Felkeltette érdeklődésemet a Magic Life Africana (Tunézia Hammamet) A neten sok szépet lehet róluk olvasni. A közel 15 éve létező Magic Life minden klubjában ténylegesen All Inclusive szolgáltatásokat nyújt vendégeinek mondja a katalógus és az utazásszervező. Voltatok-e már valamelyik klubjukban? Milyen volt? Mi tetszett a legjobban? Tényleg kényeztetnek? Volt esetleg valami, ami nem tetszett? Érdeklődve várom és előre köszönöm az élménybeszámolókat! Bogie
A fakultativ programok közül az üvegfenekű hajó az amit biztos, hogy nem fogunk kihagyni. Tervezünk még egyet, de még nem döntöttünk. Kairót most biztos nem, túl sok időt vesz el. Lassan kezdek csomagolni én is jövő hét végén indulok.:))
Szeretnénk menni, október végén ( Sharm el Sheik-be). Foglalni még nem tudunk, mert okt 18. az utolsó időpont amire lehetne, de mi később szeretnénk: a novemberi iskolai szünetben.
Az előfoglalási akció amit én néztem a Guletnél ( Bécsi indulás) az március 31-ig tart. Remélem összejön a kedvezménnyel, mert ha nem, akkor a ML-ről le kell mondanunk.
Sajnos nem jött össze. A kiválasztott időpontra már csak 11 napos út volt, az meg nem fért bele a költségvetésbe. Valahova azért biztos megyünk, csak most sajnos nem oda és nem akkor. Azért még reménykedem, hogy ha itthon nem is lesz akció, Ausztriából kifoghatok valamit, ahogy most Okusaba is szerencsés volt Egyiptommal. Plusz még bízom az Utazás kiállításban, ott is jó akciók szoktak lenni. Ti mentek Egyiptomba ősszel ?
Anyukámék szombaton este érkeztek meg, kicsit késett a repülő. Bécsben a parkolót szerencsésen megtalálták, ők otthagyták az autót, nagyon szervezetten és kényelmesen ment minden, a parkoló személyzete vitte őket kisbusszal a reptérre és hazafele mentek értük időben. Nagyon jól érezték magukat. Az ellátás pazar, a szoba nagyon jó volt. Az egyetlen negativum amit tapasztaltak a hangyák volt. A szobában semmi enni inni valót sem szabad kinnt hagyni. Nem tudom mennyire időszakos jelenség, ők most ezt tapasztalták. A szálló tényleg a puszta közepén van, de nem annyira mint amire számitottak. Még 5 év és beépül a part. A szálló buszával jártak bennt Sharm-ban, reggel és délután indul a busz, a viteldij 2 euro oda-vissza. A német idegenvezető Forgács úr :) történetesen magyar, igy szerencséjük volt (s lesz nekünk is). A tengerpart tényleg nagyon köves szúrós, okvetlen kell a fürdőcipő, fürdeni igazából a mély részen lehet. Így ők ezt kihagyták. A medencék vize most még elég hideg volt. Fakultativ kiránduláson a Szent Katalin kolostornál voltak, na itt hiányolták a magyar idegenvezetést, de megoldották, mert volt náluk útikönyv, és sajnálták, mert kevés helyre engedték be őket a kolostoron belül. S elmentek még kirándulni az üvegfenekű hajóval, ez nagyon tetszett nekik. A személyzettel nagyon elégedettek voltak, a takaritásra a kiszolgálásra nem lehet rosszat mondani.
Elsőre ennyi jut eszembe, ha van kérdésed, szólj, vagy ha hazaértem mondom én is, hogy mit tapasztaltam.
Megnéztem én is az osztrák ajánlatokat, tényleg nagyon kedvező. Irigykedek és nagyon várom az élménybeszámolódat.
