Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A dinamikus kontrasztos direkt az LCD-k amúgy gyenge képességeinek feljavítására találták ki, hogy nyomába érjenek a plazmáknak.
A Sharp X20 töksötétben totál gáz volt, még sötétszürkének is csak jóindulattal lehetett nevezni a "feketéjét". Szerintem a Sony X sorozat a legjobb, ami sajnos nagyon drága, de valamit, valamiért!
ezt nem tudtam, hogy azok a valósat adják. Azt hittem, hogy azok is a népbutitós dinamikus kontrasztról beszélnek mint az LCD-k legtöbbjénél...
Amit mondtam arra alapozva mondtam, amit a szememmel láttam. Nem volt nagy különbség sőt.... Persze igazad van, nagyáruház sok fény... bár megpróbáltam nem az alapján választani, hogy melyik fényesebb...
De még meglátjuk, február végén , kb 3 hét a beruházásig, addig még gyüjtöm az infót...
a lelkesedésem, meg annak szól, hogy ez az első LCD ami igazán tetszett, normál TV adással vizsgálva. Eddig ezeket az LCD-ket néztem meg: LG, Samu Rxx, Sony Uxxx Pxxx, Toshiba, Pana, a 150-250e Ft kategóriában.
A többi LCD-hez képest tényleg jó a feketéje, de egy plazmához nem érdemes viszonyítani. A környezeti fény erőssége billentheti a mérleg nyelvét az LCD felé. Hónapokig teszteltem a HD1-et és az X20-at, mindkettő 2007-es modell.
Utánaolvastam, nagyon jó a feketéje. az angol tesztek direkt kiemelték az "excellent Black Level"-t a kitűnő feketéjét.
Szinte egymás mellett voltak a készülékek, meglepetésemre, nagyon közeli képminőséget produkált analog TV-nél, (TV2, RTL, Eurosport) azonos jelforrásból, azonos csatornákat nézve a Pana PV70 hez. Eddig a plazma felé hajlottam, de ez az LCD tényleg gyönyörű volt, iszony sok beállitási lehetőséggel.
Az valós kontraszt! A panának is kb 1300-1500 lehet...
Természetesen, a képminőségben, még mindig a Pana vezet, de ez az első LCD, ami szerintünk felvette vele a versenyt. És itt nem elhanyagolható szempont itt , a Full HD felbontás sem, a PC miatt.
Tegnap ismét futottam egy kört LCD- Plazma ügyben, most egy kis bizottsággal érkeztem a fukarba, ahol elég sok készülék (és a lényeg az hogy az általam kiszemelt készülékek) megtekinthetők egymás mellett.
Itt találkoztam egy Sharp 37" XD1 es LCD modellel, ami kicsit átrendezte az LCD-ről kialakitott eddigi véleményemet.
Nekem kb 60% ban analog TV-re kellene, majd a maradékon többnyire a PC osztozna, és kismértékben DVD.
A 42 inch az már egy kicsit nagy lenne, annyit nem tudok hátrálni, 2.5 méterem van max. Eddig a Pana PV70 es plazmája volt a befutó, (37 es v. 42 es méretben) de ez a sharp azt kell mondjam, jelentősen megközelitette annak a képminőségét. Eddigi sorrendem: Pana PV70, PV7, Samu 37 RXX, mivel 250e körül szeretnék rá költeni.
itt a Sharp műszaki specifikációja:
http://legolcsobb.oldal.info/crt-lcd-plazma-tv-c3164/sharp-lc-37xd1e-p17503458.html
Most elérhető 275-299e Ft között.
Persze ez 2006 év végi model, azaz 2007 es, de amit láttam az nagyon meggyőző volt, valamint Full HD, és a Sharp felső kategóriás készüléke.
Eladással nincsen gond, mert átörökítem Apámnak. Így neki lesz plazma Tv-je nekem meg Hd-m. Viszont ma levettem a falról és megnéztem a tipusát: Samsung PS42S4S. Rákerestem a neten, ott 852x480-nak írják, de Hd compatibilisnek és van is a hátulján Component bemenet, és ott írja az 1080i-t. Ráprobáltam a boxot és működik úgy, ha erre a felbontásra állítom. Most akkor mi van? Érzékelhető lesz nekem a játéknál a rendes Hd Ready?
Miért nem veszel egy 32" LCD-t az X-Box-hoz, ha tévézéshez megfelel a mostani. Hiszen eladni úgy sem tudod, csak fillérekért. Lehet hogy így jönnél ki legjobban anyagilag.
Tipus szerint nem tudom megmondani, mert 2 éve vettem kintről semmi papirom nincs róla. Ráadásul azóta a falon van, úgyhogy még a hátárol se tudom leolvasni..
Szegény Panádtól miért vársz olyasmit, ami nem feladata? Örülj, hogy a 1080i-vel megbirkózik! Egyébként mi értelme van? A lejátszót a tévé felbontására kell állítani!
A felvevőn..a Sonyn...ott lehet na meg a pajón is a lejátszón...a menűben van felsorolva ott lehet választani, amelyiket választom azon megy ki...de a "P" nem ...gondolom a tv nem tudja..."olcsó" Pana...vagy ????? - mert a tv-n nem lehet állitani..nincs lehetőség, csak fogadja:-((
Tudnátok olyan helyet javasolni Budapesten vagy a környékén (ha lehetséges Dél-Budán), ahol "otthoni" körülmények között (azaz félhomályban, nem fényárban) lehetne összehasonlítani tévéket?
Ahol eddig jártam (EW, MM, SH, Electropont, Cora, Tesco, Auchan, PhotoHall) mindenhol csak a teljes fényár vagy mérsékelt fényár között lehetett választani, illetve egyedül a budaörsi EW-ben volt bemutatóhelység, de ott meg csak egy óriási plazmát lehetett hozzá képest kicsit LCD-hez hasonlítani.
Egyébként továbbra is a plazma felé hajlok, úgy általában a következö dolgokat állapítottam meg: - sötét képeknél egyértelmüen jobb, részletgazdagabb a plazma, - világos képeknél az LCD fehérje sokkal fehérebb, - kisebb felbontású jellel a kisebb felbontású készülékek szebb (homogénebb, zajmentesebb) képet tudnak elöállítani, - közelröl elég darabos, mű képet ad az LCD a plazmához képest, - távolról ez nem látszik és élesebb az lcd, mint a plazma.
Nagyon kellene egy félhomályos összehasonlítás, mert az lenne az igazán mérvadó.
Láttam tegnap Pioneer plazmát, mellett Full HD Panasonic plazma és Toshiba LCD (mindegyik >400eFt kategória). Most már értem, miért áradoznak annyira a Pioneer plazmáról. Kb. olyan éles mint egy LCD a plazmák szokásos(nál is nagyobb) színmélységével.
Segítségért fordulok hozzzátok. Jelenleg egy 42''-os Samsung plazmám van otthon, amivel teljesn meg vagyok elégedve, gyönyörű képe van. Ez sajnos nem Hd-,de az Xbox 360 viszont már támogatja a HD-t, így lecserélném. Mondjuk nem full Hd-re(annyit azért nem szánok erre a mutatványra), hanem csak Hd Ready-re, de a játéknál már az is látványos javulás lenne.
A kérdés pont a topic fő témája lenne, Lcd, vagy Plazma?
Sokan azt mondják, hogy a játékhoz jobb az Lcd, nekem fogalmam sincs.