Keresés

Részletes keresés

Farthinggale Creative Commons License 2008.02.12 0 0 17577
Hát, először én is csodálkoztam, hogy mi a fene több száz forint egy meghívóban. Aztán amikor személyesen láthattam, ledöbbentem, milyen gyönyörűek. Ilyet mi nem tudnánk itthon csinálni, a nyomtatás miatt főként, (papír, vastagság, patron, stb). Ezért a meghívókat úgy csináltatjuk, de az ültetőkártyát azt valószínűleg én fogom csinálni.
Előzmény: rrroka (17559)
anima108 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17576

Éppen a meghívókat tervezgetjük, de nem tudom, hogy lehetne kulturáltan megfogalmazni, hogy pénzt kérünk ajándékok helyett.

Nagyon örülnénk, ha valakineknek lenne erre valami jó ötlete. :)

Krisz_GII Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17575

Az első kép 13:00körül a második (kinagyítottam) 01:30 körül készült. Állítólag csak a rúzst kellett pótolni mert azt rendszeresen lecsókoltam :)

Kati

nagyitas

Előzmény: messengerina (17574)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17574
Mekkora találmány! :)
De tényleg kell próba, ne a nagy napon derüljön ki, hogy bohóc lett az arából. :)
Előzmény: Krisz_GII (17568)
Krisz_GII Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17573

Hazajött a feleségem és azt mondja a Mammutban a Douglesben lehet kapni. Gondolom a többiben is. Van minden féle illatú és fajta. Neki a vizes alapú jött be...

Üdv

Krisz

Esküvői fotó és köszönetajándék www.emlekkep.com

Előzmény: tunde21 (17570)
Supersonica Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17572
Artdeco: Budapesten a Douglas kozmetikai boltokban lehet kapni.
Krisz_GII Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17571

Ha hazajön megkérdezem. Mikor mi elösször voltunk az anyakönyvezetőnél, totál lehidaltunk. Olyan gyorsan végeztünk hogy csak na, és a stílusa amolyan kiképző-őrmesteres volt. Az esküvő napján viszont aut kell hogy mondjam, hogy a legszívhezszólobb szertartás vezette le. Akinek szive volt az mindenki könnyezett. Tehát nem mindig az első benyomás a fontos, mert hát kerületenként egy anyakönyvvezető van tehát eléggé le vannak terhelve a sok munka miatt.

Üdv

Krisz

Esküvői fotó és köszönetajándék www.emlekkep.com

Előzmény: tunde21 (17570)
tunde21 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17570
engem érdekelne! :)

valamelyik sminkes honlapján olvastam hogy rak a kész kencére ilyen truttyot, szóval akkor megéri megvenni, főleg ha te is mondod, hogy bevállt :)

Ma voltunk az anyakönyvvezetőnél, szimpi volt nagyon. Elég gyorsan (negyed óra kb.) végeztünk is.

Előzmény: Krisz_GII (17568)
tunde21 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17569
hát igen, ezért kérdeztem én is, mert 25 ezrekiért találtam én is. A fodrász nálam az egyszerűbb, mert vállig érő hajam van, tehát kontyom nem lesz, viszont szeretnék vmi jó tartós sminket, de valszeg egy kozmetikus is fel tudja dobni. Mi kb. 1-2 hónap múlva költözünk, majd körbeszaglászok ott mi a felhozatal .. :) (a mostani fodrászom és kozmetikusom tök jó, csak akkorra messze lesz ahhoz, hogy egy fátyolban rohangásszak majd keresztül a városon :)
Előzmény: messengerina (17565)
Krisz_GII Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17568

Elnézést, hogy beleszólok Férfi létemre, de a Feleségem (tavaly házasodtunk) sokat szenvedett a smink/fodrász problémával, mert nagyon természetes sminket szeretett volna. Mondhatom az első kettő próbasmink (sminkes szerint a legtermészetesebb) olyan vicces volt a feleségemen, hogy majd kiestem a kocsiból a röhögéstől (tudom nem szép dolog, de feleségem is elismerte, ez nem Ő) tehát szerintem nagyon fontos a próbahaj/smink.