Én tegnap opciósan lefoglaltam a Tuinál június 14-től 10 napra a ML Waterworld-t, mert már csak 2 db Hill szoba volt szabad ( a neten olvastam, hogy azok a legszebbek, mert nemrég bővítették ezzel a résszel a clubot), hétfőig tartják a foglalást, ha hétfőn előlegezek, akkor megvan az út. Amúgy is közeleg a február 28, utána egészen biztos nem férne bele a költségvetésbe egy 10 napos ML. 600 ezerbe jön ki négyünknek a 10 nap mindennel együtt. Nem kevés, de már ismerem a színvonalat .... ha az ember egyszer megtapasztalta a jót, nehezen adja alább.
Mi nem voltunk Kairóban kirándulni, mert a kisebbik fiam akkor volt 4 éves, és vele abban a nagy melegben nem lett volna élvezet. Az a kirándulás azt hiszem 2 napos. A családi szoba szép nagy, két szoba függönnyel elválasztva, az egyikben egy francaágy, a másikban két különálló ágy. Nagy terasz. Szia!
Köszi a választ, a parttal kapcsolatban megnyugtattál. Mi is családi szobába mennénk. A prospektus szerint két szoba, valami függönnyel elválasztva. Két nagyobbacska ( 11 és 15) gyerekkel megyünk. Voltatok estleg Kairóban kirándulni?
Sziasztok ! Irigyellek Benneteket, hogy Sharm el Sheik-be mentek. Nagyon szuper hely.A reptértől 10 percre van, de nem hallod a gépeket a hotelből, csak látod őket. A szálloda egy csodálatos és ápolt kertben van a tengerparton.Tisztaság, rend. A szobák is nagyon klasszak, mi családiban voltunk.Tágas, szabályozható légkondis,mindennap takarítás, törölközőcsere, üdítőfeltöltés. A tenger felejthetetlen.Mi szeretünk búvárkodni, sznorkellezni. Dagálykor a fél méter és a 1,5 méter között van a víz a partnál. Apálykor csak max. 1 méter, a szélén már kilátszik a tengerfenék. Ez a rész kb.2-300 méter, utána letörik a part, és itt van a korallfal. Utána 30-40 méter mély.Egy mólóról, létrán lehet bemenni. Itt valóban szinte mindig hullámzik a tenger, de mindig be lehetett menni. És amit a vízben látsz, az csodálatos.Sok -sok színes hal, muréna, színes korallok. A sekély vízben is csodás az állatvilág, itt is színes halak,korallok,tengeri csillagok és persze sünök. Fürdőcipő kell,inkább zárt szörfcipő jellegű. A víz nagyon meleg. A homok nem finom, mert ez a sivatagi durva, szemcsés, de nem kavicsos. Az ellátás szuper,minden mi szem-szájnak ingere. Azt eszel-iszol, amit akarsz.Bőséges választék.Busszal visznek be a városba,1Euro/fő. Mi voltunk Sharm-ba,és Naama Bay-be is. Egyik 10 perc, a másik fél óra. Voltunk quadozni, 2-3 óra a homokdűnéken a tengerparton. A városokban igazi egyiptomi piac,ok de modern üzletek is. Egyenlőre ennyi.Ha érdekel még valami, kérdezzetek ! Gyógyszert vigyetek, mert a fáraó átka utolérhet!
Engem a Sharm el Sheik-i ML érdekelne. 2007 november elején szeretnénk menni. Nagyon erős volt a hotelnél a hullámzás? Sokszor volt úgy, hogy nem engedtek be a vízbe benneteket? Lehet hogy idétlenek a kérdések, de most ezek jutnak eszembe.
Nyáron utazunk a családdal a ML Seven Seas-be. Szeretnék megtudni néhány információt róla. Milyen a partja, kavicsos-e , kell-e cipő, érdemes-e búvárcuccot vinni/pipa, szemüveg/ vagy úgysem lehet látni semmit. Minden érdekelne a hellyel kapcsolatban. Ha valakit érdekel a ML Africana vagy a ML Sharm el Sheikh, akkor szívesen segítek információkkal,mert ott már voltunk. Előre is köszi.
