Keresés

Részletes keresés

VChris Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3883

Lenne egy láma kérdésem. A Sony HC14-esnél az elején az optika alatt van egy sötét műanyaggal takart rész. Az az infralámpa, ugye? És semmi más nincs benne, jól tudom? A fénymérés, stb... az az optikában van belül, jól gondolom? Bocs, ha nagyon butát kérdeztem.

VChris

andreb Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3882

szia.

ezek szerint a 42 rosszabb lett mint a 40 szerinted is? vagy tan masik gephez merten mondtad hogy nincs mikrofon bemenet? A 40-esen van? -es egyaltalan van ertelme annak?

accesory shoe   -mit is jelent?-kulso lampa talp, mint a fenykepezon a vakupapucs?

Ezek szerint Te is azt mondod hogy ami ujabb nem biztos hogy feltetlen jobb? vagy van mas alternativad is? Mit ajanlasz?

Előzmény: dacia-2 (3880)
andreb Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3881

koszonom a kulonbseget megtalaltam a ket Sony kozt, es perszetablazatba szedtem:-)) a lenyeg hogy majdnem minden szempontbol:

Intervallum felvetel

Zarsebesseg

Méret

Memoriakeveres

Mellékelt memoria kártya

Kazetta memoria

a Sony HC 40 a jobb kisebb gyorsabb tobb

Amiben viszont a 42 a jobb:

Szeles 16:9 2,7collos kijelzo kulon zoom gombbal a kepernyo alatt

Zoom 12/480

es az ajandek dokkoloállomas

Hat asszem ennyi a diffi. Nyert a 40!

Dehat ott van az a rohadt JVC 77...

ha ajanlhatok valamit, erdemes megnezni a kulonbseget 15luxon a ketto közt. Én egymas melle nyitottam es leesett az allam mi kulonbseg van a 30ezerrel olcsobb kamera javara...Mit szoltok hozza...? MI legyen? Hc 40 vagy JVC GRDX77?

Melyik az ertekesebb szerintetek?

http://www.camcorderinfo.com/content/sony-dcr-hc40-camcorder-review.htm

http://www.camcorderinfo.com/content/JVC-GR-DX77-Camcorder-Review.htm

Előzmény: Márklár (3876)
dacia-2 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3880

andreb:

Ami szerintem hátrányára változott az új sony hc19-42 sorozatban (camcorderinfo.com alapján):

- nincs többé mikrofon bemenet

- kisebb lett az accesory shoe, így várni kell egy darabig, amíg a hama gyárt majd átalakítót, egyébként meg veheted a drága sony lámpát, stb.

Előzmény: andreb (3878)
Márklár Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3879

Ok, értem, azért érdeklődtél a két kamera közötti különbségről, mert fényképezőgépet akarsz venni. Világos.:-)

Előzmény: Törölt nick (3877)
andreb Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3878

Ha barki is fenykepezogép vasarlasan tori a fejet, nem zavarni akarok, de annak szivesen ajanlom a fuji s304et es annak tarsait.Nehany kép a géppel:

http://fototar.origo.hu/pages/albumlist/albumview.jsp?id=23140

Bocsanat kit zavartam

Ilyet meg sosem csinaltam ugyhogy szerintem kaki lesz, de a fototarba mindjart feltoltom es akkor onnan barki leszedheti a képek mellol:)

Márklár Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3876
Előzmény: Törölt nick (3875)
baluzoli Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3874
Na de Zeki fórumtárs!

"Vannak olyan helyek, ahonnan a próbaváltozat letölthető(a program honlapja többnyire), és ha keresel hozzá cracket, akkor fullosan megy."

Ha a próba változat tetszett akkor a fullos változat megvásárolható a forgalmazónál. :))
Előzmény: Törölt nick (3871)
_Pisti Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3873

"ha a koz kivanja, es eleg szepen, hat talan beszkennelem a tablazatomat, hatha masnak is az a fontossagi szempot sor mint nekem, meg az arkategoria (70e-100e) ami itthon persze joval dragabb ugy 120-170ezerig, "

Habar en nem vagyok a koz, de nekem segitenel vele, mert pont ma akartam valami hasonlo projektbe (excel tablazat) belekezdeni.  :))

Szoval ha nem problema, akkor a rookie#giliszta#easymail#potty#hu cimre elkuldened a tablazatot?  :))

Elore is koszi!

Előzmény: andreb (3872)
andreb Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3872

Sziasztok.