A lényeg: Barátnője sminkes, és el is vállalta a smink elkészítését. Arra hogy a smink és az alapozó ne "maszatolódjon, essen össze, stb" vetetett velünk egy Artdeco Cool & Fresh-t (MAke up rögzítő és arcfrissítő).

Ahogy nézem narancsos illatú és 2880 HUF. Ha valakit érdekel, megkérdezem hol vette ha hazaér. Arra viszont tutira emlékszem, hogy nagyon tetszett neki, és a többi Nőnek a családba. Ja és kiszolgált 5-6 nőt és még olyan 40-50% van benne.

Üdv

Krisz

www.emlekkep.com

white_choc Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17567

szia

szerintem nem a szemfestek fog megrogyni hanem az alapozo, azt meg rakenessel nem nagyon lehet korrigalni :( meg letorlessel sem

szerintem a smink fontosabb, mint a ruha... de ettol az a sminkes lehet jo, de tenyleg szamit hogy milyen cuccokkal ken be...

Előzmény: messengerina (17565)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17566
Köszönöm, köszönöm! Helyes, helyes! :-)
Előzmény: Piszke411 (17563)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17565

Öhhhmm... Fogalmam sincs mennyibe fog ez nekem fájni... Ehhe... Éljen a felkészült menyasszony! :)

Nagyon jó és kedves fodrász, nem jön házhoz (sajnos), de reggel bemegyünk az üzletbe, nincs messze tőlünk, úgyis meg kell csinálni a hajam. S ha már ott vagyunk akkor a smink is egyúttal felmászik az arcunkra. :) Amúgy én is kerestem sminkest, pont panaszkodtam a fodrásznál, hogy na az még nincs meg, és akkor ajánlotta ő magát. Árban is jó, mint fodrász, ügyes is. Próbasminket szeretnék majd kérni, azt legközelebb beszélem meg vele, hogy próbáljunk vmikor vmit. Szerencsére még van időm. :-)

Nézegettem a magukat ajánló mesterkozmetikusokat, sminkeseket, olyan 20-25.000,- Ft és pluszkötségben találtam, házhoz jövéssel együtt (+ pénz a smink az egyéb női hozzátartozóknak, + igény szerint a vőlegénynek). Lehet, hogy profibb cuccal dolgoznak, de szerintem egy normálisan elkészített sminknek ki kell tartania éjfélig... :) Majd megbeszélem, hogy rúzst és szemhéjpúdert vegyen nekem a hölgy és azzal csinálja meg, így tudok igazítani, ha már nagyon megrogyna. Igaz, diszkrétet szeretnék, szóval szerintem így nem lesz gáz. :)

Előzmény: tunde21 (17564)
tunde21 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17564
hűha!
nekem is van hugom, gondolom, Nálatok is mi lesz majd :))
A kozmetikus-fodrászról tudsz nekem 1-2 dologt mondani, mennyiért vállalta, házhoz jön-e, vane benne próbasmink stb... Én is keresgélem még sminkest...
köszi!!!

amúgy nálunk ember jobban áll mint én, van már szép bordó inge meg hozzá nyakkendője! :)
Előzmény: messengerina (17562)
Piszke411 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17563
Egyetértek Veled :) ez egy nagyon reális gondolkodás ;) - én is hasonlóan gondolom.
Előzmény: messengerina (17556)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17562

Na, cipővel jól álltok!

