejátsza. aztán van hogy úgysem, ma reggel viszont simán lejátszotta...
van valami ötletetek a problémára, vagy esetleg a megoldásra?
Múltkoriban vettem pár darab TDK Dview 80 as cd-t a Media Marktban. Aszondja 24x es. Ok, otthon kibontom, a papír benne egy oldalas, nem kihajtható mint rendes esetben, ezen is spórolnak. Berak gépbe, progi kiírja hogy Max 16x osan írható... Azért nem semmi bazz.
A compose ablakban levő mp3-ra jobb gomb -> properties -> indexes, limit, split -> odaállítod a markert, ahova a számok közötti szünetet akarod -> split.
szia Zolcsi Baba! kérdeznék, persze bárki mástól is örömmel veszem a választ. ha egy CD-nyi anyag egyetlen nagy MP3 fileban van, abból hogyan kell audio CD-t írni? eddig mindig csak számonként összegyűjtött CD - ket írtam, leírásod alapján Neroval, de pont most szeretnék valakinek egy Rod Stewartot prezentálni, és úgy tűnik egyszerűbb letölteni egy 67 MB-os komplett anyagot. lehet, hogy simán oda kell vágni a Neronak? de akkor mi tegyek az egyéb(pl. szám végi) beállításokkal?
Ha jól emlékszem, én azt olvastam 1x régebben, hogy mivel BCD-ben tárolja 1 byteon, 99 maximális szám. A forrást nem tudom, de mintha a linuxos cd-writing howto vagy ilyesmi lett volna.
a minap egy egész érdekes problematikával találkoztam és ebben kérném ennek a messzeföldön híres topicnak a segítségét :)
adott egy kb. öt hónapos sony minihifi, valamint nagymennyiségű írott cd. ezen írott cd-k közül mostanában némelyeket nem akaródzik lejátszani neki. persze ez még önmagában nem lenne egy túl összetett probléma úgyhogy természetesen ennél többről van szó. Altalában ugyanis az 1.track első két-három percét problémamentesen prezentálja a gép, majd "beloopol" elkezd vadul scratchelni, aztán zene megszűnik és ő csak gondolkodik-gondolkodik... aztán néha ki lehet cselezni, mert ha még az elején továbbléptetek egy számmal akkor lejátsza. aztán van hogy úgysem, ma reggel viszont simán ment u.a. a cd ami tegnap nem...
kicsit kusza, tudom, de azért szerintetek mi lehet a baj?
Linux alatt az xcdroast ATIP info menüpontjában az alábbiak olvashatók a 48/24/48-as Plextorom által nem szeretett (nem írható és nem törölhető semmilyen programmal) 80 perces TDK CD-RW lemezről:
Hátha valakinek többet mondanak az adatok! Az írás/törlés "erejét" egyébként hol lehet állítani a javasolt 5-ös (vagy 3-as) erősségre, mondjuk a Nero-val?
------------------------------------------
ATIP info from disk:
Indicated writing power: 5
Reference speed: 2
Is not unrestricted
Is erasable
ATIP start of lead in: -12900 (97:10/00)
ATIP start of lead out: 359849 (79:59/74)
1T speed low: 0 (4reserved val 0)
1T speed high: 4
2T speed low: 0 (reserved val 5)
2T speed high: 0 (reserved val 12)
power mult factor: 4 5
recommended erase/write power: 3
A1 values: 02 4A B0
A2 values: 5C C6 26
Disk type: unknown dye (reserved id code)
Manuf. index: -1
Manufacturer: unknown (not in table)
Manufacturer is unknown because of the orange forum embargo.
As the orange forum likes to get money for recent information, it may be that this media not use illegal manufacturer coding.
WYW (7080): a Feurio honlapján, a szapportált rekorderek között találod meg ezer másik között; egyébként 99:59-ig jó... :o)
Szélkiáltó (7081): Valszeg egyik sem/mindkettő ludas... Az én Plexim (1210-es) a 4x Verbatim-okkal tökéletesen elboldogul, és halvány emlékeim szerint is a Verbatim-ot és a Ricoh-t ajánlja a Plextor a 'lassú' CDRW-knél...
A másik dolog: a legfrissebb a Nero-t használod ?? Eléggé új drájv még a 48-as Plexi; rég(ebb)i Nero nem biztos, hogy ismeri....
whis (7083): ...de a 99-eset nem, ugye ??! Mivelhogy 95'-ig jó... ;o)
(7085): ...szintén Feurio honlap, szintén 99:59... :o)
Nekem 8480-as van, de nem próbáltam 700-asnál nagyobbal. Egyébként egy lemezt vehetsz próbának, nem buksz rajta sokat, ha mégis poháralátét lesz belőle...
8-)
4 hónapja van egy fekete tálcás 48x24x48 Plextor íróm, és most vettem néhány TDK 80 perces max. négyszeresen újraírható lemezt, amelyekre ha megpróbálok írni, a Néró néhány perc kezdeti munka után a "Power Calibration Error" üzenettel leállítja az írást.
A munkahelyi régi, lassú Sony író-újraíró gond nélkül megírja őket.
Nézegettem a Néró manuálját és a honlapját, hogy megfejtsem a hibaüzenetet, de a legtöbb az volt, hogy frissítsem a firmware-t. (Ez talán az eszköz "BIOS"-a?)
Volt már valaki így? Ha igen, kiokíthatna, hogy mitől lehet ez az egész? Az író, vagy a CD a ludas?
Egy lényeges dolgot elfelejtettem; ha még inkább tutira akartok menni, akkor (akármilyen profi és gyors is az írótók...) az olvasási/írási sebesség max. 8x legyen !
1. CloneCD v.4.x.x.x a Profiler-rel létrehozott PSX-profillal
2. Stomp RecordNow Max 'profilozás' nélkül, temporary image-es cdcopy-val
3. Alcohol alapértelmezett PSX beállításokkal
Mindháromhoz melegen tudom ajánlani, hogy sötét színű alapanyagra írjátok, hogy jobban hasonlítson az eredeti színére /azo-s vagy cyanine-os legyen (régebbi TDK-k, Verbatim-ok, Fuji-k ilyenek pölö...)/, és hogy az íróval csináljátok az image-et.