4 kemeny nappal es ejszaka dolgoztam rajta, hogy vegigtanulmanyozva a camcorderinfo.com -ot, majd a legfontosabb kategoriakat tablazatba szedve radobbenjek , melyik szamomra a legmegfelelobb. Pontosan 10 kamera felelt meg az elvarasoknak (500dollar alatt, es nem vettem figyelembe nagyon olcso, es samsung, illetve sharp gyartmanyu keszulekeket), igy azok kozul kellett mindegyiknek a 15 ill. 60 luxos megvilagitasi kepet oszzehasonlitani.

Egyertelmuen nyert a JVC GR DX77, mesesen osszehasonlithatatlanul tiszta kepevel. Jellemzo, hogy meg nehany 1500dollar koruli masinanal is jobb kepet ad, 360dollarert (70ezer penz korul)

Ami viszont nem tetszett benne, az az idetlen formaban nyilo kijelzo, amit eloszor fel kell hajtani, majd ugy 110 fokban el kell csavarni, ahhoz hogy olyvast nezzen ki, mint egy hasznalhato keszulek.Na meg a sarkara van rogzitva, ami nem kelti nagy stabiléitasat a keszuleknek.

A masodik helyezett szamomra a Sony HC 40 lett. A képe sotetben egy kicsit rosszabb, zajosabb(nem is kicsit) es felek az erintoképernyo meghibasodasatol, de persze vonz is a modernsaga...(vegul is a palm top is eleg stabil szerkezet...hat meg ha a japan sonx gyartja...)

A JVC szamomra mar nem a hagyomanyos klasszikus kamera borbe bujt, igy ez mar tul elrugaszkodott. A sonyt szeretem, amim van idaig  ebbol a markabol, mind hibatlan tokeletes, akar a High end kategorias Auto mp3, akar a 100Hz-es Tv is.

Vegul is inkabb valoszinubb , hogy tobbszor kell majd nappal normalis fenyviszonyok mellett hasznalnom a keszuleket, ha meg ejjel esetleg valami korhataros dolgot kell rogziteni, hat arra meg nincs kivalobb rejtozkodesi lehetoseg szamamra, mint az infraledek:-)

Olyan sok rosszat itt a forumon sem olvastam a sonyrol egy ket csalodott embert kiveve, dehat mi is a tomeg velememyet figyelembe vettuk es vettunk egy Renault Laguna-t es 1even belul masodszor szedtek darabokra, eloszor hajtokartores miatt, masodszor hajtokarcsapagy torese vegett, ugyhogy a 8éves valoban szervizkonyves csaladi autonk kerult 1,5millioba es a két motorgeneral pedig meg 700ezerbe, ennnyit a volvorol...elkerulendo a kerdeseteket ugyanis a Laguna kis szeriaban Volvo s/v 40 motorjat szerelte a kocsijaiba, mii ezt vettuk meg.

Egy masik topicban pedig a Fuji Finepix s304 es geprol beszelnek, hogy szep meg jo, csak  nme lehet vele gyors mozgast felvenni, meg ez is hiba az is hiba...Hat nem tudom. Nekem is ilyen gepem van hal Istennek es nem tudok rola rosszat mondani. Erdemes belenezni a képeimbe...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9085030

Vegul is nem huzom az idotoket oly soka, bar remelem nehanyotok helyett dolgoztam is egy kicsit a tanulmanyaimmal, barmilyen kerdesre szivesen valaszolok, ha tudok..

Kerdesem: Tudja -e valaki -e Fold kereken, hogy mi a kulonbseg a HC 40 illetve HC 42 kozott az optikai zoomon, az lcd merete, meg par aprosagon felul. Ugyanis szinte 100% hogy a ketto kozul erdemes vasarlasra valamelyik. Talan a hc 42 a 40 bol fejlesztett vagy tan a 32 bol?Melyik a jobb? a 42 8dollarral dragabb szerkezet, ami nem penz kulonbsegkent, csak nem akarom dragabban a rosszabbat venni...Szoval a camcorderinfo-n nem talaltam meg a nagy kulonbseget, csak hasonlitgatzjak oket, de a 42 olyan uj, hogy meg nem teszteltek , igy nincs pontszama sem, csak a sajtoanyagbol szemezgetnek...