Nálunk eddig csak nekem van 1 pár, a menyecskeruhához valót meg majd a ruhával együtt vételezem meg... Nyáron. :) Resuahnak még semmije nincs, ami öltözék. Max. alsógatya. :-)

Viszont megvan a fodrász és sminkes, egy személyben, ami (sőt, aki) szuper! Szóval reggel hajászkodok és kenőcködök a nagy napon. Anyukámmal, húgommal együtt. :-) Képzeld el, 4 cserfes nő egy rakáson... :-D

Előzmény: kivi (17557)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17561

Persze, persze, semi gond! Csak én is írtam az én véleményem, hogy ezt is fel lehet vállalni. :-) De mindenkinek úgy kell esküdnie a párjával, ahogy ők a legjobban érzik magukat, hiszen az valóban 2 ember napja, akármilyen elkoptatottan is hangzik. És nem szabad semmitől megfosztani magunkat azon a napon (sem), amiről úgy érezzük, hogy mi bizony szeretnénk. Mert aztán csak bánjuk, hogy miért nem tettük meg...

Előzmény: öregvőfély (17560)
öregvőfély Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17560

Teljes mértékben igazad van.

Bocsánat, félreérthetően, rosszul fogalmaztam!

Alapvetően én olyan pérokra gondoltam a "nem hívő" kifejezéssel akiknél a család valamilyen szinten kötődik az egyházhoz.

Én sem gyakorlom rendszeresen a vallásomat, de nem vagyok ateista sem. Amikor házasodtam, nem akartunk egyházi esküvőt, de engedve a család kérésének mégis megtartottuk.

Így 20 év távlatából már azt mondom, kár lett volna kihagyni...

rrroka Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17559
jut eszembe: pénteken néztünk meghívókat.
már értem, h miért kerülnek 500-1000 Ftba és h otthon azért ilyet nem lehet nyomtatni, mármint az alapanyag nem megy bele a nyomtatóban. nagyon szép mintás, csicsás, vágott stb papírok voltak borítékkal a fent említett árban.
mondjuk engem egyik sem fogott meg, és vszínű nem is ilyen lesz, de azért elismerem h van benne munka, h pl egy rózsát kifágjanak kontúrral, h a meghívó belsejének színe adja ki a szirmokat ha félbehajtják...
kivi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17558
Cipőkett, etikett, krokett... hüjekivi.
Előzmény: kivi (17557)
kivi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17557
Pogány vagy Anya, nincs mit tenni! :-)

Ja, képzeld, mi közben szereztünk cipőkett! Igazságosan osztottuk el a dolgot: Piszke két párat kapott, én egyet. :-))) Szombaton pedig hivatalosak vagyunk egy öltöny-izébe, megpróbálunk találni nekem is valami ruhát. :-)
messengerina Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17556

"Egy biztos. Az egyházi szertartás egy olyan csodálatos, lélekemelő esemény, amit (véleményem szerit ) hívőnek, kevésbé hívőnek kár lenne kihagyni."

Ez igaz, de ehhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy mi pl azért nem házasodunk templomban, mert egyikünk sincs megkeresztelve, egyikünk sem hisz az egyházak által vázolt istenfigurákban és innentől elég képmutatónak tartjuk, hogy elmenjünk. Nekem a vallás komolyabb dolog annál, minthogy hatalmas templomi esküvőt rendezek, de nem élek az adott egyház diktátumai szerint. Ezért csodálkoztam is néhány ismerősömön.

Nyilván sokkal szebb egy feldíszített templomban kimondani az igent, mint egy "sima" házasságkötő teremben, Anyukám legalábbis ezért erőltette volna a templomit. De nem érezném jól magam. Az egyház ezzel csak színházzá válna az én szemeben. Csak azt szerettem volna mondani, hogy ez is egy vélemény. :)

Előzmény: öregvőfély (17554)
Farthinggale Creative Commons License 2008.02.11 0 0 17555
Szia!
Szerintem igazad van.
Mi se azért megyünk csak a templomba, mert akkora szentfazekak vagyunk. Egész egyszerűen az, hogy nem vagyunk hétvégén ott a templomban, még nem jelenti azt, hogy ne akarnánk templomban esküdni. Én pl. elképzelni se tudnám, hogy csak polgári esküvő legyen, mert hiányozna ez a másik.
Viszont szerintem is pap válogatja, hogy milyen legyen a szertartás. Nálunk egy nagyon jófej fiatal pap van, szinte egészen biztosra veszem, hogy a szertartás is jó lesz.
öregvőfély Creative Commons License 2008.02.09 0 0 17554

Kedves Szil_1!