Szia, az ismerőseink tavaly voltak a bulgár MLben, olyan sok jót meséltek róla, hogy az idén mi is megyünk velük. A szinvonal szerintem nem nagyon térhet el más classic-os MLtől, de árban hatalmas a különbség, gondolom a görög-bulgár árak miatt. Nekünk sikerült jún 24től 2 hétre foglalni, de már csak lekérésre volt hely, úgyhogy szerintem igyekezzetek ha oda akartok menni. Üdv: Müller
A vizisportok ingyenesek. Van: vizisí, szörf, katamarán, tengeri kajak, banán, ezek jutnak eszembe.
Sajnos magyar nyelvű animáció tudtom szerint egyik ML-ben sincs. Ha szerencséd van, van magyar animátor. Amikor mi voltunk akkor a Waterworld-ben nem volt.
Nagyon örülök Okusaba, hogy oda mentek. Várom a beszámolódat, mert novemberben mi is oda készülünk! Ha esetleg mentek valami magyar szervezésű kirándulásra ( pl. Kairó vagy merülés), akkor a szervező elérhetőségét légy szíves hozd majd el!
Az ár reptéri illetékkel és mindennel együtt ennyi. Magam is meglepődtem, mert sehol másutt nem láttam. Kicsit kétkedve kérdeztem meg az utazási irodában, de tényleg létezik. Ennek kapcsán megnéztem, hogy ittohni irodával menniből lehetne kihozni egy egyiptomi utat, hááááááát a hasonló szinvonal nem jönne ki ennyiből. Mivel Anyukámék is igy mennek, és nagyon gyorsan elfogytak az ilyen helyek, azonnal dönteni kellett. Most a teljes máricus hónap akciózva van. Remélem jó lesz:)
Apropó. Tunéziát is akciózzák. De ott nincs ilyen jó idő:)
Reptéri illeték és mindenfajta pluszköltség benne van ? Akkor tényleg nagyon jó. Megnézem a Stafa honlapját, az a legnagyobb bécsi last minute iroda, hátha én is látok valami izgalmasat. Nyáron néztem, akkor nem voltak jó akciók, viszont ősszel október elején el tudtunk volna menni egy török AI hotelbe (One World hálózat, itthon nem ismert) 1 hétre négyen 200 ezerből mindennel együtt.
Ha hazajöttök, részletes beszámolót kérek. Én is mennék Egyiptomba, csak félek a fáraó átkától a gyerekek miatt, nem szeretnénk napokat a WC-n tölteni. Talán a ML kivétel.
a györi medici utazási iroda honlapján találtam az akciót, de a hozzánk legközelebb eső tui partnernél intéztem. biztositás nélkül, de vizummal együtt 604 euro/fő természetesen bécsi indulással.
Minden tervezés ellenére, egy pillanat alatt felborultak a tervek. Jöjtt egy akció és végül március 17-től megyek az egyiptomi ML-ba. Így már az előfoglalási akciókat kihagyom, és az idei nyaralást megejtem most. Ha meg úgy alakul akkor legfeljebb ősszel is kinézek egy jó akciót.
Nem rossz ötlet. Egyik kedvenc országom, régen sokat jártunk oda. Főleg a szigetek tetszettek, Mallorca, Ibiza. Andalúzia is szép, csak a tenger nem tetszett ott, mert még a legnagyobb kánikulában is hideg. Voltatok már Spanyolországban ? Ami nem túl szép, Costa Brava (régi szállodák, buszos turizmus), Benidorm (rémes).
Az ellátás 4 csillagtól jó, az alatt gyenge. 3 csillagosba nehogy menjetek, mind rossz volt. A Melia, a RIU és az Iberostar szállodák jók. Viszont az utóbbi években nagyon megdrágult, főleg az euro bevezetés után. Egy 4 csillagos Melia dupla annyiba kerül, mint pl. Tunéziában. Igaz, a spanyos 4 csillagos színvonal Tunéziában már 5 csillagos szállodát jelent.