Melyik legyen? van otletetek? Koszonom, bucsuzom...ha a koz kivanja, es eleg szepen, hat talan beszkennelem a tablazatomat, hatha masnak is az a fontossagi szempot sor mint nekem, meg az arkategoria (70e-100e) ami itthon persze joval dragabb ugy 120-170ezerig, dehat akinek a rokonai ott elnek es surun jonnek haza, az megteheti, hogy kintrol vegyen gagyit:-)

Hali

ferrymen90 Creative Commons License 2005.02.13 0 0 3870
Még most sem tudtok olyan oldalt ahonnan videószerkesztőt tölthetnék le?
optikus Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3869
Tálcán.
Előzmény: mamóca2 (3868)
mamóca2 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3868

Köszi szépen az infót. Azt tanácsoljátok, hogy zárjak be mindent, ne maradjon az asztalon semmi?

Teljesen kezdő vagyok, elnézést a gügyögésért!

Mamóca

Előzmény: Márklár (3867)
Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3867

Szerintem is ez a probléma. (Jeff gyorsabb volt):-)    

Előzmény: Jeff Lebowski (3866)
Jeff Lebowski Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3866
Szinte biztos, hogy a windows explorered (intéződ) vagy valamilyen másik file kezelő program éppen "fogja" a meghajtóként látszó gépedet/kártyádat.
Van, hogy még a sajátgép ablakot sem szabad nyitvahagyni, mert a drive információk lekérése fogja a gépedet és ezért nem tudod leválasztani.
Előzmény: mamóca2 (3864)
mamóca2 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3864

Ne haragudj, ha sértve érzed magad, de a fényképező gépes topicba kezdtem a segitség kérést, csak mindenki átlépett rajta! Azt hittem, itt nem fognak!

BOCSI !

Előzmény: Törölt nick (3863)
mamóca2 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3862

Miért van az, hogy az Olympus mju.300-as gépemből, ha számitógépre töltöm a fotókat és szeretném befejezni a szoksásos módon, akkor azt irja ki a számitógépem, hogy az eszközt pillanatnyilag nem lehet leállitani!? Próbálja később!

De később se sikerül! Egyszer igy húztam ki a fényképezőgépemből a vezetéket és eltünt a f.gépemből az összes kép.

Az esetek 90 %-ban nem lehet leállitani, de van úgy, hogy igen! Nem tudom hogyan lehetséges, hisz mindig ugyanúgy próbálom meg!? Ha azt teszem vele, hogy a vezetéket benne hagyom, de az aksiját egy kicsit megmozditom, akkor le lehet állitani, de viszont eltünik a f.gépemből jó pár kép és a helyén a picture error jelenik meg!

Vannak képek, amik viszont megmaradnak!

Ki érti ezt? A szervizet felhivtam, ott annyit tudtak mondani, hogy nem volt nyitva az ablak? Csukott ablakkal csinálom!

Előzmény: strfifi (870)
stevie wonder Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3860

A vilagon osszesen ket-harom helyen keszulnek akksik a kamerakba. Termeszetesen a Sony akksikat is "valahol" gyartjak, es nincs kizarva (sot!), hogy markajelzes nelkul tok ugyanazt kapod meg, sokkal olcsobban. Tehat az info-szolgaltatasrol sem feltetlenul kell lemondani. (Igy van ez az autoiparban is, amit van szerencsem ismerni.)

A  JVC-hez az utangyartott akksi egyebkent a Sini Kft -nel 7000 bol megallt volna afasan, a gyarilag mellekelthez kepest negyszeres kapacitassal...

Előzmény: VChris (3859)
VChris Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3859

Hát, mostmár nem is tudom mit csináljak :-) Az az InfoLithium akkuidő kijelzés szolgáltatás azért egy nagyon jó dolog.

Az áltam belinkelt akkuwebshop oldalon is br. 12e Ft-ért van az NP-FM sorozatnak megfelelő akksi HC-14-hez.

Mitévő is legyek? Utángyártott br. 12-ért, lemondva az akkuidő kijelzésről, avagy eredeti 18-ert, akkuidő kijelzéssel. Ez a dilemmám...

VChris

Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3857

És hogy a Sony se maradjon ki:

Sony DCR-HC14 94.900

Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3856

Így igaz! Ez szerintem is nagyon fontos szempont.

Előzmény: Törölt nick (3855)
Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3854

Itthon sem sokkal drágább! (ha meg van a kiválasztott gép, érdemes több helyen is megnézni az árát, mert elég nagy a szórás).

JVC GR-D23 84.900

Canon MV700i 95.000

Panasonic NV-GS11 93.500

JVC GR-D53E 104.708

Előzmény: klaslow (3845)
stevie wonder Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3852

Mondjuk a taska + kazetta + masodik akksi osszesen kb 10e forint lehet. Tehat ugy merul fel a kerdes: megvenned-e a Samsungot 90 ezerert?