Küldtem neked mélt.

Más:

AZ esküvő a templomban valóban mindíg másképpen történi.

Minden felekezet és minden egyházi személy máshogy cellebrálja az esküvőt, illetve más feltételeket támaszt a jegyesekkel szemben.

Talán nem illene leírni, de tény (tisztelet a kivételnek), hogy ma már minden csak pénz kérdése.

Valamikor elképzelhetetlen volt, hogy más felekezethez tartozó személyt összeadjanak párjával...stb. Megjegyzem az egyházi törvények ezt kerek perec előírják, hogy mit-mikor lehet tenni. Ma már álltalában a pap megmondja, hogy mikor, mennyibe kerül az esküvő. Ha minden rendben akkor alapár, ha nincs keresztlevél, más felekezethez tartozik, tanú nem megkeresztelt... ez mind áremelő tényező.

Az esküvő.

Van pap aki komédiát csinál belőle, van aki barátira veszi a figurát, van aki véresen komolyan szedegeti le a szenteket a falvédőről... mind más.

Egy biztos. Az egyházi szertartás egy olyan csodálatos, lélekemelő esemény, amit (véleményem szerit ) hívőnek, kevésbé hívőnek kár lenne kihagyni.

Farthinggale Creative Commons License 2008.02.09 0 0 17553
Én is úgy tudom, hogy abszolút papfüggő, hogy mi kell a házasságkötéshez. Van, ahol mindent megkövetelnek, máshol még a keresztséget sem. Én nem értek egyet azzal, hogy oylan szigorúan elvárjanak mindent, vagy akár a keresztséget, mert különben (elvileg) hogyan akarják majd gyűjteni a híveket?? Ha a pár közül csak az egyik van megkeresztelve, a másik nincs, és ezért nem adják őket össze, akkor ha elmennek más valláshoz, majd ott összeadják őket...
Nálunk igazából csak a keresztség volt fontos, de még abban se vagyok biztos, hogy ha valakinek nincs, azt nem adja össze a pap. Mondjuk mi szerencsések vagyunk, egy nagyon jó fel fiatal papunk van. Fogunk is járni jegyesoktatásra nemsoká

Mi ma megyünk Pestre, megvesszük a páromnak az öltönyt, a Lorenzo Uomo-nál. remélem, sikerül találni megfelelőt.
Én már úgy félek...izgulok. :-) Vészesen közeledik az esküvő, izgulok, hogy minden jól menjen, és legyünk túl rajta. És ez a folytonos pénzkiadás... gondoltam, hogy az esküvő nem két fillér lesz, de most szabályosan olyan, mintha lyukas lenne a kezünk.
Előzmény: erika-t (17551)
erika-t Creative Commons License 2008.02.08 0 0 17552
Van valakinek tapasztalata a La memoiré fotóstúdióval kapcsolatban?
erika-t Creative Commons License 2008.02.08 0 0 17551
Ismerőseim tavaly augusztusban tartották a templomit és a lány egyáltalán nem volt megkeresztelve. Jártak jegyesoktatásra, és papíron a fiú vállalta a felelősséget a lányért, és, hogy a születendő gyermekeiket keresztényi módon nevelik. Talán püspöki engedély volt, de nem tudom biztosan. Megkérdezhetem ha érdekel, és Kispesten volt az esküvő.
Előzmény: Törölt nick (17545)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 17550
Jó.
Előzmény: kivi (17536)
kivi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 17549
Mi voltam én?! :-))) Hát ezt a marhaságot meg honnan vetted? :-)))
Előzmény: H_G (17544)
messengerina Creative Commons License 2008.02.08 0 0 17548
Emlékszem... :) Sőt, arra a LoveParade klipre is... :-D
Előzmény: Supersonica (17543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!