„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
"A szenvedés, fájlalom s halál miben- s honnatléte morális kérdés."
Abszolút morális kérdés hogy honnan van az a rohadt gravitáció amely miatt a panelház tetejéről kilépó ember nem tud átsétálni a levegőben a másik panelház tetejére hanem szemét módon leesik a földre.
A gravitáció valószínűleg a rohadék Sátán műve, ahogy a húsevés is.
Ha van egy áramrendszer, mely rendesen meg lett tervezve és építve, majd valaki nem rendeltetésszerűen babrál vele és baj lesz, ki a felelős, az építő vagy a babráló?
A szenvedés, fájlalom s halál miben- s honnatléte morális kérdés. Ezért gyöttek létre különböző vallások, fil. irányzatok - hogy ezen "moralizáljanak".
Azt bújja, hogy az elektromos áram isteni, vagy ördögi
Nyalván ez egy ótvaros hazugságod, de ez az erkölcsi szintvonalad, evolucionista...
Tehát még Isten is alá van rendelve az evolúciónak. Isten széttárgya kezit s aszongya: sajnálom, srácok, én olyan szenvedés-, fájlalom- s halálnélköli világot akartam teremteni, amint megírattam Mojzessel a Teremtés könyvibe', dehát így sikerált, ennyit tudtam, mégsenem vegatarjánra sikeredett a krokodilus, penig én úgy akartam, esküszöm.
Nem Isten a felelős a természeti törvényekért
Nem Ő alkotá azokat, hanem fordítva: nem Ő az Örökkévaló, hanem a gravitáció...
Itt nemcsak és főleg nem az a probléme, hogy két hívő beszél Istenről, úgy hogy fingjuk nincs a dologról.
Itt az a gond, hogy van egy hülye fundamentalista-kreacionista, kinek világképe ugyanolyan hülye mint a laposföldesé.
És a világképét csak úgy tudja a valósághoz igazítani, hogy a valóságot elhazudozza. Hajdani fűevő krokodilt lát, holott olyan nem volt.
Ördögre fogja hogy az oroszlán zebrát fog.
A kreacionista ember nagyobb hülye mint a laposföldes vagy a chemtrailes, mert moralizál még a fizikában is. Azt bújja, hogy az elektromos áram isteni, vagy ördögi. Másfél éves szinten infantilis.
Csak ilyen biológiai világot tud teremteni, hisz másmilyet nem lehet.
Nem Isten a felelős a természeti törvényekért. Szidjuk le Istent hogy van gravitáció, mert ha nem lenne, minden test szabadon lebegne, vonzás nélkül, és az milyen jó lenne.
Az hülyeség nálad, hogy keresed a felelősét, miért eszik állatot a krokodil?
Szerintem ez isfantilis retardáció, a kétévesek dühösek a húsevés miatt, de aztán az óvodában kiokosítják őket.
Ha van egy áramrendszer, mely rendesen meg lett tervezve és építve, majd valaki nem rendeltetésszerűen babrál vele és baj lesz, ki a felelős, az építő vagy a babráló?
" Miért égíti el elevenen Isten azokat, akik felmásznak a magasfeszültségű vezetékes oszlopra kellő szaktudás nélkül?"
Egyrészt nem igaz, hogy ezek elevenen elégnek; másrészt: honnan merítetted, hogy akik úgy járnak, hogy elevenen elégnek egy magasfeszültségű vezetékkel ellátott oszlopra felmászva, azokat Isten égeti el?