Meg egy szempont: ha egyszer majd el akarod adni a kamerat, a Nagy Markakkal konnyebb dolgod lesz.

A Nomatican egyebkent ennyi penzbol egesz komoly gepeket lehet venni:

JVC GRD23 74.415

Canon MV700 84.192

Panasonic NV-GS11 89.348

JVC GRD53 99.662

dacia-2 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3850

vchris:

Ha jól emlékszem, a  hc14-hez az np-fm sorozatú akksi kell, efölött meg az np-fp. Tegnap beszéltem telefonon egy forgalmazóval, azt mondta, hogy hamarosan lesz neki np-fp sorozatú utángyártott akksija, valahonnan kínából, bruttó 12 eft környékén az np-fp70es megfelelője. Per pillanat ami van neki, az az eredetinek 80-90%-áért tudja adni, így nincs is rá kereslet.

A dacia-2 név a véletlen műve :) enyém volt a dacia is, de elveszett a jelszó is, meg az email cím is, röviden ennyi a története.

Előzmény: VChris (3844)
chgergo Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3849

Én azt mondom, ha kicsit drágábban veszel valamit, azt max. 1x bánod meg. Ha viszont valami sz@art veszel, azt minden egyes alkammal bánni fogod, mikor bosszúságot okoz...

Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3848

Véleményem szerint az akkuidő-kijelzés, csak az eredeti INFOLithium akksival fog

rendesen működni, mert a nevében is benne van hogy INFO, tehát szerintem az

akkumulátorba van integrálva az az áramkör, amely a pontos kijelzésért felelős.

(egyébként, a Sony nagyon büszke erre a szolgáltatására  (joggal),  mindig megemlítik, hogy csak a Sonyk-ban van ilyen). (Tévedés joga fenntartva!)

Előzmény: VChris (3844)
Márklár Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3847

Itt márka-érzékeny topic lakók vannak, úgy hogy a következő márkák ajánlottak:

Panasonic, Sony, Canon, JVC,.....

A Samsungot több helyen akciózzák, de szvsz. ezt magadnak kellene eldönteni

hogy mit akarsz venni, még pedig úgy, hogy elmész egy olyan üzletbe ahol a kiszemelt márkák kaphatók. És saját szemeddel meggyőződsz a kamerák képességeiről. Olyan kamerát vegyél, amivel Te meg vagy elégedeve, mert Te

fogod használni, neked kell hogy megfeleljen. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek

más paraméter fontos egy kamerában.

klaslow Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3845

Sziasztok!!

Az Euronicsnél 100000Ft-ért lehet venni Samsung Vpd-103 típusú kamerát ajándék táskával, akkuval, kazettával!!

Szerintetek ennyiért jó vétel?? (Eddig mindenhol a Samut rendesen lehúztátok.) Ha ez nem jó, akkor ennyiért mit vennétek???

Köszi

VChris Creative Commons License 2005.02.11 0 0 3844

dacia-2, alias Logan :-))

Ezen a címen egy webshop-ot találsz, itt aztán van minden, mi szemnek s szájnak ingere. Minden modellhez megtalálod az utángyártott akkut, a gyárinak kb. a 60-70% árért.

http://akkumulator.wormsign.hu/index.php?module=index

Egyébként ezek az utángyártott akksik megbízhatóak? Úgy értem, hogy okozhat-e esetleg kárt a kamerában? Mert ugye a használati utasításban azt írják, hogy csak eredeti M sorozatú InfoLithium akksit használjunk a HC sorozatú kamerákhoz. Persze ez a mondat lehet, hogy csak a marketing miatt van, ezt én nem tudom. Ha valaki okos ebben a témában, az felvilágosíthatna. Mert lehet, hogy nem is autóstöltőt veszek, hanem inkább egy nagykapacitású akksit, de azt meg csak utángyárottat éri meg árban. Ja, és még egy kérdés: ezekkel az utángyártott akksikkal is működik a Sony akkuidő kijelzése, vagy az csak az eredeti InfoLithium M sorozatú akksikkal működik? Sony tulajok közül van esetleg valakinek tapasztalata vagy ismerete?

VChris

Előzmény: dacia-2 (3831)
luigi106 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 3843

HT.

Ha leírnád esetleg, hogy szobai körülmények között mennyire zajosodik, azt

nagyon megköszönném. Esetleg ha van összehasonlítási alapod más camhoz

képest, azt is szivesen olvasná gondolom mindenki.

Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!